Translate

Thursday, September 22, 2016

||SECRET LIFE OF PETS||-#31

Assalamualaikum! 

Image result for secret life of pets

Hello koranng!!!
Meh2 nak share ni...filem ni BEST!!
Tapi, saya pon belum bawa kanak2 menonton filem ni lagi due kerja yang bertepek2 and program hujung minggu yang padat.
Soon, will bring them tengok filem ni.

REVIEW FILEM:
  • Kelakar, lawak, karektor semua cute sangat sampai rasa geramnyer tgk depa ni.  HEHEHE
  • Nama pon pets kan...so ada yang bela kucing, ada dogs, ada bird adaikan dll
  • Mengisahkan perjalanan pets ni mencari kawanyer yang tersesat di kota metropolitan bila mana tuannyer membawa kawan baru (pets juga) ke rumahnyer. .. jelez letuw.
Ape pon korang digalakkan bawalah anak2 bersama...memang best.
HEHEHE

**Esok OS ke Utara..ape nak buat kat sana eh?? HMM hope so x boring.

Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, September 21, 2016

||BEN-HUR||-#30

Assalamualaikum!

Image result for ben hur

Hari ni nak share pasal filem ni pula...
Cuti sekolah, the kids semua balik kg so mummy daddy ada masa terluang kami pi tengok bersama.
Baru rasa syiokkk wow!!!
HEHEHE, biasa layan movie alone now berduet gitu,

REVIEW FILEM:

  • filem yang korang kene FOCUS tgk dari mula sampai hujung kalau korang miss part awal tu mesti korang akan jadi kompius pasal 2 beradik ni...
  • overall kisah pasal perlumbaan kuda ni... perlumbaan untuk golongan bangsawan...berpangkat tapi dalam masa yang sama mampu menaikkan mertabat bila mana rakyat mehran memenangi perlumbaan ini.
  • Dalam filem ini terselit suka-duka kehidupan adik dan abang, semangat kekeluargaan yang tinggi, kasih sayang yang iklas, pembelotan dan pengkhianatan...
  • PALING sedih since last after the race over.... korang patut tgk cuma, filem ni stright 18 tau.
Ape pon...enjoy.
** Lama betul tak share kehidupan seharian kan...later on kalau rajin n sempat kite update sikit gambar2 sekitar raya puasa dan lain2 k... HIKHIKHIK orang nak raya kismes dah, awak baru hegeh nak up pasal raya puasa, HEHEHE



 Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, September 20, 2016

||THE MECHANIC||-#29

Assalamualaikum!

Image result for the mechanic movie

Wehoo, saya dah tgk cerita ni...
Menarik!!!

Ape yang menarik?? Of coz ler pemandangan dalam filem ni...Memang superb awesome.
Depa berlakon kat Thailand hokey.

Review Filem:
~jalan cerita macam x berapa logik tapi bolehlah...
~filem pasal pembunuhan yang terpaksa dia buat utk melepaskan makwe dia...
~yang penting...pakwe I berlakon hokey.

Happy sharing uolz

Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, September 2, 2016

||THE BFG||-#28

Assalamualaikum!

Image result for the bfg 2016

Cuti hari Merdeka....
Selamat hari merdeka semuanya...lambat naww  nak wish kat sini..maklum ler... berbulan sekalu masuk blog memang mcm ni lah gayanya ^_^

Cuti hari Merdeka yang indah...Mr .R pon xde OS so makanya...let's buli dia. HEHEHE he always xde kenn..kalau outing tu memanjang saja kami 4beranak so it's time for family ye.

Syukur, sekurang2 masih ada ruang masa utk family walaupon utk a few hours together.

He say... tengok wayang jom...
Wah!!! buntang biji mata I dengar...melting terus. HAHAHA
terus rikki2 filem...2 filem nampak best TAPI...18p pulak =(

so end story..kami pilih filem ni...
BEST!!

Review Filem:
# kisah pasal persahabatan between giant & human
# berunsurkan khayalan n imaginasi yang lawak
# kisah si penangkap mimpi

over all memang best.
Korang kene bawa anak2 korang pi tengok flem ni BUT...hurry up sebab filem ni dah nak end kat wayang.

Happy sharing uolz.
Happy ending story...



Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA