Translate

Monday, November 21, 2016

||FALLEN||-#39

Assalamualaikum!


Image result for fallen lauren kate movie

Hmm i is overestimate of the Filem....

Filem ni bolehlah tapi ending dia memang macam...alah!! ini ke ending dia gitu korang akan berkata dalam hati.

Review: 
  • Cerita pasal kisah malaikat / angel and devil yang macam alah2 kelahiran semula macam tu so will terbayang2 kelahiran sebelum ni.
  • kisah2 pasal siapa group malaikat and siapa devil
  • kisah cinta yang berulang2 di setiap kelahiran dengan watak/ nama2 yang berbeza
Ending dia?? korang tengok sendirilah. HEHEHE
Dua lelaki kacak2 hokey tapi siapa menang siapa kalah dalam kelahiran kali ni korang kene tengok lah.



 Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, November 18, 2016

||TROLLS||-#38

Assalamualaikum! 

Image result for trolls
Image result for trolls
KEKEKE siapa dah tengok???
Mesti ramai dah tengok kan...kan...
Syiok sebab katon ni warna-warni...I suka sangat.

Kali ni tengok terus bawa si budak2... mak nak shortcut terus sekali tengok with kids.
Review:
  • Kisah pasal awang kenit warna-warni yang hidup pindah/menyorok2 sebab takut kene makan dengan pemakan trolls.  their believe kalau makan trolls boleh make them happy.
  • Kisah pasal persahabatan...gaduh2 but still berusaha menyelamatkan each other.
  • Pengkhianatan dalam persahabatan pon ye gak ni...jangan disangka orang yang baik dengan kite akan terus stay, kadang2 mereka berubah juga demi keentingan diri sendiri.
  • kisah macam2lah tapi best.
Korang ...kalau ada masa bawa anak2 pi tengok ye.


Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, November 8, 2016

SEGMEN: JOM BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH

Assalamualaikum! 

Hari ni saja nak share yang cute-miut kat sini.
Jom join blogwalking kawan kite ni


Kite meramai2 kanwan gitu.

Happy sharing uolz

Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, November 7, 2016

Sesekali Keluar Bersama (,")

Assalamualaikum! 

Ni kisah last time...cuti Deepavali.
Kan minggu tu cuti sampai hari Selasa... so macam biasa, nenek kat kg kejap2 call tanya dah sampai mana...kejap2 call tanya...x balik kg ke cuti lama ni...kejap2 lagi bunyi hp lagi tanya, x rindu nenek ke...x rindu kucing ke.  so dipendekkan cerita...hantar ler 3 beradik tu balik kg.

So ahad tu kebetulan Mr.R ada talk kat Meru, of coz ler I nak membontot...rare je hakak turun padang dikk, hakak ni femalu. HEHEHE

So siap talk event habis depa 1 group ni pi pekena SOTO kat meru.
Hamboi...haq ni memang hakak suka dekk makan FREE.KIKIKI
Bila sampai kedai x tau nak order yang mana.
Ada yang biasa ada size besar so bila Mr.R tgk hakak blur xtau nak order terus dia oder size besar 2...fr us lah kan...

Bila sampai O-O terkejut hakak dik, kemahin besar mangkuk dia...but xdelah besar bonar tapi bukan size biasa kite makan dik.
Terkebil2 hakak tgk...Mr.R cakap, makan je dulu ..x habis dia sambung. Yess!!
 Owh!! sedap banget...soto sedap...kuah kicap sambal dia pon mabeles.

so dah berbuntang mata tadi tengok mangkuk soto tu...
inilah hasilnyer
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
|Tadaaaaaaaaaaaaaaa
Licin dek, bukan sebab lapo tapi sebab sedap...sampai lantai mangkok hakak hirup sup dia.
Walla...sedap!!!


After siap semua wrap, so berpisah le kami ikut haluan memasing.
Then disebabkan hari tu dapat reminder dari OneCards suh tukaq new version Card 3.0 makanyer hakak pon ngajak ler Mr.R pi tukaq kat OU.

Memula si pemalas tu memang malaslah kan nak pi tapi sebab tgk muka kesian ni teruslah dia setuju.
HEHEHE...lain kali dek, belajaq buat muka sekupang dekk =P

Sampai sana terus pi tukaq.  Kejap je...less 20 minit siap.
Then...bab ni hakak paling suka ^_^
Mr.R tanya...ape wayang yang best sekarang??
Yes!!! bila dia yang tanya makanyer chances 100% tengok wayang adalah perfect time.
So rikki punya rikki...kami choose tgk Jack Reacher kat TGV sebab balas balik a day before kami tgk The Accountant macam x best sangat, perjalanan cerita dia slow =)
Movie start jam 9, kami ada 1hours+ to go so let's ronda2 dalam OU.

 Dekat new wings hari tu ada event travel ni so.. i see cruise oit.

Owh..nak promo kat sini juga.
Harga cruise masih separuh harga tau!!
Promosi berakhir 31 Jan 2017.
Untuk cuti sekolah Mar between 18-26hb kalau berminat boleh contact saya 010-5373082 @ email ke zsm.mabrur@gmail.com
Cabin adalah sangattttttttttttt limited sebab CUTI SEKOLAH tapi harga is LOW SEASON rugi kalau x grab =)

Ok, sambung balik kisah dating kami yang jarang2 dapat dating sesama ni.
 Gambar candid 1 tapi haruslah hakak kene cecantik kan sebab kamera hakak...orang sebelah tu comeot xper...hakak tetap sayang ^_^
1st time kot kami order sendiri SubWay yang orang sebelah tu makan.
Hadoi..naif sungguh lah hai, macam nilah bila selalu kawan je tolong orderkan so kite ikut n bayar...never learn ape pon. KIKI so bila sendiri nak beli n makan langsung x tau nak order macam mana... adik tu tanya roti nak yang mana...kami pon cakap..dik mana yang sedap dik?? HAHAHA
But finally...we are made to buy n eat Subway. Wehoo.


Mamat ni tengok stail macam nak beli je. HEHEHE

Sorry guys, for time being...x kuasa nak buat hutang baru... selepas sekarang hidup tanpa hutang, alhamdulillah kecuali perbelanjaan bulanan le kan...insyaallah future ada plan nak berhutang juga tapi...xtaulah tahun bila nyer =P

So lepas jalan2 ni kami masuk wayang tengok Jack Reacher pula.
Syiok owh!



Thanks for visiting =D Ok babai.

Saturday, November 5, 2016

Dinner 2015 #TB

Assalamualaikum!

Hehehe hakak nak share pasal dinner last year.
Seiusly, memang it was happen last year.
Tahun ni baru nak upkan jadi entry...dok asyik terperam dalam draf so bila cek2...
baru perasan, dinner ni lom up lagi.

Kisahnyer...
Dinner official UMW ken.
Tahun ni depa bagi kelonggaran utk bawa spouse sebab Mr.R dapat award 20 years service @UMW ... gila lama kan... biasa kalau hakak...10y kebawah je stay 1 palce lepas tu move on, utk cabar diri sendiri gitu di tempat baru kekdahnyer.

Thema Dinner : BOLLYWOOD
idoklah hakak nak berbollywood sangat...x kuaser ler sampai nak sewa2 costume bagai kan...
Jom layan...
Kawan Mr.R memang biasa tiap2 tahun memang kategori Dress tau so willing ler kan dia sewa costume macam ni ...
**Ni boy tau bukan gegel...kalau gegel memang hakak mengaum jam2 tu gak!
KIKIKI

Gambar kami berdua...selfie je sudah, malu nak minta tolong orang >,<

Dan lagi..kami je lah kan...

Eh...ada lagi ...kami juga ^_~

So ni yang terpilih utk naik stage peragakan baju...
Nampak!! kawan Mr.R tadi terpilih tau and the best is kalau xsilap dia memang 1st place.

eh...ni muka last kami bergambar sama rasanya. HEHEHE

So merasa hakak naik stage . HAHAHA jadi tukang sibuk je ni...tolong ambil hadiah =)

Merasa jumpa big2 boss dia orang ni...

Moh ler bergambar bersama2

Gegar pula...rugi =)

Last...last... gambar kami

Hehehe.

Inilah antara hadiahnyer.

Voucher JUSCO (lupa amount dah...a few hundred je dapat) and gift card Giant tu RM200 so jadilah kan... almost 1k juga dapat kalau x silap campur itu ini...
so raya last year shopping pakai voucher n kad giant je. 

HAHAHAHA


 Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, November 3, 2016

Pembantu penyelia ...

Assalamualaikum! 

Hai korang, hari ni terajin nak story-mory pasal diri sendiri pula... biasa buat review filem je kan...sebab tak berkesempatan nak tulis panjang2 kat sini ^_^

2-3 hari lepas, berkesempatan menyambung packing bebarang kat rumah tu...
Terasa banyak pula barang2 yang nak masuk kotak...x suka betullah,
So pelan2 kite kemas k.

Baju2 semua dah 85% siap masuk kotak, masih bersaki-baki untuk dikemas.
Move ke handbeg...
tau kan, I ni memang suka beli handbeg.
Almost every year I akan clearkan handbeg2 yang xdigunakan sama ada jual balik online atau pakat2 sedekah pada mak and siblings yang lain.

 Sebahagian dah masuk kotak...lupa nak snap semuanyer. HEHEHE ni je sempat snap sebelum masuk kotak yang ke-2.

 Anak dara tengah pilih2 mana yang dia berkenan nak buat beg sekolah.
HUHUHU...handbeg mak ko nak buat beg sekolah nak!
Inilah penyelia baru saya di rumah.

 Beg belakang dia tu...dia dah cop nak buat beg sekolah. HEHEHE
Beg pink tu dia berkenan tapi kecil ... xmuat masuk buku sekolah katanya.

 Inilah hasil kemas a few hours bahagian handbeg sahaja...
ada 3-4 biji lagi hendbeg belum masuk kotak sebab main tukar2 pakai sekarang ni.

then menyambung ke kasut pula.
Dalam diam x diam...banyak juga kasut pakhincik ni rupanyer...
sebelum snap gambar kasut dia ni...
3pasang dah masuk kotak kasut n terus masuk kotak besar.
Pastu ni jumpa lagi 3 pasang x berkotak kasut.
Dalam bonet kereta 1 pasang hari tu perasan.
ada 2 pasang yang biasa dia akan pakai weekend untuk talk event so berpasang2 kasut mamat ni ada tau BUT... x sebanyak kasut madam ler kan... champion merangkap RATU KASUT kat rumah tu diikuti rapat oleh PRINCESS sandle by Iman. HEHEHE

Oklah...
kite jumpa nanti pula yer..

Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, November 1, 2016

||JACK REACHER:NEVER GO BACK||-#37

Assalamualaikum! 
Image result for jack reacher

Owh... best oit filem ni....sangat best for me lah kan.
HEHEHE
Berkesempatan tgk filem ni 2x tau... sekali tu sorang2 je...lagi sekali tu bercouple gitu...

REVIEW:
  • Kisah pasal retired polis askar
  • pasal pengkhianatan dalam berpasukan
  • pencarian yang akhirnyer berbaloi sangat dengan ape yang mereka hadapi
  • kesudahan yang sedikit kesedihan...

Korang kene tgk cuma ada unsur keganasan kat situ.



Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA