Translate

Sunday, August 29, 2010

hati runsinglah...

Hati aku tetiba runsing @ xsenang hati bila fikirkan razi beria2 nk joint kelas bi tu:  time aku skodeng2 tu br aku tau course bi tu cecah 3k+.mak aih...mahal xhinggat tu.aku mls nk bising2 tp aku pening....mn nk cekau duit each mth 1k+ utk lunaskan byrn tp razi mng ada ckp;installment tu dia xmoh pakai duit gaji.byk tu weih...

korang tau x....kekadang otak aku ni jht giler, ada ke patut aku boleh pikir,ada pompuan lain seponser dia.ada patut x aku terpikir gitu.kikikiki....gurau je.hemm mulalah tu pikir bukan2 psl darling aku tu.jgn weih,ikut mcm aku selagi aku xde bukti @it happen depan mata selagi tu aku percaya kat razi tau.wakakaka.apelah gamaknyer dia mkn sahur td yer.mlm td time aku call dia dh start learn english using cd,sib baik tv dlm blk irfan aku dh tarik msk bilik aku so lg senanglah nk belajarkan,ape pon....sayang,good luck k.miss u n love u.

Thursday, August 26, 2010

anak oh anak...

ni kisah ape yg berlaku hari ni:adoi poning kepala cik tgk gelagat anak2 kat umah ni.  bukan ape, aku tgh pening pasal anak2 aku yg 2 org ni.  

huhuhu korang nk tau x, tadi aku susu kan aryan, wah si abang melalak bagai nk rak sbb xkasi aku susukan aryan.huhuhuu anak cemburu.dia suruh aryan bg susu botol gak mcm dia. kesian kat aryan.Bibik ambik aryan je dr aku trs irfan senyap n automatik dia baring kat riba aku....adoi peninglah.irfan siap ckp ape tau;mummy xboleh share dgn adik.aku dh terang, dua2 anak mummy,dua2 mummy syg....haram xmkn saman.huhuhuhu!!!!

aku stress ni...huhuhu

huhuhu...aku stress skrg ni, tadikan...aku buat jahat tau.  bukan jahat ape,aku cuma buat2 tido je time razi balik.  geram aku,kisah semlm lom ending lagi tau.  kakkkaka aku sj sambung pjg2 skit majuk aku ni...bila lagi dapat majuk cam gini kan?tul x??
br kejap ni aku sembanglah psl kelas bi tu.tanya seba sikit...bl nk start kelas,cikgu melayu ke cine...'harus ditanya,cemburu deh'wakakakka.tanya gaklah...apesal xinform awal hal ni yerlah...xdelah aku pelik semacamkan.

yg buat aku hangin is...bila aku tanya brp harga kos tu...dia buat2 tidolah.huhuhu aku pn xtau dia tido betul @ buat pura2 tido.dia xmoh ckplah tu harga brp kelas bi tu...mahal kot tkt aku ngamuk.huhuhuuhu geram ni...tgh geram tu psl aku raba2 cr hp utk luah rasa.stressnyer!!!!!

Wednesday, August 25, 2010

Gelora di hati...

huuhhu nk nk luah rasa ni. gelora di hati ku. huaaaaaa jadinyer mlm tadi. crite aku tgk jap dah kul 9, hubby aku xcall @ sms cakap nk balik. aku pon call tetiba dia jawap ape tau...abg kat dalam kelas ni tgh jwp soalan. toing...aku kompius jap sbb biasanyer aku je yg jawap soalan. aku pon letak phone sambil kompius....

pastu aku tgk kul 1o gitu aku call balik, dia jwp ape tau masih dlm kelas bi lagi. mak aih, aku lagi hangin..aku ckplah...kelas ape mlm2 bute ni?dgn xder hints ape2 kat aku tetiba dlm kelas bi, maunyer aku xhangin. aku pon terus tgk tv dlm hati...bergelora.xboleh tahan aku terus masuk tido layan hati yg lara.

lama aku tido,dgr suara husband aku tanya brg..lepas cakap kat mn aku trssambung tido. sahur td mls nk bangun tp bila pikir nk sskan aryan so bgn gak arr. time sahur aku diam jer....hangin mlm td xhilangkan.hehehe tido dlm kelaknatan Allah sbb xminta ampon dr husband be4 tido. alhamdulillah syukur sbb msh bernyawa lg pagi ni.

tadi dia pon tanya apesal aku hangin je pagi2 ni.aku pon cakap...apesal msk kelas bi xcakap.xder hints ape2 tetiba nk joint kelas bi.mnglah dulu dia berkobar2 nk msk kelas bi pastu xjadi alasan dia xder masa nk attend kelas ni tup2 nk msk kelas bi pulak. aku suke tp aku kompius.

hati aku pulak jahat,hehehe terhint pulak ada awek yg pujuk dia joint kelas tu. aku cakap kat dia...ngape tetiba nk joint kelas bi?dia jwp,kan dr dulu memang nk joint kelas tu.aku ckplah...tau dr dulu nk joint tp bukan time sekarang ni, tgh xder modal bagai.dia jwp ape tau...taulah mn dia nk cari duit.hemm lagi aku suspek yg bukan2.hehehehe aku cakap, ada ke masa nk dtg kelas..nnt blk keje dah penat pastu larat ke nk g kelas.dia cakap ape tau... dia dah bincang dgn bos dia bos dia kata ok boleh joint. kompius tak?

padahal dia ckp br dpt pamplet tu mlm td kat kereta org dan2 tu gak dia call tanya, pastu cikgu tu buat test sbb nk tau bi dia level mn. yg aku hangin tu,xboleh ker nk call @ sms aku cakap nk g usha kelas bi.ape hp tu xblh pakai ker?aku dah siap2 byr bill tau. ni betul2 aku nk luah rasa...geram sungguh. entahlah...aku nk xsuka ada rahsia antara husband n wife nnt mulalah aku pikir terpesong.hehehhe sayang darlinglah katakan.

ni pagi tadi xder pon aku mohon maaf dr dia.saja nk layan hanggin.sehari ni aku xmoh call @ sms dia, aku nk buat derk jer bio dia tau aku betul2 merajuk kat dia.hehehehe...nk tgk respon dia ape. tp tulah...aku prob nyer bila gaduh @ majuk gini,mulalah aku nk g shopping...lepas dendam pada dia.heheheh ape lagi nk pi swap kredit kad dialah.hahahahha

so aku alergik skit bab2 gaduh ni so rajin/laju jer aku nk nyopping pakai kad dia.padam muke.hahahah jahatkan aku nih.kikikiki.dalam otak aku...terbayang dah h/bag guess rm500.aku tgk dlm pamplet.rasa mcm nk rembat jer h/bag tu.ahhahahha

nnt aku update balik k ape yg berlaku.

Monday, August 23, 2010

Bosan...

Hemm ari ni macam xbanyak aktiviti nk buat. Asyik tgk tv je kejenyer... adik aku pulak awal2 pagi dah g keluar cari koje. huhuhu, tinggallah aku , irfan , aryan and bibik.

dah namanya pon bibik...banyaklah koje dia nk buat aku je melangot tgk tv. irfan pulak lg byk koje, kejap2 kacau aku, kejap2 kacau bibik, cuma aryan je dia xkacau. hehehhe tkt kene pelangkunglah tuh.

pasal bibik...alhamdulillah dapat replacement ni pon ok. xde byk nyongeh...koje pastu boleh pulak buat lawak2 kekadang. semlm dia,husband aku, adik aku kemas bilik belakang so now bilik belakang bibik dah guna. tpkan bibik aku komplain xlena tido kat sana. bukan sbb ape...dulu dia tumpang bilik irfan so bilik tu sebelah bilik aku, bila aryan nangis dia mudah terjaga, bilik skrg jauh dr bilik aku so dia tkt aryan nangis xder sape sedar.

alhamdulillah stakad ni bibik ni ok xder masalah.kekadang aku terlewat bangun, jaga2 tgk aryan dah siap mandi, kekadang dgn irfan sekali siap mandi.moga2 yg ni kekal lah buat kerja molek2.cuma problemnyer...dia kurang paham bhs melayu so adik aku yg tukang terang kan kalau dia blur2 gitu.kikikikiki

Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan

Ahlan wa sahlan Ya ramadhan.... moga2 ramadhan kali ini lebih beriman n bertaqwa. Semlm g klinik, ari ni appoinment doktor utk injit Aryan sebulan. Huhuuhu mcm2 rupe org aku jumpa kat klinik tadi.

Ni muke Aryan aku snap t/hari tadi be4 g klinik.
Ni pulak juadah bersahur aku pagi tadi. sedap pulak layan sardin ni.
Ni pengarang jantng hati ku tgh main game zombie...

Hehehehe ni muke aku terkini, aku baru snap tadi be4 g klinik. debab kan???
Hehehe tadi aku timbang berat. Hampeh xsampai 10 kilo pon hilang lepas berpantang selama sebulan. oh tidak!!!!!!!!!!!!!! stress ni. huhuhuhu stress ker??tadi check bp 99/64 huhuhhu.
Jauh tu dr 49.7 nk ke 42kg paling tidak. no..no..noo...
xper, akan aku usahakan bersungguh2. huhuhuhu.

nnt aku update lagi k, next appoinment is 13/09/2010 so that time aku nk timbang balik. org kata kalau nyusukan budak pakai susu badan mau kurus...tipu...menci tau.huhuhhu




Tuesday, August 10, 2010

Ku merindui detik itu...

Hemm time2 skarang ni aku rasa rindu sgt nk g travel. xtaulah sbb ape kan tp bila aku buka album ke kk 2thn lepas, tetiba aku rindu nk g travel lagi. rasa lama sgt aku xtravel padahal baru jer g langkawi bulan mar ari tuh. hehehehe
Jom layan gambo2 aku time dolu2. kikikiki





merindui opis lama :P



Saturday, August 7, 2010

Bibik oh bibik...

Ni nk crite pasal bibik aku. hahahha crite bibik yg xsudah2. isnin last week aku dpt replacement bibik baru. alhamdulillah, yg kali ni nmpk ok. syukur alhamdulillah. lega skit dah hati aku, kuranglah rasa nk marah bibik yg rajin makeup tp kerja bersuruh. 1 week ddk umah my mum semua org komen bagus compare yg lama. oklah, tgk mau belajar mandikan budak semua kire2 aku kompidenlah nk tinggalkan aryan dgn bibik br ni. suara awal2 aku dah tegur, jgn marah2 anak aku, jgn pukul, jgn jentik anak aku kalau nakal bio aku yg pukul @ marah. nmpknyer ok...respek dgn permintaan aku.

ahad petang aku pon bertolak balik dr kg ke kl (rumah akulah kan) dgn berbekalkan nasihat dr mak n abah. nasihat ape tau, bibik g ni nmpk ok...ko jglah elok2 buat mcm saudara sendiri jgn treat mcm hamba , huhuhu sabo jelah. isnin, selasa, ok- kerja boleh haraplah. aku dah start mcm berpalang dada so rabu petang, tetiba bibik nangis2 cakap skt kepala. aku tanyalah ngape, dia ckp sakit lama dia dtg blk. dia minta diantar pulang. khamis, razi mc sbb selsema n demam + kejang urat, pagi aku segombolan g klinik ambik ubat razi pastu terus g klinik irfan ambil ubat dia n aryan. petangnya plan nk bwk bibik g berubat kg.

hemm lps usai solat dia pn bersiap, sampai dpn pintu bilik 'pong'...dia tumbang, jatuh pengsan. razi nk angkat xlarat so kami bio jelah kat situ lg pon kepala dia atas toto so xderlah risau sgt. yg aku kompiusnyer...xdan 5minit lps dia jatuh tadi...boleh pulak dia tukar posisi badan dia. ada ker org pengsan xdan 5minit dah sedar blk...aku xtaulah. aku diam jelah...tp dlm hati berteka-teki gaklah. mls nk pjg story aku diamkan jer. nmpk dia mcm dah ok skit aku tanya..bisa berubat x, dia jwp xbisa. aku mls nk paksa2 sbb be4 g klinik pagi tu pn dia ckp dgn aku minta diantar pulang utk ke2 kalinyer.

call agen srh dtg ambik,ingatkan sempatlah dia nk ambik mlm tuh, aku tgk bibik dah siap2 ambil ubat gigi n berus gigi dia dlm bilik air. xperlah, mng nmpk sgtlah xmoh keje tuh. dia tanya, jam brp agen nk dtg ambik, aku ckp xjd nk ambik mlm tu sbb agen kat melaka xdan nk dtg collect dia. pagi tadi bibik tanya lagi ada x agen call cakap nk ambik jam brp. aku bilang, agen xder replay sms aku. tp dlm hati kuat aku cakap...dia xder hati nk keje kat umah aku xtau sbb ape, nk kata aku garang xder rsnyer...cuma suami aku tegas skitlah bio dia respek skit.

aku sempoi jer...ko kalau keje dh siap leh joint aku tgk tv, xder problem. ni kali ke2 dah bibik buat hal...yg 1st mng xleh nk hrp, yg ke2 ni dh boleh wat keje, sakit pulak. xtaulah ni konspirasi bibik @ mng betul dia sakit. tadi razi ada ckp dgn aku, dia pon kompius gak psl jth pengsan tuh, xdan 5 minit dah sedo blk. entahlah...aku pon ckp benda yg sama but aku ckp dgn razi oklah tuh, dia xnk keje dgn kite atleast dia buat hal time skrg ni, kot dia lari time kite keje pastu tinggal anak2 ape kes. syukurlah semua dah selesai. tunggu replacement lain pulak dtg.

harap sgt...biolah kali ni ok. jgnlah mcm2 ragam n perangai mcm yg sudah2. aku ni naik gile dlm pantang facing mcm2 hal. xbest langsung berpantang kali ni. mlslah nk berpantang lagi, tp aku memang cakaplah, aku xblh nk handle umah bila dah ada dua anak ni, sbbnyer aryan tu pantang bising irfan pula memang suke wat bising sudahnyer terpaksa lari sana lari sini.huaaa geramnyer....

Ya Allah...ko berilah aku peluang utk berlapang dada. Amin!!!!

Tuesday, August 3, 2010

Kasih dah beralih arah ke??

Huhuhhu, ni aku tengah menahan geram pada perangai si Irfan. makin hari makin menjadi. naik gile aku menahan geram. yg aku pelik tuh, org kata dia jeles sbb dah ada adik. problemnyer, adik dia melekat jer dgn bibik. mandikan, susukan, tidokan semua bibik buat aku cuma kacau kejap2 jer. aku tgk perangai irfan sama gak....nyakitkan hati xsudah2. lagi aku tegur...alahai, lagi suke dia buat. aku cakap molek2 pon xberubah, aku cakap garang2 pon sama gak xder impak.

razi kata aku xbyk bg attention kat irfan, pergh...geramnyer xleh nk cakap tu yg aku decide aryan bio bibik yg handle. sama gak xder different pon. tp biasalah bila hati dah start membara, syaitan pulak take action make...berlakulah kaki ke tgn ke perut ker, mn2 yg dapat aku capai...aku bagi sedas. buat lepas gian...bio dia senyap kejap.

entahlah, kekadang aku rasa cam maybe aku silap perhitungan kot, yerlah ingat irfan dah boleh terima adik dlm hidup dia tp entahlah. kekadangkan aku dah geram sgt irfan xmoh dgr ckp aku, aku cakap pada aryan...nnt bila mummy dah sihat kite g tgk wayang yer aryan, abg irfan tinggal sbb dia xdgr ckp mummy. aku ckplah aku sayang aryan jer xmoh syg irfan sbb dia xdgr ckp aku. oh pandai pulak kalau bab wayang tu, dtg kat aku, pujuk blk. heeeeeeeeeee geramnyer!!!

Ya Allah, tingkatkanlah tahap kesabaran aku utk mengharungi liku2 dalam mendidik anak2 aku ke jln yg benar. sedihnyer bila kenang balik yg aku bg sedas kat dia, walaupon xde meninggalkan tanda tp still jugak meninggalkan kesan dlm hati ku. huhuhuhu Irfan, i'm very sorry k. I love u as much i love Aryan but not so much as i love u daddy :)


2 anak 2 ragam :)

xder nk crite ape pun just ragam anak2 ni ha. last night is 1st night aku and aryan tido umah kat sg buloh. beginning masuk umah ok...thumb-up. tido dgn lena n aman damai. lewat mlm skit darling ku on aircond. xsampai 30 minit, si aryan dah srup...srup hidung dia. tgk2 sekali selsema da. memula ingat maybe sbb irfan kot sbb dia pon br start selsema.

satu malam tau...huhuhhu aku tersengguk2 dok jaga aryan. skalilah dgn darling aku, kesian tau sampai aku rasa stress. yerlah korang bygkan yer...dr mlm sampai pagi, aku siap tertido duduk tuh. huhuhuhu ngantuk gile. tadi seharian x on aircond kalau x, maunyer aircond tu x off langsung kalau aku ddk umah.

aryan ok pulak cuma kejap2 nangis, so aku try ddk kan dlm bouncer tu, kejap jer ok pastu sedo blk cry lg. maunyer x terjaga, si irfan asyik bising jer.

hbs cuba bouncer, aku bubuh dlm buai. sama gaks, pastu aku pon pasang katil plk... konon2 nk kasi tido dlm sana tp xdan nk test ptg tadi. berbalik crite buai tadi, aku ada chat dgn wife sifu kameraman aku, dia ckp anak dia kalau xberbedung xmau tido+xmau renti nagis so aku pon try bedung aryan n ltk dlm buai. pergh...hasil yg mengakumkan + mengharukan + sungguh x ku sangka, aryan tido lenalah. huhuhu adakah anak ku kali ini versi berbuai? peninglah aku nnt jwpnyer :(

mlm ni darling aku pasang aircond gaks, huhuhuhu xsampai 1jam lps psg aircond, si aryan dah start selsema+xleh tido. geram betul, aku pn ape lg...aku on balik kipas aku off aircond. fuhh!! nasib baik si irfan tido kalau x, maunyer kena bomb dgn dia. dia tido nk beraircond si aryan pulak x tahan aircond. poning aku lah...kalau ada 5 anak, maunyer 5 ragam nk facing, memang kompom aku sewel.hahahhaha



Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA