Translate

Wednesday, May 17, 2017

YES!! MBO - thank you!!

Assalamualaikum!

Yes... yes...yes...
😇😇😇😇😇😇😇😇😇

Hari tu MBO ada buat contest.
Macam biasalah dah kalau MBO buat contest mestilah cara2 join contest kene pi tgk wayang ken...

Mula2 tu malas nak join sebab .. macam xde luck je rasanya..
Nak dijadikan cerita terjoin gak.
1 click saya dapat I watch tu....
gilelah... terus excited nak cuba lagi sebab aim nak dapatkan HP sony or TV gittu.
Percubaan ke-2 & k-3 saya memang tiket LWOT utk 2 orang setiap klik so means saya menang:
1 utas jam tangan
4 keping tiket masuk LWOT

so tiket tu kami dah guna time pi LWOT awal tahun tadi.
Yippie, TQ... seronok pula dapat hadiah macam ni.



 Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, May 16, 2017

||Lost World Of Tambun||-Holiday 2017

Assalamualaikum!

Hmm ni sambungan Part 3 lah kiranya... penghabisan cerita pasal jalan2 cari makan + holiday pendek untuk keluarga kami..

Boleh sambung baca dari >>>SINI<<<

Pagi tu, siap2 kemas barang terus sarapan and berdesupla kami ke sini...
.
.
.
.
Perak pemos dengan tempat mandi...
ke....
.
.
.
.
.
.
.
.
Lost World Of Tambun ler kami.
Disebabkan keputusan last minit makanya kerugian di situ, HEHEHE
actually kami ada special price, ciputlah harga murah dr walking price tapi ... sebab last minit baru tau makanya gunalah harga walk-in, terasa cekik darah sekejapan. HEHEHE

For Malaysians
Ticket TypePrice (MYR)
Adult (Aged 13 years old and above)RM58.50
Child (Aged 12 years old and below)RM52.20
Senior Citizen (Aged 60 years old and above)RM52.20

Budak ni awal pagi jadi terenggiling dalam kereta =D
Dia mengantuk sebab pepagi bute dah kene mandi... HEHEHE

Tadaaa...
Tuka baju dah...
ready to kuang rerama bagai ni.

I pon dah ready nak terjun....


Lepas mandi pekena Aiskrim..


** susun atur gambar yang x ikut kehendak saya ^_^
 Suasana di hadapan LWOT waktu ini...
masih mood CNY lagi time ni


Ehem... saja nak bergambar juga si batu ni.



 Alhamdulillah...
5 of us

 siap dah...


 5 of us...


 Kerusi terbang!


 2 beranak ni...


 Berkuda lepas puas main air


 Bahagia muke budak belakang tu


 Seronok ler tuh, abaikan muke si Aryan tu.

 Teropong...
cari korang kat mana time ni.
HIKHIKHIK


Last sebelum balik..
Saja nak cakap...ni anak bujang kite,
HEHEHE


Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, May 15, 2017

||Alien covenant||

Assalamualaikum! 

Image result for alien covenant

Phew, lama x buat review pasal filem kan...
Tahun ni nak buat macam last year, blogkan ape filem yang sempat kite pi tengok ^_^

Siapa dah tengok filem ni??
Best?? seram?? seronok?? ngeri?? sakit hati?? 
All blend in 1 movie.

REVIEW:
~ kisah pasal alien ler kan..  macam mana dia membiak semua
~filem ni kisah pasal misi menyelamatkan koloni manusia (migrate) ke new planet yang memakan masa perjalanan selama 7tahun ++
Sampai 1 kawasan, dia orang membetulkan layar di luar kapal angkasa dan waktu nilah berlaku crossing info, si David send signal lagu country home.  bila dianalisis, mereka buat keputusan utk singgah planet tersebut utk menyelamatkan manusia yang send signal tersebut dan meriki jika planet tersebut sesuai didiami oleh manusia yang tinggal itu.
~Pencarian yang membawa padah... padah yang tak disangka.
~eee sakit hati... hahaha sebab David dah bunuh Walter and he change the body and bring all the anak benih alien to another planet yang mereka tuju.

Ape pon... best juga cuma.. hehehe x suke sebab banyak adegan darah membuak2... yer arr dah alien tu nak keluar dr badan kan sure lah meletop gitu je ^_^

** Pi ler tengok... ada yang kata sangat best, ada yang kata bolehlah... 
Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA