Translate

Monday, January 31, 2011

**Speak hitam baru**

Ari ni nk crite pasal aku beli speak mata hitam yg baru padahal dlm kreta aku tu dah ada 4 tidak termasuk yg baru beli nih.hhahhha kalau darling ku tau mau kene bambu aku ni asyik membeli jer cuma kali ni aku beli yg murah2 jer arr.Kehkehekehekeh.




            Aku mengayakan speak baru - 1st time weih beli patent bulat.  Lawaks


Kau tgk arr si Irfan, aku dah cukup cun dah cover senyum mari plk dia buat spoil gitu.huhuhuhuhu


Aku dah santek...Irfan always spoil my foto.huaaaa.......


Irfan plk test speak murah akutuh.Kakakakka siap cakap "Mi...gelap arr Irfan xnmpk ni."


Hemm like father like son okey...kau tgk gambo asben aku .huaaaaaaaaaa

Ni pon sama...geramnyerrrr, dia memang sengaja tau pose gitu.

Tengoklah stail son & daddy...serupa jer but mum maintain ayu.kakakkakakka

Nanti ku sambung story lain plak with gambo2 lain k.hahahahhahha

Sunday, January 30, 2011

**Memori in Bangi**

Alhamdulillah...hari ni aku berkesempatan melawat family Kak Lina di Bangi. Macam biasalah, bila aku mai + plak besfren aku ada sekali memang gamat ler umah tu dek gelak tawa kami. Happy sesangat dapat gathering dgn dia org. Sukerrrr...

Lunch hour bersama 3family, gamat seyh umah tu. Haahaha dgn suara ku yg nyaring + ketawa yg no kaber2 dah so aper lagi sawan ler kaum2 lelaki yg ada. Hahahahha...meriah sakan sib baik Kak Long and Yana xder kalau x...hemm kompom jiran2 hengat ada kenduri-kendara. Ahaks.....suker ler weih dapat together2 pas ni xtau bila lagi dapat gathering, bizi maaa memasing.

Aper pon, tq for Family Kak Ina + Iza... i love uol forever, insyaallah.

Muaaah!!!!

Friday, January 28, 2011

**Waterfall Serendah Hulu Selangor**

Ni ha aktiviti aku buat time Thipusam hari tuh.Hahahaha semua dah lupa erk Thaipusam bila...hemm bila erk??Kehkehekeh....20/01/2011. Hemm lama gak aku xberblog erk ku terbz sikit ler kawan.Hehehehe sebenonyer byk crite nk story td aku crite step by step k, ni consider back dated punya storylah kan.hahahahahaha

Kali ni aku berimaginasi ke Serendah Hulu Selangor, Waterfall Kg Orang Asli. Ni kunjungan aku kali ke-2 sbb sebelum ni memang pernah ke sini. Hehehehhe, jom layan......

Ni rupe waterfall tuh....best sejuk but aku xmandi sbb aku peod.Ceh!! spoil tul.

Ni sape lagi si Dak Aryan tuh.
Aryan with daddy..mandi uuu.
Can u imaging how cool d water???
Gelakat Sibiling + sepupu.
Lawan, sape mulut paling muncung.hahahhaha
Akulah...nk interprem gak....model maaa

santek plk mamat belakang tu jadi b/ground ;p
Kubu pasir by Razi, Irfan and Aiman.
Aku paling suke gambo ni, baru nmpk brutel.hahahahha
Uik...aku gemuks ker??
Aiman & Irfan.
Cak!!!
Keh....keh...keh....
Waaaa cak!!!!
Sama tak???
Ni ler kembo x seiras ;p
Yeah....hayun.
Alahai...comeinyer aku.kakakakka



Tuesday, January 18, 2011

**Planning ari nih**

Ari nih xder plan aper2 sbb nk ddk umah jer balas dendam utk semlm. Hehehehe ni lah bila dapat staff yg jenis pendendam.Hahahahaha

maaf yer..ku el hanya suke2 jer.Ahaks...nasiblah kan. sometime kite kene pentingkan diri sendiri compare kawan2 sekeliling kite. Sori Sue nyusahkan ko sbb aku tau kat kaunter cume ko jer but kan bagus kalau ko pon tetiba xsihat so kite boleh tgk ape jadi kat opis ari nih.hahahhaha

hemm kisah pasal semalm....meh2 aku story skit kat sini sbb aku revenge ari nih.tp kirenyer aku ni xbaiklahkan so korang jgn follow tau aku yg noty ni.ahaks...

semalam aku keje mcm biasa so lunch hours ada conflit skit yer arr sejak2 Sanjan dah bersara so xderlah org rajin nk cover lunch hours. turn suraya off for lunch so tinggal aku dgn syuhada jer.bila xder org aku buka kaunter sbb ada wife polis ni merayu2 minta tlg kat aku nk byr tp kire xnk tunggu lama so aku pon tolong dgn hati niat tulus suci.

ptg bila dah ttp akaun semua,aku lupe nk wat serahan sbb aku bz aim nk hbskan key-in saman khusuk wat keje tetiba linda dtg represent cc yg hangin sejak2 dr pagi (gamaknyer gaduh dgn laki kot). ckp duit xcukup,aku pon wat lawak konon2 nk tlg pikir tetiba, aku terhingatlah aku ada wat kutipan.ahaks aku pon gelak2 buat serahan pada linda. memula aku dgn dia hempas buku, benganglah kot sbb kene kire duit berulang kali pasal xcukup duit tu.hahahha padan muke ko sbb ko tu pemalas nk tanya aku.ko lupe ker aku ada surat kuasa utk wat kutipan...aper ko hengat aku ddk kat kaunter semak tu xblh nk buka kaunter cash?bodohlah tuh!!!!.

mari pulak lepas tu dia maki aku, aper tau 'MABUK KER' amboi sedapnyer bahasa, tulah...bila kawan aku GAMPANGKAN ko, ko xterima tp aku rasa mng ko patut pon dapat gelaran tu sbb mulut ko tu memang macam S***. hem kalau ko rasa ko bos yg cukup berkaliber, aku pon xheranlah nk respek ko. ko pon mulut xreti nk jaga, sori arr mulut aku lagi laser, cuma aku cover2 pasai ko tu dah nk pencen baru naik jadi cc, respek sebab ko tua jer bukan sbb ko tu cc.

untuk hari ini, aku dengan senang hati ddk rumah dengan alasan.Aku mabuklah.kakakakkaka ada aku kesah ker ko tu jadi aper kat opis.alah staff ko yg mabuk ni kalau xder pon xmendatangkan ape2 efek pon. tp efeknyer...ko penatlahkan sbb ko kene jaga kaunter semak.padan muke ko.kakakakaka...rasakan keje2 staff jgn asyik membesokan bontot + dosa ddk blkg dok ngumpat semua org yg koo xsuke.

hari ni aku tau syuhada nk el gak sbb nk g HR MAS.she will joint back MAS insyaallah start 1st Mar,baguslah syu...dr kene nyakitkan hati kat sini baiklah pi keje kat tempat yg boleh kite senang hati.Aku pon tgh berusaha cari keje lain, maybe xbrapa ralat sgt kalau dapat better offer to leaf goverment jobs.

semoga Allah permudahkan urusan aku mendapat pekerjaan lain.tawar hati sesangat nk keje kat sana dah.esok bermulalah episod aku senyap @boikot dr berkata2 dgn cc aku dlm kata lain, aku joint team syuhada, cakap bila perlu jer dgn cc.

semlm aku nagis kat opis sebab sedih sgt kene blem "MABUK KER".tp aku nagis cover2 arr.huhhuhuhu insyaallah Allah itu maha mengetahui.Semoga doa ku termakbul utk dapat keje lain @ paling tidak dapat bertukar ke tmpt lain.Amin!!!

kawan2 tolong doakan erk.

Monday, January 17, 2011

**Plan for DSLR trips**

Yesss terujanyer nk tunggu another 1month to go. Hehehehe trip for asah bakat + bercuti + berjimba2 + release tension. Ahaks...tension tuh.Kakakakakka sejak menjak keje dgn Polis ni selalu yg amat stress. gamaknyer kalau ukur tahap stress maunyer meletop kot mesin pengukur stress tu.kakakakkaka entahlah xtau nk cakap aper.moga2 Allah permudahkan urusan pertukaran aku.Amin!!!!

Mungkin org cakap aku ni jenis xbersyukur dgn aper yg ada tp tulah....bila kerja dgn jabatan baru yg penting keserasian kite dgn tmpt baru. enviroment, org2 disekeliling kite, facility dll. So aku dah start boleh terima environment keliling aku but org2 sekeliling aku selain kawan kaunter aku tu yg buat aku asyik stress jer.

kalau xberurusan dgn mereka xper ni kene menghadap hari2 so lama2 pon aku menyampah gak.hehehehehhe

entahlah,xper nnt aku sambung crite lain.Ni slot nk crite yg happy2 jer.hahahhaha
*Wani....can't wait till d day :p




Sunday, January 16, 2011

**Bila Ku Berimaginasi (Part 2)**

Hak part 1 aku bubuh gambo view jerk yg part 2 aku expose hak gambo aku n anak2. haruslah aku exposekan gambo aku yg gebu itu supaya korang leh hengat aku sampai bebila. yer arr kekadang dah lama xjumpa so of cozlah muke pon dah berubah pastu aku tkt ada pulak x hengat rupa ku camner.hehehehhehe
jom layannnn..............


Nih...si Irfan main sepak2 ayor.

Irfan & Aiman, sedang menikmati nagut (fried dr umah okey)

Baaaa Chak....

Hak gambo ni aku paling suke.Hahahha cam muke aku x??
Tengok aper tuh Aryan???

Yess... si budak gemuks.

Aku ...

Harap2 biarlah persahabatan & persaudaraan ini kekal baik selamanyer.




Senang2, aku upload n update lagi k.Hehehehehhe tgh dok berpikir, lepas ni nk bercanda kat mana pulak utk gedik2 yg berikutnyer.Ahaks...aku suke nih...think...think...think....

Wani, let's plan something yg happy to hobi kite nih. Teruja nk tunggu February.Kakakakkaka moga2 dipermudahkan.Amin!!!!


**Bila Ku Berimaginasi (Part 1)**

Ni.. aku bersama-sama both my son + anak sedara & biras, berkelana bersama2 utk bermandi-manda(utk anak jer...mak2 ddk tepi) hehehehhe. konon2 mak2 ni femalu arr nk terjun macam dugung.hahahahahha kang aku cakap duyung kang ada plak yg xterima so cover2 panggil dugung.hahahahhaha
Nilah hasil bila aku berimaginasi... layannnnnnnnnnnnnnnnn












Sesuai ler sesangat utk aku yg biasa tension @ stress kat opis. ada kawan kata kalau stress elok ler sesangat pandang ayir mengalir so aku pon alah2 release tension gitu.menjadi maaa...u should try it :P




Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA