Translate

Friday, June 29, 2012

Break-off


Baru lepas menelefon kawan. Adoi...sian dia, down giler dengar suara dia jawap call. Ayoyo, napelah awak macam ni. Aku ni, kalau kawan2 yg rapat ni tgh down, rajin sikit aku nk call. Yerlah, tkt kan...ambik keputusan yang singkat terjun bangunan ker...payah ler mokcik nnt, sbb kawan dah xder. hehehhe

Xde cakap banyak pon...just sekadar menadah telinga utk mendengar luahan hati pastu nasihat serba sikit. Deyy...aku xpernah putus chinta weeiii so mn ada experiance sgt. Kalau cinta "onyet" dodulu tu ade ler but not real one. so aku bantu sekadar yang mampu lorr.

But alhamdulillah...end of conversation, boleh dengar skit dia gelak...cakap pon dah dalam keadaan senyum...saya x nampak but i can feel it =)

Semoga kawan saya cepat sedar dr sad dream dia. Amin...chaiyokkk!!!

Xoxo : LoveRazila

Thursday, June 28, 2012

makan2 lagi...

Hai...mn nk slimnyer dah keje asyik makan je. Hadoi...memang ke lautlah jawapnya. Serius, nk nangis tau bl tau diet will ke laut. Tp kalau xjoin sgt rugi pulak sbb nk celebrate besday lovely boss.

So pejam mata and join lor. Malas nk pikir byk, lagi pon...utk boss no hal. Esok dijangka will a lot of food, nyummi. Xsabar nk tunggu esok.

Happy birthday to Mr Ng in advance sebab next week kite sama2 cuti. Hihihi. Wish u all the best yer :-)

Wednesday, June 27, 2012

Tetiba suka...


Wink..wink.. 
sapa mau??? Hehehe


Xoxo : LoveRazila

Tuesday, June 26, 2012

Pusat Sains Negara...

Ni entry yang tertangguh sekian lama. Maaf yer. Hehehe ..
Pergi bersama anak-anak sahaja. Saja bawak anak2 ke mari sebab aku pon lom pernah sampai tapi lalu tu selalu gak especially bila aku sesat- Huhuhu.

Bila dah sampai sini, wah!! jakun sekejaplah. hebat...suke2, berbaloi2 aku bayar tikit mahal skit dr biasa sbb ada pertunjukan dinasor sekali daaa. Owh!, aku pon bawak irfan sebab dia kan feberet dinasor so bawak ke mari...haruslah dia suke. Guess what?? dia lagi banyak tau nama dinasor dr aku. Hehehhe...ape motip hapal nama dinasor pon aku xtau =P.

Sekitar gambar2 yang selamat bersemadi dalam kamera saya... =)
Entrance dia...lalu bawah akuarium .. bentuk curve-alah2 macam under water world kat langkawi gitu. suke tgk... ikan2 adalah dari sepisis ikan air tawar. 

Macam2 ada...Irfan pon enjoy main2 kat sini. Sambil main sambil menimba ilmu...serampang 2 mata gitu =P

Ruang untuk kanak2... friendly user uuu. Tu, si bambam pon sempat main2 gak mana yang boleh. 

Ruang legar... ada dinasor. Love it =D

Ke pameran dinasor lagi... sambungan dari pameran dinasor yg kami pergi di Melaka but sini lagi luas and happening.

Kat pintu masuk... lalu bawah dinasor. Ada bran???

Ape tah nama dinasor ni, aku pon naik xreti nyebut. Irfan je yang hapal nama2 dinasor, ape motip??entah, nk jadi pengkaji purba kot. Hahaha.

The only 1 gambo yg dapat snap bersama.. tu pon main agak2 jer sbb pakai timeself snap function pastu berdoa semoga xde org lalu time snap ni. And guess what?? dalam tu, gelap gaban weii so pepaham jelah.

Jangan hingat dia kaku gitu tau...actually dia moving and kalau xmoving pon mulut dia gerak2 keluarkan suara, memang best. Muke dinasor tinggi tu so cute lah...

Kepala dinasor ni ada kat dalam gambar atas tu yer yg belah kanan bawah sekali. saja nk tunjuk..kepanjangan dinasor ni.

T-rek si feberet Irfan. lama jugak bertapa bawah t-rek ni...si irfanlah, terkebil2 tgk bagai xpuas. letih mokcik nak nunggu, dgn aryan dh bising2 sbb takut. Adoi... xper, bagi chance kat irfan mengkagumi dinasor pojaan hati dia. hehehehe. 

Pada uols yang nak pergi tu...cepat2lah yer, it will end by July 2nd, so by this week lor. Lai...lai...faitilah, pameran dinasor ni nak habis dah weii. Rugilah kalau korang x tengok.

Aku terpaksa tengok sebab ada fan dinasor so pepaham jelah kalau irfan mempotpet2 macam mana, mau pekak telinga sebulan. hehehehe

 Di mana ada dinasor, suppose irfan juga harus sampai ke situ.

Xoxo : LoveRazila

Monday, June 25, 2012

Holiday di PD.

Alhamdulillah...syukur, semuanya selamat. Dah sukses percutian barbeque kami. Plan adalah dr bulan 5 yang lalu siap terbabas2 send whatsapp msg ke Farah yang lain. Sorry dear =D

Venue : Port Dickson, Negeri Sembilan.
Date : 23-24 Jun 2012
Member of trip: I with kiddos, Safura + boyfren, Farah + tunang, Liyana + gelfren+boifren.
Thema : Barbeque Night.
Port: i stay kat Corus Paradise Lagoon- Batu 2 Jln pantai,
Depa ~ Kat Blue Lagoon Batu 10.
# Jauh seyy mau ke sana..demi ayam barbeque, ku gagahkan jua drive ke sana but, aku yg paling awal cabut sbb scarykan memandu with kiddos memalam bute. Hehhehe *__*.

Hoyey!!...happy sesangat, dapat melepak with kawan2 opis yg bujang2 ni. Macam tak percaya dah sukses buat kerja gilak ni, outing and overnight again with kawan2. hahhaha (ambik kesempatan bila Mr R pi outstaion ke Kuantan Pahang =D).

Jom layan...
Senario di senja kala... cantik. Love it, and tetiba rindu nk snap senario macam ni.

Aryan si bambam saya...nk buat peace tapi lom pandai lagi. hehehe ^__^

It's barbeque time... terbaekk
Cik Farah kite tengah prepare minyak madu...Safura sedang bakar-membakar sosej.

Ish... budak Irfan ni, ganggulah.. dia pon bizi gak nak tgk agenda bakar membakar.

Aryan muke terkejut ... kakakka (akak farah paksa bergambar erk??)

Ayam-ayam kami....nyummi..

Night time...

Khusyuk melihat...

Bakar-membakar, panggang- memanggang.

Kat hotel...tepi tu, aryan marah bila snap gambo dia berbotol susu...cess! sejak bila ko ni jadi pemalu dek oit =P

Laut yang terbentang luar, sesayup mata memandang. Aryan pon get some fresh air before kami outing for breakfast. Ni view dari bolkani kami =P

Senario dari hotel kami...

Bergambaran sesuka hati XD

Time for mandi-manda, sukelah memasing nk mengepool pagi2 hari, mencikk tau sbb mak pon kene join pool sekali, hohoho.

Corus Paradise Lagoon...

Yeah...exercise dulu before terjun pool. Jalan2 pusing lagun tu, kasi anak2 tengok pantai n laut...
Pic atas tu, aryan ajak abang mandi kat laut tu but irfan xnak, sbb laut dalam n ada ikan jaws. hahaha...

Irfan siap cakap.. laut ni dalam, kalau abg mandi kat sini, kalau abg lemas mcm mn??daddy xde nk tolong selamatkan abg... aryan nk abg mati ker?? Huhuhu, mulut dia ni memang xder insurance. hehehhe
 Then aku pon cepat2 pusing ajak ke pool, nnt story meleret-leret.

Environment di Corus Paradise Lagoon, pemandangan dari arah belakang hotel & apartment.

Before masuk pool ... kite bergambaran kat beach dulu utk kenangan yer anak2...

It's fun time... pool ni pon, nyampah tau, sbbnyer aku pon kene mandi sekali...mencik. Alangkah bagusnya kalau Mr R dapat join sekali, xperlulah aku yg berendam dalam pool tu. Hehehhe, i kureng skit aktivity mandi-manda ni. Hehhehe

Last day for today yer anak2...jap gi nk callow balik KL.
Kalau ikut Irfan, harem xmau naik but bila dah ketaq sgt barulah cakap...sudah yer mie, irfan sejuk... baru ko tau erti sejuk yer. Emm... jangan demam udahlah. Satu pekerjaan aku pulak nk monitor demam.

Then semalam...balik dengan perasaan superb penat and mengantuk. Mana xmengantuknyer... malam sebelumnyer, hujan+ribut melanda...aku pulak cuak xboleh nk zzz sbb dok teringat kawan2 yang bercamping kat Blue Lagoon Beach. Siap offer depa masuk hotel aku, scary koo Hujan lebat melampau.

Next vacation, insyaallah bulan september... lalala and aku rasa, this year is paling banyak kali aku pi holiday. Adoi...xkoser nak kire balik budget utk holiday dah brapa byk hangus =D.

Xoxo : LoveRazila

Friday, June 22, 2012

KECOH GLUE...

Morning for everyone =)
Jumaat yang indah, penguhulu segala hari. Esok adalah Sabtu, holiday time bagi kita2 yang bekerja.

Eh! nak story ape jadi pagi ni di sekolah Irfan. Seperti hari2 semalam...menghantar dia sampai ke bangku dalam kelas dia is my rutin. Jangan ko haraplah dapat anto depan pintu sekolah je...mimpi di siang hari ler weii. Aku cepat ker, aku dah lewat ker, dia pedulik hape...yg dia tau, aku kene anto dalam kelas jugak. Hehehhe.

Pagi tadi dia pegang gam yang aku beli semalam. Aku suh letak balik sbb aku ingat dia nk bawak g sekolah utk tunjuk pada kawan2. Muncung saja mamat tu sambil bebel2 cakap Teacher Wong suh bawaklah.Tapi aku ni maleh nk percaya. Hehhee. Mamat tu pon letak balik.
Gam yg biasa aku guna utk stick homework dia di rumah. Selamat...

Ni pulak gam yang dia nak bawak pi sekolah pagi tadi, gam ni ler aku baru beli semalam.

Bila dah sampai sekolah..send dia, nmpklah kawan2 dia dok main tunjuk2 gam. Uik!! memang kene bawak gam kah?? Terus aku tanya kat kawan2 dia... today must bring glue?? Yup jawapnyer. Terus arr si budak irfan tu pandang aku...
Irfan: Mummy gi beli gam tau!.
Aku: okx3, mummy g beli kat kedai sebelah 
(sib baik lat 2biji ruang ada kedai runcit) fhewww.

 
Macam nilah gam yang aku beli tadi... sib baik ada jual.Lega.

Pusing balik ke kelas, time past pada dia...dia pon cakap cenggini pada aku 
"Tulah mummy, irfan nk bawak glue tadi mummy xbagi. Xpercaya lagi cakap Irfan.
Sorry Irfan - kata si mak yang rasa bersalah. Hahha then Teacher Wong pon menyampuk...Baru pergi beli gam ye?? Haah, sbb tadi pagi ingat dia bawak gam sebab nak showoff pada kawan. 
Hahhaha...termalu sekejap pada teacher irfan =D
Dia pon explain, memang dia ada pesan pada student pasal suh bawak gam just nak test sama ada student ingat ke tidak? 

Huhuhu... terus rasa sangat bersalah pada anak. I'm sorry Irfan.

Gam ni dah payah nak jumpa kan?? Rindu pulak time zaman sekolah dulu2. Each student ada gam ni. Hehehehe. Dulu harga Rm0.10 je pastu naik Rm0.20 now xtaulah wujud lagi ke dok =)

Actually, aku dalam MOOD Holiday. Mana idoknyer, esok mau ke PD.. barbeque night with officemate. As usual, Mr R xdapat follow kami atas tuntuan kerja. Dia ke Pahang pagi esok. Molek sangat ler tu...setiap org get 1P (Pahang, PD).

Daaaa 


Xoxo : LoveRazila

Thursday, June 21, 2012

Layan...

Bilalah nak dapat ni?? Huhuhu


Cuci mata @ window shopping =D

Xoxo : LoveRazila

Wednesday, June 20, 2012

Rindunyer..

Tuesday, June 19, 2012

Madagascar Time ;D


Kipnep dr Google

Yeah...dah dapat layan Madagascar... memang best. Kelakar sgt crite dia...Irfan siap request nk tengok lagi dan lagi =D

Amboi...dah macam mak ko ni tokey wayang je gayanyer. Sekali masuk kurang2 RM50...tiket RM24 sbb ambik couple seat pastu cekedis2 bagai memang RM50 is normal. Tapi..kali ni tersasar skit sbb xdapat ambik couple seat...penuh daaa =(... So kalau dah sekali RM50 cer kire kalau seminggu aku layan sampai 3 movie peh tu cer darab dgn 3minggu plk. hahaha.


Tiket MBO sekarang xsantekk lah.

Lepas discussion kat butik utk next coming event, kami terus ke MBO Kepong. Cheras to Kepong.. hantam sajalah, ikut h/way dekat je. Hehehe, sebelum tu dah siap2 minta tolong surveykan time show dia. Kawan jugak jadi mangsa, hahahha nasib lah yer pada kawan tu. Lalalla. TQ kawan. Hehehhe. Saja sesuka nyusahkan kawan.

Pergi kali ni bersama Dak Aryan juga. Budak tu lagi syiok suku pertama crite dia memang so excited, masuk suku ke-2...dia pon dah selamat jalan n buat wayang sendiri dalam lenanyer. Sampai habis wayang...lena saja dia zzz. Amboi, dah satu keje aku pulak nk mendukung dia, berat ya amat budak sorang ni. Emm...semput napas tau.

Kipnep dr Google

Ape pon... memang ler best and enjoy dapat layan madagascar =D
Lepas ni macam plan nk tengok BRAVE je sbb iklan dia pon mcm best gak. Hehhehe
MIB- my fren cakap xbest, a bit boring...entah, lom kesempatan nk layan MIB walau pon dah nk off season kot. Hahhaha


Monday, June 18, 2012

Sabtu yang superb penat ....

Hari sabtu yang panjang...cheeewah (tipu kan sbb mana ada hari yg tetiba lebih dari 24jam sehari =D).
Hari ni, merai Syahir kat rumah belah lelaki sbb last time kat rumah pompuan...kiranya ni majlis menyambut menantu gitu.

Awal2 dah dimaklumkan...family pakai baju kaler biru...ko taram jelah ape kaler biru sekali pon asalkan BIRU. Aku pon hanguk kan jer... peh tu baru pikir balik, adoi aku mana ada byk baju kaler biru. Argh parah ni, xkan ler nk beli baju baru semata2 nk g kenduri kawin ni kan?? tema raya tahun ni pon rasa2nya bukan biru kot. Anak2 with Mr R, confirm2 depa dah ado baju biru. Waduh...capek mau pikir..terus pilih baju biru yang 'jaman' dodolu punya. Hahhaha....ada aku keysah???

Jumaat malam, angaran dalam kul 10.30pm baru ler nmpk muke kat rumah Abang Rahim... what to do, yang bawak kreta slow, yg tukang tunjuk jalan (along hafiz-baru belajar tengok GPS so...sesat-birat ler jadinyer). Sampai2 salam2, peluk2, gosip2, then terus makan... lapar weii dr petang xmakan2. Sudah makan, baru perasan...pak mertua ku ddk depan mata. Hahahha,ambeik kau..makan xpandang kiri-kanan weii. Kekira, aku fokus gitu =D. Eh!! pak mertua ku pon xperasan aku ddk depan dia. Hahaha, dia bizi dok cit-cat dengan besan dari Bukit Jalur N9.

Lepas makan...lega, alhamdulillah...syukur terus semangat nak tolong. Acheeewah, ape bende lagi nak ditolong, udah siap semuanya. Wink...wink... dasarkan, *ayat xperlu diteruskan. Hahaha. 

Masuk dalam...wah jumpa sedara mara belah kak long from N9. Meriah uuu. Orang nogori cakap...best2 i like but now aku rasa, aku dah kureng skit skill nk cakap in N9. So bila sembang2 aku layan cakap selangor je. hehehehe. Then...jumpa si Zira, ada buah tangan untuk saya from Bintulu. 

Kikiki aku minta kawan aku bagi ole2 gak utk aku...xkire mau gak ole2 dari sana. Hampeh...dapat kawan macam aku. Hahaha. Jeng...jeng..jeng... dapat ole2, hoyey sbb dah boleh agak ape isi dalamnyer. Heww...my feberet food, tabaloi and kek lapis. hoyey!!! suke..suke...suke... Sib baik dapat kawan yang memahami. Wink...wink... mekasih Hashim515. Suke kat awak sbb awak bagi saya ole2 FREE. Hahahha # dia ada bagi something unexpected thing, thanks u my fren =D i like it n love it n now try belajar2 gunakan dia. Hehehe..

Jom layan gambo2 saya... hehehe yup, gambo2 saya je...wat pe nk tangkap gambo orang lain pulak. lallala.. Actually, jom berkenalan dengan family Mr R side. Let's Go!!!


Yeah...cute kan?? Ni tuan rumah bagi...semua org dapat. Anak2 aku pon dapat sama cuma ank2 aku dapat ada tulisan sepupu. All sepupu memang dapat. ada gak tulisan CREW. 
Future adik ipar aku dapat Crew sbb dia lom rasmi jadi family lagi. hehhehe, sabar yer...bulan 3 2013 kang, insyaallah rasmi ler awak dalam family Haji Ambia =D

I with Kak Teh (wife abang Mr R yang no-7). Sama2 comei... ^__^

i with Midah (wife adik Mr R yg no:9 ... Mr R is no:8 in family)... kawan gosip2 ni. Hehhehe.

Ish.. with budak demuks A.K.A Dak Aryan...

Eh..pengantin dah mai ler...sambut2!!. Tabur bunga weiii lekassss!!! - kecoh lah time ni. 
Hehhehe so happening. - Irfan siap depa tangan nk sambut pengantin.

Selamat bersanding sudaaa =P

Tu...Mak Uda, bergosip2an with my sibling. Ops!! lupe mn khabarkan...dia datang with 2 angles, future daughter in law, yang berbaju merah tudung merah tu si Izat punya yang belakang dia free hair tu K.A punya. Cantik bah!.

Budak ni dah kepanasan...sudahnyer, togei ko dek xberbaju. Hahahha barulah aku nyaman skit kalau tidak, dia sesaja merengek berkepit...rimas tau!!

i with Andak Ana (Kakak Mr R yg ke-5) yg no:4 xmai sbb stay kat Gannu sana nuu. Yg No:2 pon xmai gak sbb wifenyer tengah uwek2 sekarang ni.
Next year, Mak Ani dapat cucu barulah yer. Hehehhe...bagus, makin ramai anak buah aku =D

Bergambaran with sis in law and mother in law =D
Yang belah kanan sekali tu is kakak Mr R yang no-3.

Bergambaran bagai xsudah... Orait, yang pakai tudung pink tu is wife pada Abang Mr R yang no-6.
Emm ramai menantu perempuan dalam Family Haji Ambia ni.

Ish...nak gak posing budak togei ni =D

Something wrong with this gambar...baru perasan Kak Teh dah lari masuk dalam sbb anak dia pon meragam sama... :)

Yeah.. dia apit with 2 orang makcik... Andak and Alang.

Saya memang manja dengan Andak...dia masak memang maverlos. 
Terbaik, kekadang datang rumah dia kat Gombak tu...memang 'perpesly' nak makan je. Hahhaha.
Ramai2 adik ipar, aku ler yg paling suke makan so dia lagi double suke masak utk aku. Lallala
#Andak...saya udah Gemsss =(

Sesi karaoke...sedap arr suara mamat ni. Dia ni family sebelah kak long. Siap org buat lawak bagi bunga telur & beras sekampit. Hahhaha.

Satu family... but ada sorang anak dia berada kat UPM Bintulu. Yang aku dok kecoh2 dalam FB & Tweeter adalah si Dak Nana tu, anak ke-3 dalam Family kak long.
* Untuk tatapan Nana =D
Xper, nnt awak tampal gambo awak dalam photo ni sebagai kenangan k.

So sabtu pon berakhir dengan penatnyer...jangan tanya penat sebab ape, sbb aku pon xtau actually ape yg bikin aku feel so tired. Ape pon, syukur alhamdulillah...selesai sudah kenduri ni.

Congratulation untuk Abang Rahim & Kak Long Aisyah dapat anak menantu baru. Tahniah utk my niece sbb dapat akak ipar baru...


Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA