Translate

Saturday, October 29, 2011

My Life... My Journey...: Happy Birthday Nur Ummaira Az-Zehra

My Life... My Journey...: Happy Birthday Nur Ummaira Az-Zehra: Happy Birthday to u my dear Ummaira =D Now sudah 1tahun...bila lagi nk jalan ni syayang?? xoxo 'LoveRazila'

'LoveRazila'

Happy Birthday Nur Ummaira Az-Zehra





Happy Birthday to u my dear Ummaira =D
Now sudah 1tahun...bila lagi nk jalan ni syayang??

xoxo

'LoveRazila'

Friday, October 28, 2011

cOrEt-CoReT rAsA (,")

Bila pikir pasal perasaan... lebih banyak yang menjerut rasa late-lately ni.
Bukan nk cakap xberusaha mempertahankan cinta tp tulah...gelora dalam rumahtangga payah nk diduga. Kekadang kite rasa, i'm ok... tp dalam hati i'm Not Ok.
Biasalah...dah namanya berumahtangga pasti ada paling tidak sedikit kene tempias pergaduhan...ada yang memilih utk gaduh dalam diam, ada pulak yg selesa terpekik terlolong menjerit...macam2 hal kan.

Kekadang aku terasa hati...sentap dek bahasa @ lenggok bicara yg menghiris hati. Memanglah kite xperasan tp cube pikir another heart yg terluka. Sometime, bukan semua org boleh luah immediately on that time so...makan hatilah jawapnyer and bila mana dapat meluahkan...itu yg jadi over.

Sometimes, to much bagi muka pon org jadi xappriciate pada kite. Xharga kemaafan yg telah diberikan atas kesalahan yg maha hebat. Kemaafan tu tinggi harganya, jgnlah sampai ia tiada harga di mata kite.
Berulang-kali membuat kesalahan yang sama, berulang kali jua ku hulurkan kemaafan utk kesalahan yang sama...perlukan mengulangi setiap kesalahan yg serupa??alasan utk kau terlupa, come on...everyday telah diingatkan ngapa perlu ulangi perkara yg sama??

Kekadang aku terpikir...ngape yer kalau dah xsayang @ dah menemui cinta yg baru yg bisa membuat kau lebih tenang bahagia, ngapa perlu disimpan yang lama??ngapa perlu ada perasaan tamak utk memiliki keduanya?? Bukan semua wanita boleh menerima pesaingnya sama ada ia sah di sisi agama mau pon sekadar simpanan sahaja.
Beringatlah sebelum tiada lagi kemaafan buat mu di lain hari. Ku berdoa semoga segalanya dipermudahkan, Jika kau ditakdirkan bukan jodoh yang terbaik buat ku, Aku berdoa semoga Allah menarik mu dari sisi ku dalam keadaan aku yg telah bersedia dan dalam keadaan aku menerima hakikat itu penuh Redha-Mu Allah.

#Garapan dari beberapa buah novel yang aku baca, semoga menjadi pedoman dan tauladan buat ku mengharungi hidup ini =P. 


XOXO
'LoveRazila'

Berwajah baru...^_^

Emm ari tu...mencarik tayar, konon2 nk tukar 2bijik je sbb dh botak sgt so bahayakan.
pusing2 asyik tutup jer yer arr ari minggu maa.

Dan pencarian berakhir bila jumpa sebuah kedai ni. horey..endak pulak Mr R cakap tukar 4tayar terus. oh double horey sbb kreta ni pon 90% ku jer yg melenjan. hehehhe so rasa more savelah bila tayar barukan.. bunga msih tebal.kikiki

tunggu punya tunggu...cina tu mai lagi, 
cine:akak, u punya sportrim byk bengkok oo and then aa ada sportrim sudah retak, mcm mn??mau repair itu kos arr sy ingat2 mau satu biji rm45.
aku:call Mr R, aik..u bincang sama ini tokeh sambil ulur hp.bla..bla..bla.. (hp bertukar tangan)
Mr R: Ayg, s/rim tukar lain.trend in yg lama so ayg pilihlah mn2 yg nmpk cantik.
Tap...tepuk dahi, wah!! suruh isteri mu pilih s/rim??alahai mokcik xtaulah bab hal jantan ni weih.
Kalut carik s/rim plk... ok done so inilah story of kreta ku... layan.

Kreta tanpa tayar...funny right?? 
Sportrim pilihan ku, a bit sama mcm yg lama but ada logo tgh tu yg jadi double cantik.hhaahha 
riam lama yg aku tread-in, sedih ooo 
ehem...ni aku dpt free selepas aku pau tokeh..aku tukar pin tayar jadi besi dr pin getah so dulu cover dia dah hilang kene CURIK...sentap tau, mahal tu aku beli, ko nk cantik sedap2 songlap aku punya.huh. 
Balancing tayar...

Moral of story...sayang next time jgn suruh i pi repair kreta k, kalau 100x cine tu tanya and 120x jugak i will call u utk u talk sama dia, i tau tugar i bawak n repair as follow ur request + byr...lain2 komplaint @ suggestion u yg kene decide.

Muahahha... berejam aku bertapa kat kedai ni.

xoxo
'LoveRazila'

Thursday, October 27, 2011

Super expose @ super impose??

Tetiba nk tayang pula muke2 kesayangan ambee =D
Layann...


Aryan ...muah..muah.. 
Aku rasa muke irfan more tu muke aku...hahahaha 

xoxo
'LoveRazila'

Wednesday, October 26, 2011

Gelagat boboiboy =D

Laju irfan...laju lagi =P 

Mr R bersama anak2 ...tgklah mata Irfan tu tetiba bengkak jer. suke hati je bila2 mata tu nk bengkak kekadang sampai2 belah. tanya dgn nurse,,dia ckp ada alergik makan kot. hai.. mcm2.

xoxo
'LoveRazila'

Tuesday, October 25, 2011

Free Check-up

A few days ago...berkesempatan joint free checkup ni. Usai shopping terus nk balik  tup-tup, eh ada free checkup utk glukose dgn kolestrollah...+bp also. lajuler aku joint kan sbb it's FREE bebeh =D

Tu irfan, main psp kejenyer... 
 Ni kaunter pendaftaran 
Seponser by...LEO thanks. 
 Isi borang for particular details



 Kaunter utk ambik urin, cek glukose +kolestrol
 banner +aktiviti yg sedang berlangsung.
Ish...budak irfan ni, xsenonoh kalau bergambar.
My Result ~ alhamdulillah ok sihat lagi.hehehhe

ok just summury, 
BMI -19 (cantiklahkan...1.5m+43kg)hehehhe #sila control diet Puan, sbb ur weight sudah naik wow 2kg =(
waist saya - 62cm BESAUnyer...dasar gajah jgn berhangan2 nk ukur lilit kancil ok. #utk girl wist kene <80cm utk men <90cm
BP- 98/76 (cantiik jugak-kagum sbb biasa bawah payah nk capai 70) sbb saya blood low pressure punya org =D 
Nadi - agak laju 103/s ~i'm nebes ok.hikhikhik
Glukose- 5.4 (after taken sarsi ais dlm wayang 45min be4 checkup) 
utk kiraan ni make sure glukose kn among 4.4-6.1, normal time among 4.4-8mmol/L.ok dear.
Kolestrol-4.83mmol/L ni pon ok bebeh.
2thn lepas aku cek kolestrol aku 3.23 kalau xsilap. Aik, aku mkn to oilylah rasanyer...sobsobsob kene kurangkan ni risau ooo sbb my mom ada history. for normal person kene <5.12.

over all...in order, just keep it up n banyakkan bersenam + diet control. aik, lepas ni aku kn subscribe Fitness First lah erk sbb nk bersenam. kalau berbayo ni kompomlah kene rajin senang kalau x harus rasa membazir =)

Jangan lupe buat check-up kawan2. Jaga diri anda, hargai kesihatan yg sedia ada. Rajin2 senam tau...

xoxo
'LoveRazila'

Sunday, October 23, 2011

Rabbit ~ new hobby

Muahahhaa...hobi terkini mak ku.adoi..hak yg ni br beli semlm kata my niece rm40 seekor.hok aloh...udah xde koje yer mama ku di rumah.

Si irfan plk brani2 tkt+geli. Boleh dia pi tenyeh karet tu kat mulut rabbit mcm nyumbat mulut adik dia je gayanyer.

Rabbit dilepaskan bila mana aryan sedang asyik tido,kalau time dia jaga...kemungkinan adalah tinggi utk rabbit itu arwah @pendek umuq.
Aryankan jenis berani pegang .abah ku bg anak ayam dia pegang siap dipicit ank ayam tu.kuching pon dia xheran.kalau irfan,huh jgn haraplah ;p

Xoxo


Sent from my HTC

Takdak keja

Hihihi...bila kebusanan melanda time tunggu my lalink tgk2 kebun...

Xoxo

Sent from my HTC

Friday, October 21, 2011

B/band Celcom down =(

Oh dear, semlm... semalaman aku yg down sbb hp batri kiok pastu aku plak tertinggal charger kat opis so Tweeter & FB semua down sbb aku xdpt nk access kan.

Pagi ni cepat2 charge hp tup..tup, hek eleh try masuk tenet xboleh. Eh mocik pelik sbb mocik dah autobilling so naaa mungkin coz of xbayar bill.
Sabar menanti, eh dah almost sejam xok gak. Aku terus dial 1111. 

Dia: Ello, morning saya bla..bla.. boleh saya bantu?
Aku: Hai Morning(ayat berbasi2) saya Suzi nk tanya BB ada problem ker area Sg Buloh?
Dia: Ok, boleh buat pengesahan dgn sape saya bercakap ni?
Aku:Saya SUzi,
Dia: Ok Cik Suzi, b/band menang ada problem satu malaysia. Cik suzi boleh try dr semasa ke semasa.
Kite sedang perbaiki paling lewat t/hari dah ok. 
Aku: Ok thanks...(dalam hati, hek eleh ingat kan hp aku yg dah k.o rupanyer b/b line yg kondem)-punah harapan nk pau Hp baru.akakakakka

Sekian terima kasih =p

xoxo 

'LoveRazila'

Tuesday, October 18, 2011

Birthday gift...


Saja gatai nk update. Kan aku dapat birthday gift dr Nuffnang & TGV kan bebaru ni so aku dh utilies   gunakan 1tiket free utk tgk movie "The Thing" tp ending sgtlah xbest but during movie ada suspen gaklah. hehehehe ape pon totap enjoy sbb tiket freekan. hahahha

Thanks to Nuffnang & TGV .. muahh!! 
Nanti nk tiket free lagi yer... TGV ni macam tau2 jer aku dah xmenabung kat TGV setelah beralih arah menabung di MBO sahaja =)

Xoxo
'LoveRazila'

Monday, October 17, 2011

In progress.



Alhamdulillah...semuanya berjalan lancar. Bersemangat Mr R kerjakan kebun yg sekangkang kera tu. hikhikhik 
happy gaks bila org appriciate ape yg kite bagi =D

Semoga berbudi kepada tanah akan berhasil kendian hari. amin!!!!

Xoxo
'LoveRazila'

Sunday, October 16, 2011

Baru mau pulang.




Malam baru mau pulang. Ronda2 di Midvalley + The Garden Mall.
Syiok gaks erk. Hehehhe

Jom2 balik, dah gelap weih...

Xoxo

'LoveRazila'

Saturday, October 15, 2011

Pecah rekod...

Tuk...tuk..tuk... Domino Pizza sampai =)

Ahaks...1st time weih order domino pizza n 1st time gak domino pizza masuk ke dlm rumah ku. dulu pernah makan dengan Fare time ngidam, ko masih ingat ker Pua Fare???

Bebaru ni kawan order pizza ni kat opis, rasa 1slice...yag Rabbhi, sedap sunggoh so mintak nama pizza tu nk try order kat umah.

Ada jaminan 30mint sampai, bagusss...kalau pizza hut nk mai umah aku paling cepat 45min padahal dekat je yg di dr sr damansara branch, jauh skitlah compare pizza hut nk mai umah. pizza ku sampai ngam3 kurang 3min for 30minit.hehehehe sajalah tu xmau kasi baucher tunai free sbb lmbat sampai.hahahaha.


 pop corn ciken -falber tomyam...pangkah, xsedap sebab tomyam rasa masam so next time order biasa jer.hehehehe

Pizza sensasi prawn. Sedap weih, udang dia pon fresh. and aku suke bayam dia...yg greeny tu is spinish @ bayam tau.yg red2 tu adalah cerry tomato.utk roti dia aku pilih yg New York cruch. next time aku nk order homebake utk roti dia.

ni adalah dinner aku and Mr R je sbb budak2 time ni berada di kg halaman. hehehe habis tu kami balun semua =)

xoxo

'LoveRazila'

Friday, October 14, 2011

Fidani Coklat...nyummi

Emm alang2 ke koko festival jumpa plak booth Fidani Coklat.
Issh...ibarat org ngantuk disorongkan bantal.
Grab oportunilah jawapnyer.
Layan...

Aku suke uniform dia =)

Emm sedap...

 Tgklah...Safari dia, all make from coklat.

Yeah...posing skit kat booth dia.

Paper bag dia.

 Love the presentation...box very quality.

 Orait...yg dalam macam mangkuk tu aku dah rasa... Aampon, bapok punya syedap.
kalau ngidam ni harus aku mencarik sampai jumpa.
Oks, utk 4biji small coklat di atas adalah berjumlah RM14 yer kawan2.
Segram ada RM0.26 memula rasa murah tp bila ambik 4bijik jadi RM14 terus rasa mahalnyer.
Emm bila dah rasa coklat tu,RM14 is worth it...serius,lebih sedap dr venhauten,dairimilk,vochelle dll.

*wink*wink ~ bilalah lagi nk dapat makan Fidani Coklat ni??Eh!! bila mkn coklat Fidani ni terus hilang ingatan utk Diet semua,kahkahkah.

Xoxo


'LoveRazila'
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA