Translate

Thursday, November 26, 2015

Hunger Games Part 2 "MOCKINGJAY"

Assalamualaikum!

Image result for hunger games part 2
Yeah!! semalam berkesempatan tengok filem ni.
Ahkak sampai pon dah lewat 20 minit kot filem ni main dalam wayang, what to do..jalan jem x hingat.  nyimpah tau!!! kalau ikut gps bagi tu kompom leh sampai awal so xderlah macam blur je bila habis wayang =D

Review filem ni...
xberapa paham jalan cerita sebab masuk wayang dah lewat so overall yang paham cerita pasal reality digamekan pastu ada puak pemberontak, ada puak Capital.  Pastu pompuan comel ni dia jadi macam idola lah pada pemberontak kan pasal dia masih hidup even jantung dia kene peluru.

Pastu macam capital ni guna senjata canggih oit untuk jerangkap samar.  Memang terkejut2 lah cerita ni siap ada mutan ler pods ler.  Pengakhiran cerita nak kata happy ending sangat pon idok gak tapi kiranya this girl dah terkeluar le dr game tu.

Rasanya sape yang tengok part 1 maybe lagi paham kot... ahkak memang x minat cerita mcam ni cuma aritu tertengok thrill dia nampak macam best sangat kenn tu pi tengok. HEHEHE.

Happy holiday you alls.


Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, November 25, 2015

Hari keusahawanan a.k.a Hari Kantin.

Assalamualaikum!
Atas hasil pujukan si anak maka mak pon gigih membawa 3 budak2 rebina ni ke sekolah untuk sesama menjayakan hari kantin.  Last year si mak x kuasa nak ke sekolah atas urusan rumahtangga x pernah siap. HEHEHE.

Si anak dr hari Jumaat dah berzikir kat telinga mak ajak ke sekolah ada hari kantin katanya.
Seminggu sebelum tu pon dah sibuk nak minta duit lebih nak beli kupon katanya.
Jumaat tu dah berzikir ada ke sekolah, nak habiskan kupon yang dah beli tapi belum pakai.  Sajakan psyco mak ajak ke sekolah.

 Ahkak rasa, beskal tu untu cabutan bertuah kot...ahkak x delah nak tunggu sampai petang kan... dah berjanjian nak balik kg...

 Inilah suasana pagi time kami sampai tu...rerasa macam dah jam 10 kot time ni.

 Kat situ ada pameran haiwan, pet corner namanya...masuk sini RM5.
Macam2 ada oit, paling stress mak adalah bila anak2 nak main belon mat tu...yang macam castle tu.  Haih..RM5 utk 20 minit/child... tapi mak terpacak kat situ almost 30 minit...budak2 yang dah ada kat dalam tu x keluar2 pon... HAHAHA nampak sangat berejam depa main kannnnn.

Anak mak pula kejap2 dtg ngadu panas tapak kaki...dah main tu tengah padang pastu panas terik dengan x pakai socks so..agak2 x mengaum anak2 mak, tapi anak2 orang lain elok je depa main.  Hemm...
 Ni...ada dart and memanah... Wah!! hajat hati teringin sangat nak try memanah ni tapi tu ler...ahkak malu koo,  sat lagi dinding ku panah bukan borad tu. HIKHIKHIK.
Ni murah je.. 6 batang RM3 kalau RM5 12 batang...nampak!

Ahkak duduk tepi je tengok orang memanah walaupon dalam hati..bergelora nak memanah. HEHEHE... kalau ada pakwe ni, kompom ahkak suh dia memanah...pastu ahkak try sekali jadi le kennn... buat lepas rasa you =p

After that, pergi makanlah pula..pening mak kene paw dek anak beli mainan yang entah ape2 tah.  kalau mainan tu..abanag ada mesti yg no dua pon nak...bila no dua nak wajib no 3 pon kene dapat walaupon dia x main pon.  Haaaaa nampak tak?? Dah macam kembp 3 gitu.

Dah selesai semua, during nak balik tu saja singgah kat tempat pet corner tu so alang2 nak masuk terus beli kupon utk 4 orang.  moh masuk sini.

 comel adik ni kan... mak rasa dia ni memang biasa kot dengan pyhon ni..kemain dia ralik dengan ball pyhton ni.

 Pestime ahkak tgk ular gulung ni tau...siap tanya adik tu...dik, ular ni cacat ke??dia memang macam ni eh?? dia cakap taklah... dia boleh lurus mcam ular biasa tapi ni dia tengah tidor/rehat lagi pon ular ni bunting.  Ular ni kalau rasa takut dia akan berada dlm posisi macam ni...

 Ni ular sawa batik yang belah atas tu..yang bawa tu sama ball pyhton tadi tu...tapi x bergulungkan.  magik!.

Pameran alam haiwan ni bagus sebenarnya, kanak2 lebih didedahkan/ dekat dengan haiwan belaan ni.
Cuba tengok anak mak sorang tu....bila si abang pegang, automatik adik ank pegang sama...tu masalah gak... kadang2 abang pegang kuman,,dengan asik main kuman =(  **terlebih expose ^_^**
 NIGEIL, ahkak x tau ape nama burung ni tapi dalam filem katon "BLUE" si burung biru tu, ada karektor ni nama dia nigeil so sampai sekarang kami panggil dia nigeil ^_^.

 Nampak!!! abang pegang, dia pon nak merasa pegang gak..x dpt tinggi, dapat rasa kaki dia pon jadilahhhhhhh.

 burung ape tah ni...cute je mak tengok, pastu ada yang tupai terbang tu...yang comel tu.

 Ni haiwan kesukaan Irfan, feberet dia..tahan berlama2 tengok bende alah ni. Hmm tu sib baik x de bunyi2 nak bela benda ni.

 Chakk!! 


 Ni sawa burma...corak dia hampir sama dengan anaconda, bulat2 gitu tapi anaconda bulat2 tu slightly hijau yang ni brown je.  umur ular ni 3 tahun tau...besarkan.



 haih...anak sape ni....kemain kennnnn, mcm biasa pegang je gayanya =)



 ni anak dara mak pula, diam2 main ular =p

 tunjuk gambar ni dlm group family...memasing tanya kat mana...memasing cakap eeee beraninya.
hihihihi, budak2... rasa seronok explore bukan sebab berani pon.


 haaaaaaaaa yang ni sah!!! baru nama berani sebab budak ni bukan jenis melasak mcm si aryan, budak ni jenis more pada tv n  gadget je. ^_~


last kopek... gambar kenang bersama si comel kecil hijau di baju aryan tu... seronok budak2 ni, dlm bilik pameran kecil tu almost 40 minit kot baru keluar n blik. nampakk!!! lebih untung bli kupon masuk sini dr beli kupon then dgn kupon tu beli mainan =p.

Ape pon, alhamdulillah.... merasa gak bersama2 anak2 ke hari kantin yang disibuk2kan tu.
Konon2 nak habiskan kupon yang dah beli rm5 tu aleh2 terbang duit mak beli kupon lain lagi. HAHAHA, owh anak.



Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, November 24, 2015

FINAL EXAM WEEK on the GO!!!

Assalamualaikum!
Anak2 korang semua dah holiday moreday kannnnnnn... anak ahkak no 2 ni sedang bertarung menjawap final exam kooo.
Image result for exam week
Good luck sayang!!
Go Aran go!!!

Yup..final exam dia start semalam je... will over khamis ke esok ke kalau x silap.
Sian kennnnnn budak tu... muka dah rupa Image result for exam week macam ni. HIKHIKHIK.

Last week kami balik, hantar anak bujang sulong bercuti di kg, so sempat ler si no-2 main lari2 bagai, bila ahad tu ajak balik dokm asyiklah kejap2... end-up dia cakap, dia nak duduk kg.  ahkak pujuk2 cakap esok peksa mana boleh x seat exam.  akhirnya dia setuju balik.

Semalam (isnin).... rupa dia macam ni Image result for exam weeknampak sangat muka terpaksa  kene g sekolah utk exam. HAHAHA very lawak, sebelum ke sekolah siap pesan, aryan balik sekolah ni mummy terus hantar balik kg tau!
Nampak!!!! betapa hati dia dah tertinggal kat kg, lupa nak bawa balik sekali kat sini. HUHUHU.

Bila cakap...selasa ada paper, rabu ada paper...he say, kenepalah banyak sangat exam ni...bila nak habis?? aryan nak balik kg.

Dan bila exam week di pendekkkan makanya......... subjek2 dimampatkan so every day ada 3 paper kene jawap.... Image result for exam weekagak kesian kat situ tapi nak buat camne kannn.  This year memang worse year arr buat budak2 sebab jerebu bagai so exam kene extand kesian kat mak2 yang dah planning on board minggu ni. Hmm.

Semalam papar, BM, BI, Mental Arithmatic.
Today paper Maths, Science, Phonic
Esok Moral, ugama, tamil, mandarin.
Lusa kalau x silap oral mandarin dgn tamil.

Tapi malam tadi dia macam ni Image result for exam week tidor atas buku. HIKHIKHIK kesian pon ada tapi tu lah...anak2 punya cabaran.  Keep it up don't give-up Aryan!  You can do it...


Dan malam tadi muka pula macam niImage result for muka galau mak jadi risau bilamana during revision bersama, anak mak x berapa nak lancar membaca.  Ada perkataan yang simple pon dia x reti nak eja T_T nak nangis je rasanya... so malam tadi mengadu-dumba, "anak kite tu kan macam x fluent je membaca, risaulah".

NAMPAK!!! mak sentiasa over kennnnnnnnnn.  apaknya jawap, "ye ke?? malam semalam elok je dia baca depan abang..." ahkak macam, #EH!! ye ke?? apesal depan ayang dia semua pon suh ayang yang tolong baca soalan dlm buku tu (','), so hujung  minggu ni kene tanya betul2 cikgu kelas dia, dia dah fluent membaca or not... kalau x, maybe kene assint dia masuk kelas tambahan. HOHOHO kene tunggu 29 ni utk parent's day.

happy holiday uols... ahkak nak bawa anak2 berholiday after semua selesai. wehoooo...ke mana??? yet decide, HAHAHA gasak situ, main redah je ni.



 Thanks for visiting =D Ok babai.

Fuel Happy by PETRON.

Assalamualaikum!

Hello kawan2 semua.  Harap semua sihat ni...
Hari ni nak share pasal Petron haaaa...ada buat BEST TREATS  untuk alhi2 kad Petron.
Promosi ni bermula pada 16 nov'15 - 31 jan'16 (baru mula je kannn) so boleh grab lah ye.
Korang isi RM50 in one resit so entitle dapat envlope kecil macam kat atas tu...ada sticker and voucher memacam as above sample.  Yang kat atas tu, ape yang ahkak dapat ye.
Kalau belum jadi member, korang isi je borang...FREE as member tau.

Kelebihan yang ahkak nampak is bab point tu boleh tukar ke petrol le kan...mana tau top2 1 day terkurang cash ke so boleh gak tukar point ke pada petrol, jimat di situ tau.

Ok, nanti kite share lagi ye...


Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, November 23, 2015

MALEFICENT yang baik dan Cantik!

Assalamualaikum!

Hai korang!
Last night kami berpeluang menonton filem MALEFICENT ni.  Well, disebabkan filem ni x sempat nak layan dalam wayang makanya kali ni kene tengok dengan taksubnya.  Hah, ada ahkak kesayangan kennnn ficus kene lebih.

Angelina Jolie, u r my adore.  HIHIHI.

Cerita pasal sumpahan yang hanya boleh dirungkai dengan ciuman kasih sejati.
Cerita yang mengasyikkan, pasal pari jahat tapi sebenarnya seorang yang baik cuma disebabkan dendam tu yang terjadilah sumpahan.

ahkak membudget the boy sornag tu yang boleh merungkai sumpahan sekali salah daaaa... ciuman Maleficent sendiri yang merungkai sumpahan tersebut.
It's really melting my heart u know... siap ternangis gittu =p

Ape pon...best, happy ending ^_^
**terasa menyesal x sempat layan di wayang hari tu =)**



Thanks for visiting =D Ok babai.

Happy Birthday Sayang!

Assalamualaikum!

Happy birthday sayang!

Hadiah... hmm x tau nak bagi ape cuma adalah bagi gak kan...
Dok tanya, u nak ape hadiah birthday ni? (dalam hati berdoa, janganlah minta hp lagi >,< nampak sangat x ikhlas nak belanja hadiah kennnnnnnn).
Mr. R kata, ape2 pon boleh. x kisahlah, xde hadiah pon xper katanya... Alololo sweetnya cakap gitu.

So yang paling  excited biasanya...budak bertiga tu yang over.
Kek makan seulas dua pastu esoknya bawa g rumah pengasuh...perabih kat sana =)


Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, November 20, 2015

SPECTRE 007.

Assalamualaikum!


Nampak tak?? Gigih kan nak tengok gak filem ni.
Review ai:
BEST!!! tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii banyak sangat scene romen2 gitu, agak keterlaluan kot kalau bawa anak2 menonton filem ini...

Awal2 cerita dipertontonkan dengan watak2 skull of mask macam ni...scary pon ado kagum pon iya gak sebab dia orang siap buat perarakan custome skull of mask ni...tetiba terpikir, kalau kat Malaysia buat macam ni agak2 jadi camne eh??? ^_^
Image result for spectre 007 mask
Skull of mask... time ni sape jahat sape baik pon x nampak langsung...jenuh berteka teki.
Scene letupkan bangunan tu memang awesome...but scene helicopter tu macam x logik pon ada.

Pastu banyaklah yang best dilihat dalam filem ni cuma gadbet xlah hebat macam dulu2 tu... so so je.
Image result for spectre 007 cast vs Image result for spectre 007 cast
Suka scene dua biji kereta ni berlumpa tepi longkang. HIHIHI.
Hebat sangat rasanya kereta ni siap ada FIRE lagi tu...

And dalam ni kata M dah mati eh??? ai pon x perasan filem sebelum ni M mati ke??
So ada M makanya wujud pula Q then C, siapakah mereka2 ni...sila tonton ^_^

overall ok.. cuma x berapa paham tang SPECTRE tu je...

Selamat menontong korang.
Lepas ni plan nak tengok "Good Dinasour" Feewit.

Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, November 19, 2015

THE LAST MOVIE WATCH, #EH!!

Assalamualaikum!
hai semua, eh!! ada orang ke yang baca ni???
Ahahaha... sorry, ahkak kebizian tahap dewa gittu.
Belanja gambaq sat naaa...


Ahkak dah tgk movie on 22/10/15.... NAMPAKK!!! semangat makjemah sangatttt tgk in day 01.
Overall best gaklah filem ni walaupon ahkak ni lembab sikit nak paham...

Kisah pasal dia ni kene sumpah kooo x mati2. HIHIHI pastu kerja dia dok ler bunuh hantu sajoo.
Ahkak tgk muva si Diesel ni dok ler hinggat dia dlm filem Riddick. Ayoyo!! tolong ler keennnn...

oklah, petang nak tengok 007 pulak, alah...korang mesti dah tengok kennnnnnn...x per, ai dah lewat but at least nak pi tengok gak le ken. HEHEHE.

Ok u, jumpa lagi yaaaaaaaa. Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa


**Hari ni suppose OS ke Yan KEdah sampai Jumaat (18-20) tapi last minit kene batalkan sebab ai kene settlekan task big boss...boss ada kecemasaan.


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA