Translate

Friday, May 29, 2015

Hello!!

Assalamualaikum! 
Fuh!! Fuh!! Fuh!!..berhabuk..bersawang... MIHMIHMIH.
Saya nak update...next week nak pi holiday. Yeah!!
Pastukan..pastukan..nak update gak, kite sedang terkuciwa dek putus kasih sahabat. HIHIHI. tu latter on kite story ye..tu sad news tu, karang bertangis2an pula.
Image result for holiday mood
(pinjam google sat)

Now on happy mood on moof vacations gak so enjoy.
Selamat bercuti uols...hati2 memandu =)

**Mrs.Secretary meh email i port mana baik punya lepak kat Penang sat...**


Thanks for visiting =D 
Ok babai.

Friday, May 15, 2015

Macam kembar je...

Assalamualaikum! 


Image result for watak dalam monster inc

Cuba korang tgk...acam sama kan??

Comel betul budak dalam Monster Inc tu..suka aku tgk. HEHEHE
Iman saya sweet juga >,< tu mummy yang pandanglah kan..

Iman budak jepun =p



for visiting =D Ok babai.

Thursday, May 14, 2015

Selamat Pengantin Baru En.Azli ^_^

Assalamualaikum! 

Wedding lagi... ni kesah #03052015.
Venue : D'Saji Titiwangsa KL

Kali ni wedding kawan sekolah rendah dulu merangkap pakcik aku.. HEHEHE
Muda kennnnnn...kami was sebaya you tapi I kawin lama dah, dia baru bertemu jodoh =p

 Pengantin turun tahta mencemar duli jumpa tetamu ni.
HEHEHE. Orang rumah dia masih kat pelamin dok bergambaran dengan kawan2 dia...

 Seri muka pengantin you, tapi muka aku nampak BULAT =(
Sedih betul HEHEHE

 Selfie lagi...

Selfie dengan kak Long

 Cantik juga D'Saji ni, dulu sini adalah Restoran Terapung  Nelayan Titiwangsa.

 Bersama mak pengantin a.k.a nenek kami.
Ni family belah my cinta hati ye...

 Alahai...nenek pejam mata pula =)


 Selamat pengantin baru!!
Semoga berbahagia hingga ke jannah. Amin!

 Last kopek...
Bergambaran dengan si Nana ku sebelum berpisah utk haluan memasingla kan...

Door gift from pengantin

Balik tu kekonon nak pi naik kuda...dah alang2 kat Titiwangsa kan, pusing sekali xde nampak parking free...pusing lagi pon sama x de parking gak...last kali ke-3 pusing gak , hmm xde rezeki anak2 nak naik kuda so terus tukar plan ke Tasik Perdana, main ler korang puas2 kat taman permainan tu, lewat petang baru kami balik rumah, HEHEHE


Thanks for visiting =D Ok babai.

Wednesday, May 13, 2015

Kenduri is means Makan Free =)

Assalamualaikum! 

Selamat bertugas uols, hari ni nak sembang dalam masa yang sama mengabadikan gambar kenangan dalam blog aku ni...

#10052015
Venue : Rumah mak tua kat Jenderam Hilir

Kali ni alhamdulillah dapatlah menghadiri walimatulurus dengan si buah hati ku =)
My buah hati baru sampai from kemaman this earlier morning ahad, kalau x silap dalam jam 4.30am kot sampai rumah, dah dengan aku sekali bersengkang mata takut kalau tidor x terjaga kot nak tolong buka pintu rumah, my pakwe x bawa kunci rumah daaa =p

So ahad tu, dengan aku sekali terbabas jaga, dah kul 4.30am baru nak membuta maunyer mata nak celik by 6am..hendak lagi aku dalam bendera merah kennnnnnnn.
Sado2 mak mertua ku sedang tgk tv kat hal. HEHEHE

So jaga..siap2 bancuh air terus mandi n bersiap sebab berjanjian dengan Andak Family's kat Gombak jam 11am. Depa tu dah ler jenis cakap kul 11, karang jam 10.45am dah terpacak tunggu... dia biasanya memang janji TULIN MELAYU tu pasal dia sampai awal. HEHEHE

So gedebak-gedebuk , jam 12am kami baru terpacak kat Gombak =(
Maaf, mak mertua x sedap perut tu yang dia dok ngulang toilet..lambek kami bertolak. HOHOHO

Perjalanan ok..lancar, semangat ko...
Jom layan gambo sat!
Mak dengan si anak daro

Menjeling ye ko dikkk.

Sama tak???

My anak dara haruslah suko sebabnya si Along ni suka budak2 so Iman lagi suka bila asyik kenelah dokong dek si Along.. memula x mau pastu dah berdokong siap gelak2 tu, sabau jelah.

Nampakkkkkk!!!
 Si abang chik pula suka sakat2 manja dengan Iman so lagi mengkekek ler budak itu,


Muka ganas si buah hati ^_^

Sama???
 Oit Jepun...Iman Jepun...muahahaha

3 of us

 My both bujang tingal kat kg sebab depa tertarik dengan sepupu-sepapat yang berkumpul kat rumah nenek dia. HEHEHE

Group kami, sambil menanti ayah mertua ku back from masjid, solat Zohor
 Lepas tu nampak ayah mai sekali dengan group family kak long, just 3 of them, Kak Long, Zira and Nana... Ika kerja pagi, Abang Rahim pula ada kursus kat Nilai

So sampai2 je, salam2 tuan and puan rumah terus melaju tuju, half ke both eskrim, yang lain ke both cendol.  Sedapppppppppp, paneh2 detung ni, layan cendol...heaven!!!

Siap2 makan...layan mini pau pula. Homel2 pow dia...warna-warni.
Lepas tu sesi borak2lah kan dah nama pon kenduri sedara, time ni lah jumpa sedara mare so sembang2... yang makin uzur tu lagi banyaklah yang datang berjumpa kan =)

 Pak mertua ku...sembang dengan sedara gak ni.

Mentara tunggu ayah siap sembang aku pon main ler picit2 gitu...picit hp. HIKHIKHIK
 Comel dah try posing tu tapi spoil, mummy punya angel x comel dah sebelah mata x nampak. HIKHIKHIK

Kelas ko dik, angkut goodies beg gitu, like dedatin kennn

Comel lotey mummy ni
Gambar pengantin xder sebab...pengantin busy atas pelamin.
HEHEHE


Thanks for visiting =D Ok babai.

Tuesday, May 12, 2015

Petua cuci baju putih.

Assalamualaikum!

Anak2 korang suka kotorkan baju tak???
Aku x taulah, anak aku lelaki memang suka kotorkan baju ke atau ape...asyik2 tiap hari ada je tompok2 hitam/kotor kat baju kalau sikit xper ni kadang2 dari badan bawa ke sampin kene kat seluar sampai ke kasut pon pernah...sakit pula hati.

So aku buat ujikajilah kan sebab aku pernah masuk terus dalam mesin aleh2 keluar nak sidai masih ada baki kotoran (saya x cuci guna clorox/peluntur tau) so saya pon cubalah...ambil sikit pencuci pinggan mangkuk tu (yang jenis bukan liquid tau) kat rumah tu kebetulan pakai axion so calit sikit sabun tu tepek sikit atas kotoran tadi kan pastu gosok2 manja terus humban dalam mesin basuh =)
Nampak???

ni pon...nampak???

So hasil yang aku dapat sangatlah menakjubkan...hilang ok, xde kesan pon. Yes!! senang kerja mak.
Akak aku pula bagi petua kalau kotoran yang macam daki2 tu..perasan xhujung baju and seluar tu kekadang hitam yang kat siku2 baju tu, yang tu akak aku kata pakai sabun mandi, caranya tenyeh situ pastu berus sikit terus masuk dalam mesin. Dia cakap tenyeh pakai sabun lux, masalahnya kat rumah tu pakai mandian detol dengan sabun buku detol je, x taulah menjadi ke dok petua tu. HEHEHE

Nanti aku senang aku try ye pakai sabun detol..kalau menjadi aku war2 kat sini...
Kurangkan pakai clorox, akak aku cakap kalau pakai clorox selalu nanti warna putih tu jadi x warna putih, jadi kuning / putih kusam katanya.. aku x pastilah betul ke dok, sebab rumah memang xde clorox. HAHAHA kalau ada pon biasa pakai Vanish je.HIKHIKHIK



Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, May 11, 2015

Outing/shopping 4 beranak.

Assalamualaikum! 


Anak sapelah tu ye...kemain tunjuk hero =)

Bila 3 beradik bersembang pasal sape yang nak makan dulu aiskrim ni.

Ni ler telatah anak2 saya bila berouting dengan mak dia...macam2 minta tu pasal kalau nak keluar tu siang dah pesan dengan anak2... jangan membazir tau!
Tapi tau jelah dah nama pon budak bila sorang dapat of coz sorang lagi pon nak juga so meleret pada yang kecil pon nak juga so pepaham jelah....

ape pon alhamdulillah...anak3 so far membesar dengan sihatnya =)
Shopping ciput gitu pon dekat RM200 gak melayang >,<

Thanks for visiting =D Ok babai.

Friday, May 8, 2015

Cameron Highland in 2nd time!

Assalamualaikum! 

Sambungan dari kisah [BACA SINI]

Then disebabkan menanti cik puan sri ni sampai kg..,memasing dah mengeliat x reti diam / sabar menanti.
Kejap2 msg tanya kat mana...karang 20 minit msg lagi tanya apesal lambat sampai kg...amboi korang, cik puan seri ni ..badan sakit balik Kuching x habis lagi tau dah nyambung ke Cameron pula.

Disebabkan abah kesian nak suh aku drive sendiri so makanya abah offer drive pi sana. Wehoo, kali ni kami naik ikut Tapah je, tawakal gila tu..dengan bunga tayar x berapa tebal so sebab dah berjanjian dengan anak2 cuti sekolah nak pi Cameron so layankan gak.

Kali ni nekad cari hotel budget juga... sponser dah kurang modal sebab dah shopping kat kuching =)
So Alhamdulillah, rezeki memasing...dapat rege murah and luas pula bilik tu, Terus confirm nak!!

Baju jeans tu beli semalamnya kat Kuching, x dan basuh terus pakai...

Xde banyak aktiviti pon..betul2 sampai tidor, bangun sarapan mandi terus check out lepak2 kejap kat CH terus balik. HEHEHE aku kene masuk bertugas daa.
Anak2 bising cakap cuti seminggu harus stay Ch seminggu...amboi, korang!! ingat mak korang ni x yah kerja ke?? HIKHIKHIK itulah peel anak2 ku,

Iman pakai baju Naqib..Pinjam naaa

Aceceh...homellah awak ni...
Mooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!


Eeee geramnya kat awak iman oit.


Chak!!
Penutup telinga ni pinjam si NINA punya.
Depa sefamily siap ada glove memasing...anak2 aku, xde pon. HIHIHI
Tunggu korang pi oversea, mummy beli sorang satu. MUahaha.

Aryan

Iman dengan atok

Bertiga pon jadi jugak!!

Owh kelass...dah pandai buat good ^_^

Then, sambung holiday lain kali pula ye.
Lepas ni nak ke mana pon x tau.


Thanks for visiting =D Ok babai.

Thursday, May 7, 2015

Gila Wayang!!

Assalamualaikum! 

Nak sembang pasal tahun ni tahun menggila pi layan wayang...
X taula nape pula rajin sangattttt nak layan wayang. 

Pestime pi Citta Mall siap sesat2 and give up
 Bukan sesat sebab ape sebab waze dok tunjuk arah yang sama sedangkan jalan nak dilalui tu naik air a.k.a banjir kilat.
End-up dah nak memusing balik rumah pon tup2 jumpa juga mall ni.
Nampakkkkk!!!!!!!
 5 Beranak tapi sebab sorang tu x bayar tiket so jadi 4 jelah ye =)
*Iman masih free lagi.


Kat Brem Mall ni2nd time gi sini so berdatingan dengan arjuna beta.
HEHEHE
1st day keluar kami dah pi nonton...kelass sangatttttt.
Padahal bukan minat sangat pon avenger tapi sebab nak berdating niat tu, so layan jeee =p

4 beranak je...apaknya OS
 Ni merangkap hadiah birthday Irfan gak yang baru lepas so layan lagi sekali.

Tahap dewa kot gila tgk FF7
FF7
Berdatingan lagi dengan Arjuna Beta.
Cuba korang tgk date tu..almost every week tgk FF7 huh.
1st aku gi sendiri , yang 2nd time tu dating dengan arjuna beta and 3rd tu pi sorang gak =)

Saja nak tunjuk...kite duduk seat F7
HEHEHE

Ape pasal suka tengok FF7??
Sebabbbbbbbbbbbbbb saya minat dengan pelakon haq yang jahat tu...alah yang botak2 rambut pendek tu...yang biasa pelakon dalam filem transporter... suka nak aku tgk muka dia dannnnn bila dia jadi jahat dalam filem FF7 ni, sangatttttlah aku x boleh terima kenyataan. HAHAHA sebab tgk muka dia dok ingat dia baik dalam filem transporter.

Owh! this year insyaallah akan keluar filem transporter koo so i'm waiting to dating dengan pelakon tu di wayang. HOHOHO.

Eh!! lupa nak cakap 21 May, pelakon idaman i will ada di wayang balik...dalam filem SPY. Wehoo!! excited nak tunggu 21 may. Yes!


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA