Translate

Friday, September 27, 2013

Feel fresh...


Today is my last day...
Hari terakhir bekerja di sini...
Sayang nak tinggalkan kawan2 di sini...
I have to move on...
Mencari sesuatu yang berbeza dari biasa =)
I'm feel fresh...
Sejuk Tiak (^_^)

So next monday saya akan jadi seperti dalam gambar di bawah ni...
Nyamannyer aku tidor =)


Hope so x jadi sampai macam ni...sian, nanti x sempat nak pick up the bujang dari sekolah.
 HEHEHHE

Next week sekejapan pegang tittle stiwedes yer merangkap PILOT.

ok babai.

Tuesday, September 24, 2013

Makan-makan lagi!!

Jemput makan semua...
Inilah kawan aku yang agak hampir sama nama.
Hehehe persahabatan yang terjalin sejak dari hujung tahun 1997 hingga kini.

Cici..awak memang awesome, suka sangat shopping sama dia sebab dia suka ingatkan saya pasal penting ke x penting ke bila nak beli sesuatu barang.
Emm bab shopping put a side, later kite story pasal tu yer...

Ni nak story, ari tu kan...si cici ni ajak aku pi makan.
Alah, port dekat2 je...so berjanjianlah isteri2 orang ni nak meet kat mana.
Dia bawa aku makan di Warong Penyet kat The Curve. sedap syiot... aku makan habis, pedas2 dia masih terasa kat tekak ni, memang best.
Nest time aku nak pi sana balik repeat makan...
Korang pon patut cuba gak.

ok babai.

Monday, September 23, 2013

Kiwi oh Kiwi...

Sape suka makan buah kiwi???Saya!!!!
Kami memang suka kiwi hendak lagi kiwi kuning (gold) tu memang sedaplah.
Owh ada orang x suka kiwi sebab dia masam tapi xtaulah...tekak aku rasa sedap je, jarang sangat terkene yang masam kecuali kiwi hijau...yang tu kadang kala je aku terkena yang manis =)

Ari tukan...tetiba dapat email yang kat OU ada buat free photog untuk peminat kiwi.
Eh!! macam best je bunyi tu, so aku pon plan dengan anak2...moh kite pi OU nak???
Masing2 laju ler kennn... hangout dengan mummy memang best sebab boleh makan2, wayang2, shopping2 and macam2 lagi boleh buat.

Before gi...singgah rumah jiran sat, ada makan2....
Rezeki jangan ditolak, x baik you.

Nih...budak bambam with kakak kiwi =)

Kiwi brand Zespri.

Ni backdrop dia...so colourfull, mak suka.

Bergurau2 pula Dak Iman tu...bagus2 ramah tamah ko nak yer =)

Inilah hasilnyer.
Term n condition dia...korang beli 2 pack kiwi kan...x kirelah dedua hijau ker, kuning ker or mix ke then bayar, bagi resit kat depa...
Snap gambo and tunggu sat nooo, depa terus print, during tunggu tu...korang boleh tengok demo depa buat minuman kiwi base. Si aryan and irfan siap repeat2 minum lagi...aku je x rasa sebab dia campur yogurt so immediatly tekak aku xberkenan =p

Sepatutnya 1family get 1 photo jer tapi ken...sebab depa nak balik so depa printkan lagi satu pasalnyer...2bujang dah nak bertumbuk berebutkan gambo tu...malu mak nak oittt.
Bila dah dapat sorang satu...emm si aryan buat angkara lagikkk!!
Dia merempan pula nak gambo buah kiwi yang depa buat photo sample tu, pujuk2 x mahu...aku plan nak blah je tinggalkan dak Aryan tu, bio dia rasa sikit...biasa ni x dengar cakap mak.
Tapi budak2 yang jaga booth ni baik...so depa kasi gak gambo sample tu.
Emm ... segannyer rasa, tanya juga, berapa nak bayar, depa cakap xper kak...nanti kami boleh print lagi. Emm baik sungguh hati korang eh. Suka mak... =D

Lepas dari situ terus heading ke uptown Kota Damansara.
Mak cari casing baru untuk tab mak pastu mak lupa pula nak tanya, keyboard utk Tab berapa rege, xperlah nanti senang2 mak pi sana terjah kembali. Mak memang suka bab shopping2 ni hendak lagi xbawa sape2...owh! bahagia hidup (^_^)

Sebelum balik... layan nasi lemak dulu...memang sedaplah.
Kerang rebus dia memang terbaiklah...I makan dengan bersungguh2 siap tapau tu bawa pulang.
Nest time nak mai sini makan kerang rebus lagi.

ok babai.

Tuesday, September 17, 2013

Ok tak??


Pernah dengar brand ni tak??
Korang tahu tak ia ada in Malaysia market???

Semalam...hangout with kids sebab apaknyer ada urusan lain so omaknya pon ada urusan Tupperware so kite split 2 kereta. As usual...anak2 omak yang handle, dah well train kannn so momantai.
Omak sekarang dah sikit2 bertambah sabar dengan ragam anak2 yang sedang meningkat usia.
Dalam sabar x sabar kadang2 omaknyer terKetam jugek bila over sangat (^_^).

Ok2, ni nak strory pasal new feeding bottol for Iman.
Iman now 6m oledi so time to change feeding bottle.
Ni rupa current bottle Dak Iman, aku kim kat kawan yang pi USA.
Kebetulan it's limited edition...so taramkan ajo coz of PINK.
Kat Malaysia so far yang ada kat mall is white colour but x surelah kalau kat PAVI ada ke x, mana tahu kot2 dah masuk yang pink colour ni in Malaysia market... 
Jika ada, sila bagi tahu...thanks =)

Well, percaturan yang sedikit silap...mak lupa nak kirim feeding bottle pada kawan2 yang pi oversea so sudahnyer kite cari je yang ada di sini.
Nak kim kezen will flight to Paris but she going on Nov only =(, hak tu pon aku dah kim baju NEXT brand. Ahaks...mak dah plan gak, nak soh sambar h/bag barang sebijik duo. Mehmehmeh...

Oks, semalam...jalan punya jalan kat OU, I masuk lah MAMOUR butik. 
I suka masuk sini sebab, suka tengok stoller orang kaya-raya. HEHEHE 
Dah puas tengok gelagat orang yang pilih2 stroller so, I pon mencarilah feeding bottle.
Nak beli MAM tapi malas betul nak cuci aksesori dia.. tapi memang comel botol MAM...I suka =).
Then, I terjumpa bottle macam kat bawah ni, it's glass...I very suka =)
Tapi x beli gak sebab dia sangat cute, takut mak x sampai hati nak pakai. HIHIHI.

And finally kite choose yang ni sebab dia unik.
Biasa botol susu kite main pusing2 kenn kepala dia tapi yang ni lain...dia pakai flip je and...x licking pon sebab dia dah demo depan mak...mak suka....suka...
I choose this one... the white.

Yang pink ni comelkan...tapi mak x jumpa pon semalam...hemm yang ada biru tapi then yang pink pon bukan versi flip.

Momantai...esok lusa pi visit lagi, kalau jumpa kite beli.
Yang penting... 
-BPA FREE
-ANTI-COLIC

Yang mak suka is... atas penutup dia ada logo gajah. HEHEHE
Made from Taiwan.

OkBabai.

Wednesday, September 11, 2013

Penutup ni...last yang betul2 last =p

Yeah!! terbuka semula cerita pasal raya...kali ni dapat undangan opis lama buat jamuan raya.
Hoyey...alhamdullillah...rezeki makan.
Well mak suka you bab makan free ni memang I ler yang paling cepat sampainyer.

Moh layan...
Kuih raya...

Gambar raya...

Happy with BFF...

Guest yang hadir + VVIP like me, ahaks,...ahaks...i like it...ahaks...ahaks..

APe lah yang depa dok tengok tuuuu??

Cuka sangat tengok tapi x makan pon. HEHEHE

Menu...haruslah menu raya yer.
Yang xada is lemang saja.

Side dessert...

I take this one...sedap!

Perasan x??
Combination baju dia is same like her payung... cer korang perhati...

* penutup betul2 ni...xderdah gambo raya.

Ok babai.

Tuesday, September 10, 2013

Happy Birthday to me =) .... 06/09



Aminnn!!!

Semoga kasih sayang cinta ini berpanjangan....

Nanti aku update ape hadiah yang aku dapat yer, hehehe supprise yang super kalangkelibut gitu (^_^).

ok babai.


Monday, September 9, 2013

Raya lagi...

Hai...
Penutup story pasal raya. HEHEHE padahal last friday dah 30 Syawal.
Layan gambo jelah...

+
Gi rumah kawan, sambil raya sambil anto order Tupperware dia =)
Misi adalah 2 in 1.

Bila anak2 dah bosan beraya...depa request utk berKFC pula so mak tumpang sekaki menu KFC.
Tetiba rasa kfc tu sangat sedap =D

Last day...
Marathon ke rumah kawan2 yang sehaluan.
Dari Cheras turun ke Kg Pandan, terus ke Keramat - rumah Wani then sambung ke rumah Mas kat UIA gombak. Then sambung ke Sg Buloh rumah Farah then balik rumah zzz sebab kekenyang.

Last gambo ni kat rumah Mas, siap baring2 lepak2...dah macam rumah sedara sendiri je kami buat. HAHAHHA.

Ok...welcome to Zulkaedah, babai to Syawal =p

ok babai.

Sunday, September 1, 2013

Main masak-masak!


Emm Iman dah start dengan solid food. Owh yeah!!
Now ku membizi searching menu utk si dak Iman tu =)

Bila dah start makan ni... terasa kurang pula dia nak nyusu...nape eh??dia kenyang ke??
Emm ok2... today nak story pasal menu Iman.

Ari ni kite memasak puri =)
Gambar atas tu belah kiri is puree Apple.
Yang bawah tu is puree pumpkin+potato+carrot

Nak masak puri ni ringkas sangat...meh2 aku share cara nak masak puri pumpkin+potato+carrot tu.
Memula...
  1. peel off skin dia + cuci and potong kecil2 macam aku buat kat atas tu.
  2. Masukkan dalam mangkok or plate utk di steam kan
  3. uols steam dalam 20minit or sehingga lembut bahan2 tadi ye.
  4. then masukkan bahan2 tadi ke dalam blender or pemerah macam aku punya tu or food processor or baby bullet yang sedang femos sekarang ni & zrengggggggggggggg.
  5. Peh tu...korang cek semula..ada ketul2 x...kalau lumat ok done, sedia untuk dihidangkan kepada anak kita.
carefull eh, pumpkin x sesuai dengan anak2 sebab angin...make baby colic. base on my experiance so dak Iman tu kembung siap muntah2 so kami syak coz of pumpkin. Orait...nama pon kite try and error kennn so lepas ni beringatlah no pumpkin in Iman food =)

untuk buat puree Apple lagi ringkas...
peel off skin
potong dadu or potong kecil2
masukkan dalam periuk bubuh air utk rebus lebih kurang 15minit or hingga lembut
tos kan air then masuk dalam blend and zrenggggggggggg
then siap untuk dihidangkan.
Mudahkan...ringkas, sape kata mama yang berkerja x boleh sediakan homemade food untuk anak tersayang =)

 orait later update lagi pasal solid food Iman

ok babai.


Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA