Translate

Thursday, October 29, 2015

Artis kene wajib make-up utk bergambar???

Assalamualaikum! 

Image result for almy nadia
Pagi tadi time santai2 drive ukur jalan tetiba dengarlah kat SinarFm pasal sorang artis ni #AlmyNadia si comel lotey ni kene kecam pasalnya pakai t-shirt dan x makeup di IG.

Ai ni bukan kenal retis sangat hokey tapi bila dj cakap wife Fizz Fairus terus toingggg! teringat muka si comel lotey ni...
I like hokey this girl sebab dia among od retis baby face.
Gila comel.

Bagi ai le kan... retis tu kurus ke gemuks ke...korang bagilah support yang positive janganlah korang kutuk dalam keadaan terbuka macam tu...korang tau tak ..hal ni dah mengaibkan dia tau... ish..ish..ish.. korang ni.
Ate...cuba korang bayangkan korang is dia, kene kutuk macam gitu, mesti malukan...so sama je...semua orang pon akan malu.

For me, kalau ai suka retis tu..ai ok je tgk dia naturally tanpa makeup and wear the t-shirt. hoi, depa pon orang gak bukan alien yang nak bersiap sedia 24hrs utk bergambar in proper way je...
Ish!! x gemar sangat retis yang IGnya muka cantik2 je...tu semua PLASTIK!!!!!

Ape pon utk Almy Nadia, even saya bukanlah fan pada semua retis kat Malaysia a.k.a worldwide ni but ahkak memang suka tengok muka mu dekkk...comel cute bangat!
Adk tak yah make-up pon tatap comel di mata ahkak.

Don't border kata2 neg orang about u gemuk ke hape ker..kite jaga urusan kite as along suami kite sayang and suka tgk kite... jangan dengar kata2 orang lain k.

Semoga berjaya dalam ape jua bidang yang diceburi in future,
Love u Almy Nadia
*during u getting married, ahkak baru tau u is single mother...ahkak ingat anak dara dik oit..maklumlah, ahkak x baca berita hiburan sangat =)*


Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, October 28, 2015

Bila CIkgu lelaki ajar anak murid lelaki!

Assalamualaikum! 

Cerita berkisar pasal revision anak2 nak exam.
Sekarangkan exam week so mak2 ai tau STRESS tahap gaban sebab doklah jadi cikgu partime untuk anak2 yang nak exam, mana nak jaga rumah tangga yang kerja never ending tambah pula anak2 exam, as my son, pagi petang ada exam akhir tahun so haruslah berdouble2 kerja mak kadi cikgu jadi ustajah.

Nak dijadikan cerita...
Semalam sang arjuna masuk kereta je, awal2 ahkak dah kobakan... malam ni tolong ayang eh, entertain anak 2 orang tu...ayang nak fokus buat revision dengan Irfan utk subject esok. He say...OK!
Balik tu siap2 buat kerja rumah sikit alah kadar sambil suh anak2 cepat makan malam...

Siap, ok time for study ye bujang.
Ajarlah... 1+1=2 bla..bla..bla.. 
Then mak pon kasi soalan mak sendiri.. sila buat, mak nak rehat main "HayDay" kejap ^_^

Lepas tu mak pon turn to like this cartoon bila nampak simple Q yang salah dijawap dek anak.
Image result for cikgu paling garang
Pinjam gambar ye tuan tanah =P

Lepas tu daddy take over, meanwhile mummy makan nasik sebab stress.
HAHAHA so tau ken awat my berat badan x mau turun2 asyik makan bila stress pastu makan x kene time...tengah malam ko makan nasik!!
OK BABAI.

Nyiammmmmmmmmmmmmpah sangat bila ingat balik.

Back to daddy yang turn jadi teacher... Haih!! daddy lagi garang!
Mummy garang2 pon habis koman bagi injection/ketam sikit sekali daddy jadi teacher habis hanger tali pingang semua keluar bersusun tepi.

HAHAHA
Image result for cikgu paling garang
Sib baik rotan xde kalau x...mau gini gaya daddy bikin bila naik angin KIKIKI

Walau pon x memukul tapi kalau dengar bunyik dia pukul ke lantai..lahai, gugur jantung kejap oit...
bukan anak je terkejut dengan mak2 sekali terkejut dengar bunyi lantai kene rembat. HAHAHA sian betul jadi lantai...malang kene rotan free2 pasai Irfan x dpt jawap. HOHOHO

Ape pon, memang sukar nak jadi cekgu kannnnnnnn.
Tu baru ajar anak sendiri kalau ajar anak orang lain, reramai pula tu..hai lahai, mau ahkak tua sebelum waktunya.
Muahahaha...

Utk anak2 yang sedang berEXAM, mummy nak wish all the best and good luck hokey, do ur best then tawakal jangan lupa berdoa k.

jangan stress, kasi mak2 and abah2 uols je yang stress ^_^



Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, October 23, 2015

Penang Last Day!

Assalamualaikum! 

Hayoyo...punya lama nak habiskan entry Penang ni, macam lama bertapa kat sana padahal...
3 hari je ponnn ^_^

Last day ni activity mcm biasa, sarapan itu wajib walaupon anak2 lompat2 nak terjun pool sudah.
Sarapan dulu kenyang2 baru mandi puas2 sebelum kite check-out.
Nampak!! masuk tmpt makan pakai baju mandi terus =p

 Si abam sado feeling baby nak pakai baby chair sib baik x patah dik oit...



 Makan alah kadar terus terjun pool.

Mandilah korang sampai kecut =)

 Daddy perhati dr atas jembatan...

 Gegel pon x mandi...
Demam >,<


 Mandi dlm 2 jam pastu kite challow.

Check-ut semua then terus ke Rumah P Ramlee.
 Banyak juga yang nampak kat sini, penambahbaikkan.


 Panas denting kooo.


 Sibuk nak pegang beskal tu.


 Mak dan anak bujang =)


 Al-Fatihah utk P Ramlee pojaan hatiku.



 Budak ni mencari P Ramlee, pusing 1 rumah x jumpa pon P Ramlee.
Ayoyo...dia sudah lama meninggallah.

Sian dia..dia pon dah suka tgk filem P Ramlee sebab asal mak boring je mak pasang cd p Ramlee so lelama naik syiok memasing =)
Paling semua orang suka is lagu "niat engson matakagi semarang ngiseng!!!"
Legend lah filem dia orang kan...i like.

 Ada pagar kaca, ni salah satu penambahbaikkan yang ai nampak...dulu kami boleh akses sini, boleh pegang semua barang2 dapur ni termasuklah kayu api dia...la ni x dpt dah...dpt tgk dr jauh je =)
Pintu dapur pon depa dah lock, dulu time datang masih boleh bergambar kat pintu tu. HIHIHI

 Bilik ni pon depa hadang pakai glass, dulu boleh masuk ni...boleh pegang2 katil semua =)


 Penambahbaikkan kat dinding ni...dulu kosong je sini during kami mai year 2006.


After that terus heading ke bandar Geogetown utk blk ke KL
 Menara ni, kalau x nampak x sat sampai Penang. HEHEHHE

 Terlalu pula kat art street ni. Fuyooo cantik oit, tgk dr jauh kan..loh, awat depa dok conteng dinding ni...bila lalu baru perang...it's made from besi tau depa lekuk2 jadi arts macam tu...kretip sangat kan...i like. Kagum tau!!
Sayang x dapat nak stop sebab jalan xde parking free ni pon dpt snap sebab jln sesak...

 in Q nak masuk jetty to naik feri.

Budak ni dok tanya bila nak naik feri saja..penat nak jawap.


Q dalam jetty, tunggu feri sampai.


 Nak masuk feri dah...

 In feri sudah...

Alhamdulillah...papai Penang.


 Bersusun


 Besarnya


 Teringin gak nak naik atas tu tgk tapi lahai, malasnya nak memanjat tangga tu...so kat bawah jelah.

 Budak comel yang x sihat badan =)


 Sob...sob...sob...
Papai...


 Budak ni nangis so kitemain snap gambar ye...


 besarnya lobang hidung mu dah oit. HAHAHA


Nak sampai dah...

So berakhirlah kisah kami bercuti di Penang secara rasminya.
Kalau hitung2kan... berapa tempat je dpt g berjalan due anak2 x sihat so banyak masa dlm bilik je.

Tak pe lah, lepas ni kite datang lagi k.. Insyaallah.
Kite naik HOHO kat penang pula.


Sapa berminat nak beli tiket bus tanpa bumbung kat Penang and KL boleh contact kami ye...
we are authorised agent selling ticket ni.
valid 24hours - adults RM19, Child (5-12y) RM12
Any enquiry boleh email zsm.mabrur@gmail.com
jangan memalu k =)



Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, October 22, 2015

Lompat...Lompat!! Jump and Jump!

Assalamualaikum! 

Kali ni nak bawa uols berriadah dalam bangunan pula.
Ada sebilangan kite dok terpikir2 mana nak bawa anak2 terutamanya yang like my son and daughter yang dok asyiklah x senang hati tgk omaknya tengok tv di rumah when weekend.

Asal weekend je depa dok tolong pikirkan ke mana nak berjalan2 cuci mata.
That's is my kiddos.
Last week apaknya pi outstation and patutnya balik on sun but sat morning tu dia dah inform balik petang sabtu tu.  Petang tu dapat msg susulan suh jemput dia kat sekian2 tempat then nak bawa the little angles ni pi layan wayang.

Amboi, melompat ler anak2 ahkak kesukaan sebab the daddy jarang sangatlah dapat mewayang bersama mereka kan.
So siap2 jemput the daddy then terus ke U8 space.
Ahkak pestime sampai situ dik oit...
So menjakun walaupon terasa pembaziran sebab mall tu sangat besarrrrrrrrrrrr tapi kedai x banyak yang buka and lapang di sana sini.

Inside the mall ada air pancut tau...hebatkan...
So wayang kali ni kids minta repeat tgk hotel transavilnia, hantam le nak oit...mummy daddy follow ye as long we watch together kan..

Eh!! bergambar dgn pakwe jap ye...
Filem ni in Q nak pi tengok, tunggu launch on Nov 05 nnt, sat2 lagi you.

Habis tengok wayang, anak2 nak main the gelanggang.
So main ler depa...
Sorang RM25 termasuk sock ye..ada special sock utk trampulin kalau uols dah ada boleh terus bayar rm15 kalau x silap utk main ni 1jam.

So layan ler my little kids yang supa-dupa happy kemain dapat jump sana sini sinun... 







 Melompat penuh gaya. HIHIHI
Comel awak!!



 Ni x yah komen...sakan lompat x renti...







 Berusaha si baby lompat tinggi konon nya =p



Three kids can become like 20 paxs of kids.
Hadoi... meriah hokey.

Ape pon kalau uols nak beriadah dalam building...sini adalah tempat yang terbaik and selamat.
Parking pon senang, kawasan lapang, kalau ank2 nak berlaian dalam mall bawah ni pon okey sangat.
Ada restoran utk makan, ada MBO utk menonton wayang so mak ayah pon boleh join trimpolin ni tau...korang bayar sama juga macam anak2 korang. untung kan...


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA