Translate

Sunday, March 27, 2011

**Cuak**

Huhuhuhuhu....rasa mau nangis ni.  Maunyer x rasa mcm tuh.  Sebab aper?? Sebabnyer aku xder ilham nk start final report aku.  Giler x giler memang aku hampir giler.  02/04/2011 ni penyelia projek nk review report.  Huaa aku draf pon xdak lagi.

Bila ddk depan lappy, tangan gatai jer nk menaip tp xtau nk taip aper ate... blog aku pulak yg up to date.  Aku xtau mn nk mula dulu.  Huhuhu bantu aku weih.  Tulah gatai nk sambung study sudahnyer dh final year xtau nk buat report camner ada ker patut??

Aku rasa nk upah org tlg buat... boley??  Suker2 hati kan nnt bila presentation mampus nganga kat depat dekan.  Huhuhu ilham oh ilham...di mana kau.

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Saturday, March 26, 2011

**Surkosa is gula??**

Emm tetiba tadi dok time kaleh2 tv kan...terkenelah iklan Anmum baru tanpa added sugar.
Camner nk tau susu powder anak ada added sugar, dia ada tunjuk among of fames wording is glukosa, surkosa etc.

Then, aku pon tergedik2 ler cek susu Aryan.  hehehhe sbb dia kan minum susu soya... ate, cek2 kat kandungan pergh!!! sekali ada Surkosa daaa.  Huaaa camno ni den nk buek??  Den nk gune susu aper yg tiada added sugar??

Aduih...stress ni.  Bukan aper xmoh arr menambahkan lagi statistik budak2 obes @ bdk2 berpotensi diabetik.  Huhuhu
Tgh dok pikir ni.  Baru ingat nk test bg susu lombu.  Belum ape2, mkn ikan bilis dlm bubur pon naik ruam then kekadang dia dok gatai baham susu Si Irfan... kejap jer ruam tu naik balik.

Any suggestion for My lovely Aryan??


Sila check balik anak2 punya kandungan gula di sini.... http://www.semakgula.com.my/

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

**Degup jantung melayang..**

Emmm kisahnyer tadi mau sakit jantung aku tengok darah.  Bapak punya banyak.  Huhuhuhu
Xtau sebab apa, tetiba Irfan nose bleeding... kenapa??entah aku pon xtau.
Memula dia tido mcm biasa, dlm kul 8+ gitu dia lelap atas sofa, so aku pulak bzlah kejap cek tu cek ni dalam organizer cek2 ape program esok and lusa.  Kui 9mlm aku tgk sekali imbas si Irfan tido, masih ok tp xperasan darah tu,  maybe sbb cover sofa tu pon ada merah2 skit.

dlm kul 9.45+ maid aku terkezut..... Puan!!, Irfan berdarah....alahai, melompat aku kejo Irfan, dgn Mr Razi sekali berkejo kat Irfan...padahal umah xder pon beso mana nk lari pon.  Hehehehe
Irfan, bangunx2!! (Mr R-weak-up Irfan), respond Irfan...bermalas2 jerk nk buka mata (maybe dia ngantuk sgt kot sbb - ptg langsung xtido ;p).. 
aku pulak makin cuak tp aku tgk Irfan masih bernafas (boleh x jadi mak macam tu.hahahahha).

Pergh!!! angkat Irfan pi washroom pi cuci muka, bapak punya banyak darah kat cover sofa siap tembus sampai span tu.  Giloss.  Maid aku xyah cakap arr, muka pucat dah tgk darah, muke nk nangis pon ada.  Boleh maid aku tanya... Puan, Irfan kenapa puan?? Alolololo manalah aku tahu,  Hehehhe aku pon tgh cuak sama ni.

Dah cuci2 bagai, darah still ngalir.  Huhuhuhu 
Mr R - Irfan ada jatuh ker??
Irfan - Mana ada Irfan jatuh.  Emmm ada jatuh benjul tp bapak dia ketuk dgn tukul.
Hehehehhe dia dah mix up crite dgn katon yg dia tgk.  Hahahhaha.  Aku tau, kalau dia jatuh, sure maid aku dh kalut2 call aku walaupun si Irfan jth terduduk sendiri.  Hehehhee

Ate, kalut2 ler aku menerjah je Klinik - emergency room.  Aku tanya pasai aper?  Doktor kata susah nk cakap sbb dlm idung xder luka, gusi xder berdarah, demam pon xder makanyer...doktor suruh aku pantau jerk sampai Isnin, kalau tetiba bleeding tanpa isu terus pi hsptl - emergency cek darah tkt ada penyakit cam platlet rendah dll.
Emm dapatlah ubat titik dlm idung =p

Balik, Mr R sakat bibik yg terkebil2 tunggu depan pintu.  Mr R sampai dulu, aku...terkedek2 kat blkg dukung Irfan (bdk ni maleh jln =p).
Bibik - Irfan mana tuan??
Mr R - Irfan masuk ward.
Bibik - Ya Allah, xper2 saya nk g jaga kat sana, tuan tlg antar boleh??
Aku?? dok tergelak2 tepi dinding umah.  Hahahhaha bibik kene main sama tuan.  Aku yg penat + berat dokong Irfan pon sampai sambil senyum2 kucing =p
Bibik - Puan, Irfan kenapa?sakit ape? Alah...awak ni byk tanyalah bik, Entah xtau sakit aper tp doktor suruh pantau sampai Isnin kalau tetiba bleeding balik trs anto sepital.
Jawapan ringkas dr aku.  Hehehhehe


'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Friday, March 25, 2011

**Ada beza ker??**

Emmm aku a bit comfiuse.  Gatailah aku ni.  Hehhee bukan konfius apernyer just only wording jer.
Nak tanya ada beza ker among of  panggilan Sayang, Yang, darling and dear??

Bagi aku panggilan paling special is Sayanglah sbb aku panggil Mr Razi aku sayang.  Hehehehe atau paling koman pon aku pendekkan menjadi Yang.  Tp ada org salah anggap pulak bila aku call dia 'dear'.  Pelik akulah ... yeaaar sbb ada gak kengkawang lelaki aku panggil dear ok jer.

Selamber jer aku ym member @ Mr tourguide aku dgn wording dear ok jer, xder mendatangkan kudis pon...xberbekas pon dlm hati yg anggap aku nk berscandal dgn dia.  Ishx3... xpaham ler.  Adakah wording dear tu so much special?? Jawap...cuba jawap.  Entah aku pon xtau.  Xperlah... pada yg salah anggap tuh, i'm sory k.

For your information...aku ni tersgt ler rajin nk call kengkawan aku dgn wording dear @ darling so i'm sory kalau u feel something not right to me k.  Saya tidak bermaksud ke arah itu.  harap awak paham.
Lepas ni saya kene lebih berhati2 dgn penggunaan perkataan agar tidak ada lagi insan2 sekelilingku tersalah paham.  Dan haruslah aku berhati2 melihat siapa yg boleh aku panggil dear and of coz ler tidak akan ada crite karut-marut yg perlu aku tangani hasil wording2 yg aku gunakan k.

Leceh gak erk cakap dgn org yg over attention ni, benda small matter pon boleh jadi menda yg digeruni.  Mau x gerun bila org offer diri jadi partner scandal hanya dgn word 'dear'??  Oh tidak!!!!
Maaf... hambe silap =p
Hambe xder maksud yg tersirat k.

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Thursday, March 24, 2011

**Sunset di BintULU - Tg Batu**

Emmm ni a few gambo aku ambik kat Tg Batu Bintulu.  Tp ending of the day x best skit sbb awan tebal so xderlah aku dapat capture sunset mcm kat waterfront Bintulu sebelum ni. 
 A bit sad tp kire happy gaklah at least sampai gak aku kat situ.  En silap2 ni bukan Tg Batu daaa ni aku snap dr Pantai Temasya Bintulu.  Alah...tempat ni dekat jugak dgn Tg Batu, ate....aku kompius jap.  Hhehhehe sowi fren =p











   Among of photo yg aku suker... now masih guna photo ni as wallpaper =p
Haq ni pon aku suker gak...xtau ler naper ;p
Nnt aku skodeng lagi ape photo nk share.  Hehehehe


'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

**Sunset di BintULU**

Yeah...sambung lagi tapi xmoh story aper2, just layan :)
Mostly hasil keje tangan org lain.  Bila lagi nk dapat hasil terbaekk macam ni kan?  Heehhe ape pon tq Mr Hashim, jasa mu ku kenang (ayat skema aku)  hehehehhe =p






Esok2 aku sambung sunset di Tg Batu, Bintulu Sarawak...

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Wednesday, March 23, 2011

**Merempit??**

Akakakka...best ker merempit??  Entah, aku pon xtau sbb xpernah merempit tp kalau jd mem dodok belakang then darling bwk laju tu mng adalah.  Heehhe pengakuan tulus ikhlas :)

So mlm ni dlm 360 @ tv3 so aku pon try2 ushar ...skodeng kat mana kedai makenik repair motor utk mat rempit ni.  Nak tau utk aper??  Utk motor darling aku ler.  Motor dia tu slow teramat (komplain by owner... Mr Razi) atenyer aku pon kon konon nk tau ler mn kedai tu senang nk anto...ceh xder pon dia tunjuk lokasi kedai tuh.  Hehehehe

Makenyer...sesapa yg tau mn port kedai motor yg baekk...jgn luper share yer.  Dulu memang ada kawan yg buat...motor yg hilang tu memang tip-top..sayang motor tu hilang :(


'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

**Report vs Meeting**

Eeee...macam2lah.  Babab kang baru tau.  Ni suruh ku settlekan report pastu pandai sgt g nk arrange aku masuk meeting.  Meeting tu dahlah bapak punya lama, 2jam lom tentu habis.  Mana aku nk buat ni??
Aci x kalau aku masuk meeting bawak laptop big boss then sambil2 dgr dia org bermeeting aku pon berreporting sekali dlm tu.  Kalau xbuat gitu, camer report nk siap nih?  Adeh!! aku fenin.
Aperlah korang ni, xbaik tau buat aku mcm mn... huhuhu korang dh level2 big boss, jgn arr bully boss2 kecik cam aku ni ... cian aku , dah ler aku baru masuk.
Xper, aku nk menjampi supaya mereka ni semua luper pada aku and kalau boleh... aku nk menyorok bwh meja supaya aku boleh fokus nk settle a few report yg tertangguh ni.
Finance meeting sat gi, aku yg menjawap...ni xaci ni.  Hehehehhe


'LoveRazila'
http://twitter.com/#!/LoveRazila
http://www.facebook.com/LoveRazila

Monday, March 14, 2011

**Posting dah expired**

Hahahha best x tajuk tuh?? Ahaks agak2 mesti tau kan what i mean? Alah luperlah tuh.  Jumaat lepaskan aku berdating dgn Cik Fare.  Ahaks siap peluk2 lg dpn org ramai ... ops terluper pulak dek rindu punya pasai.

Alah... ada ciput jer foto dgn Fare,menci tau.  Aku bawak bapak punya berat, meraban cari tempat sudahnyer ada 1keping jerk foto ku bersama Fare.  Sabau jerlah.

Emmm santap jerlah aper yg ada.  Hehehehe

Hahahha bulat ...

Ni haaa minah yg perasan gebu...menci

Lawan muke sape paling bulat. Of coz aku yg menang.  Hehehehhe

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Sunday, March 13, 2011

** Berdebar menanti hari esok**

Nebeslah pulak menanti hari esok.  Hehehehe esok 1st day kat tmpt baru, jumpa kawan2 lama.  Lalalala ku xtau camner nk memulakan hari esok.  Kikiki lawaknyer.

Esok mlm as usual insyaallah nk meet prospek yg berminat nk tau detail about my bsns.  Maybe esok asben kot yg tolong, since aku xder kat Shah Alam dah makanyer maybe dia yg take over kot.

Bukan ape, aku dr sini nk g sn, pergh melalui jln jem yg melampau tu yg mcm malas gi sn.  Kikikiki
Tp kalau dh xboleh nk adjust kompom ler aku yg turun gak.  hehehe hope segala urusan esok dipermudahkan ... Amin!!!!


'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

**Misi tercapai**

Sabtu.... macam biasa ada aktiviti outing request by Irfan.  As usual. feberet activity is watching movie.
Emm ape crite yg best?? Aku pon xtau sbb dh brp minggu xlayan wayang.Hahahaha so aper lagi merabanler aku masuk MBO @ http://www.mbocinemas.com/ tgk aper yg best ;p
Memana xpernah tgk kat MBO, try ler cuba sekali...pasti puashati.  Seat lbh beso dr GSC and TGV k + ada couple seat lagi.  Biasa kalau g berdua aku ambik couple seat senang ler irfan nk buat aper pon...
Memula ingat nk tgk crite 3D~MARS NEEDS MOMS (PG13) then ada kawan rekomen tgk RANGO so, maka dan ketikanyer aku pon rembatler tiket RANGO utk 2adult + 1child.
Hehehehe 2adult tu bukan utk darling ku k, 1 tiket for my maid, so dgn dia and Aryan sekali tgk wayang.  lalalalla itu pon kire aku ni majikan xbaik gak ker?? ish...xpaham(terpikir pasal maid2 aku yg sudah2 ;p).  hehehehhe
Layan RANGO lawaks...hehehehehe

Mummy and Irfan...kuikuikui (aku nk glemer gak)

Irfan and Aryan (sowang slim sorang bab.heheheheh)

Muke puas hati after dapat tgk movie ;p

Alololo...ciannyer, lapo anak mummy yer?? Akak luper bwk mknan Aryan yer.

Macham nyer....

Chak!!!

Lepas tgk wayang, ada misi yang penting utk diselesaikan.  Misi aper?? Hehehehe aku dah janji dgn Irfan once 1st rezeki masuk melalui bsns aku maka, aku nk belanja dia.  Nak belanja aper?? Buzz Lightyear (actor dlm Toy Story).
Cabaran betullah.  Aku try cari kat Tesco Kepong, xder langsung, then g ke Jusco Kepong xder gak, g ke Carrefour Kepong, xder gak yg ada is Jessy( pompuan koboi tu), Irfan dah tarik muke.
Teruskan perjalanan ke OU tgk kat Jusco- ttp pulak sbb renovate, g Parkson, pon xder gak yg ada 2bijik Bdk koboi tu, huhuhhu.  Aku terus g Tesco Mutiara Damansara, tarrraaaaaaaaaaaaaaaa.  Yeah!!!!! haaaa.  Adalah benda tu.  hehehe tp xbyk left dlm 3bijik jer kot.  Aper lagi, rembatlah.  Happynyer tgk muka anak teruja + happy dapat robot tu.
Inilah dia yg dicari2, and finally telah selamat ditemui.  Misi penyelamatan Buzz Lightyear - success :D 

Hehehehe x sempat2 nk tunggu daddy sampai umah...asyik suruh buka jer.  Lastnyer daddy yg buka sbb susah sgt.
Alhamdulillah misi tercapai.  Happy semua org ;p
Next mission, my new  gadget...huuhhu xtaulah leh dapat ke dok.  Huaaaaa

'LoveRazila'

Friday, March 11, 2011

**Bintulu Trip - Part 3**

Yes sambung lagi sampai hbs aku punya photo trip baru aku stop tittle atas tu.  Hahahahha aci x, aku nk expose semua gambo aku.  Suker hati akulah .....
Jawapan paling simple + ringkas.  Hahaahha
Layannnnn....

TreadMark Bintulu.

Like this moment... got something meaning for me.

View in Tanjung Batu Bintulu.... suker, peacefull.

Carboot sale...lelongx2.  Hahahahha

Big foot ;p

Wani, shopping time ;D

Bintulu Waterfront :)

Terbaekkkk dr Bintulu. Sodap macam2 gitu.

Unik....

Nnt sambung k sbb nk g dating with Fare kat ampang point.  So ari ni ku meraban lagi sekali ke ampang.hahahhaha.

'LoveRazila'

Thursday, March 10, 2011

**Jeng...jeng....jeng....**

Hihiihi aku suker ni, saja gatai2 nk share aper aku buat kat FB aku selepas ku skodeng FB kawan ku bernama Fiza.  Fiza mn?Alah Hafizah budak2 junior INSTEDT dulu.  Xkenai?Xper yg penting nk share ilmu yg dia kasi kat aku.  Ilmu aper?Ilmu nk show off my mood di FB tp yg cedeynyer my mood ni boleh pakai bila on9 using pc jer...hp xleh ;(

Tp xper just nk tunjuk gak dlm ni aku dh berjaya buat my mood.  Camner aku buat??Alah sonang jer, klik kat muke rabbit tanpa mata tu then approvekan application then...taranggggggggggg dah siap.

Simple and easy maaa. 

'LoveRazila'

Wednesday, March 9, 2011

**Jumpa kawan lama**


Hahahha entry kali ni malas nk sentuh pasai Bintulu trip so nk buat entry pasai kawan2 pulak.  Aku ni kan sejak2 dh bersara dari gomen so lambat skitlah nk jumpa kawan2 kat opis gomen ni.  Dulu ada gaklah reason aku nk g hq sbb ada Fare - ops fare dh pindah opis KL.  Hehehehe buat xhengat pulak (saja k buat2 luper).

Dulu rajin nk g HQ sbb ada Kak Ida, ada cc and a few other personlah yg aku xmoh declare kat sini tkt jd hal pulak.  Ni bilamana Kak Ida and CC masing2 dh bertukaq opis dr HQ-State makanyer aku pon malas nk pi sana.
Emm ari ni aku pi Alamanda...agak2 aper aku buat kat sana??Misi utama?heehhehe of cozlah korang syak aku nk 'shopping'kan??Salah! aku pi sana sbb jumpa kwn lama, explain pasai bsns kat dia...bsns yg aku buatlah.  Bukan MLM okey, aku xrajin nk jual barang. Hehehehhe.  Wa bukan along wa cuma nk tolong. 

After jumpa kawan barulah next step iaitu misi ke-2...jeng...jeng...jeng... shoppinglah aper lagi. Hahhahaha.
Dah lama sgt aku xshopping kat sana almaklumlah...jauh tu nk shopping kat sana.  Hahahha ku xrajin nk drive ke sana k ;p

Aper aku beli??Hehehehe bukan h/bag k sbb brand yg aku suke...xder h/bag yg menarik so xder arr rembat h/bag shopping kali ini.  Aku beli baju....taraaaaaa.  Cari brg make-up sikit2.  hahahahha

Oks, aku nk sambung ym pulak. Aku kalau rajin...aku upload lg foto kat Bintulu k.

**Bintulu Trip - Part 2**

Sambungan from Part 1...
Xder ape2 story just nk share gambo jer...

Sama tapi xserupa.hhahahahha....





Sayang ku yg senang nk bawak2 gi mn2.
=)
Yes...sekarang semuanyer 1Malaysia.  Tu ha....beso nyata dan terang ;p
Breakfast pagi di taja oleh Mr Hashim... Tq dear :p
Walau pon lambat tp not bad arr ... 
Hahahha bebayang sape ni?Ada yg ngaku ker??Hahahhaha
explanad mcm xberapa nk wujud.  kurang promosi kot...sayang arr cantik tu.
Laut...
Tu ha...kreta Hashim... berkilat seyh :D
Cantik....
Ni ha kapal ni lalu di pertemuan antara Laut dan Sg.

akan ada sambungan lagi. tungguuuuuuuuuuuuuu!!


Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA