Translate

Thursday, November 27, 2014

Review : Safah Herbs Spa.

Assalamualaikum!
Hai korang... hari ni santai2 je.
Nak share dengan korang pasal review satu SPA ni.
Saya dah pergi lama tapi dok terperam dalam draf so today agak free sikit jom kite update pasal spa ni ye...ni review FREE ye bukan berbayar sebab review base on pengalaman sendiri gitu.

Safah Herbs adalah spa tradisi melayu... bahan2 yang digunakan adalah rempah ratus yang biasa kite guna dalam masakkan seperti produk yang berasaskan kulit kayu manis, beras, nenas, kacang hijau dan pelbagai lagi rempah ratus yang mempunyai kelebihan dalam bidang kecantikkan.

Safah Herbs ni di Selangor ada 2 ye...satu berada di Plaza Alam Sentral Shah Alam dan HQ dia berada di seksyen 23 Shah Alam...kalau sape2 x tahu lokasi korang boleh WAZE kan saja...insyaalah x sesat sebab saya pon pakai waze gak ke sini =)

Kat bawah ni antara pakej2 yang ditawarkan...ni yang offer time saya ke sana...pakej lain2 pon banyak juga selain yang offer ni =p
Sebelum nak ke sini sila call buat appoinment ye.

Murahkan pakej yang ditawarkan then yang BEST IS ... SPA ni KHAS untuk GEGEL je tau so x perlu risau tang aurat segala ye...staff dia pon gegel gak =)

Jom cuci mata tengok gambar2 yang sempat saya snap.
Laluan naik ke Spa di tingkat atas (1st floor).
Saya suka susun atur batu kat tangga ni...menimbulkan mood spa gitu...

Decoration light.
Bilik rawatan
Ni suasana suram yang ditimbulkan sesuai untuk merehatkan minda dan badan... damai sangat rasanya berada di sini.  Alunan musik yang bergersik...wehoo mendamaikan jiwa.
*Maaf, gambar saya x dapat disiarkan atas faktor2 tertentu. HEHEHE

Ni ruangan untuk treatment kukukaki bar
Yang ni saya tak sempat nak try so will repeat lagi ni, HEHEHE

Suasana SPA...

Menarikkan...

Bilik rawatan
Decor...

Antara bahan2 yang digunakan dalam treatment/pakej yang ditawarkan.
Kebanyakkan bahan2 adalah diproses sendiri/homemade ye...tiada campuran chemical.

Kali ni saya mencuba rawatan muka / facial treatment dan juga WAX ketiak.
HAHAHA saja nak try camne rasa WAX ^_^
Lilin panas
Laluan ke hair treatment room
So nice...saya suka... 

Inilah hasilnya selepas buat facial treatment tu.
Best sangat. 
Lepas ni nak try urut badan sekali mandi herbs siap berlulur bagai.
Excited nak curi masa pi SPA.

Antara products Safah Herbs yang boleh dibeli di sini.
Saya ada beli products untuk kegunaan sendiri so review untuk products tu..memang terbaik...Saya suka =)
antara herba yang digunakan

Yang ni pon korang boleh beli kat sini.
Last... nak tepek sekeping lagi.
Saya bersama Fatin, therapis yang entertain saya semasa membuat facial and wax tadi.

Review:
  • Service memang best... puas hati sangat...
  • berbaloi dengan harga yang ditawarkan, MURAH!.
  • no kerja cepat nak siap je due in treatment sebab dia orang follow appoinment berapa orang per day, sila buat appoiment sebelum datang ye kawan2
  • satu2nya SPA yang saya pernah kunjungi yang menggunakan totally bahan2 rempah ratus melayu
  •  pelbagai jenis pakej menarik yang ditawarkan sesuai dengan harga.
  • pada yang berminat untuk memulakan kerjaya/perniagaan SPA, Safah Herbs ada memberi bimbingan dan tunjuk ajar, boleh mendaftar dengan mereka... (peluang perniagaan)
Buat Safah Herbs, saya ucapkan terima kasih atas layanan yang diberikan sewaktu kunjungan saya ke sana tempoh hari. InsyaAllah saya cuba curi masa untuk kunjungan ke-2, treatment lulur, massage segala2nya pula. HEHHE.

Pada yang berminat mengetahui berkaitan products / rawatan yang ditawarkan...korang boleh ke
FB SAFAH HERBS
Hp no : 019-367 2271
Alamat HQ : No. 5A & 5B Jalan Pelabur B 23/B, Seksyen 23, Shah Alam, Malaysia

Happy sharing uols ^_~
Thanks for visiting =D

Wednesday, November 26, 2014

Testimoni Myracles Beauty =D

Assalamualaikum...

Lama x update pasal Myracles Beauty kan...gila lama.
Ramai ingat saya dah stop jual MB, sebenarnya x stop pon still jual gak cuma x sempat nak promote je. HEHEHE memandangkan stock pon tak berapa nak meriah so yang regular customer je yang saya ambil repeat order... new customer ada juga tapi tu pon atas kawan kepada kawan sebab saya memang x menang tangan nak entertain new customer.

Ops!! bukan pilih bulu/pilih kasih ye...biasa new customer saya entertain mereka pakai sampai mereka puas hati...kadang pakai sekejap x nampak perubahan dah stop so rugilah kan sebab 1set ni RM170 so kalau pakai x habis..pembaziran ye..

Kadang2 customer ni nak cepat je nampak perubahan...MB pula naturally products so memang biasanya nak rawat muka yang bermasalah memang take time... macam new customer ni, kawan adik saya...

Ini antara review yang sempat saya tepek kat sini...review yang lain kene cari lagi. HEHEHE sebab saya ni jenis lupa nak print screen testimoni macam ni.

Ape pon, happy selling Kak Jun =)
Suka betul saya bila customer puas hati...


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 

**Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE

Tuesday, November 25, 2014

KAU LELAKI TAMAK!!

Assalamualaikum!

 Boleh sambung baca kat [SINI]

So ape yang korang rasa??? Yang isteri rasa ape?? Sang suami, bersetujukah pendapat SN ni???
Kalau tanya saya?? Of couse saya setuju. Banyak benda yang perempuan korbankan hanya untuk seorang lelaki bergelar SUAMI.  

Rentetan cerita di suatu petang yang hujan ala2 hujan rintik2 tumbuh daun lalang ...
Sembang punya sembang ... terbukalah kisah pasal MADU ni.  as usual, u know me... bab macam ni saya kureng sikit nak join sembang...sebab nanti orang lain relax, saya pula yang melalak2 ngalahkan orang kene madu =)... saya kan over serba-serbi.

So saya sekadar mendengar sembang 2 orang sahabat ni...sorang masih di awal alam perkahwinan, yang sorang dah berkahwin termasuklah saya (kira2 senior sikit dari budak tadi). Dalam sembang yang santai2 tetiba nada sembang tadi bertukar nada, ada sedikit tinggi bila mana terbuka cerita pasal madu...mula saya tak perasan sebab saya focus main msg bersama pakwe...bila nada bertukar angin maka saya start pasang telinga... rupanya yang baru berumatangga tadi 2nd wife.  Kami baru tahu, HEHEHE.

Cerita kawan yang 2nd wife ni sedikit sebanyak menyentuh hati kecil saya sebagai seorang isteri... dia bercerita, suami suka bertandang ke rumahnya dengan alasan...di rumah 2nd wife ni jelah mendapat ketenangan yang didambakan setelah balik kerja... kalau di rumah pertama tu, dok asyik dengar isteri terpekik-terlolong, membebel2 x sudah baik pada suami mahu pon anak2 tu belum lagi dengar anak2 terjerit2 pula.  

Ouch!! Kalau ikut rasa hati yang marah ni, nak saja saya sound budak tu balik...memanglah rumah isteri pertama tu hiruk-piruk dengan suara anak2 dah anak2 tu anak siapa??? korang kutip tepi jalan ke?? Kalau dah beranak pinak tu, kene sedar diri... yang buat pon KO gak kan?? Lainlah kalau anak2 ko tu bisu...HAAA yang tu aku kompom ko xdengar langsung suara hiruk-piruk anak2 di rumah... tapi, aku nak tanya...KO BOLEH KE TERIMA ANAK2 KO BISU??? BOLEH??

Aku rasa macam nak tanya gak dengan pengantin baru tu... rasa2 ko tak nak beranak ke?? ko x takut ke kalau ko beranak nanti body ko yang seksi meksi jadi lari alignment?? ko x takut ke anak2 ko nanti pula menghiruk-pirukkan rumah ko?? ke ko memang dah bersedia nak ada anak BISU??? ko tak takut ke ko jadi TARZAN MALAYA kepada anak2 ko?? kene ingat, cabaran mendidik dan membesarkan anak2 masa kite bukan seperti zaman kite dulu2 yang mana, mak ayah jegil mata masing2 mencicit masuk rumah =D... itu dulu, Ya senarionya memang macam ni..sekarang ni lain cabaranya.  Ko x takut ke...alasan yang sama untuk suami ko pasang lain...bini lagi muda dari ko?? ko dah bersedia untuk semua tu???

Kadang2 aku rasa alasan suami beri nak beristeri baru adalah alasan yang kurang berakal.  Entahlah, aku kot yang to emotional tapi tu jelah yang aku boleh rasa sebagai seorang isteri also sebagai sorang ibu beranak 3.  terasa, sedihnya hati bila orang yang kite sayang tiba2 tergamak mengucapkan kata2 sedemikian rupa... lupa kot bagaimana susahnya usaha untuk mendapatkan zuriat di awal perkahwinan tapi bila dah dapat anak juga dijadikan alasan untuk beralih arah...seriusly, aku pon x paham WHY???

So...sekian, xde penggulungan bahas untuk isu macam ni.  Semua pon ada pendapat masing2.  Maaf saya teremosional bab2 macam ni =)
Taken from google.
Ada sahabat bertanya saya... ape perasaan saya jika terjumpa mesej berbunyi "Nape Sayang" dari hp pakwe saya?? GLUP!! saya tak tau nak jawap ape...
Ape pon... semoga segala kesulitan, segala permasalahan kite hari ini Allah permudahkan untuk menyelesaikannya... Ingatlah... Allah beri kite sesuatu ujian tu sebab dia sayangkan kite dan Dia rindu nak mendengar adu domba, esak tangis kite kepadanya...


 Thanks for visiting =D 
Ok babai.

Friday, November 21, 2014

Makan angin...

Hari ni x sompek Nak update, we are heading to Selatan - Johor...doakan kami selamat diperjalanan. Esok Ada task so Hari ni dah je Sana...so sambil kerja sambil tukar angin gitu 😀😀😀

Wednesday, November 19, 2014

Impian Si Adik Kecil Rayyan!!

Assalamualaikum!

Cerita sedih di malam ahad yang baru lepas... 
Satu perkara yang saya x berapa gemar nak buat bila buka FB ada feed news, sangat x minat nak baca...kalau saya baca pon kawan2 yang saya kenal je ITUPON kalau saya FREE sangat (kira2 saja nak bazir2 masa).

Malam Ahad tu, entah kenapa kan...hati tergerak nak baca feeds dari PENMERAHDOTCOM... kisah pasal Adik Rayyan. Meleleh2 airmata...tersedu2 saya nak habiskan baca [BACA KAT SINI]
saya terus komen kat sana, offer to bring him ronda2 with our car.

Sambil sabar menanti sang suami pulang... sedu masih bersisa...
Sang suami pulang je... terus saya sogokkan story pasal budak ni dengan tangis sendu yang menggila.  serius, hati saya diruntun pilu yang teramat...terasa2 kalau ini berlaku pada anak saya. T_T
Sang suami pon suh dapatkan contact... dia try to free time utk bring the Adik Rayyan to ronda2 katanya... 

i say... Not TRY, BUT u kene buat juga esok kalau dapat lokasi adik tu no matter how.
Alhamdulillah... di awal pagi saya dah terima msg dari seorang kawan yang memberi contact no parent adik Rayyan, syukur... terus forward pada sang suami dengan pesanan Sesibuk mana sayang hari ni...PLEASE!! spend little bit your time to bring him jalan2.
 
Alhamdulillah, rezeki kami nak merealisasikan impian adik Rayyan walau pon ada pihak lain dah tunaikan dulu...i don't care...ini niat hati saya sebagai seorang ibu... so malam isnin yang lalu, sang suami bersama beberapa rakan GMJ ke rumah adik Rayyan =)
*menunaikan hasrat sang isteri juga merangkap impian Adik Rayyan sendiri*

Adik Rayyan with sang suami friends =D

Adik Rayyan hanya berusia 5tahun telah diduga dengan penyakit kanser otot (bahagian pundi kencing) stage 3.  Disebabkan sakit ini, adik Rayyan tidak bersekolah.

Ya Allah!, kau sembuhkanlah anak kecil ini dari penyakit yang dihidapinya...semoga dewasanya nanti dapat berbakti kepada agama Mu. Amin!!

Beramah mesra..

See, kegembiraan dari wajah Adik Rayyan.
Nasib kami x berapa nak baik tapi alhamdulillah Allah memberi peluang kami untuk memberi sedikit kegembiraan kepada Adik Rayyan.  That night my husband tak dapat nak bawa adik Rayyan ronda2 sebab kebetulan ramai tetamu yang nak berjumpa dengan Adik Rayyan so bagi memuaskan hajat adik Rayyan...kite kasi dia main2 dalam kereta ye dik... buat macam kereta sendiri...main stereng..buat2 cuba memandu =)

Adik busy driving ni...


Gambar gelap =(

Baru nampak muka my pakwe ^_^

Yang pakai baju belang tu adik kepada Rayyan.

Among of sang suami friends.

Sweet =)

I love u sayang.
Malam ni sapa2 yang free boleh join group E60 buat konvoi ke rumah Adik Rayyan di Padang Jawa.
And the best is...on this coming sunday, birthday Adik Rayyan... then that day ada group BMW dah booking dia nak bawa pi celebrate birthday.  Syukur alhamdulillah...thanks semua yang sama2 menjayakan misi merialisasikan impian adik Rayyan samada secara nyata or di sebalik tabir.  Jasa korang moga2 Allah beri ganjaran pahala berganda. AMin!

For my lovely darling... Thanks sayang to be my hero =p

*ada pernah terpikir tak..mungkin kat luar sana masih ramai adik2 yang perlu digembirakan tetapi kerana lack of internet medium maka impian mereka terkubur begitu saja...so sad, tapi kalau ada kawan2 yang tahu, mungkin boleh blogkan pasal mereka...insyaallah, kadang2 kite x mampu nak tunaikan, maybe orang lain mampu merialisasikan impian mereka =)

Jom sama2 kite kongsikan cerita2 mereka =)


Thanks for visiting =D Ok babai.

Monday, November 17, 2014

Pre-STory Family Day.

Assalamualaikum! 

Suka-duka membuat program family day semuanya bermula di sini.
Agak2 nak cerita yang best2 je ke nak yang duka2 sekali eh??
Ok.. kite sembang light2 jelah ye =)
Venue program : D'Nelayan Beach Resort, Pengkalan Balak Melaka
Date : 7-9 Nov '14
Teams: ICLAN Groups (kawan2 U)
Cost Package : A -RM199
C-RM80 (5-12Y)
Toodler : FREE

Disebabkan ada kemalangan  silap paham due to order makanya 4 family tak x cukup room to stay =(
Sesiapa nak menginap or nak make own family days kat sini sila tidak berurusan dengan EN RAHMAN ye, much more better korang buat reservation di kaunter or dengan En Zakaria(onwer resort) sebab kekeliruan itulah 4 family kene stay to other resort.

my family, my boss family, my kawan family (2 family) have to stay kat Perahu Layar...a few hundred meters from the location asal.  Nampak dekat tapi sebenarnya menyusahkan, yer arr nak mandi pool dah nak berkawan2 kene ke Nelayan kan sebab lain2 semua kat sana, dah basah2 nak balik ke Perahu Layar balik, nak change cloth bagai...dengan anak2 merengek nak baring2. 
Agak spoil kat situ... tapi ape pon alhamdulillah ...all berjalan lancar.
Jom layan gambar sinopsis 3D2N our journey =D
 
PERAHU LAYAR
 OMG!! 1st time kot masuk resort/hotel budget. Hmm nothing much to say just nak cakap...ok hope it's the last in my life hendaknya stay in low cost hotel.
My luck not so good, so dapatlah bilik yang katil bucunya koyak... my Irfan say..uik, katil boleh koyak ke mi??Ni macam bukan hotel je. Hmm.
Almari tu jangan buka...berkulat T_T, bau satu bilik...bau kepam..

*1st time in my life nak travel tetiba teringat nak bawa sekali Febreze, HUHUHU tak sangka, rupanya berguna di kala ini =) so setiap kali masuk bilik...press sana sini febreze baru bagi anak2 masuk, HEHEHE mengelakkan mulut potpet2 komplain =p

4 of us only... daddy not around

 Depa tangkap kumbang kat balkoni bilik =)

Iman sarapan meggi cup


 Mau pigi mana haaa???

Iman in RED

Indoor game

Hadiah

Main belon ye Iman...

Budak ni kene taji dek bola, time game baling tin, sape soh duduk belakang tin =)

Swiming time



Semua pakai new swiming suit. HUHUHU


Outdoor game

Bucuk acam mummy ni...

Hitam legam sudah, seharian mandi pool

Dalam van =)

Iman dah kepenatan =)

Balai Cerap

So clean toilet kat balai cerap ni...suka, x busuk pon

Awesome...PANTAI.
 Sila abaikan muka ku yang berminyak itu...


Nanti ku sambung full story pasal family day itu ye...memang awesome.


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA