Translate

Tuesday, May 31, 2011

®strip utk halau nyamuk®


Hihihihi ni haaa nk kasi tunjuk strip yg boleh halau nyamuk.
Berkesan sgt siottt. Aku dh test dah. Umah mak aku kan kat kg,dlm kebun then umah mertua ku pulak dlm kwsn sawah so dua2 tmpt pon port nyamuk ok.

Bila blk kan, 100% tinggal tanda ok sama ada irfan atau aryan kompom ada. Bila dh bertanda tu kompom arr huduhkan. So be4 this aku pakai ubat nyamuk yg pakai wave pastu jd bhn mainan plk dek irfan.

Melalut pjg nmpk aku ni.ok back to topic k.ok yg ni simple jer just padang jer strip tu kat kaki ker tgn ker atau mn2 tmpt yg dekat dgn kite so aku brani jamin,aryan bebas nyamuk yer.dah cek dh xder kn nyamuk walaupon dia tido dlm buai.

Im happy ok.so xderlah tanda2 huduh kesan nyamuk yer.kalau korang xjumpa strip tu blh order yer aku tlg beli.hihihi suke.sharing us caring.

Chowwww

posted from Bloggeroid

®takziah my dear fare®

Buat my best fren fare @ SITI FARHAH suzi doakan moga segala kejadian ada hikmah yg tersembunyi. Semoga tabah hati dalam menempuhi saat getir ini.

Kadang2 kite dh berusaha sebaiknyer,dh kunci dah buat segala mcm utk halang perkara2 buruk ini berlaku tinggal lagi takdir Allah dh tertulis. Usaha sudah tawakal pon sudah.

Risau pulak bila dgr rumah jawan tingkat 4 kn pecah.emm dia org ni xder keje lain ker nk buat?pening,risau plk sbb rumah ku tingkat paling bawah,hohoho moga2 sentiasa di dlm lindungan-Nya. Aminnnn

Choww dulu.

posted from Bloggeroid

Friday, May 27, 2011

**Publish new blog**

Orait, xmoh hiding2 dah xlarat ok.  Lastly alhamdulillah dapat gak publish new blog.  Blog aper?? blog bisnes arr, sbb ada barang nk masuk dah tp blog xsiap2 pon.  so aku dh meroyan ate, aku hire org suruh develop blog aku... sudahnyer aku yg buat sendiri, aper kesss.  ni rasa macik nk marah nih... tapi xper arr since aku pun rasa xmau glam sgt makanyer aku buat yg sesimple mungkin yer.

1stly, date ni aku pilih sbb birthday arwah abg aku Zulkifly Bin Othman.  diam xdiam dah almost 11year dia tinggalkan aku dan semuanyer, arghh rasa mcm xcaya. aper pon aku redha (sob,sob,sob) oks xmau story sedih2 dah.  back to topic yer.

Blog ni dah lama dihajati cuma uols tau arr aku kan student so timing nk fokus bsns xder langsung ok so ni dah settle report bagai maka aku adalah sikit time nk berbsns =p

Mana2 bsns pon sama jer dah barang tu gakler yg kite dok jual kan, so di butik aku ni (cheeewah, butik yer harap maklum =p butiklah sgt...hahahhaha), ada barang baru and ada barang 2nd.  Barang2 2nd ni aku dapat dr cupboard aku dan selebihnyer adalah kengkawan yg nk tumpang jual ape2 yg xpakai lagi.  i will make sure semuanya dalam good condition so jgn risau k.

aper pon, wish me good luck lah yer, and supportlah saya and rakan2 saya yg berniaga di sini =D
This is my blog http://butikloverazila.blogspot.com sudi2ler follow my blog n tolong war2kan pd kawan2 lain juga.  jasa mu dikenang.
chowwww

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Wednesday, May 25, 2011

®nk cuba resepi baru. . .®

Emmm mlm ni nk try resepi baru. Kek yer. Dgn rs rendah diri nk ckp,i nk try buat kek cekelat. Ada yg nk order ni tp xbrani hambek lg sbb dh lm nau xmembuatnyer ate,teman ada maid dulu. Teman mls ker nk kedapur,bile maid teman pergi xkembali,teman knlah msk dapur blk.

Ok,percubaan ni yg ke-2 sebenarnyer. Yg pertama tu jadi cuma xdan nk expose dh lenyap dr panfangan mt.kek coklat,mnlah si irfan xhadap, feberet dia tu.ni nk buat lagi sblm aku trima tmphn dr org. Bingit dh tlinger dok dgr asyik tanya bl blh tmph kek ceklat.

Asal lalu dpt umah,pintu buka jer mula arr nyinggah tanya kek,hengat umah aku ni bakery ker kak idah n kak zai oit.nnt aku buka bakery kat umah aku ni yer.hahaha

Oks,chow dolu nk start bake may cake u.awww entah jadi entah tidak.kalau santek aku tunjuk k.hihihihi

posted from Bloggeroid

Saturday, May 21, 2011

**Mabuk FB plak**

Haii....eh dah janjikan nk posting something special.  Sharing is caring.  Nnt erk aku post kn carik balik gamba daaa.

eh korang nk tau aper aku buat sejak aku xjadi student dah??Cheewah xngaku student, projek lom kompom lulus so selagi tu aku ber gelar student ok, lain arr mark utk final projek dah kluar baru benar2 kompom aku bukan student.ahhahaha ( aper aku merapu ni??)

Oke2 berbalik hobi terkini aku is main game.  Pergh syiok weh main on9.  Kat mana?? mana lagi kat fb ler.  main seng sorang dengan aman damainyer (bila irfan n aryan tido lerr =) klau x...jgn harap k )

meh aku nk share aku yg aku gile skarang selain membaca novel =p

nnt sambung yer sbb i nk kluar.hahahaha pi anto projek report =)
choww - weih tolong doakan aku sukses yer.aminnnn


'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Wednesday, May 18, 2011

**Happy2 Outing**

Emm ni ler muka kami2 yg shopping utk kali ke-2.  Pagi semlm dah shopping kat tesco manyak gakler terobang, babai my $$ hehehhe pastu balik umah membuta memasing cuma aku jer yg bertahan utk baca novel.  dah mula dah sawan novel...semlm buka jer terus baca sampai bab 8, lepas gian.hehehehe
jom layan muke2 loyer @ toyer kami anak beranak.hahahaha

Aryan senggih2, daddy control macho.hahahahahha

 Aku yg lotih tp nk posing gak with irfan.

dinner @ chiken rice shop

Irfan sgt lapar yer sampai nasik dia punya hbs + ns tambah 1 mangkok pon finish. bagus irfan.

seperti lazim, ni nk tayang skit pengantung h/bag so bila mkn tu xyah ler nk kepit2 h/bag kat peha bagai, hang jer mcm ni kang senang. kalau nk beli ni nnt aku publish kat bawah yer.

ni budak aryan, kite try new pampes lagik, kali ni try pakai huggies dry plk.bdk aryan ni x mcm irfan dulu. time irfan blh pakai mummy poko jer kalau x, mau merah jer ponggong. bdk aryan ni, hantamler pampes mahal ker murah ker branded ke iedok ker, semua ok cumaaa susu Isomil jer.hahahaha

orait pada sesapa yg nk beli penyangkut h/bag tu boleh lawat blog ceera ni...murah2 jer. aku pon ada gak yg berkenan tp sbb dh ada so xkan nk beli lagikan??hehehe Butik Ceera http://c33ram00n.blogspot.com dlm koleksi ceera lagi kuit muit kalau nk macam aku gak, uols kn naik airasia nk purchase dlm flight k sbb haq aku punya tu beli time pi bintulu last feb. hehehehe

oks chow dulu.  jap2 lagi atau memalam skit aku nk wat entry yg best utk semua org. benafite n sharing with others.


'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

**Sharing is caring**

hehehehe ni gambo aryan tido tp kan aku rasa antara irfan n aryan kan, aryan lagi gemuks arr. i don't like baby gemuks k sbb payah berberambu ke mana2 berat tu nk dokong.  huhuhuhu

Muke aryan tido, nyaman jer with peace.

Nih dia sleep kat katil dia, tp memalam semak tau nk tido dgn kami. abis full house ler jawapnyer.

ni mr r tolong lipat baju.  rajin ko main, siap asing2kan bj nk iron bj nk hanger, bj nk masuk lipat. adoi letak jerlah sekali kot yer pon bertambah semak aku tgk. berejam lipat baju sbb mata byk tgk tv jadi tangan pon diam arr xleh gerak.heheehhe (tQ sayang tolong i, u rr d best asben i have okey - ayat power dlm rumah tangga.kahkahkah)
nmpk x?? irfan in d busket.hahahaha lelong ... lelongggggg

okes, chowwww (lapar kau , wa cakap luu)


'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

**Dalam kenangan =)**

Emm bak kata org lama2 kalau org tu baik pastu dalam ingatan.  hehehhe xder saper pon passaway tp yg away adalah maid aku yg baik.  seriusly she is d best among d best in my list tau.  sayangkan.. org yg baik ni cepat naww ditarik dari serve dgn aku naper tah.  aku garang ker??hahahha garang weih tp dgn anak2 ler dgn maid xpernah lagi naik tangan.kehekehe

xperlah, over is over okey just she still in my mind hope so when coming new maid it will be replace her place.amin!!!

ok, ni foto maid aku tp dr belakang ler (motif, nk snap gambo irfan k =D )

emm sapa kata aku xkaya, tu nmpk tu 2bijik ferari merah tau.hahahahah vrommm. vrummmmm

irfan and aryan 

irfan sgt suke pose ini. cantik naww ker muke gitu??aku pon xtau tp habit dia bergambo.huhhuhu

dah choww dulu nk posting mende lain plk.heehehhehe (aku yg tersangat rajin)


'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Monday, May 16, 2011

®angkara sape ni?®


Wah coba uols tgk betui2 aper tlh berlaku ni?
Hohohoho radio kereta ku telah rosak. Huaaa so mulai hari ini apabila sy memandu sy adalah driver cum dj radio and also cum singer okey.
Uols dont be jeles yer hanya kreta antik ku aje yg ada konsep ni. Korang ada ker?nan hado kan so tgk jerlah yer.hahahahhaha
Ni ler trajedi semlm,trn dr rumah andak tgk dh nganga mcm tu tgk2 hook ug pegang cover tu dh patah.cit,menci aku.
So aper lagi,jap2 g main ooo sum sape punya modal yg kluar.hahhahaha

Oks. Chow dulu.
Published with Blogger-droid v1.6.9

**Belum membuta lagi nih**

Emm sekarang ni dah start sangap2 dah sebenarnyer.  Ngantuk giler ko sbb ari ni seharian merayap, hehehhe happy sesangat hari ni walau pon masa dgn tersayang ciput naww.

Pagi, kawan call "oit suzi, ko dah kluar ker?kul brp ko g presentation??"
aku: emm ada presentation erk?(ayat sengal padahal lecture dah kompom tmpt + sms lagi)
dan bla...bla...bla...

lunch kluar g DBKL library.  cit, aku sesat daaa sumpah xpernah g sana pon n this is 1st time k siap lebih sepoloh kali call kawan tanya and tanya and tanya lagi. (padan muke ko sbb ko call aku inform pasai change location saper suwoh)

dah jumpa library, ku suruh mr r pi umah kakak dia sbb xkan nk tunggu bawah pokok, gile koo panas kemain td.  aku pon gedik2 ler jln msk library.  gonjeng, akak library srh bwk buku guna bakul daaa.  bakul dia santek mcm bkl org jual kuih...arghhh mencik banyak kali.

sampai level 1, sesat lagi cari kawan xjumpa. arghhh berdouble2 menci aku ari ni.  melangut dalam 20 min tunggu kawan jemput dlm library padahal same place dah tu. sengal.

dah jumpa lecture, pergh!! awai2 report kene rejek sebab salah tahun daaaa.kahkahakah dh dekat halfyear tp aku masih di thn 2010 lagi.kuikuikui
isi kandung report ok cuma ada bab yg kene transfer ke hadapan skit xleh bubuh kat apendix. emm kesimpulannyer SILA BUAT SEMULA. kahkahakahakha  hambek kau suzi, rasakan.

dan aku telah pon menyiapkan segala perubahan yang perlu dilakukan kecuali tunggu sistem ku dibaik pulih (kalau boleh baik ler).hahahaha paling lewat nk anto binding is ari rabu so esok and luse tunggu sistem boleh repair or not.

oks choww ngatuk koo, esok koje (kalau aku rajin ler sgt)kehkehekeh 

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Sunday, May 15, 2011

®hati yang galau®

Wahhh tajuk pn dh menakutkan yer. Hahahha xde aper sebenar nyer.kuikuikui saja wat gempak. Mr r bagi hint nk hp br n canggih supaya dia dpt online mcm kwn2 dia.

Tetiba aku jadi risau okey,maunyer xrisau. Uols pikir yer, mr r aku tu blh kata bute it ler tetiba ada hati nk pakai hp canggih utk surf internet,korang kompius tak?

Emm alasan dia nk pakai line maksis then blh free internet. Aku xtaulah nk ckp apekan,kalau kompom free dh berjota org surf tenet free pakai maksis kompom2ler telco lain xleh cr mkn.

Aku bkn ape, kawan dia tu aku xyakin blh guide mr r aku ke jln yg xbengkok2. Risau k hati aku. Aku offer pakai tab aku ni xmau plk. Ish,rasanyer nk beli utk dia ker tak. Emm aku cari jwpn dlm mimpilah. Scary u. . . . .

Ok chowwww
Published with Blogger-droid v1.6.9

Saturday, May 14, 2011

®testing biskut baruuu®

Emmm ni aku br beli ari tuh kat jusco. Aku beli 2flaver satu original n satu coklat. Sbb ari ni aryan pakai bj putih so aku bg original flaver so xderlah nmpk comot sgt. Hehehe

Ari ni budak aryan xbrp lalu mkn bubur ni pon kjnyer sibuk bljr berjln, si abg plk jd tukang sorak,bg moral support kat adik spy cepat pandai jln.oklah si abg blh harap tang moral support.

Nmpk mcm sedap jer aryan mkn bskt baru ni. Si irfan pon merengek sama nk mkn bskt tu. Ish pyh tul bila si abg pon rs msh kecik mcm si adik. Hehehe, esok nk bg aryan perasa coklat plk.

Chowwww
Published with Blogger-droid v1.6.9

®mood biru di hari jumaat®


Emmm ni crite ari jumaat yer. Sbb semlm blog xleh nk buat posting so aku post pd hari ini.

Saja gatai nk tunjuk mood pakai baju biru di pagi jomaat. Makeup aku ari ni mcm comei semacam jer aku rs. Aper pon salam ari jumaat n selamat berhujung minggu.

Chowww
Published with Blogger-droid v1.6.9

Thursday, May 12, 2011

**Lite2 entry jer**

Emm xder nk buat entry pepanjang nyer.  kali ni entry nk fendek2 jer.  ok aku cuma nk cakap yg aku dah alhamdulillah berjaya menyiapkan report ku dgn tirednyer.
gile koo, wa cakap lu.  semlm aku tido dekat kul 4am nk nyiapkan report then pagi tadi aku migrain makanyer aku pon coti.  bangun tido jer terus sampai ke ptg aku siapkan report.

canggih x cangggihlah aku mkn lunch cum dinner kul 8pm itu pon dah xblh nk tahan lapo giler sgt dah.  hahahha padanler dgn muker aku yg cantek ini, suker naww wat keje last minit.

eh2, kawan aku wat trip bsns ke kuantanlah.  aku rs mcm nk joint tp koo anak ku mcm mn ha??  huhuhuhu maid baru aku plk xtau bl nk sampainyer.  esok morning aku diskuss dgn mr r tgk aper katanyer. kuikuikui. eh, alamak eh aku luper daa kalau xsilap aku ahad ni ada last presentation. eeemmm berat rasa hati x gi jer. xperlah insyaallah ada lah tuh leh joint tmpt lain plk.

oks, nk choww dolu sbb kata entry lite2 tp aku tgk dah panjang lebo jer. hehehhee.
daaaaa

'LoveRazila'
http://www.facebook.com/LoveRazila

Monday, May 9, 2011

®cincin®

Pepagi ni aku tgh channel 106 di astro. Terapi minda and jiwa. Aku khusuklahkan sbb bebudak mr r yg anto so dptler aku nengok 106 kalau ada irfan.kim salamler nk tgk crite lain. Morning mcm ni biasanyer aku spend masa dgn dia tgk crite ozi boo then follow by buttercup wood.

Uik,blk pd sekmen td. Alah ni ulang tp aku tgk gak. Tajuk dia rintihan suami. Adoi,isteri pon byk rintihan gak. Hihihihi sedang asyik tgk dia bercerita,tup2 mata ku lihat kat jari manis left hand dia. Eh.ada cincin arr. Look sweet gitu.

Aku pon tetiba rasa nk pakai cincin so quick2 let aku ambik ring aku nk pakai. Hhehe tgh ada mood nk pakai ni,baikler pakai. Cian plk aku nengok ring tu dh lama naww xpakai. Hehehe itu ler crite mood ku pg ni.

Chaowwwwww
Published with Blogger-droid v1.6.8

Saturday, May 7, 2011

®cat baru kiteee®

Hehehehe. Amacam ok xcat baru blig aku nih?mlm tadi 3jam aku ngadap blog jer hbs semua aku godam dah hslnyer as uols nmpklah.

So touchinglah. Now aku tgh sewel kat uitm.sewel sbb sistem aku kejap ok kejap sawan so aku dh naik giveup.

Chow,aku nk skodeng blog org lain plk.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Friday, May 6, 2011

**Jatuh katil**

Hihihi ada budak tu jatuh katil. Cuak kau,aku yg tgh mandi berlari ngejo bdk aryan ni. Sejak bibik xde ni biasanyer kami semua tido kat living room,nk dijadikan crite mlm td gatailah mr right tido dlm bilik so 4org kongsi 1 katil.
Hihihi xde sempit pon sbb memasing slimworld yg gemuk cm aryan jer.akakkakaka(kelassss ngate anak sendiri). Pg tu mr right g koje ate aku tgk aryan lena zzz maka aku pon cepat2lah g mandi,seblm tu pesan kat irfan tlg jg adik jap.he say,ok mie.
Sedang kalut2 mandi dgn alah kadarnya tetiba,gedebuk follow by,Huuuuuuuu dgr suara aryan nangis.aku sampai tgh aryan dh kat lantai nk merangkak + cry.
Carry dia jap,tgk dahi dh lebam.hihihihi aku jampi skit supaya x mudarat.hihihihi maka inilah hasil selepas kejadian tersebut.


'LoveRazila' z
http://twitter.com/#!/LoveRazila
http://www.facebook.com/LoveRazila

®emm tangan u tu kat mane?®

Inilah bdk aryan. Geram tui dgn bdk sorang ni. Ada ker patut nk tido dia g bantai meragam bagai xhengat. Ini boleh mendatangkan marah ni. Huhuhui ku stress ok.
Si irfan plk,asyik nyendeng jer nk pakai toys aku. Ni pon lg sorang, asyik nyibuk jer. Dh bg main game, ni ungkit lg ckp nk main game. Geramnyerrr.
Ni aryan dh zzz boleh arr start nk buat keje skolah, planing asal nk g psr malam, sudahnyer x jadi sbb aryan zzzz. Mls nk bwk dia nnt kalau dia bgn lg satu hal nk tgk dia pulak.
Chow dulu.
Published with Blogger-droid v1.6.8

**Menskodeng blog**

Emm dah lama gak xtulis blog.  Aku teramat bz dgn kerja sekolah.  Alah korangkan tau aku student maaa.  Sekarang ni macam2 hal jadi sampai aku xsempat nk update blog.  Ni cori masa nk update sbb nk share 1 blog ni pasal gadget, kalau uols nk gadget murah (save budget) boleh rembat dari dia.  aku pon sebonanyer br tau a few days ni jer setelah ku rembat new toys.  huhuhu rugi2 budget dgn dia ciput jer.

blog abg ni aku dapat dr on of group.  dapat pon secara kebetullan sbb biasanyer email opis ni kalau tittle tu xmelambangkan pasai kojer, maafler ku xrajin nk buka n baca yg paling aku amat rajin is terus campak dlm bin senang crite. hahahha

Ni dia blog org tu http://sakira-technology.blogspot.com/ kalau rerajin boleh masuk blog dia.  Price oklah yg kalau jenis demand nk barang cangggih tp budget ketat boleh arr rembat.  so far ada sorang akak tu dh tgk brg2 dia ok no problem.  aku macam ada plan nk belikan toys utk Mr R aku tp, besday dia lmbt lagi daaa.  emm maybe boleh bg time fathers day.  yeah, aku sudah ada planing ni.hehehehhe

Insyaallah ada, ada rezeki dapatlah mamat tu toys baru. chowww

'LoveRazila'
http://www.facebook.com/LoveRazila

Thursday, May 5, 2011

®testing ni.®

Hihihi sj nk try application br download ni.entah jadi entah tak.harap maklum yer.
Ku teruja ok.
Published with Blogger-droid v1.6.8

®suker2 makan®

Ish,geram tullah.aku nk buat entry bergambar tp asyik fail jer.nyampah.nk show off konon2 makan sodap.hehehr tulahkan,awai2 niat dh terpesong.huhuhu.

Aku gurau jer tuh,xder maknenyer nk showwoff kat org yg aku ni kuat melantak.hihihi maluler haku .hehehe



'LoveRazila'
http://twitter.com/#!/LoveRazila
http://www.facebook.com/LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA