Translate

Wednesday, November 24, 2010

**Huuuu takutnyer boss ngamuk**

Hahahha crite nyer berbunyi bergini. kawan seopis aku ni mng bengang giler ya amat nk boss kecik kami nih. so dia pon buat posting dlm fb then aku pon komen sepedas n secukup rasa sbb sama2 bengang dgn minaci ni.hahhahaha nk dijadikan crite, kawan aku yg bijak pandai ni dia add minaci ni pastu dia blok jer x remove yg aku pulak remove dah awai2.


kakakaka nk ngumatlah katakan. kahkahakahkakh nk dijadikan crite dah sedap2 komen ni, tetiba minaci ni terbaca kat fb kawan aku yg dh blok dia tadi. huaaa ape lagi... dia pon kebabooommmm kat fb kawan aku bg komen sepedas nk sesedap rasa dia.


kakakkaka pagi ni mai opis boikot aku dgn member sorang lagi tu, xbercakap langsung. aku pulak wat2 derk padahal dah tau crite tu.alah...kawan aku post kat fb pon dah lama sgt.kikikikikki


so aku ni kire kene tempias gak arr tp aku xkisah pon.hahahhahaha


yg bestnyer dia tls kat situ... siap ada alah2 perli akulah kan tp xterhengat pulak dia tulis buat yg wording paling aku ingat 'muhasabah diri sendiri dulu'. ok boss i muhasabah diri tp boss pon kene berganda gaklah kan muhasabah diri.hehehheheheh


chow..cincau.kikikikiki

Monday, November 22, 2010

**Adoi...ku peninglah baca kisah cinta org nih**

Hehehhehe tetiba aku terrajin pulak membaca blog yg xtersenarai dlm list blog aku.

sewel ker ape, hehehe tp lps aku baca...aku jadi pening.kalau uols rajin nk layan...bacalah kat link aku bg ni...free of chas...hahahahahha

http://uncleseekers.blogspot.com

jemput2 baca, aku dh tanya kat kawan aku psl mamat dia...kawan aku cakap mamat ni giler.entahlah...ape pon...layan.hehehehehhe



Wednesday, November 17, 2010

**Hanimoon Mood**

Hehehehhe baru lepas skodeng gambo kawan pi hanimon kat Krabi Thailand. Pergh cantik seyh pemandangan dia kat sana. Suke, kalau aku pi sana nnt aku nk berdslr habis2habisan. hehhehe

Memandangkan next month is my 9years anyversari so...aku ingat nk pi hanimon. hehehehe suke ni bab2 hanimon nih. kikikiki. Tp mood hanimon sure lari punya sebab kompom2, date 22 Dec tu aku ada paper final exam sebelah pagi...oh tidak!!! tensionnyer.

Hemm xper yg penting lepas exam pon leh g hanimon gaks kan??hehehhehe

hemmm tahun ni xtau nk pi mn dah.nk g oversea dah lewat sgt nk prepare ape yg patut. kalau nk g dlm Malaysia...rasanyer semua negeri dah pi melawat. xper, for this year sebab consider kalam-klibut punya plan...i got one idea, pe kata pi tmpt sejuk. hemm ok kot. agak2nyer perlukah aku bawak anak2 ku @ tinggalkan je budak2 kat umah? hemm yg ni kene pikir betui2 ni.hehhehe

kalau kata nk hanimon...sure sgtlah xmoh ganguan kan.hehehehe xper tu aku deside later... yg penting port kene tau n hotel kene ada baru syiok nk hanimon.

will be booking the hotel soon :D

Thursday, November 11, 2010

**Respek aku as wife org boleh tak??**

Aku ni memang hangin betuilah kat 3 org mamat ni. Aku kalau aku nmpk muke dia jer...dan2 aku nk lari pi belakang opis nyorok. Muak aku tgk,bukan ape nyampah.

ko nk dtg cek saman ok fine,mng tugas aku entertaint ko tp pada2lah mulut jgn cabul bro...sometime u kene respeks org gaks. aku xder arr ckp aku bagus tp aku msh tau status aku as wife org so ko pon kene respeks gaks arr sbb ko pon dah tau aku wife org ada anak 2org.

ko jgn sampai aku tampar mulut ko depan org lain, aku masih bersabar lagi ni. kekadang, aku naik menyampahh nk bercerita kat darling aku pasal kerenah ko.

ko apehal...tetiba nk belanja pizza, sorry arr aku xminat mkn piza.ko beli aku bg kawan2 lain mkn...ada aku heran.hehehehe bukan aku nk berlagak but sikap ko tu aku xsuke. tolonglah respeks aku as wife org. please...jgn sampai aku kurang hajo yer, kwn2 ko nk ushar aku xheran sbb dua2 kwn aku tu single tp aku...sory bro, wa dh ada buah hati pengarang jantung.hehehehe 3org lagi tau. u keeplah ur feeling don't show off to me k.i xberminat nak tau pon.

bila jadi mcm ni br terasa, ape yg fare rasa time org xrespek kite as wife org.huaaaa



Saturday, November 6, 2010

**Wajah-wajah ku berduka**

Ni muke...2weeks ago. Wajah sewaktu jiwa kacau....
xmoh ingat dah just tetiba nk buat renungan peribadi di masa akan datang.



Friday, November 5, 2010

**Cerita duka**

Cerita duka ku...sesuatu yg mampu membuat jiwa ku kacau, fikiran tak tenteram gara2 @ angkara FB. Aku xpernah nk salahkan FB mahupon ape2 teknologi yg ada cuma ada seseorang yg telah salah gunakan kemudahan tersebut.

Critenyer bermula ahad malam 2 weeks ago. ada sorang kwn ni request add aku as fren tp aku ignor sbb aku memang xkenal so mls layan arr. pastu malam tu dia send msg kat inbox fb aku. perkenalkan diri dgn nama samaran....dan bermulalah jiwa aku bergelora, maunyer idok.

Buat Fare, tqmv dear sbb sudi mendengar luahan hati aku walaupon ko sampai la ni masih majuk dgn aku psl xcrite ape yg berlaku tp aku hargai segala usaha kau utk menenangkan aku.berusha menceriakan hari2 yg penuh dgn duka lara. buat kak ida yg menasihati aku juga, im very appreciated. terasa di sekeliling ku masih ada kawan,sahabat dan teman yg sudi mengambil tahu suka duka hidup ku.

Utk member FB yg aku tak kenali itu, aku hargai usaha kau buat aku terluka. Aku maafkan ape yg telah kau lakukan pada aku walau ape pon niat ko dlm hati. Tqvm much utk duka yg ko berjaya toreh dlm hati ku. Kerana msg ko jugak lah aku bawak diri utk beberapa hari. Berusaha mencari ketenangan, keceriaan, kedamaian yg hilang bila aku mula terbaca msg yg ko hantar ke inbox aku.


**Kisah semalam**

Itulah hasil kemalangan pagi semalam. Aku betul2 xsangka boleh gitu sekali aku excident.huhuhu..... sedih sungguh.Cuak memang cuaklah sbb mcm xpercaya jer aku xcident time nk g koje. Nak kata berangan xderlah pulak...nk kata jiwa kacau memang alhamdulillah semua dah selesai dgn damainyer.

Semalam cam biasa drive carefully tp benda ni happen time nk masuk bulatan Kayangan.
Nak dijadikan crite ada 3minah indon ni lepak kat divider...so aku ingat maybe nk cross d road but kreta byk..depan aku ada kreta vios warna hitam. aku tgk bulatan clear xder kreta so aku pon tekan minyak (xder arr full sbb br nk start perjalanan nk msk bulatan) tetiba bunyi..."brokkk" huaaa rupanyer vios hitam depan aku x jln sbb bagi laluan kat 3 minah indon tadi. So aku pon terus arr call darling aku suruh dtg settle kat bulatan.

Aku berserah jelah. Bila aku pikir2 balik maybe Allah nk duga sbb subuh semalam aku berdoa xsepanjang seperti biasa.nk kata lewat sgt arr sbb ms ada masa sebenarnyer.aku pon xtau but i feel maybe sebab doa akulah. sebelum keluar rumah memang dah siap2 pasang niat dlm hati ni pi kluar cari rezeki yg berkat dan halal.

Aku redha je sbb yg aku langgar tu pulak org IPK hemm sedang eloklah tuh.huhuhhu
harap2 lepas ni aku lebih berhati2lah di jalan raya.





Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA