Translate

Monday, April 30, 2012

Jalan-jalan Cari Makan ;D

Hari yang indah untuk berdatingan with anak2. Bila daddy outstation je, mummy mulalah gantung kuali di dapur. Xperlu memasak kat rumah, hoyey....(padahal seminggu tu, belum tentu aku masak ;p)

With my little angel...hero-hero terbaik di alam ini.
Aryan yang bulat bambam...
Irfan yang selim melim...nyampah tau si kurus ni maintain slim
Test yang lain pulak....hantamlah nak oit.
Pilihan hari ini adalah Mr Johnnys Kite layan steamboat. Weeehoooo i like ;D, hari2 pon xper sbb sihat maaa.


Mengexplore sementara menanti hidangan sampai....kelaparan sudaaa
Saya sudah kenyang....bila kenyang, saya mula kacau orang lain makan...
Sikit jelah nak tunjuk....yang lain dah selamat dimakan daaaa
Lepas makan....lepak kejap and tengok wayang pula. So lepas tgk wayang, kami pon pulang dengan dengan hati yang riang also perut yang kenyang =D
#hekeleh....budak2 ni kehappian sbb muka depa ada dlm blog mummy dia....*wink*wink...
wokey....adios amigossss

Friday, April 27, 2012

Hati Yang Riang..

Lalallala...hari ini hari jumaat. Cuaca hari ini cerah.. Saya happy tapi....hati saya sedikit sentap sebab little darling saya xboleh nak charging so nasib saya sangat baik sebab saya ada 2nd boyfren yg lama.

Syukurlah saya masih simpan boyfren lama tu so today dia akan ikut saya ke percutian yg free. Hehhehehe semoga perjalanan ini dipermudahkan. Amin...harapan saya, semoga anak2 saya berbaik laku dengan saya sepanjang percutian ini. Daddy jauh so sila jangan asyik nak tanya daddy mana, nnt mummy yg over nangis yer.

Mulut dah penat berpesan....harap2 anak2 saya will be ok. Semoga ada miracle yang akan berlaku pada boyfren saya yang sakit tu. Huhuhu. Daaa later update lagi .... Kalau saya rajin.muahahhaha

Thursday, April 26, 2012

Gigih Semula...

Emm mengigihkan diri mencari bahan utk esok. Short period utk cari attractions. Inilah koje aku kalau nk g bercuti.

Trip ni lebih kurang utk celebrate Birthday Irfan. Hehehhe so kasi dia enjoy skit. But for tomorrow trip, daddy is not join us so esok to ahad im to be as daddy also. Plz anak2 sila berkelakuan baik sepanjang percutian kite. Hehhehe

Kalau ada yg berminat ke melaka...so boleh refer http://amazingmelaka.com very good as per advice or maybe get some idea from that website. Wokeh...adios amigos. Esok jumpa lagiiii

Tuesday, April 24, 2012

Exam???

Irfan....mummy, tadi irfan exam. Mummy tau exam tu ape?? Exam tu periksa tauu!.
Aku....ha? Irfan exam tadi? So mummy xnampak study pon. Boleh jawap ker?? Ker tipu mummy ni?
Irfan....eh!irfan exam betul2 tau...kene tukar kelas pi kelas teacher maya. Bag sekolah tinggal dalam kelas teacher wong, kene duduk kat tempat kawan lain.
Mummy....exam tu boleh jawap kah?ape soklannyer...
Irfan....alah, dia suh irfan tulis abc lah...satu dua tigalah...eh! Irfan kene tulis nama irfan sendiri tau. Nama irfan kan panjang, penat irfan tulis tau.

Hati mummy dupdap...dupdap...dengar. aku xtau pon si kurus ni nak exam dalam masa terdekat ni. Xtaulah ape jadi result dia. Emm tawakal jerlah. Semuga dia berjaya. Amin!!!

Monday, April 23, 2012

Hari Yang Tension...

Entah...xtau nk mula dari mana. Tp seriusly,memanglah hari ni adalah hari yang mencabar kesabaran saya sebagai staff. Last friday, dapat short notice untuk prepare report for today meeting. Bermulalah detik2 indah mencari data yang diperlukan dll process untuk generate report.

Dalam hati,ikhlas nak buat final report for this month coz next month dah terpikir, xperlu nk bersusah untuk buat mende ni semua kerna, tuan punya badan sudah pulang. Lallala. Kekira, dalam hati ada taman gitu, memanglah start rasa stress sbb report nak pakai morning monday tp sbb aku masuk opis pon dah lewat makanya lagi pendeklah time aku nk tarik figure dari system.

Jeng..jeng...jeng..bila aku generate report for current date, guess what i found? Damn, figure aku 1st quarter is run up to 3.9M ler different. Glup! Aku salah tgk kah? Padahal...utk report bulan mar yg lepas, aku baru compile figure on 12.04.12 then by 19.04.12 aku compile sekali lagi. Dalam berapa hari je, figure ku out by 3.9M, GILER ker happer. Terus danx3 tu gak rasa down. Terpikir...jumaat halfday ni, apelah yg sempat aku nk telaah mana figure yg hilang. Terus rasa nk menghamun org. Grrr

Berusaha utk sabar and fokus pada task yang kene settlekan by monday morning. Caiyokk. Compile ape figure yang ado terus packing ape2 document yang patut untuk dibawa pulang. Hangin kalau ddk kat opis lelama sbb...kang free2 ari jumaat kene fire dgn aku. Sampai kat umah, settlekan urusan rumah terus mentelaah report yg baru compile tadi.

Ari sabtu, terasa mau ke opis sebabnyer ada figure yang diperlukan tetapi terlupa nak ambik dr system. Agaknyer Allah tu maha tahu, xnak keruhkan lagi keadaan terus dia lemahkan semangat aku nk ke opis so sambung kerja di rumah saja with anak2. Report for Apr done so tinggal betulkan figure bagi report 1st quarter saja. Sambung isnin morning. Then...pagi tadi baru dapat tau, si dia tu....berkampung kat opis sabtu ahad daaa n thanks to Allah sbb sabtu aku xjadi ke opis kalau x...mau muntah hijau tgk muke ko. Huhuhu.

Pagi tadi terus selaju mungkin siapkan ape yang patut. Aku siap jumpa bos besar utk tanya solution bagi figure aku yg out banyak tu. Bos aku siap terkezut lagi bila aku tunjuk bukti. Bukan main kotor tp nak tunjuk gak, betapa gilanyer dia. org tu syiok sangat gi godam system sampai tak tau ape yang dia buat. Grrr sudahnyer report aku dgn dia ada figure yang berbeza. Ambeikk kau, terkejut monkey ko erk dlm meeting tadi. Lalallaa. Tu ler suke naww nak subsotaj org, kan Allah dh bagi ko sedas. Then the best is... My report dah nak siap. Hoyey...esok finishlah. Alhamdulillah sangat...kuranglah stress aku nak ngadap report. Then tadi dengarlah dia ckp itu ini pasal figure lari tu, aku maleh nak dengar...hati membara beb, sesia aku buat report bak calicaplin utk mar tu sudahnyer semua ke laut...hampeh!.

Itulah kesahnyer utk hari ini....sian gak kat budak GEM yg lapor diri tadi, xsempat nk tanya nama pon..dok kalut siapkan report ni. Emm esok boleh arr beramah mesra dgn budak baru. Hehehhe.

Sunday, April 22, 2012

Ahad Yang Indah...

Lalaland....

Ahad adalah aktiviti berehat2 di rumah. Siapkan kerja2 rumah yang tertangguh pada hari kerja. So kalau daddy ada di rumah, makanya rumah akan bersih n kemas. Oks, today... Mr daddy ada event di nilai so tinggallah kami 3beranak. Bagi mengelakkan anak2 kebusanan, i dah plan nk bawa anak2 meyoya.

Petang sikitlah yer sbb seorang sudah awal2 terbang ke syorga. Kalau jadi mau ke musium semula, sebab muzium negara depa lom pernah masuk and lihat so haruslah ada trip ke sana. Kang dah sampai sana bolehlah singgah semula ke pameran 100years nestle kalau ada lagi...

Irfan with twin.

Minggu ni aku rasa cepat naw masa berlalu tup2 sudah ahad...next week ada trip ke Melaka, kalau jadilah. Trip org bujang but aku bawak anak2 bersama and mr asben tinggal. Teruja nk membawa anak2 bercuti-cutian. Next week is besday Irfan juga so mungkin agak kalut nk buat besday arrangement but worse cum worse aku bagi kek sebijik sudah...settle kan, but tu ler.... idokler ada muke mummy n daddy time celebrate tu. Emm otherwise kek kat skolah utk kwn2 another celebration buat di rumah aja. Hehhehe. Tengoklah mcm mana nnt.

Thursday, April 19, 2012

Bila Tiada....

Hikhikhik....sambungan dr cerita ni. Jumaat malam sabtu, bila malam je...aktiviti membuat homework seperti biasa. Eh, teacher pon sgt membantu tau sbb ape?sebab teacher bg homework kat irfan,banyak....yeah aku pon segregate homework dia and make sure boleh lasting sampai ahad. Bagi bizi ini budak so kureng skit time dia nak tanya about daddy

1st night - lepas buat homework...kasi depa main segala mainan and gadget. Agak2 dah malam skit cepat2 suh depa tido sebelum ada yang bertanya. Bila ada yg start tanya, so sorang lagi pon akan jangkit bertanya gak. Bila dah tido...i feel better. Done utk 1st night.

Hari ke-2, budak2 ni bangun lewat skit sbb tau sabtu cuti maaa. Irfan bangun2 dah tanya, daddy mana? Aku terus ckp,owh daddy gi work...irfan lambat bangun tadi. Yeah, dia percaya so startlah...buat keje rumah,mandi bagai n terus bawak budak2 outing. Ke mana? Hantam sajalah, so decide ke muzium. Alahai,mokcik ni xpernah drive sendiri pi muzium negara so call member minta bg hints jalan. Done- selamat sampai. Cerita pasal muzium later k.

Lepas musium bagai, petangnya aku ada business meeting. Gathering untuk berbincang planing in future pasal pameran pengantin. Owh,anak2 adalah bwh jagaan adik ku. Thanks lin,always be there bila diperlukan. Kesian aku kan...xdok maid peh tu kalut ke hulu ke hilir. Letih weii but alhamdulillah happy dengan rezeki yang ada.

Oks, sambung balik. Ni ari ke-2kan so, kelas malam macam biasa and dah start boleh agak what happen. Tekaan aku yg tepat, lepas siap buat homework irfan pon slow2 bisik kat telinga aku tanya, where is daddy? Dah lama irfan xjumpa daddy. Dah lama xsalam daddy. Aku pon jawap, daddy g work kan, so lambatlah balik. Irfan ckp dia nk tunggu daddy balik. Adoi, so bila adik dengar wording daddy terus dia pon tanya...di (short utk daddy) ne??alahai...ni best fren daddy dh bukak mulut,cakap sambil senyum kat dia...daddy work, daddy balik lambat. Daddy suh uols tido dulu. Esok pon daddy work,petang esok br daddy balik. Irfan buat muke xpuashati sbb daddy balik lambat...aku pulak buat derk saja. Xkoser nak layan lelebih sat lagi meraung budak tu nk daddy,mana aku nak cekaw. Jangan cari pasal weiii. Tak lama lepas tu, teruslah suh depa tido. Fuh... Malam ke-2 settle.

Day 3, pepagi adam memasing dah meroyan cari daddy. Si irfan dok tanya2 tepi telinga ni ha, daddy mana? Dah pergi work kah? Si adik lagi syiok... Pi dapur terus pi ketuk pintu bilik air. Dia ingat daddy kat dalam, bila xda respond terus g bilik belakang cari. Pantang tau aku nk membadak lama skit dah terpaksa bangun. Mandi2 bagai terus bawak depa pi lepak kedai mamak.
Scary kan kalau depa dok asyik tanya je. So dah pekena roti canai bagai, tgk2 dah tghari...makan2 terus untuk lunch and balik rumah.agak2 petang skit, keluar terus pi hotel tempat daddy kursus.

bergambaran sewaktu menunggu daddy habis meeting. Memula janji kul 6pm abis, so ngam2 sampai time ni, sms cakap xsudah lagi....

Lepas tu bersms asyik dgn soklan belum ke? belum??.sudahnyer kul 9.30 mlm baru habis...hangin saja aku menunggu. Dah ler kat situ banyak kedai tutup, yg ado pon restoran cine, damn...anak2 memasing dah kebuluq. Aku pon, teruslah gigih memimpin budak berdua ni pi cari makan like biskut. Sib baik watson ado so beli arr biskut and air.
Serius, start cuak dah sbb xjangkkan nk tunggu lama, so susu aryan xde bawak extra pon...betul2 bergantung harap pada susu yang dah bancuh tu...kalau habis tu kire nasiblah lepas tu jadi ape. Settle je semua...cepat2 balik. Xde singgah memana dah, sbb irfan dah tido peh tu aryan start nak susu balik.

lepas daddy ada kat rumah, barulah aku dapat tido dengan sangat lenanya. Balas dendam koo... dengan 2malam tido tak lena sbb risau anak2 jatuh katil bagai. So daddy take over balik duty memalam utk take care anak2. Pengalaman yang indah... cuma tu lah, xboleh tahan bila anak2 start tanya daddy mana?bila dah lebih sehari xnmpk muke daddy. Aku tabik spring kat member2aku yg duduk asing dengan asben depa kerna mencari rezeki. Serius beb, aku xsekuat uols.
Buah hati mummy and daddy.... Irfan and Aryan. Love uols very much. Next time bila daddy xde... Be good boys ok my little angle =D

Tuesday, April 17, 2012

Daddy G Kursus...

What???daddy kene kursus 3hari di hotel. Toing...pitam sekejap. Hehhehe,heii korang ni,macam xtau aku ni sgt jaranglah nk berpisah2 dgn Mr R. Koje kami...berkepit sesajo di rumah anak-beranak.

Bila daddy kene g kursus so anak2 adalah bawah seliaan aku then yg paling aku takut bila malam....sbb ank2 aku pesennyer pelik sikit kekadang malam depa carik daddy dia.hehhehe itulah among of my problem ;D

Jom layan....
Reception area....
lobby area....
coffee house
cantik kan....
decor di pintu luar....
testing....

Ok...later nak story pulak pasal anak2 jadi ape bila daddy xde =D

Monday, April 16, 2012

Malas...

Akakakka...saya sedang dalam zone M.A.L.A.S untuk update blog and begitu juga untuk baca blog orang lain.  Actually banyak mende nak luah kat sini tapi... saya M.A.L.A.S =D

See u later...

Xoxo : LoveRazila

Monday, April 9, 2012

Makan dan makan lagi!





Venue : Secret Recipe 

Amacam... teruja tak tengok makanan tu?? Hehehe, as usual, we love eat so bila ada masa terluang n panjang je, mulalah memasing merancang makan-makan yang over.

Ko diet macam mana pon, ko kene makan walau sedikit, so giler haper kalau hidangan macam ni depan mato mau pandang saja... oh, ke laut lagi diet ku =P... Ate, aku yang diet ni, konon2lah... menjamu seleranya dengan begitu semangatnyer. Sedap weiii - makan sampai licin. Rasa sana sikit, rasa sini sikit so lelama boncit. hehehhe.  Alhamdulillah, kenyang =D

Tapi yang aku paling perasan, kat mana saja aku bertugas, sure aku akan dapat kawan yang suke makan so aku lagilah double suke sebab soheh2 xtak malu nak makan. ada kawan satu team maaa =P

# love u dear =D
Xoxo : LoveRazila

Friday, April 6, 2012

Aryan oh Aryan.


Semakin montel anak saya yang seorang ni... Bila makin montel, akal pon makin panjang... bila makin panjang, kerenah pon makin hebat. Bila kerenah makin hebat, sabar pon kene makin tinggi =D

#Love u Aryan =P

Xoxo : LoveRazila

Thursday, April 5, 2012

Game Boy...

video
Xoxo : LoveRazila

Wednesday, April 4, 2012

Time Square Theme Park.

Emm cuti-cuti Malaysialah si budak Irfan tu. 
#Maaf, update yang terlambat =)

Venue: Time Square Theme Park
Fees :RM55 (student fees-all in)

Eleh...dah nama pon budak-budak so happy ler tu dapat gi trip bersama kawan-kawan. Seminggu jugak ler menadah telinga untuk dengar cerita pasal trip ni. Hari-hari dok tanya, bila nk gi Time Square ni. Dan hari-hari gaklah kene menjawap...sabar, hujung minggu ni Irfan gilah Time Square. 
Jawapan yang sama kene ulang bagi soalan yang sama setiap pagi bila aku hantar dia gi sekolah.

Jom layan...

Bag yang dibekalkan oleh teacher...

Happy yer ko nak, ko xtahu mak ko kat bawah ni meleleh air mata :'( nak melepaskan ko pergi. - dasar mak yang lembut hati...

Beratur untuk naik bus ;P


Bila bus bergerak, aku pon bergerak sama utk memfollow Irfan ke Time Square tapi sebelum tu balik rumah untuk jemput Aryan. We go together =P
Aku bukan joint trip depa but, saja nk skodeng dari jauh. Puas sudah memesan kat teacher, kalau dia nk ape2 kat sana just belikan jer nnt aku bayar balik...teacher kata- OK.

Aku sangat risau dengan Irfan atas sebab, dia pon sepisis macam aku gak...suke shopping so bila ke Time Square tu memang teacher dah pesan, jangan bawa duit poket sebab fees tu dah all in. Aku nak bagi hp pada Irfan, teacher kata xperlulah sbb depa boleh control (ahaks...nampak naww mak xpercaya- takut anak hilang weii). Sudahnyer aku follow dari jauh saja =P

Lepas puas bermain, depa masuk ke wayang, aku pon keluar dari Time Square terus ke port berikutnyer... ate nak shoppinglah katakan so haruslah ke tempat yang seronok menyopping dan of course ler not in TSB ok.

Aktiviti petang tu adalah full with shopping... after that balik and tunggu Irfan di rumah tapinyer, Irfan lagi awal sampai daripada saya... hehehhe so dialah yang tunggu kami pulang =D

#Banyak kali dah melawat n bermain di TSB tapi si Irfan tetap gak nk joint trip tu so layan sajelah.
Daaaa

Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA