Translate

Thursday, January 28, 2016

|250116| - Gathering GMJ

Assalamualaikum!

Hai korang.... cuti panjang kannnnn, best sangat lahai.  Best sampai rentung itam legam...
Disebabkan cuti itu panjang makanya, moh ler bawa the anaks2 sekalian bercuti... tapi story pasal holiday nanti ye, dalam entry lain...

Kali ni nak story pasal gathering kawan2 je.... gathering yang last minute baru tau.  Aduhai, meriah rasanya...bercuti bersungguh2 sangat kekdahnya.

Kali ni gathering kat Pantai depan Hotel Pantai Puteri tu...
Cuaca...cunnnnnn baik punya panas tapi panan2 dia xdelah hangat sangat sebab angin kuat dah rupa mini ribut pon ada, habis terbang semua barang kalau angin ni mai ^_^

Jom layan....berBBQ di tengahari yang redup bawah rimbun pokok Rhu =)

Family ku...

 Anak teruna teman...Aryan.


Syioklah depa...main kipas2

Sedap ayam dia...terasa rempah perap.


 KEHKEHKEH...mau interframe jugak

 Reporter tgh report ape lah tu gamaknya....

 My comel... Iman

Cak!!!!

 Rasa kurus pula time ni. HIHIHI

 Hasil snap by Irfan, creadit to u lah .. 


 Ini pula hasil snap by Iman..
Serong dek non...lepas tu semua gambar tanpa kepala.
LOLOLO

 Sebelum balik...gambar port lepak kami sat.


 Angin yang superdupa kuat...

 3 orang budak hitam, nampak!! depa mana tau jaga kulit, rentung pon xper. HEHEHE
Anak2 memang macam tu kan...
Yang penting HAPPY!

Macam kat Bintulu je suasana ni....

Lepas almost 2 jam bermain air laut dan pasir pantai....

Last nak share...inilah yang Iman ambil selebihnya tadi.
Badan tanpa kepala kooo...

Oklah, tu je nak sembang...
CNY nanti lagi cuti panjang weih...mana jelah nak bercutian ni.
HUHUHU pening Mak beranak 3 =p



Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, January 22, 2016

||The 5th Wave|| - #03

Assalamualaikum!

Weehooo, ai dah tengok filem ni walaupon dah bermula 20 minit sebelum aku masuk so makanya, aku x berapa pahamlah kan camne virus tu jadi.

review pasal filem ni:

  • cerita pasal ada seekor virus telah menyerang manusia...virus tu macam alah2 spisis gitulah,mcm bentuk kutu kepala tapi besar...cara virus tu bertindak...dia duduk dalam kepala manusia and mengawal manusia mengikut keehendak dia.
  • virus tu dah masuk dalam badan askar US so virus/general tu telah memanipulit budak2 ni dengan memasukkan cip belakang leher budak2 tu..train dia orang as soldier then lepaskan budak2 di kawasan yang mereka kata ada virus tu...gelombang ke-5 katanya.
  • chip tadi telah menterbalikkan keadaan...siap2 yang ada chip tu dibadan makanya bila nampak manusia biasa yang sihat tiada virus tu akan kelihatan manusia tu telah dijangkiti virus makan budak2 askar ni kene kill them
  • so end of story...haaaaaaaaaaa sila tengok sendiri ye, rugi nak sembang semua kat sini nanti korang x feel nak tgk sebab dah tau ending kan. HEHEHE

Ok, now pikir nak tgk ape pula... #Dilwali ada yang kata best sangatttttttttttt ada yang kata so..so je so nak tengok pon macam was2 gitu...

Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, January 20, 2016

Daddy's Home yang funny! -#02

Assalamualaikum!

2nd movie in year 2016.
Image result for daddy's home

Nampakkkk!  bercadang nak kire berapa kali aku mewayang untuk tahun ini ^_^

Review pasal movie ni:

  • lawak hokey... bapa tiri yang jenis mr. perfect man tapi hidup as bapa tiri more refer daripada bahan bacaan gitu.
  • bapa kandung yang ranggi datang melawat the wife and anak2.
  • berlaku persaingan dalam hubungan antara bapa tiri and bapa kandung untuk merebut perhatian si isteri and anak.
  • then..end off story...it's was happen to real bapa bila dia kawin lain and ada step daughter then the real bapa of stepdaughter is visit them pula...
  • overall, lawaklah . 


Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, January 7, 2016

Semoga tenang di Sana =(

Assalamualaikum!

Ahad malam : receive call daripada MIL tanya free dak, nak ajak pi tengok sepupu belah my darling.  Lepas tengok jadual monday tu xde urgent meeting etc so makanya kite pon maklum, kite offer diri bawa MIL melawat sepupu yang sakit xde harapan utk sembuh katanya.

Isnin 28/12/15 - gigih drive MIL ke rumah sepupu yangsakit tu, nak GPS x tau lokasi so makanya kami guna kaedah lama...main lukis2 plan atas kertas, siapa follow IG aku memang sakan korang gelak kan....

Alhamdulillah...2 lokasi berbeza tu aku sampai walaupon ada sedikit sesat ye... alah, chill lah, aku pakai waze pon boleh sesat ni pula main manual tengok peta kannnnn. 
Inilah along Linda, cancer thyroid tahap 3/4.  Mengikut cerita dia...cancer tu dah 9tahun dah ada dalam badan dia tapi dia x tau, just tau 1bulan yang lalu...  alhamdulillah, semangat dia kuat..now masih lagi mengasuh anak2  orang dalam 7 budak kalau x silap.  Syukur, masih sihat dan boleh berjalan macam biasa.  semoga Allah meringankan beban sakit dia dan semoga ada keajaiban berlaku tentang sakit itu. Aamiin!!!.

Then lewat petang yang sama mak pula call kata makcik ku a.k.a akak my mom meninggal dunia, just passaway, terkedu kejap...makcik tu memang dah bertahun kene cancer thyroid, cuma last year adalah kami melawat dia, lepas krismas je x sempat nak ke sana, mak ajak tapi bila kami nak bawa dia cakap xperlah dia x sihat sangat nak ke Seri Kembangan.

So 28hb tu lepas siap melawat akak pada ayah mertua ku kami terus blk Tg Karang hantar mereka then kami terus ke Seri Kembangan, bagi penghormatan terakhir untuk arwah makcik.
Officially, memang sedih gaklah dia pergi but aku redha sebab tengok dia lama terlantar sakit, sayu hati.   
Pagi hari Selasa 29/12/15 - kami terus ke Masjid UPM, so meanwhile tunggu jenazah sampai, kami sarapan di Tasik UPM.  Not bad, sedap gak..ada lempeng kelapa kooo.
Ni pula pemandang sekitar tasik...

Alhamdulillah... my pakwe suka buat kerja amal macam ni...syukur, sekurang2nya inilah jasa terakhir yang kami dapat bagi pada arwah sebab during hidupnya...dia banyak membantu kami...dari segi tempat tinggal time aku mula2 menapak kat KL nuuu...dari segi hubungan percintaan pon makcik gak yang support.  Dia gak yang beria2 setuju kalau aku kahwin dengan my darling...she say, he is the best man for me =p... lawak bila pikir balik but alhamdulillah...jodoh kami panjang hingga ke hari ini.


Perjalanan terakhir arwah, Tanah perkuburan UPM, serdang.

Hanya dapat memerhati dari jauh saja, inside my car sebab saya uzur time ni...demi menghormati tanah perkuburan ini makanya, dapat melihat dari jauh je...syukur alhamdulillah sangat dah.


Last pic from that day....

Ada terbaca dalam FB kalau x silap, somebody sharing pasal manusia dan kematian...
manusia ni lahir, dia tak tahu siapa yang menangis utk dia dan bila dia mati pon dia tak tahu siapa yang menangisi kematiannya...

Manusia lahir, dia x tahu siapa yang menyambutnya dan bila dia mati..dia x tau siapa yang mengkebumikannya...

Manusia lahir tak tahu di mana lokasi dan matinya nanti, dia tak tahu di mana dia akan disemadikan...
Uniknya kehidupan manusia ni yang penuh rahsia...cuma Allah saja yang tahu.

Alfatihah utk arwah makcik saya Hajjah Supinah Bt Hj Redzuan, semoga tenang di sana.


Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, January 6, 2016

The Wave 1st MOVIE 2016 -#01

Assalamualaikum!

HIKHIKHIK,
Permulaan tahun baru... happy new year uols!!!
















Ai dah tengok dah movie ni...
Sinopsis filem:
Cerita pasal kejadian Tsunami yang berlaku di satu kawasan bernama Geiranger.
Over all filem ni ada rasa geram sangat dengan peel remaja zaman sekarang ni, pastu ada rasa sedih, rasa ngeri...

Filem ni ok jer, not so best lah kan, for me ye..x taulah for uols.

Next nak tengok filem ape ye...hmm jap2 lagi cek senarai filem baru. HEHEHE ^_^


Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, January 5, 2016

MAT MOTO penutup 2015

Assalamualaikum!

Penutup 2015, watching on 29 Dec kooo.
Dalam pangung tu cuma 3 orang je pompuan...2 bertudung inc me, ada adegan lucah over gak...gelik makkk tengokkk.  Geli geleman hokey.  Sib baik ai ambil couple seat so chances nak kene pelik2 dalam wayang dengan jiran sebelah seat memang x lah kan...

Korang layan jelah triller ni, gila geli tau bab awal yang budak tu jumpa time nak jadi habuan mak rempit. Euuuwww....memang wujud eh bab sape menang rempit dapat pompuan. OMG!! pengsan.

Jap2 lagi kite publish movie2 last minit pi tengok...


 Thanks for visiting =D Ok babai.

Saturday, January 2, 2016

KONSERT aRYAN...

Assalamualaikum! 

Cerita silam sebelum hujung tahun 2015 that day.
Concert Aryan utk 5y.
Layan...


 time ni kene nyanyi lagi multi bahasa, mula2 melayu, pastu english then follow by Chinesess pastu Tamil...

 Mix pakai sendiri. HIHIHI

 Budak sebelah tu jenuh jerit. KIKIKI


 My smart boy.

 Owh dear...

 hensom..

Gediks...

OK BAIII.

Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, January 1, 2016

Memori 2015

Assalamualaikum! 

Antara cerita sedih untuk disematkan di dalam diary 2015.
Bila pak mertua masuk PPUM 2-3 times makanya kite himpun in 1 story je =)
Sebab buat tiap kali pi sana snap gambo makanya...pakai gambar memana ready ^_^

 Ibu Mertua ku...

 Ayah Mertua ku
Selera hokey makan makanan yang anak2 bawa...
Menu hospital boleh pilih tapi ayah kata x sedap =D

 My darling...teman ayah di waktu malam =)

 Nampak!!!
Ni ler antara menu kami bila piknik kat PPUM, ikan masin tu paling laku.
HEHEHE, nasi panas ikan masin pon sodappppppppp.

 Ni time nak balik dah...ayah minta air, so mak ai ni suka tau nangis2 bila nak balik, pastu bila dah sampai rumah anak mulalah risau ayah nak makan camne nak minum camne..nak g toilet camne...
dia sibuk nak jaga ayah tapi dia pon x berapa kuat and sihat tu pasal kami x kasi dia jaga karang yang sakit pula jaga dia. HIKHIKHIK.

 Sini, 3 0rang anak and 2 je menantu =P

 akak ipar no 4

Akak ipar no 3 & 4.

Ok, kisah ayah masuk PPUM dah selesai, no more appoinment kat situ so now 2016 focus mak punya appoinment sahaja kalau x, kejap2 ayah, kejap2 mak. HEHEHE



Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA