Translate

Monday, September 29, 2014

Cuti-Cuti Malaysia 2014 #Terengganu - Day 1

Assalamualaikum!

Hi korang....
Lama x menulis...ke busy an tahap gaban, nak makan pon kadang2 miss.
So ada masa ni..moh ler update blog sat =)

Kite sambung  baca dari sini ye kawan.

Pagi lepas sembang2 tu kami terus melayan mata..serius, penah hoit.
Kepala jumpa bantal terus .argh!! syorga dunia...mata pejam terus lupa anak2 ke mana. Hihihi.
Mummy dengan daddy terus lena diulik mimpi...anak dara mummy pon lelap sekali.
Sekitar jam 9.30 tu akak ipar dah ketuk pintu bilik ajak sarapan...
Dalam malas rajin nak bangun sarapan terlelap balik...jam 10 kot akak my ketuk lagi >.< dan terus bangun mandi.  Badan time tu x leh nak cakap penatnya tapi sebab dah nama pon travel, hadap jelah kan...

Sarapan alah kadar, ku lihat memasing belum mandi...aku sorang je rajin mandi, rupanya mereka nak mandi kat hot spring... Hemm hantamlah.
Memasing ligat pakai baju mandi.  rupanya dah siap memasing tunggu kami je x bangkit2 dari lena =)
Bila dah siap...moh kite....
Piknik kat hot spring pula kekdahnya...layan je.

Venue : LA Hot Spring , Jerteh Terengganu.
Dari rumah akak rasanya dalam 30 minutes gak kot baru sampai...

Ni espressi Iman bila cakap buat muka CANTIK =)
Cantik ke??? Kemet hidung tu nak oit =p

Aryan and Mak Lang Rohaya
Bujang2 mummy memang dari rumah dah pakai baju nak mandi...
Semangat memasing kan..

Si manja daddy =)
Father and daughter, SAMA TAK???

Iman dah tunjuk2 air tu...
Mummy sorang je pandang kamera =]

Mak dukun??

Pandai Iman tengok kamera...love u Iman.

Enviroment
Kami lepas kat atas...

Yang nampak macam x siap tu projek khas untuk kolam air panas wanita tau!
Hebat kan...saya suka =)

Port kami piknik...Best!
Siap bawa bekal segala koo.

Saya makcik kantin, Yer adik nak makan ape??
Hihihi.

Ni muka menggoda sang suami...semua orang dah gi mandi, left me alone here. Hohoho so send gambo kat pakwe yang sedang rendam kaki kat kolam air panas =)

Ketaq Aryan kesejukan. Hihihi.
Budak ni mai sini semata2 nak tanya, daddy mana???
Hek eleh...daddy mu berkepit dengan adik mu je =p

Ni Kak Uda saya merangkap tuan rumah kat Jerteh ni =)
My darling dah bertukar dah...
I follow belakang je jadi kamerawomen a.k.a MAMARAZI gitu =)

Iman with daddy.
Anak ku belajar mandi open macam ni ye...

Aryan
Air terjun yang kecil tu dari kolam air panas tau so yang duduk kat area situ dapat air suamlah sebab air yang kat bawah ni kemain sejuknya so mix dengan air panas so jadi suam lor.


Main2 air.

pakwe cakap..main2 pasir dia, air tetap jernih...best wow.

Nampak!! dalam nak mandi pon, mulut kene sumbat makan gak...that's my Iman yer =D

"SAMPAH SIMPAN"
Jangan nak buang sampah merata2 ye.

Iman start pilih2 pelampung...kejap sana kejap sinun.
Hehehe pilih Iman jangan tak pilih ye =p

Dah nama perempuan..PINK juga jadi pilhan =D
Pelampung harga RM13 *_* murah gilos

Aryan paw pistol air sorang satu..
Mummy budget satu seploh hinggit sekali adaik tu cakap rm4, WHAT??? so cheap meh?? siap tanya 2x, adik..dah kira pistul 2biji ke? Pistol satu berapa eh?? 4 ringgit kak...
Beli pelampung sebab ape tau?? Sebab iman nak, siap tunjuk2 pelampung ada sorang adik tu pakai...bila mummy dah belikan pelampung, sekali budak tadi dah x mandi dah. Hahaha left Iman sorang2 pakai pelampung =p

Layan daddy layan...
Tak dalam pon air ni...nak selam pon x cukup dalam. Hihihi

Iman nak try main pistol abang Aryan =p
Mummy mandikan kaki je...jadilah.
Lutut pon x basah tau. Hihihi
Dalam jam 2 macam tu kami bertolak balik rumah.
Oklah ken..memasing dah kecut jari dah. Hihihi Iman siap birat bibir kesejukan...
Sampai rumah kami sambung lelap, anak2 main dengan kezen dia orang.
Petang sikit abang ajak ke kebun...husband ku x ikut, nak rehat katanya...
Aku pula bila dah bangun teringat mak ku kirim kepok losong dengan lekor... so ajak akak ipar pula pi SHOPPING.
Let's go bebeh=D

Otw ke tempat SATA, layan sata puas2 hari ni sebab esok pagi nak balik dah =0

With my Kak Uda =p

SATA ABE WI, memang sedap..kurang rasa manis, sedikit Mahal TAPI berbaloi dengan rasa.
Sebatang RM3. Will repeat beli In Sha Allah bila mai lagi =)
Mine is hot from dapur tau...TERBAIK!!

Sata kat area menghala ke Kuala Besut...
Sata ni RM5 for 3 cucuk kalau x silap... yang ni manis, kalau jenis yang kurang manis macam saya..must try yang Abe Wie punya tadi tau =p
Yang ni pon hot from dapur gak... Gamaknya dema tau orang KL mai cari yang panas2 je =)
Kami meneruskan perjalanan ke Kuala Besut for shopping Kepok lekor and Losong ye kawan2.

KEROPOK CAP PIALA NORA
Not bad rasa dia sedap!! 
Kak Uda nak try SATA goreng tapi kedai tu tutuplah pula...aisyemen, saja nak suh kami mai lagi Ka??? Hihihi.

Shopping Kak Uda Shopping =D
Keropok sini memang buat kat kedai ni, proses sendiri so mean ape yang kite beli memang fresh ler kan...
Buat sini masak pon kat sini and of course jual pon kat sini juga lah =D

Mari...mari...
Keropok lekor (kiri) sebatang seringgit, Kepok Losong (kanan) Seringgit berapa batang tah lupa.
Shopping sini... kepok lekor RM25, kepok losong RM10 

Kejadian accident, kalau x silap just happen..belah kiri kami VIVA terbalik like kura2 kaki ke atas dalam parit, belah kiri pula kereta proton saga lama hentam pokok.

Penutup..layan gambar mandi sat =p

My Iman pelik, why daddy floating??
Daddy nak menyelam pon tak tenggelam...cetek. Hihihi

Mandi-Manda time.

Time ni Iman nak pelampung...tu nampak x tangan dia tuding something =)

Dah siap mandi...moh kite balik!!!
Kos mandi kat sini FREE instead pelampung and pistol air lah kan.
Parking Free.
Menurut abang ipar kata, dulu kene charge RM2 per head tapi lalu kat kaunter tu, xde orang yang kutip fees pon.
Kat sini pon disediakan Chalet untuk disewa ye kawan2 tapi Maaf, lupa nak ambil contact =(
Sape yang berminat boleh email saya, karang saya minta abang or akak saya pi sana get the contact no =)


*Cuti sekolah korang ke mana ha??

Thanks for visiting =D 
Ok babai.

Sunday, September 28, 2014

Luke je pong!!!

Assalamualaikum!

#Cerita masa cuti sekolah# 
Dah namanya anak lelaki kalau main tu x luka, x berparut x sah kot eh??
Geram pula rasa hati ni... pagi tu tengah syiok2 sembang mak-mak ni kat dapur, sekali anak buah berlari sambil dukung budak Aryan... si Aryan pula menangis dah macam x ingat donia. Sabar jelah...
Mengelupur memasing =p

Aryan still crying T_T

Iman blurred tengok abang nangis macam ape tah =)

Euww!! DARAH!
Terus aku pula menggelupur tanya...kenapa ni kenapa si aryan just nangis je boleh??
Sabar jelah. Terus snap gambar pi hantar kat daddy dia... HAHAHA bukan nak selamatkan anak ke ape...snap gambar dulu ye kawan2.
Ginilah bila pakwe ku OS.

Penat tanya kenapa...jawapan dia nangis yang makin kuat, eh..nyampah pula ku dengarnya pastu pakwe pula asyik sms tanya itu ini, kenapa tu? jatuh ke? jatuh kat mana? main ape? macam mana boleh jatuh...alahai dah macam kene soal siasat lah pula. STRESS mak tau!

Siap suruh pi tengok kat mana dia jatuh, ape yang kaki dia kene sampai luka besar macam tu. Haih!! kene panggil orang FORENSIK pi tempat kejadian tu =)
 Bila tanya je dia nangis, asal tanya je dia nangis sudahnya...malas nak tanya dah..tak tanya elok je pon x nangis =D (Takut kene dengan mummy ler tuh =p)

Cuci dengan pencuci luka Then sapu gel luka =)

Siap tanya akak ipar ku, need go hospital or clinic for JAHIT ke??
Hihihi aku ni bab darah memang alahan sikit =p
Anak lelaki...kalau x luka tak berparut x namanya budak lelaki kot =)



 Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




Saturday, September 27, 2014

Imbas Balik Zaman Kanak2.

Assalamualaikum!

ONE HAPPY FAMILY AT HOME =D
Korang pernah main x kad ni zaman dulu2??
Ni jiran ku bagi untuk anak2 ku main tapi depa x tau camne nak main =p 
Aku pula dah lupa cara nak main. Hihihi so memasing mari belajar membaca kad ye =D 



Thanks for visiting =D
 Ok babai. 


Friday, September 26, 2014

Soto Pasar Malam =)

Assalamualaikum!

Cerita last week..menjemput mertua di kg untuk urusan x-ray kat hospital Sg Buloh =)
Ajak ayah makan soto kat pasar malam Tg Karang =)

Good girl si Iman, kurang nyepah soto =D

Irfan
Budak ni x nak makan sebab dia baru melepas...bila tanya ape sal x nak makan?? Di kata kalau makan nanti nak ke toilet balik tu malas nak makan...
Macam2 songeh dia ni tau.


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Thursday, September 25, 2014

KEK COKLAT!

Assalamualaikum! 

Jemput makan semua....
My Favoret kek =)

Kat luar sana tu hujan...kan bagus kalau ada hot brownies depan mata sekarang ni...Heaven dunia ku, Hihihi,,,time hujan je ingat ...ingat makan je bila hujan =)

Thanks for visiting =D 
Ok babai. 



Wednesday, September 24, 2014

Jangan tiru aksi ini!!

Assalamualaikum! 

Balik kg...owh ho..ho..balik kg!!
Of couse ler saya suka balik kg sebab boleh makan mak yang masak =p
Layan!
Bengot2 shawl mummy =)


INI SEMUA ADALAH MERBAHAYA!!
DILARANG MENIRU AKSI YANG DIPERTONTONKAN YE!
Sebelah pegang stering sebelah peluk anak ..Hemm

Macam ni lah saya jadinya bila bawa kereta pakwe dengan car seat yillek so iman pon naik TOCHANG!
Berapi2 je rasa layan minaci sorang ni...haru beb.
 Gambar bawah ni hasil snap by Aryan... kurang asam punya anak, bagi main hp, habis kite pula jadi bahan bukti...kemain banyak bukti mak memandu x berhemah tapi nak share gak kat korang supaya korang x buat ape yang aku buat...

 Iman pon lahai... kemain nak nangis melalak2 ko eh...
Geram betul.

Tengok budak tu...siap main2 sendiri tu,,,muncung mak tu jangan komen tau!

Ni mak ambil time dah parking kat kg...
Hasilnya, boleh melena macam ni. Hemm anak punya pasal.


**Jangan biasakan anak2 x pakai car seat sebab nanti dia x boleh duduk diam dalam kereta satu hal, karang dengan stereng kereta semua dia nak kongker gak =p.



Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA