Translate

Friday, July 27, 2012

Percutian yang singkat :)

Huhuhu... sila jangan salah sangka ok... bercuti and berehat di ward Putra Medical Centre (PMC).
Hai...inilah cerita pregnant kali ni. Awal2 lagi nk bercuti di ward...ko ada??? Pecah rekod you...

Hari pertama berpuasa...perfektoo, sampai ke petang aku berpuasa. Walla...walaupon aku muntah sekali dua...eh xsengaja tau, tetiba loya so ...uweekk kan sajelah =).

Hari ke-dua (ahad) it be come worse. Hampeh...sepanjang hari aku muntah xkurang dr 20x (pagi-malam). Lembik gila... tp buat2 gagah sebb teman emak n sibilling pi shopping. Pergh!! nk nguekk xkire tempat asal jadi sajo so...pelastik kat tesco aku buat spare tadah muntah. Hahhaha...

Balik dr kg... terus tuju ke Hospital Sg Buloh, konon2 nk mendapatkan service by goment hospital tp cam hampeh... ku menanti penuh sabar selama 35min, amboi pendaftaran pon xlagi, dgn aku yg asyik uwek2 xbrenti terus rasa nk mengamuk kat kaunter. Mr R, lagi hangin bila tgk xder ape2 action dr kaunter... terus tarik aku masuk kreta. Giler...tunggu kat kecemasan 30min xde pendaftaran xder ape...bila tanya kaunter suh ddk dulu katanya. Coii, at least daftarkanlah aku, so aku tau ...aku in Q nk jumpa doktor bagai. Huhuhu

Tak tunggu lama dah... terus blah gitu je... lelaju menuju PMC.
Sampai sana, tunggu Q jap pastu terus dapat jumpa doktor. Emm check semua...kurang air dalam badan, doktor bagi pilihan...nk stay sampai habis masuk air atau nk admit. Lembik punya pasal aku choose admit lor...kesian pulak Mr R nk tunggu situ 3jam nk hbskan masuk air dgn anak 2 org tu lagi... non-sense lah kan.

Bayar deposit bagai so urusan admit pon selesai...be4 that ada tragedi tuuu. Nk masukkan drip, memula nurse tu cucuk pakai drip kaler Pink...bounce sbb jarum drip besau pehtu dia cucuk belah kanan pulak pakai drip jarum biru (size kecik jarum ni) bounce gak...frust nurse tu sbb fail. She is among of the best nurse part masukkan jarum drip. Lololo...sian aku tgk muke awekk nurse tu, aku ckp dgn dia xperlah bukan sesuka pon but dia pulak xpuashati sbb aku sakit kn cucuk tp bounce. Sudahnyer doktor yg tlg cck jarum drip tu depan anak2 aku. Aku tgk muke anak2 aku...emm sorang pon xtakut tgk doktor cucuk drip tu pada tgn aku...ish...ish...ish...xmacam mak dia yg penakut ni =D


Jom berkenalan dgn doktor peribadi aku =) aciiiwah...
Depan sekali belah kiri - Dr Zarul (Doktor pakar)
Sebelah kanan bertudung biru tu - Dr Ratna (Doktor pakar gyney)

Doktor Ratna ni ler yg sambut dedua anak aku lahir... insyaallah yg ke-3 ni pon aku minta dia gak yg sambut =)  senangkan doktor pompuan, kurang sikit rasa malu nk kangkang depan dia time nk beranak n i tell you, dia jahit part tu pon kemas saja... really like itu =)

Dr Zahrul pon hebat gak....ramai sgt rasanya kawan2 aku bersalin bawah seliaan dia. My ex-boss, anak dia...dua2 pon dgn Dr Zahrul. Aku pernah gak dapat rawatan D&C dgn Dr Zahrul but tu kire terpaksa okey sbb Dr Ratna ada cuma doktor pakar bius saja xdpt nk dtg mlm aku nk buat D&C so mau x mau...aku  D&C gak dgn doktor Zahrul @___@ malu. Huhuhuhu walau pon dia bius mati time buat D & C tu.

Lokasi drip utk percubaan ke-3, adoi cucuk belah kanan so ape pon payah ler aku nk bergerak. Huhuhu.

This is my breakfast pada pagi Isnin yg lalu... orang lain pose, aku sedap sarapan kat ward.

Hoih...really xtahan dengan drip kaler kuning ni. Pergh!!! sakit giler rasa mcm nk sepak org je kalau boleh... nk bawak tido xboleh sbb sakit naww. Xtahan punya hal terus press bell tanya misi, apesal sakit sgt drip. Dia cakap tu vitamin + ubat tahan muntah, memang sakit ... kn tahan skit. Waaaaa. Menahan lor...sib baik botol kecik tp...azab naww nk perabih  sebotol ni *___*.

Ni menu lunch hour...sedapppp, bubuh nasi tu sedapp, sup tu sedap, pisang juga sedap, ayam goreng pon sodap...pendek kata semua sodapp tp tekak den xsodap so den makan sikit jer...sentap xdpt perabih menu yg sedap itu.

Ni juadah utk High-Tea... Milo panas dgn cucur bawang perasa udang. Sedap tp makan skit je sbb kenyang pulak mkn bubuh lunch tadi.

Then... petang tu kite dah boleh discharge...hoyey. Seronokkkan, dapat balik rumah selepas berehat hampir seharian di PMC.  Mr R datang2 terus settlekan bill... emm ambekk ko, pakej penginapan semalaman all in RM703 this one aku ambik yang open ward tau sbb Mr R xdapat nk stay dgn aku, al-maklum arr Irfan kan sekolah on the next day so waste money lor stay sesorang. huhuhu...open ward tu macam satu bilik besau ada 4 katil gitu so dipisahkan dek tirai with each place ada each tv utk buat hilang rasa busan =). 
Kat PMC ni boleh pilih ward mana yg kite suke, ada yg open ward macam aku cakap tadi- charge adalah paling murah RM95/night +16% service charge klau xsilap.
  1. Open ward
  2. sebilik 2 katil (xboleh menunggu)
  3. sebilik 1katil - yg ni boleh tunggu
  4. bilik suite - yg ni paling aku suke. love all facilities here =) but bilik ni ada 1 unit je dlm PMC so kire ikut nasiblah...kalau dapat bilik suite ni memang superb lah service dia. But, biasanya berebut. Macam aku bersalin aryan dulu...request bilik suite ni but xdpt sbb ada orang lain dah stay dulu. huhuhu tp kire alhamdulillah dapat gak 1bilik 1 katil so Mr R boleh stay dgn aku overnight after bersalin tu =) .
Pakej bersalin utk next year...aku lom survey lagi, harapnyer maintain harga lama. Walla...kalaulah dapat lagi harga lama. Kikiki kite doa sama2 k.

Tahun 2010- harga pakej bersalin normal utk 1bilik 1 katil RM1.9-2k bagi bilik suite kalau xsilap RM2.3-2,5k utk 2hari 1 malam... tahun ni xtaulah up berapa. Lolololo...nnt kalau dah dapat aku update kat sini  yer =)



Xoxo : LoveRazila

Sunday, July 22, 2012

seminggu tanpa update... pitam....

Seminggu dah aku xdapat update my blog, seminggu gak aku menukar aktiviti pagi aku, dr yg normal kepada kurang normal.  Harap sgt cepatlah semua ni berakhir.  

inilah rutin aku sejak seminggu yg lalu, morning sickness : seriusly, kali ni memang teruk compare yg sebelum ni. aku muntah2 xikut masa but ikut suke, kekadang pagi n mlm...kadang2 dia bagi pagi...ada sehari tu sampai 4x aku muntah, pagi, lunch, mlm n tgh malam o 
Puasa entah ke mana... Huhuhu harapnya boleh bertahan sampai seadanya. Soon update pasal cuti rehat di sepital. Pecah rekod beb, pregnant sampai admit...awal pregnant plak tu. Lallala really xpaham what going on. Huhuhu. Xoxo : LoveRazila

Monday, July 16, 2012

Uweeekkkk...

Pagi yang indah akan berlalu seperti ini setiap hari...i guess.
Lemah-longlai rasanya nk melalui utk a few month mendatang ni. Huhuhu...

Xoxo : LoveRazila

Thursday, July 12, 2012

Deadline...

Kerja yang ada deadline memang ler boleh buat sawan...hendak lagi berurusan dgn negara yg ada gap masa dengan malaysia...hadui, boleh pitam jadinya =).

Pinjam dari Pak Google yer...


Ape pon...alhamdulillah sah selamat submit. dan saya boleh berhoyey mentara menanti next week pulak =)


Xoxo : LoveRazila

Tuesday, July 10, 2012

Dinasor di Melaka...

Allo.... korang dah gi ker Pameran Dinasor kat Melaka?? Hohoho sayang wow kalau xmelawat Pameran  Dinasor Live. Tempatnyer senang je, kat Mahkota Parade...nyambil uols shopping leh visit jap kat pameran ni. Alo...xbesar mana pon jalan kejap je dah siap ronda satu pameran. 

Venue: Melaka Mahkota Parade
Fares: Rm10 utk dewasa...kanak2 - aku lupa daa =)

Yang bestnyer...dinos dia ada moving skit2 pastu ada bunyi2. Syiok ooo tapi sayang xluas tempat pameran ni =(

Jom layan...
Usah ditanya nama2 dinasor ni, aku tau tgk je...nk hapal nama dia, memang idokler... yang suke dinasor si Irfan, kalau tanya ni, almost all dia tau nama walau pon sebut xberapa nak betul. Hehehehe

Aku xder ambik semua dinos pon...mana nk nyempatnyer...si aryan xmau jalan sendiri, takut ... siap nangis2 memula tu. Si irfan pulak berlarik sana sini sbb teruja tgk dinasor kesukaan dia. Emm .. sudahnyer, letih aku berlarian sambil dokong aryan memfollow Irfan.

Tuuu dia feberet Irfan... T-REK. almost 20minit mengadap depan dia ni...hohohoho naik hapal ape moving dia step by step. Si Irfan pulak bagai xpuas nk tgk mende ni. Emmm , layan sajalah.

 Banyak2 dinasor... kat tulang ni je yang dia bersuka hati nk bergambar,yang lain...harem. Snap memanjang je xmenjadi...dia keep moving sana sini. Adoii...

Peta yang disertakan time membeli tiket masuk pameran ni... alololo...xbesar pon but kat pamplet tu adalah nama dinasor... general knowledge.

Dan lagi...

Bergambaran sesuka hati.... nak posing pon xsenang sbb ada anak beruang koala tu...dok bergantung melekat kat aku. Emm ... ko ingat, ko ringan ker aryan??mummy naik patah tulang dokong ko tau!.

Ape pon...happy and enjoy with kids. Love look them smile =)


Xoxo : LoveRazila

Monday, July 9, 2012

Liyana last day =(


Selamat Maju Jaya Liyana. 

Thanks to be my friend =D
All the best for you.
Thanks for help me during working hours also be gila2 friend after working hours.
Sentiasa sudi menemani saya yg giler makan =P

Thanks a lot Liyana =)
  
Xoxo : LoveRazila

Sunday, July 8, 2012

Menyambut Besday Emak

Ni sambungan dari story ni.
Plan untuk celebrate besday mak + barbeque adalah plan agak terkejut. Mana idoknyer, kenduri ahad malam...kami celebrate besday mak on sabtu malam ahad (1night before kenduri).

Close party okey so sibiling sajo yang ada. Idok ler panggil jiran bagai...sape nk membakau ayam barbeque byk2 kalau ramai tetamu?? Nak harapkan aku...kim salam yer, ayam barbeque utk mak pon rasa berchintanyer nk perabih bakau. Hehehhe =D

Foto2 during besday party mak.
Anak ku with anak2 kak long aku je + anak adik aku 2org yg memang stay kat kg bersama mak & abah.

Alahai.... gambo mak dengan abah xcloseup pulak. huhuhu...

Sekitar...gambo gegila kami semua, tu pon ado yg xder...my lovely Mr R... yillek, dia lom sampai dr tompek koje so kite xyah tunggu dia yer. Dia dah kabau...jgn tunggu dia sbb dia balik lewat ~ outstation ke Bentong.

So tunggu next besday celebration lah yer...how is the next?? My lovely bambam =)

Xoxo : LoveRazila

Friday, July 6, 2012

Oh HTC ku...

Huhuhu...my HTC sakit.

sekian :'(

Xoxo : LoveRazila

Thursday, July 5, 2012

Barbeque utk emak...

Hamboi...hamboi...hamboi... last week dah barbeque kat PD with kawan2 now rasa nk menyambung pulak di kg. Melampau kan...tetiba gediks nk barbeque bagai. Kalau uols nak tau, aku adalah umat manusia paling kurang menyukai aktiviti barbeque ni. Hei...barbeque ni kan panas...nk berkipas, nak kene jaga api bagai...silap gaya rentung, rugi wow. Sebab2 ni lah aku kureng suke barbeque.

Last week kat PD pon, kawan2 yg berkipas berasap utk barbeque tu..aku tolong sibuk2 sikit. Hehehhe, disebabkan mcm terbest aktiviti barbeque kat PD tu terus aku suggest pada akak aku nk buat berbeque utk mak. Akak aku ok je...tugas dia tlg perap ayam lor...aku pulak offer diri nk mengipas ayam =P

Yang kureng syioknyer, adik aku pulak xbalik. Ciss, tetiba pulak dia kene g kursus bagai...ngengada betul opis dia ni. Bila dia xder...so, aku jugak ler yang kene buat semua kalau x, kejap2 transfer keje pada dia. hehehhe...


Hehehhe...tinggi menjulang api aku. Lupe nak beli arang (dlm erti kata lain, xtau pon kat mana nk pi beli arang) so kite bakau tempurung wat arang. Pergh!! paneh u nk tunggu dia menjadi bara. Bisa nangis dong kepanasan ni. Huhuhu

Posinglah mana2 yang sempat pon...kami kelewatan nk memulakan agenda bakar-membakar so terpaksalah rushing utk buat bara. Deyy! rasa nyesal pula bila kene kipas sorang2, niece n nephew memasing bantu mana yg boleh.

Yeah...ada gak gambo saya tengah main api. Si Irfan dah kecoh satu rumah cakap TERBAKAR...TERBAKAR, ADA KEBAKARAN...sabar jelah.

Ape pon...best sgt dapat buat barbeque malam tu but feel unhappy sebab adik aku xdapat join bersama2. Sgt sedih kalau x....sure lagi happening. Yer arr, adik beradik aku tinggal 3 je termasuk aku so kalau satu family xder..sure sunyi n rasa xcukup korem =)

#Cik Lin, ko tengok jer lah erk gambo2 aku ni. Hehehhe kalau mau, kite repeat bila ko free balik kg =)
Sila2 cemburu hokeyy. And do believe me...aku yg mengipas tau =P

Xoxo : LoveRazila

Wednesday, July 4, 2012

Warung Ibu ~ Nasi Ambeng

Yeah...merasa gak aku makan kat restoran ni. Rasa masakan memang walla...sangat sedap. Sape2 lom pernah mai sini...sila singgah, rugi u xmerasa masakan jawa dia. 
Memang terbaiklah rasanya... aku plan nk singgah lagi dan lagi dan lagi =D

Lokasi : Kuala Selangor (sorry xsure batu berapa ni)

Kalau balik ke KL tu, aku tgk memanjang je restoran ni penuh sampai lot paking yg disediakan pon xcukup...siap ada yg park kat tepi jln lagi. Lama dah berhajat nk singgah rasa, tup2 last sat my mom ajak makan kat sini...terus laju SETUJU =)

Korang boleh pilih makan kat pondok kecik dia or makan kat dalam main restoran =)
No ekon tau but kipas provided utk dalam main restoran yg kat pondok tu memang using fresh air.

 Taman mini permainan untuk anak2 pon ado...cuma bab gelongsor tinggi tu macam xberapa selamat so hati2 yer... buaian tu selamat sbb anak2 ku dah main2 kat sana =)

Ni owner of Restoran Warung Ibu... guess, ehemmm mustilah Wong Jowo u. Ape barang masakan jawa + nasi ambeng bagai tp wong melayu yg buat, xrasa jawa weiii =D

JJCM pon dah sampai ni pada 2010... aku je baru singgah sini on 2012, melampau kan... sebab bukan jauh naw dr umah mak aku, dalam 15-20min je.

Kalau ada yang ngidam or nk merasa nasi ambeng wong jowo...leh rasa kat sini. Kalau nk free boleh je singgah mana2 kenduri kat kg aku sebab biasanya depa buat nasi ambeng, rumah my mom baru lepas buat nasi ambeng...

Aku makan nasi campur (sayur kangkong pecal+ikan keli masak lemak cekor+bergedel ayam), mak makan soto ayam, niece makan nasi campur(nasi +sayur+ayam masak kicap) + air + nasi irfan bagai + sup ceyker ayam(xder pulak nmpk ceykernyer-dia ingat aku xmkn ceyker kot)+nasi tambah baru RM17.00 sajo.

Rasa macam nk singgah selalu. Hehehhe, cedappp sangat. Sila2 singgah yer kalau lalu or ada kelapangan. Selamat menjamu selera masakan orang jawa & orang kampong =D


Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA