Translate

Wednesday, April 30, 2014

Botol Susu Owh Botol Susu!

Assalamualaikum...
Hemm ni cerita happy tapi endingnya is sad story =)
Hari tukan...entah bila x ingat tapi aku dok kecoh nak beli botol susu... (botol susu pon boleh jadi bahan nak dikecohkan) Hehehe.

Iman dah masuk setahub and bagi aku, dah start boleh pakai botol kaca dah...dah larat n pandai handle botol kaca nanti.  So dah timbang kati, timbang kilo bagai...maka bermulalah misi pencarian glass feeding bottle di OU.  Port feveret nak shopping...memacam ada tinggal lagi ongkosnya je ada ke ngak ada ke..Hihihihi.

Memula masuk jusco... cari brand avent yang glass, hemm ada offer 2 biji RM100.00 hemm macam menarik gak tu siap baju lagi tau for cover the glass.  Plan awal x nak pakai brand avent dah, tukar lain...MAM ke, Baby comfort ke, tommy tippie ke but nak wide neck and Glass tu my requirement.
Avent ada glass and wide neck tapi sebab dia AVENT so kekonon nak avoid lah cari brand lain so pilihan lain biasanya ada kat butik2 baby macam MAMOURS ni...

*SUka sangat masuk sini sambil cuci mata tengok Quieny stroller yang awesome itu.
Husband offer nak beli utk Cik Iman, aku x nak sebab aku tahu kalau aku pakai brand ni aku akan jadi riak & takbur (pengakuan ikhlas dari hati) yerlah brand stroller tu kan min pon 1k and above bukan ramai orang nak/mampu beli yang branded macam tu so aku perati bila orang lalu sorong quieny tu, ada tiga pat pasang mata memandang so aku x nak aku jadi riak and takbur utk itu semua so merelakan hati untuk tidak memilikinya cukup sekadar mengkagumi dan meminati dari jauh. (ayat pujuk hati yang lara, biar lara asal tidak menambah dosa yang sedia ada =p)

Tadaaa... yang dicari dah jumpa.

3 palstic ni costly kurang berapa hinggit tah RM200.00
Hemm ape sajalah yang di beli pon xtau.
Kasut utk mak, glass bottle for Iman, famos amos utk Irfan and Aryan, utk apaknya...resit pembelian hari ini. HAHAHHAHA...claims balik wow.

Heading balik...mak kaw...masih jem wei. 

Me tengok ape yang mak Iman beli...
TADAAA!!!
I want in red or orange tapi xder pula yang left color ni dull blue and apple green tapi x comel color dia so hendak x hendak kite ambil sajala...
Ciri2 yang seperti yang diminta:
1-Bukan brand AVENT
2-GLASS
3-Wide neck

Yippie...eh jangan kompius pula nape aku beria x nak AVENT sebab aku dan 9bulan dok ngadap brand avent tau...kasilah aku tukar brand kejap... HEHEHHE tu je...avent memang bagus yer kawan2.

Ape yang best pasal botol ni???
Ok...kalau korang terlebih bancuh susu pakai air panas...kaler sleeve tu akan bertukar jadi pudar memutih yer sebab aku dah try....buat uji kaji, pi bubuh ayanq panas dalam tu...memang working hokey so in sametime korang bolehlan mana tempreture air yer utk bancuh susu tu kawan2.

Ok...my anak dara nak pakai botol baru...nampak je aku tunjuk botol ni melaju dia datang ambil..botol bersusu dia pi campak terpi...lahai, ko buang susu mak yer nak...lepas ni x mau pump, fadan muke xder susu nak minum. HEHEHHE.

Bila tuan dah melalak nak botol baru so kite pon cuci and transfer susu tadi ke new botol.
Ok...alhamdulillah percubaan pertama pakai glass botol ni berjaya.
Pandai budak tu letak baik2 je, xde main campak2 like plactic bottle...cleaver girl.

Hensom daddy ni... nak teman mummy pi shopping.

Supir tolong tarik bakul. HEHEHHE

Dalam x nak shopping tu terbeli gaklah mainan masak2 si iman =)
Seang belajar main masak2. HEHEHHE
Si aryan suka main sekali...pastu cakap pelat macam budak baru nak belajar cakap...hish, debik karang baru tau..nyampah tauk...dah besar panjang cakap pelak...uwekkkk!

Seminggu berlalu, alhamdulillah...suka dengan glass bottle actually i'm adore glass bottle, bio berat pon tapi 100% selamat, no chemical transform tu yang semangat gigih nak mengkacakan botol susu. HEHEHHE.
Malang tak berbau, kalau berbau lama dah orang avoid to facing malang kan...

Tragedi malam itu, *ecewah...ayat x boleh blah =p
Tengah aku syiok2 cuci puting botolkan, haih dengan semangat yang waja ku tarik semula puting tu ke dalam ring dia dannnnnnnnn dengan tidak di sengajakannnnnnnn ku tersiku botol tu dannnnnnnn ia jatuh ke lantai dengan keadaan wide neck yang jatuh duluuuuuu.
Owh!! berderai botol susu iman.  

Terus terkedu...tup2 nampak Rm81.00 terbang melayang2 sambil babai2 kat aku...adeh...RM81.00 pakai seminggu je. KAHKAHKAH.... That is my fault ok..careless, biasa after cuci body aku terus bubuh dalam sterilzer pastu cuci puting pulak, entah napa that night aku bio je kat tepi siku ni, Hemm

Hasil postmoterm mendapati...botol ni jatuh pada kedudukan neck ke bawah...kalau neck ke atas insyaallah x pesah sebab bawah dia fully sleeve cover.
Hemm memang sedih dah tu ape lagi ... mengelupur pi cari botol spare. KEHKEHKEH...
Botol plastic lama memang semua dah sedekah, si abang punya pon tinggal glass bottle tapi nak ambil nuuu atas sana tu kene pakai tangga hokey.

Sib baik jumpa pureen brand glass gak aku beli time warehouse sale pureen tahun lepas. HEHEHE.
So moh ler kite pakai...yang ni standard neck size ye so kalau nak masukkan EBM tu kene hati2 sebab mulut kecik. HEHEHEHE.
Malam tu berlalu dengan bahagianya...Iman ada bottle susu nak minum. Hemm.

Ni pula kejadian di pagi hari...alahai, kene mengemas and mop lantai lagik!!.
Kali ni, Iman terlepas pegang botol tu,,entah ape yang dia nak capai pastu tersalah pegang so PRANGGGGG!!!!!!!!!! bunyinya. 
Hemm - moh ler kutip kaca and mop lantai yer...

Selesai tu terus ke bilik belakang ambil tangga, Mak memanjat jap pi ambil botol susu abang yang dah 3 tahun x pakai...dont worry glass bottle wont expired like plastic bottle yer...yang tu pon ciri2 yang aku suka,,,then aku suka gak..kalau plastic tu korang simpan 2-3tahun nanti kualiti plastic akan lusuh kan...like yellow color macam tu tapi kalau glass it's remain macam tu je tau...korang x caya cuba beli 1 then keep 3-4 tahun, yang rosak tang puting je. HEHEHHE

Disebabkan mak malas nak keluar shopping makanya pakai je botol susu abang yang lama...it's cantik lagi. HEHEHE. 
Irfan and Aryan dulu pakai brand -LIFEFACTORY- memang thumb up...terbaiklah...glass dia memang tebal, maybe lebih tebal dari botol kicap and dia memang berat then sleeve dia memang tebal quality sleeve dia...the best is..harga dia x semahal avent or brand yang aku beli kat MAMOURS tadi cuma aku x jumpa lagi brand ni ada wide neck kalau ada memang akulah manusia sanggup membelinya.

Kalau korangnak tahu, aku pernah terjatuhkan botol susu ni denagn kedudukan neck ke bawah and aku memang 100% pikir pecah berderailah botol tu rupanya yang pecah cuma ring dia je...hemm tapi tatap kene beli sebotol gak sebab dia xder jual ring botol tu berasingan. Hemm xperlah sekurang2 nya dah tahu tahap kelasakkan botol tu kan,., puas hati sangat!!

Esok kalau senang nak pi cari brand ni and searching for wide neck pula...


*exam week Irfan start next week selasa (May 6th) aku dah start risau. Hemm
Macam nilah bila dah jadi mak2...bila anak exam je mak memang x senang duduk...panas je rasa ponggong tu...tapi bila tanya anak...ok ker??Eh ok...kacang je, tu lah ayat yang menruntun jiwa raga mak =p

  
Thanks for visiting =D 
Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Tuesday, April 29, 2014

Dorra Slimming Center...

Assalamualaikum...
Yeah..nak share my own experiance pasal ke Dorra pula yer.
Ni percubaan pertama claim yang rm0.00 by sTREETdEAL.  Lepas beli dengan RM0.00 ni lat 2weeks orang Dorra pon call nak buat appoinment.  Mine yang call dari The Mine, so I minta transfer ke The Curve memandangkan itu yang terdekat dengan rumah =)

My voucher....TQ StreetDeal, merasa I maruk Dorra Okey.

Lama naw x mai sini...ni view dari atas..kalau x silap level 2 rasanya in The Curve.
  
This is the Dorra, sampai pon walaupon sesat mencariknya. HAHAHHA, I The Curve x terror sangat sebab agak jarang lepak kat sini, kalau pergi sini pon terus ke port yang dituju like Daiso ke, tempat makan ke, gitu2 je. Sini pon ada Charles & Keith tau tapi kedai dia comel je compare OU...

It's me ^_^

Ni bilik consultance dia...hemm base color is black and white je...

If I like this...hemm sure aku jadi riak tu pasal Allah ciptakan aku macam ni, HEHEHE xderlah rasa riak diri ini sangat cantik. HAHAHHA.
*Kaki model ni dah macam kaki udang galah yang tang penyepit tu pon ada aku tengok =p

Some general knowledge dia tampal kat pintu...

Ni pon sama...

Ni among of product yang Dorra tawarkan...

Hemm ni sample yang dia tunjuk time breifing product mereka...
Yang kiri tu sebelum...yang kanan tu sesudah join program depa.. quite impress hokey sebab ni dia cakap perut lady yang berusia dalam 50+.
Oklah,,,my tummy not like thatlah kan, yang benaw nyer saja nak merasa treatment by Dorra pula camne.

The treatment room...

The machine for treatment.

Paham?? aku pon x paham. HEHEHHE

Yang machine ni untuk pecahkan lemak...
Pergh! kesan selepas treatment tu yang x tahan tuuu.
Treatment ni dipanggil babayFat gitu, comel je nama dia kan... memang seius beb, dia buat belah kanan pastu dia buat compare belah kiri...memang nampak jelas lah perbezaan yang dah buat and yang belum buat... ada shape balik you...oww, kelass my pinggan like kerengga. HAHAHHA.

Yang ni pula dia panggil capsule...
Masuk dalam ni and relex...ada infra red dalam tu, tolong lancarkan peredaran darah.

Masuk sini okla, tapi aku rasa not so hot like hot blanket by London Weight...yang tu aku memang berpeluh habis-habisan...syiok wei, after that ringan je badan.

overall selama 2ja di sana oklah...
Because it's FREE kan so for me berbaloi.
Kalau dapat join program dia pon amatlah berbaloi-baloi.
Program yang ditawarkan pada aku is membership seumur hidup...berharga RM600.00
*Gile murah beb, then tiap tahun biasanya akan dapat free treatment on your birthday pastu akan ada open day untuk treatment free like CNY time ke, raya ke...free ok.

Hemm disebabkan my darling xizinkan I join the program makanya tamatlah riwayat cerita ku bersama Dorra ni tapi yang terbaiknyer...korang x subscribe macam aku pon.. Balik dia tatap bekalkan dengan Dorra Kits tau...TERBAIKLAH!!! 
Ops! Dorra Kits tu x snap pon gambo...I pon lom rasmi pakai lagi...

*I love to visit tempat macam ni sebab boleh release tension!!
Sape pernah pergi sliming center macam ni tapi FREE like me???
Mai ler cuba =)

**Lepas buat treatment, my tummy sakit antara 2-3days gaklah...sakit like korang bersenam habis2 gitu, hehhehe maybe the way lemak ku sedang dipecah2kan dalam tummy kot, ape pon TQ -DORRA- memang superb lah treatment korang...kalau tempat lain depa focus on loose weight in KG kan, Dorra ni focus in inci yang korang loose ok...itu jaminan depa tu customer.

Sape2 nak reshape body...korang kene tuju DORRA tau, terbaik for reshape body, confirm puas hati =D


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 


 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Monday, April 28, 2014

KLIA2 Open Day =D

Assalamualaikum...
Cerita pasal ahad semalam...
Pagi2 terasa hati nak membawa budak2 pi layan roti canai.
Memandangkan dah lama naw x makan di luar so ambil keputusan, moh ler menebeng kat kedai for breakfast katanya... #whatsapp husband sat, nak keluar pi sarapan gitu.
She's so excited hokey nak pi jalan..almaklumlah, dah seminggu terperap dalam rumah, ni barulah nampak matahari...
*Headband tu, biasa ko pasang je dia cabut...asal ko pasang je mesti dia cabut xyah nak tunggu seminitlah...memang dah tercabutlah... kali ni aku pasang, eh elok je dia x kacau, aku rasa dia lagi teruja tengok dunia luar compare nak cabut headband =P

Misi hari ahad - kemas rumah, sidai baju, lipat baju, iron baju, kapur kasut, tidor!
Tetiba dalam jam 12 macam tu, kawan kat opis lama pi post kat pesbuk dia kat KLIA2...amboi, minah ni nak terbang ke mana ye?? Sabah barang kali sebab this year dia ada 3 trip holiday...Bandung dah pergi, pastu kalau x silap akan ke Sabah and ke Hong Kong gitu...

I pon gatal tanya...nak ke mana tu??Dia pon respond, Suzy, please call me back!
Alahai...ape pasal pula ni?? x kan ada barang tinggal kot... 
 Rupa2nya dia nak cakap...dia pi open day KLIA2 daa so dia cakaplah ada 5tiket free sebab akak dia tetiba x dapat datang so she offer me to go.
Hemm ... sound so good ni *Whatsapp husband, get permission lah...nak pi KLIA2.

Here we go!!.
In KLIA Express... TERIMA KASIH kepada KLIA EXPRESS kerana menaja perjalanan kami pergi dan balik seraca PERCUMA!!!.

Ahaks!!, actually a few days back memang dapat tag from my friend pasal FREE ride KLIA Express ni, cam aku ni...dah pernah naik so xderlah rasa excited nak naik...pastu pikir balik that time, hemm x rajinlah nak pi bawa budak2 without apaknya.
 #think about anak2, kesian depa...lom pernah merasa naik so alang2 dah dapat tiket free ni makanya...moh ler kite berjalan2 cuci mata =)

Eh...majiknya mata iman tu. HEHEHHE

Selfie x sudah!, kite xde monopod so tangkap asal dapat jadilah =)

Hamboi...buat macam rumah sendiri nampak!!
Adik punya bekal..abang2 tolong perabih. 

Ate, napa macham benaw anak dara ku itu???

And finally... we are HERE!!
WELOCOME TO KLIA2 OPEN DAY!

Amboi Iman, komain ko kan...dah dapat kaki siap berlari-larian ye...buat mcm rumah sendiri nampak =D
Si Aryan tu tengah merepair spek mata abang yang nak terjatuh...look like ganster kan???

Aksi my bujang!
Ada orang tanya...nape pi mana2 pakai selipar je...my jawapan is, senang nak manage depa. Kalau pakai kasut tu, hemm nak bersetokin bagai pastu kene tunggu depa pakai kasut lagi pastu paling x tahan...haih, kalau nak kencing ke nak berak ke...menggelupur buka kasut semua...kalau x camne nak buka seluarkan kalau kasut x tanggal?...nak kencing camne kalau seluar x tanggal, tu belum kira bebelan kalau stokin basah lah, kasut terjirus lah...so x koser nak hadap tu semua, makanya...pakai je selipar, senang.

main lari2 dalam KLIA2.
Ko ado???HAHAHA ayat rasa macam nak cepuk je kannn...

Mummy, kite nak take off / berlepas ke mana ni mie??
amboi ko kan Irfan, sejak pandai baca ni...komain ko tanya soklan kan...
Kite x gi mana2 pon...saja tengok airport baru...mana tau future kite take off dari sini ke?
Lah...tengok airport je ke??Ingat nak flight gi mana2 tadi, padanlah beg baju x bawak.
*Nyampah dengar statement Irfan ni tau...

Check jadual sat...

Ruang rehat...
KLIA2 ni besar dabak! rasa macam x habis pusing je semua tempat semalam =p

Loh...bibik mana ni?? AKAKAKA, orang lain komain bergaya pi KLIA2, aku sekadar pakai tshirt buruk n jeans, jadilah dari xde kan...

Eh budak...cer diam jap...nak bergambar ni.

Gate 2.. x tau nak ke mana kalau keluar dari gate tu...so blurr.

Melekat kat dinding sat.

Baju aku, jeans aku sedondon dengan lantaikan?? HEEHHE

Ya Allah!! anak sapa tu, over sangat posing dia...
Lahai! mana sajalah dia belajar posing over macam ni... mak kalau posing santun je. HEHEHHE #perasan.

My little girl...

TERIMA KASIH KLIA EXPRESS, kerana tiket free mu itu, sampai gak kami ke mari, the best is...merasa gak anak2 ku naik express train.

*Sorang esok nak cerita dengan aunty yang hantar dia pi sekolah yang sorang lagi nak cerita dengan cikgu n kawan2 pasal naik keretapi laju =D

Waiting train, nak balik dah...
Babai KLIA2, jumpa lagi...insyaallah!.

inilah rupa tiket free tu yer...
*sorry yer bukan x nak offer, aku pon dapat terkejut gak so otak memang blur gile, x tau nak offer pada sapa so ada 2 tiket burn...

*Ada jumpa sorang uncle ni, sama2 nak ke KLIA2 cuma dia naik dari KLIA station...
Wah!! u satu orang ..bawak 3orang budak??
Yes! i'm alone with kids =)
 u banyak hebat yoy...saya bawa satu orang budak...haiya, banyak susah wow.
*smile to uncle*
*dalam hati berkata, hebat ke?? rasa biasa je bawa budak2 ni pi jalan2. AKAKKA agaknya sebab aku dah imiun kot dengan depa ni so tambah lagi aku memang suka outingkan, dah x kan nak tinggal rumah orang pula...orang pon nak rehat gak...tapi kadang2...aku naik hantu gak tengok peel si aryan =D

On the way balik tu dengarlah si Iman nak cranky2 dalam car seat...sekali ku memandang ke belakang sewaktu trafk ligth merah...haih...my bujang berdua tu boleh pula main perang2 kat belakang... hemm ku suruh jaga adik, depa syiok main perang2.

Mainan adik jadi senjata perang...ni rasa mak pon nak join perang sekali ni...geram naw rasa.
Depa berdua ni memang x boleh dekat macam ni, gaduh bergusti sesaja tu pasal kalau aku drive, aryan kene duduk depan..irfan jaga iman kat belakang so aman sikit telinga ku nak memandu =P

Sian Iman, layan diri sendirilah yer...nak buek camno, abang2 mu tengah berperang nu haaa...ape ke bestnya main perang2 pon aku x tau, Hemm..anak lelaki, gitulah =p

Dialog yang kene ambil kira semasa short trip semalam...
mummy...bila kita nak flight lagi??Irfa rindulah nak naik kapal terbang.
Belajar pandai2, boleh naik kapal terbang selalu...
 #ko jadi pilot kompom ko muak nak naik kapal terbang dah. HEHEHEHE
 mummy, kalau result irfan bagus..boleh naik kapal terbang??
*owh my son, ko xder ke nak minta hadiah lain??
result bagus..later on kite decide nak hadiah ape k, yang penting kene buktikan result bagus dulu.
*Itu anak yang sulong, ni pula kesah anak ke-2.
Mummy..kalau aryan belajar pandai2kan...mummy bawak naik kapal terbang k...janji!
*Hamboi, siap word JANJI kat situ...
yerlah..kalu belajar pandai2 nanti mummy bagi hadiahlah...
Hemm.. xnaklah belajar pandai2...mummy x janji pon nak bawa naik kapal terbang...
*Hemm..apaknya sila jawap, mak xder jawpan dah nak bagi.

Daddy...daddy...Khamis ni cutikan?? Ok...kite semua pergi naik keretapi laju macam tadi. Best tau daddy.
Eh Irfan...keretapi laju tu free untuk hari ni jelah..hari lain kene bayar. Irfan ada duit ke nak bayar???
Xperlah, mummy bayar..irfan tolong bayar sikit je...boleh kan??
*Apaknya buat muka senyum kamben... by the way...1st May apaknya pon xder kal KL. HAHAHHA selamat duit mak tau =P

Kesimpulannya...bestlah dapat bawa budak2 ni berjalan...balik memang flat gile. HAHAHA
Cik darling sampai dah siap2 tapaw...tau ler tu makhincik letih tu x memasak. KIKIKI



Thanks for visiting =D 
Ok babai.


 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA