Translate

Wednesday, April 26, 2017

Makan2 di Utara-Mee Udang

Assalamualaikum!

Orait... ni sambungan dari [SINI] ...
Malam tu lepas magrib so kelaparan, I ni jarang ler nak berjalan2 jauh sampai ke Perak ni... Perak kalau x silap area Bukit Merah gitu... udah hujung Perak.

Memula merancang nak makan mee udang kat kuale sepetang, end-up darling kata jauh sangat nak ke sana makan jam juga nak sampai... alah frust hokey.. sebab hari tu dia dok eksen hantar wasap pi makan kat kuale sepetang sebab dia kebetulan ada talk kat sana.  sakit hati tau!

Pikir2 punya pikir pi ler rikki sendiri,
tetiba kami jumpa mee udang... nun...hujung alam gak.
Pergh! sampai2 sana tgk like meriah hokey, sekali baru nak kemas2 nak turun kereta ada sorang brader tu mai tepi kereta...ingatkan memati dia nak cakap area tu x boleh parking aleh2 dia kabo.. Udang habis bang...xde stok lagi...
Terus rasa nak nangis pula jam2 tu gak.
After say TQ kami pon meneruskan perjalanan mencari port makan.

Misi UTAMA...mee udang banjir.

Sudahnye singgah kat kedai kak ros mee udang kalau x silap, siapa yang ada follow IG saya memang saya share kat sana.
3 keping gambo je yang jumpa dlm hp...maafkan saya ye...
Boleh tgk dlm my IG : Loverazila

Irfan memula order Nasi Bujang sebab nak cepatkan ...dia is kelaparan tahan dewa..
And order dia sampai dulu.

Ni pula nasi gireng kg... sebab memula kami order nasi gireng kg ..dia cakap maybe lambat sikit dpt so pastu kami bagi option.. nasi bujang or nasi goreng kg... kami rembat mana sampai dulu.

So memula sampai nasi bujang...
so kami budget nasi gireng kg tu x jadilah so.. nak jadikan cerita...
nasi bujang irfan dah sebat...habis, still lapo lagi tup2 nampaklah adik ni dok ulang alik pi meja ke meja tanya ada order nasi gireng kg tak so memula kami xdelah ingat kami punya tapi sebab kesian byk meja dia pi semua xde order nasi goreng kg kami pon panggil...

tanya siapa pumya...dia pon xtau so kami rembat jelah...
memang rasanya kami punya yang bagi option tadi ... sebab xde orang bising2 pon x dpt nasi gireng kg. HEHEHE

So irfan makan 2x ler, baru kenyang,



I punya is mee udang banjir...
Craving hokey tu pasal nak tu jugak.

rupa sebenar,,
boleh tgk dlm IG.



 Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA