Translate

Thursday, June 30, 2011

*disappointed*

Wah rasa mau nangis pon ada yg pasti dlm hati ada api yg membara2 membakar dlm diam. Arghh...geramnyer.

Aku tgh santai2 kat umah, irfan, bbk n aryan blk dr tmn. Bbk tunjuk psp ckp irfan bwk g tmn. Irfan pon sambung ckp, mummy xblh main dh psp sbb memory card dh hilang.

Aku tanya mn pegi,dia ckp ada kwn pakai bj coklat ambik. Arghh selamba jelah muka dia time ckp tu. Pergh tempreture start naik dh. Bibik plk bg alasan mcm2 bl tanya camner irfan blh ke taman sorang2.

Panas makin berapi ok....xtaulah reason dia ape pon aku still gak salahkan dia. Sbb2nyer, anak aku kecik kau besar bak pelah kau blh kasi dia kluar...alasan dia irfan bising2 nk kluar.

Aku tanya ko buat ape kat rumah?aku lg sibuk mandikan dedek(aryan) pastu baru menyusur irfan di taman. Lps 15 br kau nk ke taman?alahai kot ada yg jht nyolek ker...mcm2 blh jd tau x.

Mls nk ckp byk aku blah g umah adik...panas nk bising2. Ni tgh meredakan rasa hati. Hilang trss mood nk tgk movie mlm ni padahal dh plan nk g naik motor. Owh bestnyer kalau jadi.

Ok mau makan lapar....chowww.
Published with Blogger-droid v1.7.2

Wednesday, June 29, 2011

*sudah tumbuh gigi anak mummy yer*

Eh sangat happy ok. Anak aku si aryan gemuks tu dh start tumbuh gigi arr. Tumbuh sekali 3btg tau 2atas 1bwh.

Padanlah aku merasa tajam mlm td bila tersandung jari ke mulut dia. Bila aku raba balik xde plak so aku ingat aku berangan and ptg td bbk ckp aryan udah tumbuh gigi.

Owh lepas ni xtaulah ape jadi. Ish risau plk kat irfan tkt kn gigi dgn aryan jer. Oh my dear... Jgn gigit2 yer syg.

Mr R tanya...sapa mangsa pertama kn gigitan aryan?
Aku menjwp xtau...maybe bibiklah kot ;)

Ok choww dulu.

posted from Bloggeroid

My New Shoe =)

Owh luper mau update yer.... ampon yer aku ni sgt malas sekarang ni nk buka laptop. Mostly aku update blog using hp jer tp sekeping gambo jer yg boleh upload mencikkkk.

Orait ni kasut yang aku beli last saturday kat midvalley. Eh uols...jgn xcaya u aku g midvalley dgn irfan n aiman tau. alah ni sambungan entry aku pi tgk 3D kunfu panda tu lah...hengat x?? kalau xhengat baca balik entry sebelum ni. sebelum balik dari bersuka-suki, aku pi singgah kat ersali n aku gatai beli kasut ni.
alahai..bukan nk cakap apelah, bila aku pakai jer aku terus rasa aku tinggi pastu boleh plak rasa "eh, dah tinggi macam super model plak =) ngeeee " tinggi koooo aku pon xtau brp henci but yg pasti bila aku pakai aku jadi semakin tinggi. hoyeyeyeye aku memang nk tinggi okey =)

Kasut baru aku ni brand ersali so boleh cari lepas ni...emm luper nk cakap aku ada pi tgk kat Charles and Keith kan...pergh ada satu kasut tu aku minat seyyh tp RM100 after 30% diskaun. mokcik xbeli koo sbb Mr R ada nnt dia bising kat makcik koooo, pekak ler telinga macik ni haaa. Aku berazam utk memilikinya 1day. Ceh semangat wajar ni.

yg benonyer bukan sbb regedia tu tp sbb ari tu xrembat pasai be4 that, aku ajak Mr R pi OU cari kasut. Dia penat kan pastu bebel2 arr kat aku srh g sendiri bagai so dr semangat yg 500% nk shopping kasut trs down 0% utk shopping kasut tau. kecik hati  mak tau =(

Mr R cakap napa xbeli kasut tu, hendak jer aku jawap mood shopping dah hilang tp aku tuning jawapan kepada "oh yang kasut tu mahal sgtlah sbb rm100 after diskaun"

Mr R jawap...alah macamlah xbiasa beli kasut lebih seratus. Apelah sgt pada harga kalau hati dah berkenan. aku?? wat derk jelah tp hengat nk dtg rembat gak kalau aku ada g sana. hehehhe
Consider dah dapat green light tuuu. Macik sukeeee.

Chowww


'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila
 http://www.facebook.com/LoveRazila

Card Holder Baru...

Hehehhe dah dapat dah card holder baru.  Last week kalut memborong card holder ni. ada 2 warna ni jer... tp kalau realty yg warna hijau tu lg menarik k. Murah gila. kalau ada yg minat boleh order =p

Dan aku telah pon memenuhkan segala macam card yg aku ada dlm card holder ni. best2 bertambah xsemak dlm handbag aku lepas ni. hehehehe

Chowww

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Tuesday, June 28, 2011

Sime Darby Convention Centre

Ok ni crite pasai ari Ahad lepas.  Kan aku dah war2kan dalam FB pasai Parenthood workshop/course.  Sgt best ok sbb aku bayar RM10 jer then dapat macam2.  Dapat ilmu dapat makan dapat kawan dapat pengalaman and dapat macam2. Terbaeekkkk, jom layan foto yg sempat aku snap pada hari kejadian. hhehehehhe.... sory pakai hp kamera je yer sbb kamera comei aku time nk guna time tu gak ler abis batri =(

 Dengan semangat waja kami terpacak di parking SDCC jam 8 tepat ok padahal event mula jam 9pg.  Hahahahha teruja (to excited yer kawan2)
Me & Cici

 This is my our 1 presenter...saper erk nama dia. doktor aper tah tp best, xngantuk =)

 Antara bahan2 yang di bentangkan and yg aku rasa berguna utk aku sebagai rujukan.....
Sila semak semula qualiti tido2 anak2 kite yer kengkawan semua.

 Ini Ms dr Friso penaja program ni.... crite pasal kelebihan Friso.
Aku kene reject ler sbb Friso xder product from Soya...

 Ok...tang ni aku teruja ok. Tu nmpk x beskal ala2 motor tu. Ni produk dr MotherCare. Dlm 200+ kot rege dia. Memula aku nk beli utk aryan sbb nk bagi dia terror naik beskal tp kan bila pikir balik kan...aku tkt aryan  nganga jer tgk si abg naik. Hehehehehe

 Aku pon nk try gak stand atas platform ni. Hehehhe xdapat nk catwalk dapat diri wat gelik2 pon jadi lah. Hahahhaha

 Cici nk posing gaks.....

 Aku meluangkan masa dgn anak cine ni.  Excellent arr BI dia. Thumb-up. Aku sengal2 jawap soklan BI dia, tu dia minta bacakan buku crite. Age 4year same with irfan. Jeles k...fluent sungguh Bi dia.

 Owh, terasa ada peminat setia. hahahahhaha =D

 Aku suke tau tgk make-up pompuan ni ... muke dia cun... hehehehe walaupon gigi dia ada rantai .

 This is my fren...nama dia Kimberley. Now admited sbb plasenta low. i kene jaga tmpt dia selama 3bulan. haiyah... rasa mau die. kikikiki

 Ni model baju utk budak2... i suke budak kecik tu sbb dia pandai beraksi. hehehehehe

 Koleksi preggy model.... tu pasai i xblh nk catwalk sekali =(

 Emm aku nk posing gak. hhehehhe

 Ok...presenter ni aku tersgt suke sbb dia bg ceramah dgn expresi muka.  Aku sgt kagum dgn dia, terasa rugi plak lmbt masuk hall =(

Antara sinopsis yang aku dapatlahkan.... ape pon terbaeeekkk n berazam utk joint lagi kot2 ada parenthing workshop/course =)

To Kim, tq memperkenalkan saya pada program macam ni. N balik dr sana aku menjadi ibu mithali. dah brp hari ni dapat tahan suara dari menjadi singa lapar @ tarzan di rumah.  Hebat penangan kursus kali ini. Happy sbb dapat extra ilmu =)

Chowww

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Saturday, June 25, 2011

* alien in the attic *


Hahaha dlm aku sibuk2 nk tidoi awal aku sempat lg n sedang melayan crite ni. Kikiki alien tu comei okey n aku siap gelak2 layan crite ni.hahahha

Owh bilalah crite ni nk habis sbb aku tkt esok kul 7 cant make-it to breakfast with cici. Adoi makcik pening nyah. Badan rasa penat ni tp nk gak tgk crite ni sampai hbs k.

Harap sgtlah aku xterlelap time leka melayan crite ini. So cool. Layannnnn

Chowww

posted from Bloggeroid

* hari bersuka-suki *

Owh hari ni aku punya misi hampir tercapai.
1. Bayar zakat padi bg pihak bapa mertua ku di rumah anak yatim (misi tercapai dgn jayanya).

2. Submit application permit utk maid (misi gagal sbb imigresen ttp xtau sbb ape...kalau ikut time suppose kul 1pm tp aku sampai sana ngam2 kul 11.30am pastu aku tgk pagar dia dh ttp half pintu. Maybe offline kot.

3. Watching movie. Hak yg ni memula nk g klcc atau mbo kepong sudahnyer...jeng,jeng,jeng....ke midvalley kite. Hahahaha

Alhamdulillah, finally success gak aku punya plan ari ni. Jgn xcaya kau betapa tercabarnya aku membawa 2 org bdk lelaki yg suke usik mengusik antara 1 sama lain. Xde kire dlm kedai ker dlm kreta sama je.

2 crite klakar, pasai nk mkn ape for lunch (kes pertama). Aiman nk mkn nasik(type mr R gak xleh xmkn nasi 1hari nnt mati.hahahha) ifran plak nk mcd as usual so mummy tersepit sbb nk ikut anak ke nk bg chance nephew. Ambik keputusan mkn nasi. Settle.

Crite klako ke 2 is nk tgk movie ape. Aiman nk tgk kunfu panda, irfan nk tgk transfomer so ada reason yg kukuh-transfomer only available next week shj. Owh dia nk tgk green latin plak. Sabau jelah sudahnyer sampai kaunter.... Maaf kunfu panda 2d sold out. Gonjeng mencik aku dgr.

Seboleh idok xmau tgk 3d sbb aku tau kalau tgk 3d kompom irfan xmau pakai spek tu so membazir aku nk beli tiket memahal tp xpakai spek tu but nak xnk aku msk gaklah 3d panda sbb yg lain semua tayang dlm kul 5+, 7+ menggong aku nk blk nnt.

oh redokan jelah duit tu melayang. Msk wayang start pakai spek terus. Movie start aku tgk sekali sekala je dia buka spek 3d, itu pon lps tgk aiman bk spek. Peh tu blh plk ckp dgn aku, mummy nape muke goose tu blurr xnmpklah, aku pon jawap pakai speklah baru jelas. Then dia xbuka dh spek tu siap nk bwk blk lg spek tu...

Melampau kan, but aku happy sgt irfan dh pandai tgk 3d movie, last time aku bwk dia msk 3d movie spek tu dia ltk kar seat seblh je,pakai kejap2 byknyer ltk kat seat seblh. mungkin dulu dia xpaham lg kot kegunaan spek tu but now .. oh!!!u look gojeslah sayang.

Bagus2 ngikut jejak mummy jd regular customer mbo cinema.hahaha

Oks choww nk tido awai sbb esok pepagi buta aku ada parenting course. Hope so i enjoy it. Chowwww
Published with Blogger-droid v1.7.2

Thursday, June 23, 2011

@ malaysia vs lubnan @

Oh mlm ni mr R ajak tgk bola sama dia di depan tv. Hahaha irfan dh tido awai sbb td aku marah dia. Aku sorok psp dia dlm laci makeup. Geram sungguh tadi sbb dia mcm xreti nk appriciate ape yg dia ada hemm silap besalah sbb mummy mlm ni xde mood nk layan kerenah over uols berdua k.

Aryan aku srh bbk tidokan n 1st time aku nmpk bibik bulatkan mata sbb mulut mr R dok kecoh goal malaysia yg 1st tu. Dah bdk aryan tu jaga semula. Sudahnye anak aku bbk bwk tido. Hahaha aku plak sibuk nk hbskan novel. N finaly hbs gak.

Sambil2 tgk tv aku pon update blog sbb aku tgk lps lubnan get 1 goal player malaysia cam kalut jer. Releks arr kalau rezeki malaysia xke mana, jgnlah main ganas2 weih muntah aku tgk mcm hape jer. Cool malaysia cool.

Lubnan main ganas gak erk pastu yg bestnyer kapten dia dpt free kad kuning sbb masuk campur urusan pengadil. Emm hambek kau.hahahha

Chowww nk layan tv sambil godam hp mr R.kikikiki
Published with Blogger-droid v1.7.2

@ misi gagal @

Hehehe ni kesah mlm td. Aku g kluar dgn mr R. Gi ke mana? Ke mn lagi kalau x ke carefour tmpt pakmok keje. Tujuan ke sana adalah mencari peti ais baru. Peti ais yg ada tu sihat walafiat lagi. Masih berfungsi dgn sgt baik ok.

Nk beli yg baru ni sbb nk cari yg jenis inverter so jimat tenaga nk jimat bil elektrik. Yg hak lama tu teknologi lama dh 10 thn berkhidmat pada aku tau sbb peti ais tu aku beli sama umur dgn mesin basuh aku.

Aku syg nk jual sbb tu kenang dgn opis lama aku kat glenmari. Duit hadiah kawin dr my big boss En Razif bin Sharif. Huhuhu sy msh ingat kqt member2 lama kat sana. Rindu uols. Ish melalut sudah. Back to topic.

Aku nk cari barang2 letrik yg inverter sejak2 bil elektrik jaik lg ni, adoi xlaratlah rumah apt tp bil elektrik cecah 200, kalau teres tu blh terima gaklah. So di pendekkan crite aku minat kat peti ais tu tp mr R plak minat yg lain sudahnyer xjadi beli. Haaa padan muke. Hahahaha memasing buat keputusan nk cari latest design n ingat nk sambar brand panasonic kot.entah, ikutlah ape brand pon asal inveter n jimat.

Oks chow dulu mau solat daa.
Published with Blogger-droid v1.7.2

Monday, June 20, 2011

@ ragam malam @

Emm.tgklah tu. Mlm ni bdk dua org ni blh plak pakai baju kaler hijau. Dahlah toto tu hijau sudahnyer semua ijau je aku nmpk.

Camnilah tetiap malam. Tido bwh ekon dulu then hangkat sowang2 atas katil. Kacau tau bdk2 ni...mak nk animon pon xsenang. Camner nk dpt adik girl plak ni. Hiihihi yo foyo aku ni tau anak girl konon.

Bila aku tgk semuanyer hijau tetiba hengat kat blogger nama ceeramoon, peminat fanatik hijau. Segala menda nk dihijaukannyer. Hehehhe hijaukan sejuk mata memandang. Td awai2 pon aku pakai hijau gak pastu tukar putih fink supaya mr R kenai darling dia mn satu. Hehehhe. Ok choww dulu mau layan laksamana do re mi. Alfonso wata kunsi....

Chowww.
Published with Blogger-droid v1.7.1

@ ish budak ini @

Adoi sejak bila plak bdk aryan pandai malu2 depan kamera. Dekat 10x aku snap ni jer gambo yg cun skit. Geram tau. Ingat nk shoot gambo cun skit sudahnyer pale botak je yg dapat. Hahahha

Owh lupe mau story. Semlm pagi budak berdua ni daddy botakkan kepala. Reason ape??? Irfan dh rambut pjg so dia dh start2 mau demam bagai aryan plak rambut kat tgh je yg tebal keliling nipis so funny maka botak gak kot2 rambut lps ni cun ker. Hehehhe.

Emm next month aryan dh nk kasuk 1year tau. Sangat cepat aku rasa k. Antara menda yg dia dh teror menjelang masuk 1year is:
1. Dah pandai jalan menjelang 10bln.
2. Expert lentikkan badan. Geram tui kalau dokong dia, suka naww lentik2 bdn.
3. Emm suke nangis mlm n suke tahan mata xmau tido awal. Coi, hangin ni nk paksa anak tido.
4. Suke gelak2 entah ape yg dia suka pon xtau. Habit terkini nk snap gambo ko main payah, nyampah mak nk berkejo semata2 tangkap gambo dia.
5. Emm dialah anak yg paling byk tkr maid. Hahahhaha tp penyebabnyer irfan and aku n hubbylah. Ahaks.
6. Dan lagi....lain kali aku update. Udah lupa plak. Hehehhe
7. Ops ingat 1, bdk yg asyik kn tinggal sm bbk sbb dia ni xsuka jalan. Owh nnt aku update pasal diff budak 2org ni erk. Hahahha

Chowwww
Published with Blogger-droid v1.7.1

Saturday, June 18, 2011

@ majlis aqiqah @


Berkesempatan berada dlm majlis aqiqah anakvsaudara baru. Muhammad wa'ie mikail bin rosli. Owh majlis berendoi dia sgt best sbb dia nanyi2kan ada maksud tau. Oh aku jeles sbb kat tmpt aku xde nyanyi lagu nasihat mcm ni. Berkesan dlm hati aku tau.

Ape pon buat mikail, semoga menjadi anak yg berbudi and soleh. Penawar buat hati2 yg berduka dengan dugaan dunia.
Mak njang sayang mikail, aiman and all anak2 sedara ku yg ada. Muaaahhh for all of u my lovely family.

Chowww ops salammmmm.

posted from Bloggeroid

Friday, June 17, 2011

@ khusuk @

Emm nilah keje si irfan sejak dpt gadget baru. Khusuk sungguh bila dpt pegang menda ni. Aku pon xtau tang mn yg best sbb bg aku biasa jer. Hehehe yerlahkan org xreti nk main mng ckp mcm tu.kikiki.


Kalau dia pegang benda ni mng xderlah dgr dia jd tqrzen kecuali si aryan kacau dia arr d rest peacefull jer tp bila dia x pegang menda ni... Tunggulah mng dgr dia bercekau sama bibik jelah pening plk kepala.

Aku ni sebenarnya pelik ya amat, irfan cukup enti dgn bibik ni entah nape xtaulah. Asyik salah jer ape yg bibik buat. Entahlah, kekadang tgk irfan marah bibik, alahai kecian aku kat bibik...terkebil2 je dia kn mrh dek irfan. Aku pon mrh irfan balik. Hehehehehe.

Oklah nk choww dulu. Nk rest sbb parent in law nk mai umah. Haiyah.kemasssss.

posted from Bloggeroid

@lunch@


Owh nk crite psl lunch yg baru lepas ni. Adoi beragan aku tunggu my lunch coming kauu. Gilak punya lapar some more dok dengar my kezen luah rasa pasal arwah abg dia. She's cry i also cry. Sob sob sob.

So sbb hati dh hilang mood nk lunch since dgr kezen luah rasa so aku pon xmau pikir pjg order arr chiken cop. Lama gila kau tunggu, kawan2 aku semua dh siap mkn aku br dok terkebil2 nk start mkn. Stress ok mkn klibut bagai nk lari yer arr ko pikir arr semua org tgk aku mkn k. Mencikk makan laju2.

Uols tgh nmpk sedap ker?biasa jekan...ingat speciallah sgt punya lm aku tunggu. Bab rasa xsedap, sodaplagi mkn kat secret resepi. Hehehe.

Done now kat opis so mau zzz kejap. Ops!!! Ada keje plak atas meja, haiy Cancell niat mau tido. Choichoichoi.

Ok chowwww.

posted from Bloggeroid

Thursday, June 16, 2011

@tv3@

Sedang tonton tv 3 pasal boat nelayan yg guna pukat tunda. Tetiba terhengat kat arwah abang yg lemas 11thn yg lepas ada kaitan gak dgn pukat tunda ni.

That day arwah missing kat laut tu LKIM dh kluarkan arahan no boat pukat tunda berada dlm lingkungan 9bt nautika dr persisir pantai sbb tkt arwah termsk dlm pukat tunda tu. Hampir seminggu mencari, alhamdulillah jumpa. Mng sah termasuk dlm pukat tunda sbb sebelum jumpa arwah, pakcik aku dh nmpk segompolan ikan mati so cr drpan skit jumpa arwah.
Pakcik syak arwah termasuk dlm pukat tunda and bila dia org nmpk ada mayat dlm jaring semua tangkapan yg ada dlm jarin akan dilepaskan sbb tekong boat xmau bertanggungjawab atau jd saksi pd mayat tersebut, jln singkat is buang balik ke laut.

But time pakcik jumpa arwah pon kurang dr 9bt nautika so kalau dapat catch tekong boat tu kompom salahlah. Pakcik aku sewa buat nelayan utk bw pakcik aku pi cR arwah tau. Brp rm aku xtaulah sbb mng boat tu disewa khas utk cari arwah je. Dr siang bawak ke mlm utk cari arwah. Tq wak kinin bersusah payah dr segi mAsa tenaga kederat wang ringgit utk arwah.

Bila tgk majalah tiga ni tetiba ingat kat arwah.. al-fatihah buat arwaH Zulkifly Bin Othman. I love u n miss u so much my dear.
Chowww

posted from Bloggeroid

@my hand@

'LoveRazila' http://twitter.com/#!/LoveRazila http://www.facebook.com/LoveRazila

Wednesday, June 15, 2011

Aryan oh aryan :P

Ney budak aryan ni kan sabau jelah. Kite kalut2 nk cari maid baru utk dia n irfan dia sengih sana sengih sini. Senyuman u tu pengubat lara di hati tau.

Boleh x aku ckp, yg aku msh xdpt nk lupakan maid lama. Adoi, nk kn berubat gak aku ni. Mungkin jd mcm ni sbb hati x redha lagi dgn pemergian maid lama kot. Entah xmau pikir nnt jd makin sedih.

Nnt try buat solat hajat minta diberi keredhaan utk terima kenyataan maid yg aku suke dah xde. Eh melalut sudah. Oks, ttp bab maid nk sembang bab aryan plk.

Ok, since maid baru sampai aku rs aku mkn kurang tido. Aryan meragam k. Memalam bute melalak2 nangis bagai nk rak. Xde sebab musabab pon. Sejam atau 2jam sekali dia menangis bagai xhengat. Memula aku rasa sbb maybe siang2 asyik nangis kot so memalam terbwk2 dlm tido tp bila dh tiap2 mlm pon nangis aku pon naik pening gak sbb sejam sekali kn lompat katil g pujuk dia. Mata pejam tp nangis bersungguh ok. Agak2 nape erk budak jd mcm tu. Haisss, nk try cr air penawar ni. Huhuhu tp mn nk carik????

Oklah, nk chowww solat n sambung tgk nora elenA. Drama buat org meroyan tau.hahahaha.
Published with Blogger-droid v1.7.1

Tuesday, June 14, 2011

*Planing Cancell*

Emm ari khamis ada program vvip then kawan yang ajak tu plak not well. So khamis ni xjadilah, alah ape nk sedihnyer stakad jamuan besday sultan jer.

Aku sj nk joint sbb nk tau protokol dgn org vvip mcm mn. yer arr bisnes partner aku yg ajak ni mng dh biasa environment mcm ni event mkn pon pernah semeja dgn agong. Saja gatal k nk merasa suasana itu.
Mcm xde kejekan aku ni,nyebuk urusan kerabat di raja. Hahaha, alah uols pon ada yg pernah ada pengalaman gini kan so mesti uols xheran dh but for me yg xpernah nk jumpa org vvip ni jd teruja ok.
Aper pon dh cancell so xperlulah nk pening2 pikir pasal baju, make up dressing dll protokol yg kn dijalani. So next time, kalau ada rezeki merasalah aku pengLaman itu k. Hehehe
Chowww
Published with Blogger-droid v1.7.1

Monday, June 13, 2011

Shoping di tesco

Uik cuba uols tgk troli aku neh.korang congak2 agak2 lbh x 10 item?emm yg bnrnyee aku shopping ni nk beli 10brg jer.

Antara 10brg tu aku xbeli 1je iaitu sunlight,sbb kat umah ada lg.
Planing asal nk beli sardin,sosej,pampes, susu aryan, ridset,sunlight,ubat gigi irfan dll. Bila sampai sana,aku tgk tu murah aku ambik,ambik ni ambik tu plk.rsnyer brg xmasuk dlm list lg byk kot dr yg dlm list.hohoho bilalah aku nk insap ni.hemmm

Aperpon, aku suka shopping dgn mr R sbb dgn dia cepat jer siap soping. Dgn mr R yg bestnyer g row yg nk beli brg jer row yg xde brg dlm list xyah singgah.hahaha so sgt cepat ok soping dgn dia but jarang2 dpt spending time soping together.huhuhu

Oklah nk choww dolu nk titon.hehehhe
Published with Blogger-droid v1.7.1

Sunday, June 12, 2011

*Avatar oh Avatar*

Hehehe alhamdulillah diberi kesempatan menikmati saat2 indah kelayan tv channel bersama insan2 tersayang.

Irfan, sedang khusuk main psp. Aku khusuk update blog but persamaan aku n irfan is kami sama2 jeling avatar k.

Aryan, aku dh tidokan dia so dia x.masuk forum.kakakaka. bibik?? Dia br siap mkn so cuci pinggan pastu ikut suka hati dia arr nk tido ke nk tgk tb dgn kami ker.

Oh mata mcm dh ngantuk daa. Emm.before habis, ops befor ttp entry ni....aku nk wish lah selamat hari bapa. Eh, ari ni ker celebreate ari bapa??aku lupa daa sbb hari2 is hari ibu n bapa ateee kan dh beranak pinak.hehehhe

Oklah chowwww.
Published with Blogger-droid v1.7.1

Thursday, June 9, 2011

®exora®

Owh, sy sgt happy ok bila mn andak bawa pulang exora. Last week br sembang2 psl exora then sabtu lepas dgn gahner dia pandu pulang ke kg using exora. Cayalah andak,respect sama lu bro. Exora warna hitam, kluar on road pada 01.06.11 yer.

It bersesuaianlah dgn family andak yg mn ank2 srmua dh membesar,nk hrpkan wira tu bkn x blh tp bersempit nmpk xselesa.kami yg ank 2 org ni pon dh mcm cacing kepanasan nk beli lain inikan pula ank mng dh bujang.hehehe best2 tumpang happy org berkereta baru.sori yer gambo gelap.hehehe sj xmau tunjuk ok.

Saya punya impian,emmm nk sambar m5 bmw + estima boley dream like that?boleh,semua org ada impian,sama ada dh tercapai atau belum jer.hehehe,i punya dream pon jauh lg tu nk grab.

Chowwww
Published with Blogger-droid v1.7.1

®eee takut®

Eh apehal plk kau nk marah2 kat email aku nih?kompius arr.kalau xsuka iklan aku buat tu jgn bc,abaikan jer.ko pon bukan cari brg yg aku jual pon.eh helloooo,aku tlg org post jer tau.org tu request harga tu so aku as org yg nk membantu just tulis jer aper yg dia nk,salah ker?

Xpahamlah. Nasihat ku,xyah nk marah2 kau xsuka kiv,xyah bc xyah tgk.aku pon xsakit hati nk bc email kau.xperlah,buat manusia_orang @dotdotdot tlg yer jgn mcm tu. I just mbantu org jer.sekian.

Chowww
Published with Blogger-droid v1.7.1

Tuesday, June 7, 2011

**Maid oh Maid**

Ni aku nk saja nyembang2 pasai maid2 aku yg lepas2.  Dr start memula aku pakai maid sampai ler maid aku yg terkini baru mai last saturday.

1st maid nama Ani, muda dlm 20+ gitu.  Last majikan is cina, maid ni ok came from medan somewhere situ ler. kemas memang cukup cun bg markah 100% bab kemas bab memasak kire ok gak ler.hehehe sbb kami bab makan xkesah sgt cume dia ni garang. kami g keje, anak aku buat hal skit dia mulalah main tengking si irfan. done, dpt tangkap sbb asben ku dengar sendiri k. terminite imediatly.
brenti lama gak arr dr ambik maid (insaflah konon2.hehehehe)

2nd nama (xingat) yg ni mng nmpk now pemalasnyer. pinjam nk test jadi maid,x ok rupanyer sory, 5% je aku bagi sbb bab jaga anak aku mng xleh blah, anak aku dr pagi sampai petang aku blk dr opis xberganti baju bila aku tanya dia ckp, anak aku xmau mandi.geramnyer.then 1 day my mom dgr dia receive call dlm bilik air(jgn xcaya hp bwk msuk dlm bilik mandi k).dia dah ada perancangan nk blah dr rumah aku.huaaa aku pon xder nk tunggu lama terminite lagi.

3rd-nama caronah(using agen) yg ni tua tp xngaku tua. dlm umah hari2 tiap masa pakai serkup rambut.aku ingat alimlah kan, jaga aurat gitu rupanyer cover uban dah nk penuh sekepala.tu xperlah aku xkisah pon.dia ni depan aku sikit punya baik, nagis jer kerjanyer bila crite bab late asben dia (xtau betul ke dok).my mother in law suke kat dia sbb dia pandai ambik hati my mom.yg ni blkg kami smoking ok siap gi kedai sendiri lagi beli rokok, pi gatal layan pak arab tingkat 5 blok kami. aku ddk sana dh 8thn xtau pon cina atas umah aku tu bujang boleh plk dia bg tau aku "puanx2, puan tau x cina lelaki umah atas kite ni masih single tau?"aku, aper lagi terkedulah.hehehhe hebat kan maid aku peramah gilakkk. aku ckp kat agen tukar lain, xblh blah sbb pakistan atas tu asyik dok usha rumah aku jer, risau weih kot dia reramai serbu aper kes. this is 1st maid for aryan.

4td-nama nurul from lombok.dia ni best senyap jer tp keje jalan.laju jer dia buat kejer xder pandang kiri kanan dah.dah tau kerja dia.jaga aryan ok.sepatah tanya sepatahler menjawap xder nk gurau senda.hari2 laki dia call tp bertahan 2weeks jer sbb sakit 'saka' dia dtg balik.adoi, pulangkan semula ke agen and tunggu maid lain sampai.

5td-bibik Ani, ok sgt.midnite sampai rumah aku.tunjuk kejap jer dah ok.yg ni boleh buat kawan sembang2.jawanyer xder pekat sangat.kire oleh pahamlah. masak xbrp sgt dia pon mcm aku xreti masak.hehehhe.dia kemas ok.bila aku nk kluar dia jd pakar runding imaje aku, ok xaku dess ari tu, tudung maching x, makeup ok x.best pastu satu mlm tu dia buat hal cakap nk ikut majikan suami dia offer tinggi, nextday is sabtu, morning dia blah gitu jer.tp dia xcuri ape2lah, kunci rumah pon dia xambik, perki sehelai sepinggang.mencik dah elok2 baik larik pulak.

6td-nama Tari.yg ni memang 100% best sesangat.kerja mng 200% puas hati.benda aku xsuruh pon dia buat sendiri tau. ada tak maid uols cuci airkon??xderkan, si Tari ni siap cuci ekon tau xder suruh pon.dia jaga anak aku mng 200% hebat.si irfan dr malas gosok gigi jadi rajin gosok gigi, hebat tul tari punya physo kat irfan.dia pon jadi perunding imaj aku gak.kire2 aku sikit pon xrisau bila tinggalkan bebudak dgn dia.aryan mng rapat giler dgn dia sbb tido pon sama kan.tp sayang bila dia blk palembang terus lost contact and aku plk, nagiss bagai nk rak harap dia blk tau. best of d best among d best.kalau diberi pilihan, aku nk dia gak boleh.hehehe sampai sekarang aku rindu kat dia.bab masak hebat, sedap masakan dia.hehehe mng xboleh tahan lah kalau dia memasak tu kompom abis.ahak buruk lantak.

7td-nama sukarni panggil bibik jer.ni baru sampai sabtu.satu hari sabtu xleh buat aper sbb mabuk2 xsudah. ahad pon still not well masuk muntah2 lagi.jaga anak ok tp bab ngemas kureng skit sbb dia di jakarta jd tukang masak jer.masakan dia aku xtest lagi aper pon dia ni slow.semlm mr R dah sound aku kalau dlm 1week ni xder nmpk ok asben suruh return duit, adoi aku pening. semlm aku MC kau sbb tekanan darah rendah kurang tido.aryan meragam jer 2jam sekali bgn jaga dia.adoi, tetiba rindu pada Tari yg mng hebat dlm bab2 jaga budak + kemas rumah ni.huhuhuhu seday
boleh sampai sekarang rindu pada maid lama, aku ni plk jahat yg amat, suka naww bandingkan si Tari dgn maid yg baru but banding dlm hati k so menjerut rasa aku sendirik lah.huhuhu
Tari, baliklah pada kami.huaaaa semlm kat dapur masak bbr utk anak2 pon aku boleh nangis2 teringat kat tari, then si irfan plak boleh2 nyanyi kat dapur lagu satu malaysia yg dia dok suke2 nyanyi sama tari satu ketika dulu, wah makin lebat hujan setempat aku.huhuhuhuhu

boleh sebagai majikan rindu pada ex-maid.huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Chowww 

'LoveRazila'
http://twitter.com/#!/LoveRazila
http://www.facebook.com/LoveRazila

Saturday, June 4, 2011

®safely landed®


Emm ni tgh dok nebes tunggu maid sampai.kalut punya pasai 1 1/2jam aku awai sampai dr yg sepatutnyer,dah nunggu plak jay sini.

Tp kire ok gaks sbb kan dah lm x lepak kat airport so ni bg chance tgk org yg baru sampai.

Ada nmpk org bwk sepanduk nm,emmm yer arr i sut do dat loo sbb kan xkenal lg kan so ni kire main agak2 org jer ni.hohoho ops kalau salah tegur org tu kire nasiblah yer.hehehhehe

Chowww tgh menjajau nk cari org ni.

posted from Bloggeroid

Friday, June 3, 2011

®oh sliper ku®

UOh ni kan sliper aku beli kat pasar isnin tau. Alah, ari isnin baru2 ni kan aku coti sbb pengasuh aku gi bercuti so aku pon ambik kesempatan blk kg. Bila mn dh blk kg tu kan, agenda aku mesti ada slot ke pasar siang atau pasar malam.

Emmm sliper ni murah jer aku beli rm10 jer.lebut kauuu getah ni,mantul2 aku pakai. Sliper ni lm dh aku eim since aku try pakai sliper arwah kak nora punya tp dia punya warna reverse colour.

Oks,nnt sambung. Nk buat keje skit. Chowwwww
Published with Blogger-droid v1.7.0

®rezeki lagi®

Just nk try application baru download ni.
Hak yg lama mcm sawan skit.2kali aku nk update blog,tulis pepanjang dh klik update,cek balik xder. . . Hampeh ler tuh. Ini sekadar gurau senda yer :-P

Chowwwww
Published with Blogger-droid v1.7.0

Wednesday, June 1, 2011

®main pasir®


Oh,cuba uols tgk.cun x irfan tangkap gambo ni.dia pakai tab aku ni utk snap gambo ni tau. Adoi,touching sungguh anak aku ni,aku mn pernah ajar pakai kamera kat tab ni. Bagus,bijaksana sungguh anak mummy ni.

Emm ni crite kami ari sabtu lps. Teruja ok.ni 1st time aku main sand draw ni.alah yg uols tgk bebudak main siram2 pasir warna tu.haaaa kami dok buat menda nilah. Ehhh xtau nk habaq lagu mana weih. Happy sesangat tau dpt buat together-gether dgn irfan. Sob,sob, feeling habis masa ni.

Aku plk lupe2 ingat warna 'benten' so aku bedal jer ikut kaler aku suke,blk tu irfan teruja nk tunjuk kat daddy ape yg dia buat td. Dia tido awai mlm tu,daddy blk dia pon bgn tunjuk lukisan ni.

Sob,sob,sob, eh mcm dh besar anak aku erk.huhuhu nnt bila beso dia kawin,huhuhu berpisahlah kami. Emmm spending more time lps ni dgn anak2.

Chowww ni pi ambik anak.

posted from Bloggeroid

Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA