Translate

Monday, April 29, 2013

Outing suka-suka ^_^

Kali ni, entry adalah combo yer for 2 days aktiviti.
I malas nak tahip banyak2 sebabnya gambo pon xberapa nak snap, almakluma arr... askot I sekarang dah 3 tau.

So kite snap mana2 yang menarik yer...ni pon aku ambil sebab nak send to cik darling...
As usual... cik darling jarang ler nak outing bersama2 ni so maknya yang gagah menjadi driver membawa anak2 keluar bersosial k.

My boys... so sebab dua je jadi Boboi =)

Alasan utama nak keluar adalah untuk makan je so memasing setting otak...lapo..lapo..lapo.
Bila dah sampai OU, alahai...I pula terjebak, sebab selain otak setting lapo, otak ku setting gak nak cari lipstik yang kologen basis. Wah!! kelas aku sekarangkan... sikit2 nak kologen basis.
Al-maklum arr sejak2 jadi pengguna n super dealer untuk MYRACLES BEAUTY dan dah merasa kebestsan of kologen makanya kita maintain je dengan product ni =).

Eh..moh2 back to the story...
Well, sales girl tu pon offer kat i treatment utk my lips, sebab my lips is turn to black soon =(
So ngokngak2 kat situ... siap try segala bagai, makanya hati pon terpaut.
Emm ... melencong dari tujuan asal =D.
Lepas berpuas hati terus cepat2 bayar sebab anak2 dah berzikir...
mumi...lapar...mumi...lapar
KEHKEHKEH...
Kalau korang dengar that time mau korang gelak giler siap guling2 kot.

Aku ada minat 1 lipstik tu...tapi ingat later lah aku pi beli bila aku outing sorang2 so baru rasa bertenang untuk berpikir =)

Ada satu product muka tu...dia offer kat aku tapi aku xnak sebab aku rasa cukuplah aku pakai Myracle Beauty ni sebab aku dah nampak hasilnya somemore, cina sales girl tu pon tanya balik...foundation ape aku pakai.
This time rasa nak gelak besar...
ello amoi, i talak pakai foundation today sebab mau cepat keluar so i apply bedak baby saja =D.
Ya ka?? tak ada pakai apa2 meh??
Ada, before pakai bedak baby ... i just spray kologen MB je =)
Xdelah niat nak offer kat dia pon, HAHAHA sebab biasanya depa akan pakai product yang depa jual kan...
Kalau aku offer, nampak naw aku dah potong line product dia.

Lepas tu, cepat2 aku blah sebab anak2 zikirnya makin kuat. HEHEHE

Ni gambo outing ari sabtu last week...
Si abang potpet2 depan mirror, and si adik komain khusyuk dengar si abang potpet2.

Ni pula outing ari ahad,
Berjanjian nak keluar pi taman...tapi sebab hujan makanya ...cancel yer.
Bila anak2 tagih janji dah hujung2 petang...makanya kite tanya cik darling dulu sebab kalau kluar that time sure sgtlah akan balik malam.

The best is...cik darling kata OK, bawalah budak2 pi keluar jalan2.
Baik boss =) 


With Love Razila

Friday, April 26, 2013

Jumaat yang indah...

Kejap je dah hari Jumaat.
Kejap sangat rasanya masa berlalu.
Kejap sangat masa berehat di rumah...dah nak kene masuk keje =)
Next Monday dah masuk koje...alhamdulillah, menyambung tugas yang tergendala selama 2bulan.

Gamaknyer macam mana lah rupa meja ku eh??
Opis ku jadi apelah gamaknyer =)
Ok..tutup jap bab opis, meh2 nak story pasal my angel.

My Angel dah start buat koje syif malam.
Dah 2 malam dia tidor x lena, 2 malam lepas memang happening sangatlah... dia berjaga dari jam 8mlm-5pagi. Tidur kejap2 je...tidor kat pangku ok..bila angkat tidor dalam katil dia...dia jaga, same gak ko angkat letak atas katil kite, jaga jugek. Kalau jaga x melalak xper...ni sepisis nangis yang melalak tu, gelabah gak, kot2 kaki dia terkehel ke...bila angkat dia diam *_*.

Sudahnyer...cik darling ku pi pasang buaian. Hambek ko...berbuai pula. tapi sama gak, nan hado nak diam gak...dia jaga je, dia terus melalak. Hamboi...sib baik ler mak ko ni sabarnya masih tinggi.
Lepas subuh...aku terus usaha tidorkan dia...alhamdulillah berhasil, then khamis itu aku sepagian tingtong sebab tak cukup tidor.

Malam tadi my angel x lena gak tidor...awal malam (8-11pm) lena sesangat dia tidor...masuk kul 2pagi, dia dah start nak berkelek je. bubuh kat dalam buai nangis...letak kat toto nangis, letak kat katil dia pon nangis gak, sudahnyer aku bawak masuk bilik aku n try tidorkan dia.
Nenen kat mulut dia senyap..nenen tercabut dr mulut..mulalah dia start pasang sepiker. Aduhai lah anak... nape eh??

Masih ada berbaki 2malam saja sebelum masuk kerja, harapnya dia tak buat perangailah kalau x...matiklah aku di opis x cukup tidor. HAHAHA.
Sekarang ni dok pikir2 gak sama ada nak stay kat opis lama atau berhijrah ke opis baru?
Opis baru, feel baru, field also baru. Emm tak tau nak pikirlah, kalau ikut Mr darling, dia suka aku berhijrah...luaskan pengalaman . Xper, ada masa lagi nak buat keputusan, semoga dipermudahkan,. Amin!!

*Korang tolong doakan yang terbaik buat aku eh =)

With Love Razila

Thursday, April 25, 2013

Nose Bleeding!

Ape perasaan korang tup-tup korang nampak anak korang macam ni??
Sure korang gelabah kan...kan...
Ko tanya aku pula, aku dah xdak feel gelabah dah.

HAHAHA dah macam Alah bisa, tegal biasa  gitu.
Dah naik biasa je tengok situasi ni.
Nipu pula kalau cakap xgelabah kan...adalah scary skit dalam seminit yang pertama tu, pastu...biasa2 je, sibuk suh cucilah...suh dia pi ambil ubat dalam peti eis ler ^_^.

It's happen on last friday...

Petang tu dah kene sekali...tu memang aku tau dia jadi sebab Irfan korek hidung dia...that time xsempat snap, kalut skit sbb dok dokong Si Iman so limited help bleh bagi pada irfan.

Ingat petang tu je happen, rupanya... malam nyer jadi balik. Tu yang dok snap gambo utk send ke cik darling... (my darling outstation ke Muar).

Takut tak?? HEHEHE

Ni muka irfan blur...tengah syiok tidor aku pi gerak dia sebab aku perasan jari dia merah...bila dia angkat muka je...terus nampak situasi seperti gambo yg 1st di atas.

Cepat2 bagi bantuan tisu =)
Dia pula sibuk dok tanya...banyak darah?? ada lagi darah ke??
Lama juga tunggu irfan dok cuci hidung dia...
Macam2 hal tau Irfan ni.

With Love Razila

Wednesday, April 24, 2013

Korang baik kan???

Ehem...ehem... saja nak minta ehsan korang ni...boleh ke??
Nak minta korang like page ni =)

Boleh kan... korang baik2 belaka kan???

Mekasih ye kawan2 =)

Daa, nanti sambung eh, aku nak pi cari bahan jap =D

Tuesday, April 23, 2013

Loyalty Rebates...kau ada???

Awal tahun tadi...sebelum bersalin, sempat singgah ke kaunter smart tag, konon2 nak mentopup card...almaklumlah malas nak beratur kat kaunter cash...bapak punya panjang.

Alah, nak topup RM10 je, hehehe kitekan tak banyak lalu tol so topup alah kadar je sebab nak ke OU je pon...

Sampai kat kaunter...
Kak, nak topup RM10 - sambil hulur RM50.
Tetiba...
Dik, ada rebate ni, nak masuk sekali ker??
Owh! ada rebate eh?? Banyak ke kak?? 
almaklum arr, biasa cik darling yang topup kan...ni kene buat sendirilah pulak...cik darling x dan nak mentopup. HUH!
Banyak gak...RM83.
Aku..terus rasa mau juling @_@ bijik mata dengar... terus je laju menjawap,
Boleh ler kak...
Yeah!!! dapat duit FREE

Korang ada?? Ha, kalau nak dapat rebate ni, 
1st - korang kene tukar kad touch n go tu kepada versi plusmiles.
2nd - korang kene pakai in a month RM80-100, lalu toll PLUS tau.
peh tu...nanti dia akan calculate rebate for uols.
Kalau rajin boleh claim each month kalau x rajin, korang claim arr 5-6 bulan sekali...sure rebate tu buat korang nak nangis tgk...mau cecah ratus2 kot (^_^).

More details...uols boleh check kat SINI yer.
Macam2 ada =)

Tetiba...dengar suara akak kat kaunter tu.
Adik... jadi ker nak topup RM10 ni?? 
Haah kak, topup jelah =)
*x kan cancel pula kan?? Malu arr. HEHEHE. 
Maka, inilah hasilnyer =)

Mokcik kayo. HAHAHA.
Aku nak pesan ni, korang kalau nak dapat rebate ni...jangan lupa step yang aku bagi tu tau...
kalau nak more info, korang masuk je kat link yang aku dah bagi tu. tau.

Daa...


Monday, April 22, 2013

Tangisan pertama... syukur Alhamdulillah =)


Welcome and ahlan wasahlan ya Iman =)



Xoxo : LoveRazila

Friday, April 19, 2013

E-filing...

Korang dah buat dah?? 
Aku baru lepas cuma nak kene tunjuk dulu dengan mr darling sebelum submit =)

Jangan lupa yer...date submit income tax is 30 April ni.. korang kalut2 nak berpolitik-politik gak, tanggung jawap submit income tax jangan lupa ye...

Ini ha link utk submition... https://ef.hasil.gov.my/files/error.asp?errorkod=12 haq error tu untuk aku je sebab dia remind aku lom submit lagi...

selamat bermain kira2 ye XD

Xoxo : LoveRazila

Thursday, April 11, 2013

Myracles Beauty ... (",)



Mehx3 ari ni nak sharing product kecantikan yang sangat best tau, sehebat namanya juga "Myracle".
Product ni aku terjumpa ok...terjumpa =)
Dok baca2 blog orang, baca pastu terus jatuh cinta, pastu terus mencuba ^_^.
That time i masih pregnant lagi...so kalau pregnant ni I memang berhati2 bab produk kecantikan ni sbb kalau tersalah pilih boleh mendatangkan mudarat pada baby tau.

Product ni nama dia Myracle Beauty.
Set product ni cuma ada 2 je...
COLLAGEN SOAP
FACIAL COLLAGEN SPRAY

Senang kan...x banyak masa yang diperlukan untuk product ni tapi yang pasti...hasil dia amatlah mengkagumkan =) vazzzz gitu.

Short Term Effect (3 - 5 minit) muka anda menjadi :
LEBIH TEGANG
LEMBAB
LEBIH SEGAR DAN RUNCING
EYE-BAG DIKURANGKAN

Long Term Effect (1 - 2 minggu) :
Kulit muka akan kelihatan cerah (whitening) - tiada pengelupasan !
Kulit muka kelihatan LEBIH MUDA - kedut kedut halus akan hilang !
Muka kelihatan TEGANG dan RUNCING - Facial Up-lift !

Set Myracles Beauty.



Ni muka ku sebelum pakai produk MB... kusam kan...kan..
Owh...gelak eh?? X per... momantai =)

Ni lepas aku pakai MB spray kologen ...
Nampak tak perbezaannyer??
Ok..ok.. belah kanan muka yang ada brooch tu aku dah spray kologen so muka nampak whitening immediately pastu look tirus kan??nampak anjal juga =)
Belah kiri tu belom spray lagi... (^__^)
Ni kesan 3-5minit lepas pakai spray kologen MB.


Ni muka during confinement day and hari ke-21 pakai product ni



Ni pula day ke-30 after pakai product ni.
Serius, suka sangat sebab dia glow dari dalam, meratakan tona kulit muka yang tak sekata, whiteningkan muka yang kusam.


This is latets...day ke-35 after pakai product ni.


Ok...mari kita berkenalan dengan product ni dengan lebih dekat yer.
Kata orang lama...tak kenal maka tak cinta kan...kan..kan..

Product ni berasaskan :
a) kologen rumpai laut
b) extract buah delima
c) sarang burung walit
d) aloe vera
e) oxygen water (bertindak sebagai agen membawa kebaikan semua bahan di atas jauh ke dasar kulit dengan lebih cepat dan berkesan)
# Bebas dari campuran bahan kimia.
# Bebas pewarna
# Bebas pewangi

Ok...meh kite tengok, ape kebaikan product ni..
a) - mengecilkan liang pori yang terbuka.
b) - merawat kulit yang bermasalah seperti kulit berminyak, masalah jerawat (cepat kecut), parut2 lama, masalah EYE BAG @ masalah gelap di bawah bahagian mata.
c) - dapat merawat tanda-tanda tua seperti kedut halus sekitar mata dan SUNBURN.
d) - menghapuskan masalah WHITEHEAD dan BLACKHEAD.
e) - kulit wajah menjadi lembut, tegang, cerah dan berseri, tiada lagi kulit kusam.
f) - bentuk muka menjadi runcing dan kelihatan muda.
g) - merawat penyakit Enzima.

Selain kebaikkan seperti di atas, nak tau tak???
Ada lagi yang best tau...ape dia??
Meh2 jom sambung baca balik yer...
Konsep produk Myracles ni adalah MEMBAIKPULIH sel kulit yang ROSAK dan menghidupkan / menggantikan sel-sel kulit yang telah mati dalam masa yang sama bertindak mencerahkan kulit muka, 
bagusnya....ia TIDAK MENGELUPASKAN KULIT.
Bagi yang ada masalah JERAWAT, sel yang lemah di bahagian yang ada jerawat akan dibaikpulih jadi kulit sihat/tegang di kawasan sekitar tempat berjerawat itu dan bertindak seolah menolak jerawat keluar agar cepat kecut/baik.  Kesannya, parut jerawat cepat pudar kerana kulit akan semakin SIHAT.

Bestkan product ni...Nak lagi tau??
Bagi yang mempunyai masalah "OPEN PORES"...tetap menggunakan konsep yang sama seperti di atas...
apabila liang roma menjadi lebih kecil, maka ia akan mengatasi masalah WHITEHEAD/BLACKHEAD dan dalam masa yang sama merawat masalah KULIT BERMINYAK yang merupakan antara punca JERAWAT.

Korang dah baca benafite product ni...mesti korang cakap mahal kan...kan...kan..
Ish, bagi sayakan, worth it for money.
Serius...saya pakai product ni dah nak masuk 2 bulan tapi lom habis lagi.
Jimat kan...

HARGA 1 SET

RM170 (SM)
RM185 (SS)
Free postage ye (^__^)

Kadang2 ada promosi so uols kenelah rajin2 sms saya tanya bab promosi tu ye.
Kalau yang ada buka butik/spa kecantikan tu, saya syorkan uols try jual product ni, insyaallah laris =)
Kalau nak dapatkan stok boleh email or sms saya seperti di dalam profile saya.

Eh...jangan merajuk eh, product ni sesuai seisi keluarga tau... orang lelaki pon boleh pakai, baby also can use it.
Awat, ingat product ni untuk orang perempuan ja ka???
Ish...ish...ish... I pon share product ni with my cik darling tau =)
SHARING is CARRING gitu.

Orait, later kite update lagi pasal my lovely Myracles Beauty ni k...tunggu!!!

Xoxo : LoveRazila

Thursday, April 4, 2013

Hati Marah *_*

Saya rasa marah bila xboleh add in Infant dalam my travel booking.
Esok nak call ke center kalau xboleh gak memang terpaksa menapak ke sales office di Kepong.

See...muka ku yg vulat itu. Hahaha =)

Xoxo : LoveRazila

Wednesday, April 3, 2013

Bila lama tak berblogging makanya saya sudah lupa apa mau diupdate di sini.
Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA