Translate

Tuesday, July 22, 2014

Iftar bersama-sama =p

Assalamualaikum! 

My pakwes..

Our faveret agar2, serius sedap sebab manis2 buah saja =)

Ramadhan ni, hem adalah 2-3kali dapat berbuka dengan Mr.Suami, alhamdulillah...nikmat and rezeki Allah bagi untuk kami berbuka bersama2.

Almost hujung ramadhan ni, dah pernah berbuka rumah mertua, rumah mak sendiri cuma ada satu rumah je belum sempat lagi nak menjengah...ruma family angkat di Sg Panjang, hope so dapatlah berbuka di rumah mak sana pula, amin!

Sometimes...orang terlepas pandang bab berbuka satu family is among of nikmat ramadhan juga... bersyukurlah korang2 yang hari dapat berbuka seisi keluarga =), saya tumpang cemburu ye =p

Ape pon...di hujung ramadhan ni, tingkatkan amalan semoga  amalan kite diterima Allah.
Semoga ada umur panjang untuk bertemu lagi di dalam ramadhan yang akan datang. Amin!

*Biskut raya dah settle?? Kami lom lagi, hehehe x berbiskut raya kot tahun ni sebab berkemungkinan besar kami bermusafir ke kg orang lain pula =D*


Thanks for visiting =D
Ok babai.




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Monday, July 21, 2014

Berbuka di kg halaman =)

Assalamualaikum! 
Menu kami semalam =p

Inilah hasilnya bila balik ke kg.
Hendak best lagi family adik pon balik juga so bertambah meriah heh cuma family abang je x dapat join sekali if not bertambah2 meriah hokey,

Melihat kerenah anak2 berbuka puasa sambil rebut2 manja...owh so wonderfull day.
Macam2 menu ada, half mak masak .... yummy and half lagi hasil shoppingan di bazar ramadhan gitu.
Semua pon licin kecuali aDa satu dua juadah ler kan tapi kami tapaw pula balik rumah. 

Alhamdulillah, rezeki yang sentiasa melimpah-ruah untuk dikongsi bersama2.

Less 10days kite nak menyambut Syawal, hemm cepat sungguh masa berlalu tup2 eh! dah nak raya rupanya =,=
Masih bersedih atas tragedy #MH17 after tragedy #MH370 yang still missing =(
Also sangat sedih mengenangkan nasib saudara kite di #Gaza #Palestin.
Semoga semua kesedihan ini akan berakhir. Amin!
Al-Fatihah untuk mereka yang terkorban.
Indeep sad!


Thanks for visiting =D
 Ok babai. 




Friday, July 18, 2014

Plan hiking Gunung Santubong.

Assalamualaikum! 
Pemandangan puncak Gunung Santubong.

get from google.

Al-kisah...
2-3 hari yang lepas kan... aku tertengok program kat tv1, Xpedisi namanya...malam kalau x silap siaran tu. Kebetulan time aku tengok tu, Si Azura yang jadi host.
Memula macam biasa je pon...xder feeling , saja layan program tu tapi end up...hati tercarik2 nak pi jugak, nak merasa cabaran mendaki tu.

Semua link kat bawah ni berkisar pasal pengalaman masing2 menakluk Gunung Santubong:
Tempat menarik di Sarawak [KLIK SINI]
SagaHayat [KLIK SINI]
Borneo Blog [KLIK SINI]
Hamydy [KLIK DI SINI]
Tarmizi [KLIK SINI]

Sembang suami/isteri:
Yang...cuba tengok gunung ni...cantik kan??
Emm kat mana ni???
Jom Yang, kite hiking Gunung Santubong nak tak?? Jomlah, kite lama gila tak hiking kan.
Emm tak de masa lah nak hiking sekarang ni...
Hemm...ayang plan nak gi hiking kat sini, tak nak ikut sudah...ayang gi sorang.

So ayat tu..tergantung di situ...
Tak pelah, now masih mencari information...
Doakan saya berjaya dalam misi menawan puncak gunung santubong.
Amin!!!


Thanks for visiting =D
Ok babai.





 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Rajinnye...

Assalamualaikum...

Hemm anak daddy ni memang rajin tak bertompek.

Boleh??...Ni dah baring2 kat toto sambil tengok tv ni dah siap padam lampu segala...standby nak pejam mata je tuptup...boleh dia cakap... Eh!! Aryan ada homework belum siaplah, nak kene buat, esok kene submit.

Dey!! geram pula rasa hati mak ni, mak dah feeling nak tidor awal sudahnya kene on light semula semata nak tunggu dia siapkan homework, hendak best lagi...Iman selagi rumah x gelap-gelita, memang payahlah nak tidorkan so dengan dia sekali conteng buku sekolah si abang.

Sebab lambat sangat mewarna so mak tolong sekali warnakan sikit2 mana yang boleh tu pon siap complaint tu...Mummy tolong kaler homework aryan sikit je...mana aci, aryan kene kaler banyak tau, penat!
Hekeleh! mamat ni nak kene sekeh ke haper nak suh mak yang buat semua...memang taklah kan...mak ko ni sanggup biokan ko send homework kosong dari nak serah diri mak tolong buatkan homework kamu...bio kamu x pandai sebab x buat homework daripada teacher kamu ingat kamu pandai sebab homework done!

Prinsip mak tetap sama, dari abang Irfan sampai abang aryan...
HOMEWORK BUAT SENDIRI!
*kesian dapat mak hati kering macam aku ni kan..kan...*


Thanks for visiting =D
Ok babai.




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Thursday, July 17, 2014

Muhammad Raziq Iman vs Nur Iman Razila

Assalamualaikum! 
Hari ni nak update pasal kerenah anak2 pula.
Kat rumah ni ada 2 orang Raziq and sorang Razila so bila yang domain is Raziq so Razila pon akan2 bertukar menjadi Raziq juga kot. Huhuhu
Cuba tengok gambar ni...
Dengan selamber dia ambil and pakai songkok si abang.

Inilah antara sebab my bujang suka panggil si Iman ni Raziq Iman instead Iman Razila.
So Iman pon sekarang sangatlah melasaknya, ya ampon macam boboilah pula. Melasak sekali membuli si abang. Hohohoho sampai abang yang nangis...yerlah dah marah2 si iman tapi masih buat gak, nak leouk di adik x sampai hati so si abang yang makan hati...

Sabarlah yer nak oit... adik awak belajar membuli dari korang2 gak...
Korang yang suka bergumpal so iman pon dah terror gumpal dengan si abang, pastu si abang complain... kenapalah perangai Iman ni macam budak lelaki??
Sebab contoh yang Iman nampak ... koranglah!! 
Hehehe
Iman ikut mummy tang makeup...tapi dia pakai pen buat makeup kat muka. Hemmm

Comel ke hensem??
Aryan kata Iman hensemlah....=,=

Budak ni pon kalau bawa gi jalan...ada gak yang ingat she is boboi =)
Ada muka boboi ke???

Thanks for visiting =D 
Ok babai.





 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Wednesday, July 16, 2014

Resepi Kek Batik Sampoi.

Assalamualaikum! 
Ok... korang rajin kan..kan..kan...
Hari ni nak share resepi kek batik yang mudah, senang and sampoi dan yang penting is, tak menggunakan telur.
My Kek Batik...

Menu asal : Kawan WA kasi *Pn Azilah Simat , Thanks beb. Sedap!!*
Dia update FB cakap buat kek batik terus minta resepi and terus ke pekan beli bahan2 =)
#saya memang over excited#

Bahan-bahan:
1- Butter seketul
2- Milo dalam 300g
3- satu tin susu pekat (size standard)
4- Biskut merry sepeket (300g)

Cara2nya :
1- pecah2kan biskut merry (kerja irfan)
2- cairkan butter
3- campurkan susu tadi (kalau x nak manis, jangan bubuh setin ye, agak2 sendiri)
4- campurkan milo.... kacau sampai tak ada biji2
then masukkan biskut merry tadi dalam kuali yang ada bahan yang dicairkan tu...kacau rata (sila perlahankan api semasa kacau biskut merry tadi)
5- masukkan bahan tadi dalam loyang... then tekan2 biskut merry tadi and ratakan permukaan dia...
6- sejukkan sebentar guna suhu bilik then masukkan dalam peti ais.
7- potong dan hidangkan sebagai juadah/desert berbuka puasa ye.

Selamat mencuba...
Saya dah buat...alhamdulillah menjadi...SEDAP!! anak2 puji =p


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Tuesday, July 15, 2014

Sepetang mengembara di Kuala Kumpur...

Assalamualaikum!
Mengembara katanya...jom layan sat!
Ni sambungan entry semalam ye pasal shopping raya =)
Teka kat mana??
Yes!! pandailah korang ni... it's SOGO.

Tak berapa orang sebab kami shopping time korang kerja so x bersesak2... 

Gediks sat!!

Teman si kawan kamcheng ni pi cari baju raya Mr.Suami dia...
Syiok wei shopping dengan orang yang sekepala ni...bolehlah puas menjamu mata sebab x terkocoh2 shopping kan... bertenang je gayanyer...

Cantik gak kat sini...tapi xder warna yang sesuai untuk Iman =)
I'm looking for Iman baju kurung...

Tepek sekeping lagi gambar gediks 2orang budak nama Suzy (^_~)

Looking for Iman tudung gak..tapi x jumpa pon...
We are in Jalan TAR pula =)

Yer Dik!! nak ke kain pelekat tu?? Satu seringgit. Haahha.

Owh! time ni lom beli monopod lagi so gambar alah2 macam ni jer... Hehehhe
*Inai ku masih merah lagi!*

Owh! coconut shake, tapi x beli pon sebab kami jumpa gerai ni jam 5pm...gila haper nak beli buat berbuka...kene wait for 2.5hrs lagi...cair wei...
Telan liur...kempunan =)

Back to SOGO semula...
For Iftar, tapi main purpose...to get some air-cond.
Haahha...hangat tu.

Gonna miss Sarawak (KUCHING)

\Rezeki for Iftar... kawan order nasi ayam.

My Iftar...

Ikan bakar Portugis set....RM11.50 , ikan pari and sotong yer.
Air, siram limau...

Heading to balik rumah...udah malam =p

Suasana kota kuala lumpur.

pestime turun kat sini...menjakun hokey.
Biasa aku pi sogo kalau naik public transport, aku pi turun KL pastu exchange naik STAR LRT sampai belakang SOGO tapi kawan ku ajar ni,..lagi senang cuma kene jalan sikitlah kan...

Posing sat...

Misi shopping member : TERCAPAI.
Misi aku: STILL PENDING, looking for other time come back and shopping semula...hope so can go sekali dengan apaknya....AMin!


Thanks for visiting =D
Ok babai.




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Monday, July 14, 2014

FIFA 2014 is over.

Assalamualaikum! 
#Kisah gila bola#
Ok...world cup dah habis...
Subuh tadi berakhirnya game... sape yang follow pagi tadi??
Argentina vs Germany.
0-1

OMG!! awesome sangat tengok dia orang main, saya suka.
 Kalau lah player Malaysia bertenaga macam tu, pergh!! aku rasa, comfirm ramai yang menyokong player malaysia =)

Pastu aku tengok gak, penyokong player mereka yang terlibat, owh!! baiknya tingkah laku, xde pula ternampak mereka sampai baling2 mercunlah, baling botollah, rosakkan harta stadium bagai...
Sebab aku tengok 2 kekalahan Brazil hokey... 7-1, sentap hati tapi tulah, penyokong dia macam redha je Brazil no 4. 

Ape pon... yang teladan yang baik tu haruslah kite contohi. yang x baik tu kite buat sempadan.
Hampir sebulan gak mengikuti world cup ni walau pon sebenarnya x minat bola pon. HAHAHAHA tapi disebabkan macam best pula bila tengok pembukaan tu so layan jelah mana yang sempat tertengok =)

Mula2 saya sokong England pastu England kalah, pastu sokong Uruguay pula pon kalah gak, pastu terus sokong Brazil motip?? warna jersey dia cantik. Hahahaha
Kalau korang tanya nama2 player, mamp.. aku x kenal. Hahaha tapi adalah aku ingat2 sikit macam Messi, Toress, sape lagi eh?? X tau dah. Hahahaha.
Tang player handsem ke tak..hemm memang x kenal pon so minat sebab skill yang depa ada dengan energy yang dia orang tunjukkan memang terbaiklah.

Mr.R sokong Holland a.k.a neitherland, sebab jersey dia orange, boleh gitu. Hahahaha
Bila tanya dia, sape kuat, dia cakap semua kuat2 sebab setiap negara ada kelebihan masing2 so x boleh nak agak sape paling terhebat.
Dia cakap Brazil kuat, dia ada skill sambar tapi skill sambar dia x menjadi so jadi SAMBAL. Huh!

So, deal...sape kalah dia kene belanja iftar so sebab Brazil 2x kalah makanya saya kene masak utk iftar, aduhai...apelah Brazil ni, kalau Brazil menang dah tentu dapat pilih nak iftar kat mana yang i suka. Hihihi.

Ok dah, pi sambung kerja. 


Thanks for visiting =D
 Ok babai.




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Shopping Raya Done!

Assalamualaikum! 
Hari ni nak cerita pasal shopping raya pula =p
Dari tajuk pon dah tau kan...kami dah siap shopping raya, alhamdulillah cuma baju kurung mem ceconet tu je x dapat2 lagi...geram betul. Dah cari online tapi x banyak pilihan....kalau uols ada IG ke FB ke blog ker yang jual baju budak2 online...mai ler share kat sini...aku nak terjah shopping. 
Among of plastic2 yang berisi baju raya (^_^)
Syukurlah, ada rezeki nak tukar baju lagi tahun ni...

Thema warna tahun ni Irfan yang pilih so dia pilih Royal Blue, we are gonna be in Blue this year, insyaallah.
Agak excited gak ni ... yerlah tiap tahun asyik aku je yang pilih warna sampai x tau nak warna ape dah so dapat ilham...rotate pickup warna, this year Irfan, next year Aryan and another year is Iman pula then maybe come back to me pula pilih... 

Kalau suruh apaknya pilih, hemm sampai kesudah xder pilihan semua pon x tau nak pilih warna. Annoying sangattt, so dari nyakitkan hati...mohh kite suka hati pilih warna idaman hati, senang cerita.
So tugas Mr.Suami lagi senang and sampoi...hulur je $$$$ =p




Bila shopping tak bawa baju so jadilah macam ni, tersalah beli shawl...so plan nak jual balik sebab x ngam dengan baju raya =)
RM17.00 each including postage
Wide shawl yer... i pakai memang melabuh lah kan =)
Kalau ada yang berminat boleh email saya k.

*Korang dah siap shopping raya dah???
**MB set sold out... sorry will restock after raya**
#Ramai nak berwajah comel anggun di pagi raya, insyaallah MB adalah pilihan terbaik untuk anda#

Thanks for visiting =D 
Ok babai. 



Friday, July 11, 2014

Pesanan dari Maybank!

Assalamualaikum! 
Hati2 ye kawan2...
Aku bab email ni memang aku abaikan je...semak mata...pasal email suh update bank status blah...blah...blah...memang aku set SPAM je, senang, cukup time aku delete je terus.

Kadang2 tu si bijak tak pandai ni boleh pula minta aku update RHBlah, HONG LEONG lah...aku mana ada accounts dengan dia orang...sukati je tau.
Tu mesti kes aci dan terjah...main tembak2 bank lah tu.
Pastu banyak gak aku dapat email cakap...saya orang kaya, ada cancer, nak mati sebulan 2 lagi...nak dermakan GBP15,000,000 yer...hemm tak pelah kan...saya ni pon bukan miskin or termasuk dalam asnaf orang yang boleh menerima derma ni, MEKASIH SAJALAH!!

*Aku rasa dia orang ni memang tak de kerja nak buat kot dah eh??Pi send email ngaku cancer nak MATI, Allah makbulkan dapat cancer baru tau...kan..kan..kan...*



Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Thursday, July 10, 2014

Iman the little one!

Assalamualaikum! 

Ciuman nyamuk kg kat badan Iman...

Haih, anak2 aku most of  them memang jadi ginilah kalau kene gigit nyamuk, tak ku tahulah nape...padahal seko jepon yang gigit. Dah nyamuk pon satu, gigit anak2 aku nape?? Cuba ko gigit kucing ke ayam ke itik ke...kan bagus... apelah nyamuk ni.

Kalau mandi dalam bilik air tu, memang biasanya cepat sedas dua kene...hehehe mana dia mai pon aku tak tau sebab bilik air rumah mak tu luas so nyamuk tu entah nyorok kat mana pon tak tahu...sakit hati je tengok benjol2 gini peh tu yang syioknyer, suruh mak jadi tukang garu, sabar jelah.

Hello, ada gaya ustazah tak??

My mum say, comel macam mak ani (besan dia a.k.a ibu mertua ku) Hehehe.
Alah..budak ni suka pakai tudung tapi aku x sempat nak cari tudung untuk dia...
Ni dia ambil sendiri tudung aku pastu main sarung2, pastu boboslahkan...muka akukan besar...kepala diakan kecil je so aku pon pinkan bawah dagu tu supaya dia selesa sikit...

Alahai...nak memasang pin tu pon kemain payah...
Dah bila aku nak cucuk pasang brooch tu, boleh dia nganga mulut besar2...aku dahlah takut pin terpacak kene muka dia, sabar jelah.
Lepas tu.. kite suruh langgut dia boleh pula pi menunduk, ya ampon...anak dara aku, macam2 feel tau.

Sila abaikan toto tempat kami bergumpal ye. 
Hihihi....
*Gaya model tudung, LOL*
 
Nokoh sangatt macam ustazah. Hehehhe.

solat ...

Such a beautiful girl of Iman =p
Geram betul tengok gambar ni, ada satu lagi gambar pon cute sebab aku x bertudung so xdelah nak tepek kat sini kan. Hehehe =D
 
Steadylah Iman, raya ni kite bertudung k.

Eh, nampak hidung kembang. Lalalla.

Itulah my anak dara, kekadang jangan disentuh rambut dia...ko bubuhlah segala sepit atas pala dia...habis semua dia cabut, tapi kalau dia yang minta dipakaikan...selalunya lama wei bertahan. Hehehhe =p

Tak pelah, belajar pakai tudung dari kecil, insyaallah bila dah besar senang nak didik tang berhijab ni, mana tahu lepas ni dia maintain pakai tudung labuh ke kan...insyaallah, niat baik tu Allah tahu =)



Thanks for visiting =D 
Ok babai. 





 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Wednesday, July 9, 2014

Jam Pinjam je!

Assalamualaikum...
Besarkan..kan..kan...

Hemm jam kawan, saja try pakai..look nice kat tangan dia so pinjam pakai... sekali, alahai, lubang tu sampai hujung aku kerja kan pon longgar gak kat tangan aku peh tu, size di kemain besar, tangan aku hilang. Hehehehe so kesian kat tangan aku tu =)

Thanks yoy bagi pinjam jam kamu!

*Macam mengedik pula tangan ni nak berjam tangan baru, hemm kene pikir3kan ni sebab jam tangan yang ada masih cantik pastu masih berfungsi dengan sangat baik, the IMPORTANT is, aku jenis pakai jam tangan tak buka2 pastu sangattttt M.A.L.A.S nak buka and tukar jam tangan lain walau pon actually aku ada lagi 1 extra jam tangan instead yang biasa korang nampak kat tangan aku tu =)*

#Nak shopping ke tak nak ye??#

Thanks for visiting =D
 Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Tuesday, July 8, 2014

Luka tangan mak.

Assalamualaikum...
Tara...ni lah hasil luka mak saya yang kami dok berkampong kat Hospital Selayang suatu ketika dahulu.

Alhamdulillah, dah recovery well, hasil kerajinan mak makan ubat dan pi hospital. Hehehe, tapi now mak dah x kuat nak buat kerja2 berat sebab operation kali ke-2 tu yang bebaru ni tu...doktor cakap ada urat or masel yang kene buang so angkat berat memang tak boleh dah...nak menolak kuat pon dah x dapat dah.

Tak apelah...dah nak buat macam mana, kami dah usaha yang terdaya tinggal lagi kami lambat bertindak dek gara2 dengar cakap mak semua pon ok, xde ape2 nak dirisaukan.
Ok sangatttt lah mak aku ni tau!

Lepas ni nak perkenalkan mak pada products Transfer Factory ni harapnya mak serasilah pakai suppliment ni. Tapi mak request nak yang ni for her diabetic. 
Hope dapatlah membaikkan sakit mak...kami sekadar mencuba apa yang kami rasa is terbaik utk my mom.
Ubat hospital and insulin tetap kene ambil tau =)

Jika nampak perubahan yang diingankan maybe nak support dengan yang ni pula sebab my mum punya high pressure memang tinggi so kene try satu2 dulu, hope serasi. Amin!

Kenapa pilih TF??
Sebab saya dah jumpa live testimoni pengguna products ni dah alhamdulillah, saya percaya dengan ape yang saya nampak, saya lihat and saya dengar...sebenarnya dah lama niat hati nak mencuba tapi takut2 and was2 sebab kan banyak products suppliment di market and online so tu yang agak scary nak mencuba, takut mendatangkan mudarat kendian hari...

So ni salah satu usaha untuk mak juga =)
Later aku update perkembangan my mum k =p
Lepas ni ada rezeki lebih aku pon nak makan TF gak untuk imun body so sape2 berminat nak join order boleh email yer rz1109@gmail.com 

Dia ada banyak product tau, so yang aku sedang nak cuba is :
ni untuk kencing manis tau, sebotol ni RM112.00 bagus dimakan bersama dengan  ni, cepat kesan boleh nampak... yang ni berharga RM169.00. Sebarang pengeposan additional RM6.00.

So excited nak start makan suppliment ni instead maintainkan suppliment yang memang aku ambil untuk kesihatan seperti :
Yang ni memang dah jadi amalan =)

Sedap. Hahaha so sachet satu rasa macam nak minum more then one je rasanya =)
Sesuai diambil di bulan ramadhan sebab mengurangkan rasa letih dan lapar sekali gus, boost up energy =)
Keistimewaan product ni boleh review kat [sini]
Suppliment lain aku tak rajin ambil, biasanya ambil bila aku ingat and aku rajin nak ambil most of it, duduk diam2 dalam lemari yer =)

*Lebih baik ambil yang dari natural like fruits and vegy yer*


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA