Translate

Thursday, May 31, 2012

Aku sakit laGI =(

aRGH!!! penyakit tu menyerang balik...dan lagi dan lagi... alahai, ubatnyer bukan komain susah nk dapat, klau cari kat farmasi ker sepital ker...emm kompom xdaq punya.

Penyakit M.A.L.A.S ni bila menyerang xkire time so sekarang aku tengah berusaha cari penawarnyer iaitu ubat R.A.J.I.N =D

Sekian nk update status terkini. Hikhikhik

Xoxo : LoveRazila

Tuesday, May 29, 2012

Japan mari...



Amboi, syiooknyer kawan ku may ke Japan. Walla .. namoh berdream mau ke sana sbb banyak naw term2 yang kene patuhi. Deyy ... mau kene ada saving dalam FD 10k min okey. Wallawei, byk ker $$ ku dalam FD?? Hehehhe so senyum saja.  Kot ngidam nk tgk sakura...ko download saja dr dalam androi...siap ado yg live wallpaper uu.

Ehem...ehem, be4 ini aunty mau flight ke Japan so kite bergambaran sama duit dia. Hehehe so aku lah yang paling jeles sebab ini 'ASO', so suka jalan2.. last 2 or 3 mth back dia ke Australia now ke Japan pulak. Hula... jeles...jeles...

Moh ler kite, tgk duit negara lain.
Sebahagian jer aku pinjam sebab nk snap gambo... kalau xsilap, 3x kot ini 'ASO' tukar duit Yuen. Kayo...kayo...kayo...

1k Yuen bersamaan RM39.70 je. Hahahhaa

Ni dah mahal skit kalau convert ;P

Cantik gak belakang duit dia tp xsemeriah warnanyer macam duit Malaysia.

Simple je kan...

Alalala...berlagak duit 'ASO' ni. Hahahhaha

Sobernior xder beli sebab mahal aso kata but dia beli gegula utk kami. Sedapp aku baru makan 1 tp yg lain simpan sebab sayang nk makan. Lol...


XOXO: Love Razila.

Monday, May 28, 2012

Gegel Lunch

Emm kalau bab makan aku memang org yang pantas. Pantas ke hadapan utk mengoffer diri to join them. Pheww masih xperasan tu berat badan dah maintain angka gebu...(bukan xperasan tapi buat2 xnmpk dgn alasan kukuh, penimbang kat rumah dh sewel).

Last friday ada member bermurah hati nak belanja. As usual, ada yang mengusul ke Kelab Rahman Putra uu. Emm hari jumaatlah rehat yang panjang so bila masa rehat itu panjang, makanya jauhlah kami berjalan untuk lunch.

Seminggu sekali je kluar lunch kat luar n biasanya kami mkn kat cafe yg ado. Don't nk demand2 k. Hikhikhik. So jom layan, cuma kali ni aku snap gambar makanan yang xpernah kami order be4. So ada 2 je yang baru, menu lain adalah sama but org yg mkn je yang berbeza.

Kali ni aku order claypot tauhu. Not bad cuma for me lagi sedap makan dengan chilli potong. Walla, terangkat beb. So makan kali ni, without rice ok. Hikhikhik jangan jeles, i try to kurangkan rice. (kalaulah aku sukses kurangkan angka berat kat penimbang tu ;D)
Then yang ni pulak, Eagle Grey Tea. Memang terbaiklah..layan teh panas ko cuma rasa dia xsesedap kat SR...owh rindunya pada SR, bilalah mau berkunjung lagi ni? Emmm
Try guna sweetener...masih seyy. Rugi2 bubuh sepeket ni patut half saja. So kite tambah air suam utk less sweet.... My smile dh over sweet u so no need extra sweet in my drink. Ahaks....
Ini pulak my fren yg baru balik dr Japan yg order. Ape kebenda tah. Tapi alah2 salad lah jugak. Kat Jepun dia byk mkn salad2 je. Hehehe sbb beef dia xmkn so payahlah nk mkn kat sana....kata dialah. Hehhehe

So itu sajalah crita pasal makan. Nantilah aku nak story pasal wedding pulak. Wedding anak buah lah, wedding sepupulah and wedding2 customer jugak. Kalau rajin, later i blogkan semua story ni (kalau RAJIN) XD. Wokey....daaaaaa

Friday, May 25, 2012

Children Day Party

Hehehe nak haq ni, i tangkap this morning. Emm semalam dh berejam mencarik makanan ringan utk party ni, haruslah ada kenangan utk ini semua XD.

Free activiti, then teacher pesan pakai baju jalan so si irfan request utk berbaju melayu. U r sweetlah darling.

Sesampai je...terus je nak bergambaran bagai....
Peace....
Ehem...ehem...aweks tu, hover tau. Hehehhe
Nnt balik nak tanya ape yang berlaku. Sure macam2 story.

Wednesday, May 23, 2012

Seni Melipat...


Owh anak ku Irfan....
Terharu uu, balik2 je ke rumah dia pon cakap cenggini... Mie, i got something for u.
Aku- Eh ye ker? Ape erk??
irfan-lari2 spiderman ke bag dia n kluarkan something peh tu, trs nyanyi lagu epi besday. Ayoyo, deyy irfan...mummy punya besday on september daaa. Actually dia nk nyanyi lagu ibu tapi xtau so lagu epi besday dia tibai. Hantam sajalah labuuu.

Dia pesan macam ni pada i, Mie, mummy ambik ni and bawak pi opis mummy k.
Aku tanya balik, nak buat ape??
Dia cakap- yerlah...kalau mummy rindu irfan, mummy boleh tgk rumah ni, nnt mummy ingat irfan. Alololo comei sgt ler ur reason tuh.

Then aku pon cepat2 ler simpan dalam h/bag...semangatkan anak dah buatkan macam tu utk i =)

Thanks n love u Irfan =D

XOXO: Love Razila

Monday, May 21, 2012

Malacca Neber Ending...

Alahai... story-mory di Melaka macam xmau ending saja gayanya. Emm semalam belek2 galari dalam my hp so ternampaklah gambo2 sunyi ni, so tangan gatai nak membelogkan as my memory =D


Bila tengok gambo ni, macam xpercaya yang aku dah berjaya berholiday dengan anak2 saja without Mr R. Owh! tetiba rasa kagum untuk diri sendiri =)
Tak pernah buat dalam sejarah hidup, berholiday tanpa Mr R.

Jom layan...

Bergambaran with kiddos... jarang naw dapat gambo yg santek2 bersama depa ni. Huhuhu

Bekalan daripada mak Mas... sedap giler, nasi impit + kuah kacang daging + rendang ayam pencen. Walla...memang keje aku adalah mengulang sesaja makan bekalan ni. Guess wat?? Aku jugak yang perabih bekalan ni tau. Hehehhe

Anak2 aku berhappian mandi Di swiming pool, best sbb kami saja yang ada time ni, pasalnyer semua org dah siap mandi. Hehehhe, magrib dah nak masuk... baru kami balik bilik.

Nampak tak?? Ikan naga @ arapaima yg sangat besar. Scary u...


Malam ke-2 adalah menginap di homestay. Memang sangat selesa. Kalau beramai2 boleh arr stay di sini, ni aku bagi link dia k...RH HomeStay. Harga memang ok sangatlah bagi aku. Hehehe =D

Ni living hall homestay kami kat Bukit Katil Damai, Malacca.



Ni master bedroom dia...aku tido with kiddos. Ada ekon uu..


Emm kalau parking di Melaka, sila beli tiket kupon yer kawan2 kalau tak, soheh2 korang akan disaman. Ops!! sila parking dalam kotak parking jugak yer kalau tidak, saman gak =D. 
Don't worry, ada banyak kaunter tiket kupon parking ni n korang boleh lasting sampai tahun 2013 tau (parking kupon tu). Aku punya pon bersimpan dalam kerata, mana tau ada rezeki ke sana lagi... WINK...WINK...

Peta zoo Melaka, day trip pulak... =D

Oklah...later sambung story pasal Dinasor pulak yer =)


Sunday, May 20, 2012

Suka, suki...

Malam ni gatal nk memfollow daddy yg ada appointment. Fheww...lega skit tmpt yg dituju adalah KFC subang 2. Yess sambil makan bolehlah main2.

Kalau dh ada taman permainan tu, lajulah sikit depa ni makan sbb undang2 aku senang je...nak main kene finishkan makanan so after that saja baru boleh main.

Kalau biasa makan nasi tu 30-45min terus menjadi 15-20min gitu. Senang koje aku yer...kekira, makan tu straight to the point ler xde hok sana hok sini.

Now menanti mr daddy siapkan task dia n nk request callow to balik rumah, xlaratlah nk teman dia je jln duta pulak. Aku mau mengkrohh. Penat sangat sbb tadi separuh hari habis dia pusat sains negara. Memang walla ke sana. Hehhehe...

Later aku story pasal pusat sains negara k. Best!!!

Sent from Yahoo! Mail on Android

Friday, May 18, 2012

SELAMAT HARI GURU..


Bunga untuk teacher- hak ni belum gubah tau =D
Emm sambutan hari guru di sekolah irfan adalah biasa2 je. Dalam biasa2 pon irfan minta gak aku hadiah utk teacher dia.

Aku kan dah lama xsekolah pastu manalah ada adik yg masih sekolah...anak buah saja yg ramai. Ate, paham2 jelah otak tepu nk pikir,ape baranglah yang sesuai utk cikgu yer. Pikir punya pikir, sudahnyer aku bg fresh flower saja utk cikgu. Kikiki harapnyer teacher dia suke.

Balik dari sekolah,tanya irfan...teacher suke x? Suke jawapnyer. Hehehe pehtu dia ckp kat aku...mie, teacher wong nk hadiah coklat. Adoi...bunyi tu mcm irfan je yg minta. Yg bestnyer...tang coklat tu, aku buat2 xdgr langsung...boleh.hehehhe dasar mak xambik pusing hal ank2 ;p

Eh..nk wish gak buat semua teacher2 yg pernah mengajar aku dr baby sampai sekarang ni...selamat hari guru n tak lupe buat abah aku yg dh jadi pesara cikgu.

Selamat Hari Guru buat abah ku OTHMAN BIN ASAARI.
Kami sayang cikgu ;D

Wednesday, May 16, 2012

Kuku Kaki...


Ayoyo... budak bambam ni, suker arr buat hati mummy risau. Semalam, sampai rumah pengasuh je terus depa bagi laporan. Jeng...jeng...jeng... Mama cakap, aryan pi cabut kuku kaki dia. Glup!! eh, anak aku ni mau jadi karnivor kah? Tanyalah jugak, camne boleh jadi gitu...padahal last week time gunting kuku kaki dia dah perasan yang kuku dia mcm something wrong but aku lupe nk menyanya =P

Mama cakap, dia ddk diam2 buat kerja sendiri tup2 dia tunjuk kaki, cakap sakit n pastu kaki dia berdarah. Hek eleh budak bambam ni...ko nak jadi doktor pula ker sampai operation kaki sendiri ni?? Pastu xdan nk tanya lagi, terus dengar budak bambam tu cerita versi dia.

Paham xpaham kenelah belajar bahasa anak, tanya jugaklah itu dah ini kat si bambam tu, si kurus tu xyah ditanya, semua pon ok. Kalau xok saja baru dia yg awal2 buat laporan terperinci.

Mama dah plaster dengan handdyplus... jalan dengkot2 saja.

Mama suh ganti handdyplus, adoi menakutkan ni sbb tadi mama cakap berdarah sikit tadi. Emm aku takut skit dengan darah, kalau darah sendiri tu... kalau over banyak naww aku pitam gak tgk. Hehehhe so berdoalah, time buke handdyplus tu xde darah yang keluar. Amin!

Eh, si bambam ni, xleh tido diam...asyik nk gerak saja kaki dia... payah aku nak gunting haddyplus lama tu. Aku buat keje sikit... dia gerak, sambung balik gunting pon dia pusing sana pusing sini, risau pulak tergunting kaki dia. Kehkehkeh ada pulak memalam bute terjah ke emergency pulak.

Tue...diaaa kuku kaki dia yg dah sompek. Walla, kelakar lah bambam, kuku awak sekarang. Kehkehkeh.
Tengok lelama...aku scary. hehehehe

Tadaaaaa... dah bertukar handdyplus. 

Haddy plus rumah aku semua versi bercorak, kalau yg Irfan punya lagi comei siap ada gambar Pooh ler, donkey ler, tiger ler so versi mak adalah corak2 saja no katun. Maluler mak budak pakai handdyplus gambo katun. hehehehe. Cover okey, padahal... aku lagi suke pakai yg bargambo sebab cute sgt.

Daaaa......

Tuesday, May 15, 2012

Trip 2013

Yeah.... finally gigih membuat booking for next year. hope sesangat ada luck utk kami see something special. Amin... hak trip ni, tunggulah yer next year punya story. Ke mana aku pergi... later gak ler aku update yg pasti, kalau jadi, ini adalah trip bujang. hehehhe

chowww

Xoxo : LoveRazila

Monday, May 14, 2012

Happy Mother's Day

Weehoo...selamat menyambut hari ibu buat semua ibu2 yang berada di luar sana. Sempena hari ibu, my son give me supprise :)

Butterfly untuk mummy with wish happy mother day....
Ni outside card..
Happy Mother's Day...
Aku lekat pakai magnet di peti eis.
Selamat hari ibu yer. Pepagi si irfan dah berbuat baik kat aku. Aku kemas rumah, dialah yg paling laju n rajin tolong kemas sekali. He is very good boy. Morning2 with kissing n huge from anak2 adalah yg terbaek utk hadiah hari ibu. I love to both of my boys.
Selamat hari mummy. Hehhehe, kelakar bila irfan wish me hari ibu. Thanks how wish me happy mother's day included PM kite NAJIB & CELCOM via sms. Love uols :P

Friday, May 11, 2012

Tutti Frutti

Wah...wah...lunch yang tak terancang ni. Memula plan mau ke Zara Restoran. Konon2 plan nak ngeteh gitu. Semangatlah nk bergosip2 di petang Jumaat ni kan, tup2 nak parking , baru perasan yang restoran tu tutup. lepas tu, apelagi...sawanlah kejap, xtau nak tuju ke mana, sudahnyer kawan cakap kite ke tutti frutti. Glup, alamak...aku tak makan yogurt daa. Sebab xde pilihan so aku anggukkan aja.

Sampai2 saja, snaplah ape yg ado...jakun kan, mana pernah aku pijak kaki kat sini sebab aku adalah manusia xmakan yogurt.
Mesin yogurt tu... ada macam2 fleber =)

So natural but i xmakan yogurt, ate...tengokkan saja ler.

Decor yang menarik gitu.

Yeah... member yang bawak aku ke sini..

Variety...

Topping lagi...

Dan lagi...dan lagi....

Ada playground tp comei sajo =)
 
Yeah... ni aku punya hokey. Percaya kah?? Hehhee sila percaya yer. Nak merasalah katakan...

Inilah yang saya makan... hikhikhik, i x makan yogurt so sebab nak teman kawan2, i makan topping sajo =D

Owh...saya masih gemuks lagi =(

Ape pon, kekira aku dah pernah ke Tutti Frutti lah kan sebab selalu aku baca status kawan2 aku and member2 Fb and twitter update pasal TF ni and finally aku ke sini gak sbb kawan2 ajak.

Nothing special for me sebab aku bukan layan yogurt but the decor i like.

XOXO.

Thursday, May 10, 2012

Berbuka Puasa ...




Emm ni lah kerja aku kalau mengupdate blog, suke naw tunjuk makanan. Kalau sebulan tu tak tunjuk gambo makan, rasa semacam saja...ada yang tak complete gitu.

Well ni story malam tadi.

Venue: SR, Taman Melati Gombak.
Menu: Hot Choclate, Brownis walnut, Meetball spagety and vietnam meet ball sup, plain water & Early Grey Tea

Memang walla arr menu malam tadi naik kembung nk perabih makanan =)

Thanks to Sham Shooter sebab sudi teman berbuka malam tadi sesambil sembang sumbing pasal future plan photography. U r awosome arr Sham. Kagum beb tengok hasil kerja ko malam tadi n paling xboleh blah, aku yang bizi2 komen suh touch sana sini skit kasik lagi cun.

Wokey...jumpa di next coming even. Thanks you SIFU =D

Wednesday, May 9, 2012

Test Oh Test...

Hailah budak nama Irfan ni. Bertuah sungguh budak ni. Ada kah patut dia ada test 3hari tp yang dia bagi tau is hari pertama saja. Boley gitu?? Kalau boleh nmpk, kat ruangan tulisan tangan tu, ada word test tp xde any simbol so aku xsure kenapa. Emm senyap saja budak ni yer. Mid exam, adalah next week so hari2 kene study no main2.

Sekarang jadual belajar malam adalah bertukar. Buat study smart not study hard. So time study adalah flexiable so kalau mummy dia nak start awal maka awallah buka buku kalau mood mummy x baik so lewat skit baru nak start study. Ape pon,harap Irfan boleh sukses dlm apa jua bidang yang diceburinya. Amin.

Semalam dia cakap dgn aku "mie, maria bagi irfan butterfly" ayoyo...awatler kawan dia sorang ni suke naww bagi barang sama irfan. Kekadang pepagi sampai kelas irfan, xdan aku nak capai tarik krosi irfan,tup3 budak maria ni dh tolong tarik. Hai lah maria si budak comei, thanks yer tolong aunty yang kalut nk ke opis pepagi bute. Hikhikhik

Tuesday, May 8, 2012

Ingat aku heranlah sangat...

Hek eleh, ko ingat aku heranlah sangat ko xnak kacau aku... aku lagi arr double bersyukur sbb xperlu nak cium bau busuk mulut ko tu. lagi lama aku dekat dengan ko, lagi semput napas aku tau.

Alhamdulillah sbb ko memahami yang aku dengan ko memanglah xngam tahap gaban. Entah, banyak2 org yang aku jumpa, dgn ko memanglah paling xngam tauk!!. Aku cuba berbaik pon jadi macam hampeh.

Sekian nak luah rasa diri sendiri je....

Xoxo : LoveRazila

Nape ni??

Adoi...dah berapa puluh hari aku tak baca paper, online ker tak online ker... newspaper tak sempat nak baca. Ini kes dah jadi seperti Katak Bawah Tempurung ni. Berita di tv juga saya tidak fokus sbb banyak berita pasal BERSIH 3.0 sesaja so nyampah sungguh - sebab aku ni bab2 keganasan memang ler aku tak layan.

 Dan, ari ni nak mula balik banyakkan membaca... baca buku, baca majalah, baca paper, baca novel and also baca sekali buku sekolah Irfan. Ehem..ehem.. mummy kenelah study sesama dengan anak sebab Irfan nak exam dah next week. Aku rasa macam nak pitam, takut sangat si Irfan ni xboleh jawap exam. Kuss semangat aku, tapi aku tengok Irfan is sangat releks. Huhuhu... mak dah start nebes giler.

This week is study week for Irfan no homework as  usual sebab silibus 1st semester dah habis so just revision only kat sekolah and buat some art di sekolah. Everyday keje aku adalah, teman dia study. So far Alhamdulillah, tengok progress dia pon ok sesangat tapi tulah, kekadang tengok saja ok tapi bila result exam keluar...ha kauuu boleh pengsan tengok result anak. Harapnyer by 27hb May ni, idokler aku sampai KOMA tengok result  Irfan.

Udah berjanjian dengan Irfan, u got 100% marks i give u special toys as per your request, Muahahahha kijam punya mak kan? Xperlah as long boleh jadi pemacu semangat nak get good result... for me, ok sajalah =D
Gamaknyer, ada cara lain kah yang lebih bagus dari apa yang aku buat ni?? Entahlah...

Xoxo : LoveRazila

Monday, May 7, 2012

Malacca - Part 2

Yeah... cuti-cuti Malaysia yang mengasyikkan...
Melaka oh Melaka, so kite sambung layan gambo2 yang ada =D

Petangnyer kite ke Banda Hilir... lawat Red Building bagai. Detail story rasa2 macam ada dalam Part 1, hehhehe not so rajin as usual untuk tulis panjang lebar. 
Muzium Samudera... dapat lawat 1 muzium je, 2 lagi xdan nak terjah sebab dah lewat petang. So, kenelah datang lagi ke mari kendian hari untuk habiskan misi melawat Muzium Samudera ;D

Fees: RM3

Day-2... pepagi morning kite ke Day Zoo Melaka yer. Melawat haiwan di waktu pagi pulak =D
Gambar adalah xhappening sebab nak kejarkan ke 2-3 tempat lain sebelum cabut balik ke rumah sendiri.
Pergh... penat giler ronda dalam Zoo ni, terasa sangat besar untuk berjalan kaki. 

Fees : RM10(A), RM5(C)

Tempat ke-2, mencari pameran Dinasor kat Dataran pahlawan. Kali ni memang senang je, rezeki kot sbb masuk je parking terus ada parking kosong. Then sesatlah kami di dalam Dataran Pahlawan pula sebab nk cari pameran tu. Sesat punya sesat, eh jumpa pulak CORAL WONDERLAND so masuk sajalah. Syiok jugak masuk sini n maybe lebih best dr yang dekat KLCC tu, cuma dia kecik n siap ada ruang utk feed shark lah...turtle arr. 
Tuh, budak2 yang ke happian nk masuk tgk hidupan marin.

Ada ruangan sentuh2 hidupan laut tau...ada jenis yu yg boleh sentuh, starfish, landak laut, belangkas, siput lah, sotong yg ddk dlm kulit siput lah, kuda laut lah, clown fish juga. Best sesangat tp sbb masuk with kiddos so payah skitlah nk berlama2 memegang menda ni. Rugi tau.

Fees: (A)RM30, (C)RM20, food utk feeding RM10.

Kalau lelama sgt2 rasa berbaloi but bila aku yg kelibut nk kejar ke pameran dinasor, terasa agak mahal sbb xdapat banyak nak collect info kat dalam ni. Ape pon memang best.

Aku feed ikan yu using glave, bagi makan isi ikan n kalau korang perasan gambo ikan2 ni adalah sedang makan makanan yang aku bagi but sedikit kesal sebab tak perasan, rupanyer boleh feed turtle sekali daaa, huaa kesian kat turtle tu berenang slow2 saja. Maafkan kami yer si turtle yang comei.

Dah selepas puas mencari, akhirnya... HOYEY!!! jumpa jugak kau dinasor.
Yeah! hadiah besday untuk Irfan. Welcome to DINOS World.
Bergambaran kat luar pameran.

Yeah...mende ni gerak2 tau, later kalau rajin aku upload video k.

Hai lah darling mummy ni, sudahnyer kat sini yang ko suke bergambar yer Irfan. Besday boy =D

Yeah...dapat bergambaran sekeluarga but daddy je xder kan. Best, happy sesangat.

Fees: A-RM10, C-RM5 and Aryan adalah free.

Later aku upload gambo2 baki yang ado, sebabnyer tenet engpong aku lembab semacam, naper tah. Sawan hari isnin kot. Hehehehe

Daaaa

Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA