Translate

Friday, December 31, 2010

**Imbau semula**

Ni ha...aku dok godek2 lappy sambil sembang dgn kawan so gatai tgn plk nk upload gambo lama2 yg korang pernah tkt. Hahahha nmpk noo aku xdak keje. Org lain dok bz antaq anak orentasi kat sekolah aku dok melangut besokan badan atas katil sambil layan ym, FB and blog update. Akakakakka...hemmm layan jer lah.....

Siti Marlina cum my bisnies partner....

Otw ke Cameron Higland......


Pingeran Tuan Muda Irfan (say my bibik lama)


Ni aku xtau otw ke mana.hahahahhahahha

Ni dgn dik JanJan...farewall utk aku kot.Entah xhengat dah.





**Morning...chatting time**

Morning2 aku dah berchatting dgn kawan lama yg tah brp tahaun aku xjumpa.hehehehhe

jeng...jeng...jeng...

ni lah di antara aku nyembang dengan kawan lama tuh. Aku kenai dia n family dia tahun 2004. Hemm sekejapnyer masa berlalu pergi =)

Kawan aku skrg berada di Bintulu sbb terlibat dgn projek bakun. Hehehe bangga gak kawan2 terlibat dgn projek besar negara... hehehehhe

Nanti aku update balik kalau ada any news dr dia k. Caw cin caw.

Tuesday, December 28, 2010

**Merindui detik itu**



Hemm tetiba aku rindu nk melalui semula detik2 ini. Lawak pon ada.Hahahahaha....

sebenarnyer aku tension skit ari ni sbb xdapat jawap exam so dok melangut depan lappy ni ha, tetiba kluar screen sever utk gambo2 travel so layannnn.



Monday, December 20, 2010

**Xkawan sudah**


Hahahha rasa mcm kanak2 rebina pulak bila aku tetiba boleh pulak terasa hati bila kawan ku sorang ni xnk kawan dgn aku dh. padahal sesama dah beso pjg.kikikiki kelakarlah...apelah aku nih, patutnyer aku lebih berfikiran positif bila kawan aku ni dh xnk kawan aku dh.

cuma hati aku tertanya-tanya...ngape erk tetiba dia xmoh kawan aku.jahat sgt ker aku nih sampai kawan boleh xnk kawan aku.jap aku pikir jap...ape salah aku.hemm aku rasa sbb aku byk nasihatkan dia pasal hubungan dia dgn org umah dia.tp aku advice yg baik2 utk kebaikan dia org bukan niat aku nk buat diaorg bercerai berai.salah ker aku share pengalaman aku yg cetek ni dgn dia bila dia minta advice cara2 nk tackle hati wife dia.

ape pon aku redha kalau persabatan yg terjalin selama more then 10 years ni berakhir di sini.maybe xder jodoh nk kawan lama2 kot.hahahahha

eh kawan ni ada expire date ker??

Wednesday, November 24, 2010

**Huuuu takutnyer boss ngamuk**

Hahahha crite nyer berbunyi bergini. kawan seopis aku ni mng bengang giler ya amat nk boss kecik kami nih. so dia pon buat posting dlm fb then aku pon komen sepedas n secukup rasa sbb sama2 bengang dgn minaci ni.hahhahaha nk dijadikan crite, kawan aku yg bijak pandai ni dia add minaci ni pastu dia blok jer x remove yg aku pulak remove dah awai2.


kakakaka nk ngumatlah katakan. kahkahakahkakh nk dijadikan crite dah sedap2 komen ni, tetiba minaci ni terbaca kat fb kawan aku yg dh blok dia tadi. huaaa ape lagi... dia pon kebabooommmm kat fb kawan aku bg komen sepedas nk sesedap rasa dia.


kakakkaka pagi ni mai opis boikot aku dgn member sorang lagi tu, xbercakap langsung. aku pulak wat2 derk padahal dah tau crite tu.alah...kawan aku post kat fb pon dah lama sgt.kikikikikki


so aku ni kire kene tempias gak arr tp aku xkisah pon.hahahhahaha


yg bestnyer dia tls kat situ... siap ada alah2 perli akulah kan tp xterhengat pulak dia tulis buat yg wording paling aku ingat 'muhasabah diri sendiri dulu'. ok boss i muhasabah diri tp boss pon kene berganda gaklah kan muhasabah diri.hehehheheheh


chow..cincau.kikikikiki

Monday, November 22, 2010

**Adoi...ku peninglah baca kisah cinta org nih**

Hehehhehe tetiba aku terrajin pulak membaca blog yg xtersenarai dlm list blog aku.

sewel ker ape, hehehe tp lps aku baca...aku jadi pening.kalau uols rajin nk layan...bacalah kat link aku bg ni...free of chas...hahahahahha

http://uncleseekers.blogspot.com

jemput2 baca, aku dh tanya kat kawan aku psl mamat dia...kawan aku cakap mamat ni giler.entahlah...ape pon...layan.hehehehehhe



Wednesday, November 17, 2010

**Hanimoon Mood**

Hehehehhe baru lepas skodeng gambo kawan pi hanimon kat Krabi Thailand. Pergh cantik seyh pemandangan dia kat sana. Suke, kalau aku pi sana nnt aku nk berdslr habis2habisan. hehhehe

Memandangkan next month is my 9years anyversari so...aku ingat nk pi hanimon. hehehehe suke ni bab2 hanimon nih. kikikiki. Tp mood hanimon sure lari punya sebab kompom2, date 22 Dec tu aku ada paper final exam sebelah pagi...oh tidak!!! tensionnyer.

Hemm xper yg penting lepas exam pon leh g hanimon gaks kan??hehehhehe

hemmm tahun ni xtau nk pi mn dah.nk g oversea dah lewat sgt nk prepare ape yg patut. kalau nk g dlm Malaysia...rasanyer semua negeri dah pi melawat. xper, for this year sebab consider kalam-klibut punya plan...i got one idea, pe kata pi tmpt sejuk. hemm ok kot. agak2nyer perlukah aku bawak anak2 ku @ tinggalkan je budak2 kat umah? hemm yg ni kene pikir betui2 ni.hehhehe

kalau kata nk hanimon...sure sgtlah xmoh ganguan kan.hehehehe xper tu aku deside later... yg penting port kene tau n hotel kene ada baru syiok nk hanimon.

will be booking the hotel soon :D

Thursday, November 11, 2010

**Respek aku as wife org boleh tak??**

Aku ni memang hangin betuilah kat 3 org mamat ni. Aku kalau aku nmpk muke dia jer...dan2 aku nk lari pi belakang opis nyorok. Muak aku tgk,bukan ape nyampah.

ko nk dtg cek saman ok fine,mng tugas aku entertaint ko tp pada2lah mulut jgn cabul bro...sometime u kene respeks org gaks. aku xder arr ckp aku bagus tp aku msh tau status aku as wife org so ko pon kene respeks gaks arr sbb ko pon dah tau aku wife org ada anak 2org.

ko jgn sampai aku tampar mulut ko depan org lain, aku masih bersabar lagi ni. kekadang, aku naik menyampahh nk bercerita kat darling aku pasal kerenah ko.

ko apehal...tetiba nk belanja pizza, sorry arr aku xminat mkn piza.ko beli aku bg kawan2 lain mkn...ada aku heran.hehehehe bukan aku nk berlagak but sikap ko tu aku xsuke. tolonglah respeks aku as wife org. please...jgn sampai aku kurang hajo yer, kwn2 ko nk ushar aku xheran sbb dua2 kwn aku tu single tp aku...sory bro, wa dh ada buah hati pengarang jantung.hehehehe 3org lagi tau. u keeplah ur feeling don't show off to me k.i xberminat nak tau pon.

bila jadi mcm ni br terasa, ape yg fare rasa time org xrespek kite as wife org.huaaaa



Saturday, November 6, 2010

**Wajah-wajah ku berduka**

Ni muke...2weeks ago. Wajah sewaktu jiwa kacau....
xmoh ingat dah just tetiba nk buat renungan peribadi di masa akan datang.



Friday, November 5, 2010

**Cerita duka**

Cerita duka ku...sesuatu yg mampu membuat jiwa ku kacau, fikiran tak tenteram gara2 @ angkara FB. Aku xpernah nk salahkan FB mahupon ape2 teknologi yg ada cuma ada seseorang yg telah salah gunakan kemudahan tersebut.

Critenyer bermula ahad malam 2 weeks ago. ada sorang kwn ni request add aku as fren tp aku ignor sbb aku memang xkenal so mls layan arr. pastu malam tu dia send msg kat inbox fb aku. perkenalkan diri dgn nama samaran....dan bermulalah jiwa aku bergelora, maunyer idok.

Buat Fare, tqmv dear sbb sudi mendengar luahan hati aku walaupon ko sampai la ni masih majuk dgn aku psl xcrite ape yg berlaku tp aku hargai segala usaha kau utk menenangkan aku.berusha menceriakan hari2 yg penuh dgn duka lara. buat kak ida yg menasihati aku juga, im very appreciated. terasa di sekeliling ku masih ada kawan,sahabat dan teman yg sudi mengambil tahu suka duka hidup ku.

Utk member FB yg aku tak kenali itu, aku hargai usaha kau buat aku terluka. Aku maafkan ape yg telah kau lakukan pada aku walau ape pon niat ko dlm hati. Tqvm much utk duka yg ko berjaya toreh dlm hati ku. Kerana msg ko jugak lah aku bawak diri utk beberapa hari. Berusaha mencari ketenangan, keceriaan, kedamaian yg hilang bila aku mula terbaca msg yg ko hantar ke inbox aku.


**Kisah semalam**

Itulah hasil kemalangan pagi semalam. Aku betul2 xsangka boleh gitu sekali aku excident.huhuhu..... sedih sungguh.Cuak memang cuaklah sbb mcm xpercaya jer aku xcident time nk g koje. Nak kata berangan xderlah pulak...nk kata jiwa kacau memang alhamdulillah semua dah selesai dgn damainyer.

Semalam cam biasa drive carefully tp benda ni happen time nk masuk bulatan Kayangan.
Nak dijadikan crite ada 3minah indon ni lepak kat divider...so aku ingat maybe nk cross d road but kreta byk..depan aku ada kreta vios warna hitam. aku tgk bulatan clear xder kreta so aku pon tekan minyak (xder arr full sbb br nk start perjalanan nk msk bulatan) tetiba bunyi..."brokkk" huaaa rupanyer vios hitam depan aku x jln sbb bagi laluan kat 3 minah indon tadi. So aku pon terus arr call darling aku suruh dtg settle kat bulatan.

Aku berserah jelah. Bila aku pikir2 balik maybe Allah nk duga sbb subuh semalam aku berdoa xsepanjang seperti biasa.nk kata lewat sgt arr sbb ms ada masa sebenarnyer.aku pon xtau but i feel maybe sebab doa akulah. sebelum keluar rumah memang dah siap2 pasang niat dlm hati ni pi kluar cari rezeki yg berkat dan halal.

Aku redha je sbb yg aku langgar tu pulak org IPK hemm sedang eloklah tuh.huhuhhu
harap2 lepas ni aku lebih berhati2lah di jalan raya.





Friday, October 22, 2010

**skodeng**

kehkehekeh...xder ape crite menarik pon cuma aku nk update yg aku baru dapat skodeng blog kawan lama ni.hhahahahha


inilah website yang aku maksudkan...kawan lama yg aku kenal di alam maya... (maya ker???).


jemput2 lawat my fren website ke..... http://ondscene.my



nnt aku update later sbb nk balik ni..nk berjimba2 dgn kawan opis.shopping time.................

Sunday, October 17, 2010

**Gedik2 DSLR**

Ari ni aku bergedik lagi dengan DSLR aku with wani. hehehhe ni semua gara2 Wani sms aku semlm time aku tgh layan wayang dgn Irfan, crite ape?? Crite katon penyu... "Sammy's adventure bla..bla..bla..." enjoy sgt aku tgk crite tu.cute betul turtle tu...tp kepala beso.hahahhaha

Tadi aku and wani pergi ke tasik depan amcop mall tu. kami pon ape lagi bergediklah dgn dslr masing2. happy syiok sebab ada gaks kawan2 yg sama2 sewel hobi dslr.hahahhaha

wani asyik komplain gambo hasil snap dr kamera aku more beutiful from dslr dia pada hal dslr dia lg latest keluar dr aku punya. ape pon i'm happy dgn dslr aku.hahahhaha lama2 version kot quality still maintain.lalalallala

Disebabkan aku n wani ni suke berkarya melalui dslr kami so aku pon introduse kak zuby punya website. she's happy... dan tetiba aku terbaca kak zuby tulis something about copyright semua, aku pon membaca penuh husyuk ni walaupon lecture aku potpet2 kat depan.

aku try link kan sekali ape yg aku baca kat website kak zuby..... www.eyeofgrace.net/search/label/photography%20tips

kesian kat kak zuby, gamaknyer ada yg copy hasil keje dia kot. aku baru nk menimba ilmu dah xjadi.huhuhu tkt kak zuby salah anggap plk.huaaaaaaaaaaaa.

ape pun aku respect pada kak zuby sbb sukses jadi fotografer berjaya. suke sgt tgk hasil kerja dia n tq juga pada fare sbb kenal aku pada hasil kerja kak zuby :P

Tuesday, October 5, 2010

berhabuk,bersawang,bersepah.

Pergh....blog aku ni dah bersawang rupenyer, baru terperasanlah. hehehehe xberkesempatan nk update sbb dok bz beno sejak2 duduk balai ni.huhuhuuhu byk gambo nk upload tp xsempat mlm ni. im so tired.

ni pon saja2 masuk tuk sa[u sampah,sawang n habuk nk kene buang skit2. rumput kat laman blog ni pon dah panjang kene cut ni.adoi...byk koje ni.huhuhuhu.

chow dulu...stress tgk blog bersawang.wakakkakka, nk kene hire maid ni tlg clean kan jap.ahahhahahaha

Sunday, August 29, 2010

hati runsinglah...

Hati aku tetiba runsing @ xsenang hati bila fikirkan razi beria2 nk joint kelas bi tu:  time aku skodeng2 tu br aku tau course bi tu cecah 3k+.mak aih...mahal xhinggat tu.aku mls nk bising2 tp aku pening....mn nk cekau duit each mth 1k+ utk lunaskan byrn tp razi mng ada ckp;installment tu dia xmoh pakai duit gaji.byk tu weih...

korang tau x....kekadang otak aku ni jht giler, ada ke patut aku boleh pikir,ada pompuan lain seponser dia.ada patut x aku terpikir gitu.kikikiki....gurau je.hemm mulalah tu pikir bukan2 psl darling aku tu.jgn weih,ikut mcm aku selagi aku xde bukti @it happen depan mata selagi tu aku percaya kat razi tau.wakakaka.apelah gamaknyer dia mkn sahur td yer.mlm td time aku call dia dh start learn english using cd,sib baik tv dlm blk irfan aku dh tarik msk bilik aku so lg senanglah nk belajarkan,ape pon....sayang,good luck k.miss u n love u.

Thursday, August 26, 2010

anak oh anak...

ni kisah ape yg berlaku hari ni:adoi poning kepala cik tgk gelagat anak2 kat umah ni.  bukan ape, aku tgh pening pasal anak2 aku yg 2 org ni.  

huhuhu korang nk tau x, tadi aku susu kan aryan, wah si abang melalak bagai nk rak sbb xkasi aku susukan aryan.huhuhuu anak cemburu.dia suruh aryan bg susu botol gak mcm dia. kesian kat aryan.Bibik ambik aryan je dr aku trs irfan senyap n automatik dia baring kat riba aku....adoi peninglah.irfan siap ckp ape tau;mummy xboleh share dgn adik.aku dh terang, dua2 anak mummy,dua2 mummy syg....haram xmkn saman.huhuhuhu!!!!

aku stress ni...huhuhu

huhuhu...aku stress skrg ni, tadikan...aku buat jahat tau.  bukan jahat ape,aku cuma buat2 tido je time razi balik.  geram aku,kisah semlm lom ending lagi tau.  kakkkaka aku sj sambung pjg2 skit majuk aku ni...bila lagi dapat majuk cam gini kan?tul x??
br kejap ni aku sembanglah psl kelas bi tu.tanya seba sikit...bl nk start kelas,cikgu melayu ke cine...'harus ditanya,cemburu deh'wakakakka.tanya gaklah...apesal xinform awal hal ni yerlah...xdelah aku pelik semacamkan.

yg buat aku hangin is...bila aku tanya brp harga kos tu...dia buat2 tidolah.huhuhu aku pn xtau dia tido betul @ buat pura2 tido.dia xmoh ckplah tu harga brp kelas bi tu...mahal kot tkt aku ngamuk.huhuhuuhu geram ni...tgh geram tu psl aku raba2 cr hp utk luah rasa.stressnyer!!!!!

Wednesday, August 25, 2010

Gelora di hati...

huuhhu nk nk luah rasa ni. gelora di hati ku. huaaaaaa jadinyer mlm tadi. crite aku tgk jap dah kul 9, hubby aku xcall @ sms cakap nk balik. aku pon call tetiba dia jawap ape tau...abg kat dalam kelas ni tgh jwp soalan. toing...aku kompius jap sbb biasanyer aku je yg jawap soalan. aku pon letak phone sambil kompius....

pastu aku tgk kul 1o gitu aku call balik, dia jwp ape tau masih dlm kelas bi lagi. mak aih, aku lagi hangin..aku ckplah...kelas ape mlm2 bute ni?dgn xder hints ape2 kat aku tetiba dlm kelas bi, maunyer aku xhangin. aku pon terus tgk tv dlm hati...bergelora.xboleh tahan aku terus masuk tido layan hati yg lara.

lama aku tido,dgr suara husband aku tanya brg..lepas cakap kat mn aku trssambung tido. sahur td mls nk bangun tp bila pikir nk sskan aryan so bgn gak arr. time sahur aku diam jer....hangin mlm td xhilangkan.hehehe tido dlm kelaknatan Allah sbb xminta ampon dr husband be4 tido. alhamdulillah syukur sbb msh bernyawa lg pagi ni.

tadi dia pon tanya apesal aku hangin je pagi2 ni.aku pon cakap...apesal msk kelas bi xcakap.xder hints ape2 tetiba nk joint kelas bi.mnglah dulu dia berkobar2 nk msk kelas bi pastu xjadi alasan dia xder masa nk attend kelas ni tup2 nk msk kelas bi pulak. aku suke tp aku kompius.

hati aku pulak jahat,hehehe terhint pulak ada awek yg pujuk dia joint kelas tu. aku cakap kat dia...ngape tetiba nk joint kelas bi?dia jwp,kan dr dulu memang nk joint kelas tu.aku ckplah...tau dr dulu nk joint tp bukan time sekarang ni, tgh xder modal bagai.dia jwp ape tau...taulah mn dia nk cari duit.hemm lagi aku suspek yg bukan2.hehehehe aku cakap, ada ke masa nk dtg kelas..nnt blk keje dah penat pastu larat ke nk g kelas.dia cakap ape tau... dia dah bincang dgn bos dia bos dia kata ok boleh joint. kompius tak?

padahal dia ckp br dpt pamplet tu mlm td kat kereta org dan2 tu gak dia call tanya, pastu cikgu tu buat test sbb nk tau bi dia level mn. yg aku hangin tu,xboleh ker nk call @ sms aku cakap nk g usha kelas bi.ape hp tu xblh pakai ker?aku dah siap2 byr bill tau. ni betul2 aku nk luah rasa...geram sungguh. entahlah...aku nk xsuka ada rahsia antara husband n wife nnt mulalah aku pikir terpesong.hehehhe sayang darlinglah katakan.

ni pagi tadi xder pon aku mohon maaf dr dia.saja nk layan hanggin.sehari ni aku xmoh call @ sms dia, aku nk buat derk jer bio dia tau aku betul2 merajuk kat dia.hehehehe...nk tgk respon dia ape. tp tulah...aku prob nyer bila gaduh @ majuk gini,mulalah aku nk g shopping...lepas dendam pada dia.heheheh ape lagi nk pi swap kredit kad dialah.hahahahha

so aku alergik skit bab2 gaduh ni so rajin/laju jer aku nk nyopping pakai kad dia.padam muke.hahahah jahatkan aku nih.kikikiki.dalam otak aku...terbayang dah h/bag guess rm500.aku tgk dlm pamplet.rasa mcm nk rembat jer h/bag tu.ahhahahha

nnt aku update balik k ape yg berlaku.

Monday, August 23, 2010

Bosan...

Hemm ari ni macam xbanyak aktiviti nk buat. Asyik tgk tv je kejenyer... adik aku pulak awal2 pagi dah g keluar cari koje. huhuhu, tinggallah aku , irfan , aryan and bibik.

dah namanya pon bibik...banyaklah koje dia nk buat aku je melangot tgk tv. irfan pulak lg byk koje, kejap2 kacau aku, kejap2 kacau bibik, cuma aryan je dia xkacau. hehehhe tkt kene pelangkunglah tuh.

pasal bibik...alhamdulillah dapat replacement ni pon ok. xde byk nyongeh...koje pastu boleh pulak buat lawak2 kekadang. semlm dia,husband aku, adik aku kemas bilik belakang so now bilik belakang bibik dah guna. tpkan bibik aku komplain xlena tido kat sana. bukan sbb ape...dulu dia tumpang bilik irfan so bilik tu sebelah bilik aku, bila aryan nangis dia mudah terjaga, bilik skrg jauh dr bilik aku so dia tkt aryan nangis xder sape sedar.

alhamdulillah stakad ni bibik ni ok xder masalah.kekadang aku terlewat bangun, jaga2 tgk aryan dah siap mandi, kekadang dgn irfan sekali siap mandi.moga2 yg ni kekal lah buat kerja molek2.cuma problemnyer...dia kurang paham bhs melayu so adik aku yg tukang terang kan kalau dia blur2 gitu.kikikikiki

Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan

Ahlan wa sahlan Ya ramadhan.... moga2 ramadhan kali ini lebih beriman n bertaqwa. Semlm g klinik, ari ni appoinment doktor utk injit Aryan sebulan. Huhuuhu mcm2 rupe org aku jumpa kat klinik tadi.

Ni muke Aryan aku snap t/hari tadi be4 g klinik.
Ni pulak juadah bersahur aku pagi tadi. sedap pulak layan sardin ni.
Ni pengarang jantng hati ku tgh main game zombie...

Hehehehe ni muke aku terkini, aku baru snap tadi be4 g klinik. debab kan???
Hehehe tadi aku timbang berat. Hampeh xsampai 10 kilo pon hilang lepas berpantang selama sebulan. oh tidak!!!!!!!!!!!!!! stress ni. huhuhuhu stress ker??tadi check bp 99/64 huhuhhu.
Jauh tu dr 49.7 nk ke 42kg paling tidak. no..no..noo...
xper, akan aku usahakan bersungguh2. huhuhuhu.

nnt aku update lagi k, next appoinment is 13/09/2010 so that time aku nk timbang balik. org kata kalau nyusukan budak pakai susu badan mau kurus...tipu...menci tau.huhuhhu




Tuesday, August 10, 2010

Ku merindui detik itu...

Hemm time2 skarang ni aku rasa rindu sgt nk g travel. xtaulah sbb ape kan tp bila aku buka album ke kk 2thn lepas, tetiba aku rindu nk g travel lagi. rasa lama sgt aku xtravel padahal baru jer g langkawi bulan mar ari tuh. hehehehe
Jom layan gambo2 aku time dolu2. kikikiki





merindui opis lama :P



Saturday, August 7, 2010

Bibik oh bibik...

Ni nk crite pasal bibik aku. hahahha crite bibik yg xsudah2. isnin last week aku dpt replacement bibik baru. alhamdulillah, yg kali ni nmpk ok. syukur alhamdulillah. lega skit dah hati aku, kuranglah rasa nk marah bibik yg rajin makeup tp kerja bersuruh. 1 week ddk umah my mum semua org komen bagus compare yg lama. oklah, tgk mau belajar mandikan budak semua kire2 aku kompidenlah nk tinggalkan aryan dgn bibik br ni. suara awal2 aku dah tegur, jgn marah2 anak aku, jgn pukul, jgn jentik anak aku kalau nakal bio aku yg pukul @ marah. nmpknyer ok...respek dgn permintaan aku.

ahad petang aku pon bertolak balik dr kg ke kl (rumah akulah kan) dgn berbekalkan nasihat dr mak n abah. nasihat ape tau, bibik g ni nmpk ok...ko jglah elok2 buat mcm saudara sendiri jgn treat mcm hamba , huhuhu sabo jelah. isnin, selasa, ok- kerja boleh haraplah. aku dah start mcm berpalang dada so rabu petang, tetiba bibik nangis2 cakap skt kepala. aku tanyalah ngape, dia ckp sakit lama dia dtg blk. dia minta diantar pulang. khamis, razi mc sbb selsema n demam + kejang urat, pagi aku segombolan g klinik ambik ubat razi pastu terus g klinik irfan ambil ubat dia n aryan. petangnya plan nk bwk bibik g berubat kg.

hemm lps usai solat dia pn bersiap, sampai dpn pintu bilik 'pong'...dia tumbang, jatuh pengsan. razi nk angkat xlarat so kami bio jelah kat situ lg pon kepala dia atas toto so xderlah risau sgt. yg aku kompiusnyer...xdan 5minit lps dia jatuh tadi...boleh pulak dia tukar posisi badan dia. ada ker org pengsan xdan 5minit dah sedar blk...aku xtaulah. aku diam jelah...tp dlm hati berteka-teki gaklah. mls nk pjg story aku diamkan jer. nmpk dia mcm dah ok skit aku tanya..bisa berubat x, dia jwp xbisa. aku mls nk paksa2 sbb be4 g klinik pagi tu pn dia ckp dgn aku minta diantar pulang utk ke2 kalinyer.

call agen srh dtg ambik,ingatkan sempatlah dia nk ambik mlm tuh, aku tgk bibik dah siap2 ambil ubat gigi n berus gigi dia dlm bilik air. xperlah, mng nmpk sgtlah xmoh keje tuh. dia tanya, jam brp agen nk dtg ambik, aku ckp xjd nk ambik mlm tu sbb agen kat melaka xdan nk dtg collect dia. pagi tadi bibik tanya lagi ada x agen call cakap nk ambik jam brp. aku bilang, agen xder replay sms aku. tp dlm hati kuat aku cakap...dia xder hati nk keje kat umah aku xtau sbb ape, nk kata aku garang xder rsnyer...cuma suami aku tegas skitlah bio dia respek skit.

aku sempoi jer...ko kalau keje dh siap leh joint aku tgk tv, xder problem. ni kali ke2 dah bibik buat hal...yg 1st mng xleh nk hrp, yg ke2 ni dh boleh wat keje, sakit pulak. xtaulah ni konspirasi bibik @ mng betul dia sakit. tadi razi ada ckp dgn aku, dia pon kompius gak psl jth pengsan tuh, xdan 5 minit dah sedo blk. entahlah...aku pon ckp benda yg sama but aku ckp dgn razi oklah tuh, dia xnk keje dgn kite atleast dia buat hal time skrg ni, kot dia lari time kite keje pastu tinggal anak2 ape kes. syukurlah semua dah selesai. tunggu replacement lain pulak dtg.

harap sgt...biolah kali ni ok. jgnlah mcm2 ragam n perangai mcm yg sudah2. aku ni naik gile dlm pantang facing mcm2 hal. xbest langsung berpantang kali ni. mlslah nk berpantang lagi, tp aku memang cakaplah, aku xblh nk handle umah bila dah ada dua anak ni, sbbnyer aryan tu pantang bising irfan pula memang suke wat bising sudahnyer terpaksa lari sana lari sini.huaaa geramnyer....

Ya Allah...ko berilah aku peluang utk berlapang dada. Amin!!!!

Tuesday, August 3, 2010

Kasih dah beralih arah ke??

Huhuhhu, ni aku tengah menahan geram pada perangai si Irfan. makin hari makin menjadi. naik gile aku menahan geram. yg aku pelik tuh, org kata dia jeles sbb dah ada adik. problemnyer, adik dia melekat jer dgn bibik. mandikan, susukan, tidokan semua bibik buat aku cuma kacau kejap2 jer. aku tgk perangai irfan sama gak....nyakitkan hati xsudah2. lagi aku tegur...alahai, lagi suke dia buat. aku cakap molek2 pon xberubah, aku cakap garang2 pon sama gak xder impak.

razi kata aku xbyk bg attention kat irfan, pergh...geramnyer xleh nk cakap tu yg aku decide aryan bio bibik yg handle. sama gak xder different pon. tp biasalah bila hati dah start membara, syaitan pulak take action make...berlakulah kaki ke tgn ke perut ker, mn2 yg dapat aku capai...aku bagi sedas. buat lepas gian...bio dia senyap kejap.

entahlah, kekadang aku rasa cam maybe aku silap perhitungan kot, yerlah ingat irfan dah boleh terima adik dlm hidup dia tp entahlah. kekadangkan aku dah geram sgt irfan xmoh dgr ckp aku, aku cakap pada aryan...nnt bila mummy dah sihat kite g tgk wayang yer aryan, abg irfan tinggal sbb dia xdgr ckp mummy. aku ckplah aku sayang aryan jer xmoh syg irfan sbb dia xdgr ckp aku. oh pandai pulak kalau bab wayang tu, dtg kat aku, pujuk blk. heeeeeeeeeee geramnyer!!!

Ya Allah, tingkatkanlah tahap kesabaran aku utk mengharungi liku2 dalam mendidik anak2 aku ke jln yg benar. sedihnyer bila kenang balik yg aku bg sedas kat dia, walaupon xde meninggalkan tanda tp still jugak meninggalkan kesan dlm hati ku. huhuhuhu Irfan, i'm very sorry k. I love u as much i love Aryan but not so much as i love u daddy :)


2 anak 2 ragam :)

xder nk crite ape pun just ragam anak2 ni ha. last night is 1st night aku and aryan tido umah kat sg buloh. beginning masuk umah ok...thumb-up. tido dgn lena n aman damai. lewat mlm skit darling ku on aircond. xsampai 30 minit, si aryan dah srup...srup hidung dia. tgk2 sekali selsema da. memula ingat maybe sbb irfan kot sbb dia pon br start selsema.

satu malam tau...huhuhhu aku tersengguk2 dok jaga aryan. skalilah dgn darling aku, kesian tau sampai aku rasa stress. yerlah korang bygkan yer...dr mlm sampai pagi, aku siap tertido duduk tuh. huhuhuhu ngantuk gile. tadi seharian x on aircond kalau x, maunyer aircond tu x off langsung kalau aku ddk umah.

aryan ok pulak cuma kejap2 nangis, so aku try ddk kan dlm bouncer tu, kejap jer ok pastu sedo blk cry lg. maunyer x terjaga, si irfan asyik bising jer.

hbs cuba bouncer, aku bubuh dlm buai. sama gaks, pastu aku pon pasang katil plk... konon2 nk kasi tido dlm sana tp xdan nk test ptg tadi. berbalik crite buai tadi, aku ada chat dgn wife sifu kameraman aku, dia ckp anak dia kalau xberbedung xmau tido+xmau renti nagis so aku pon try bedung aryan n ltk dlm buai. pergh...hasil yg mengakumkan + mengharukan + sungguh x ku sangka, aryan tido lenalah. huhuhu adakah anak ku kali ini versi berbuai? peninglah aku nnt jwpnyer :(

mlm ni darling aku pasang aircond gaks, huhuhuhu xsampai 1jam lps psg aircond, si aryan dah start selsema+xleh tido. geram betul, aku pn ape lg...aku on balik kipas aku off aircond. fuhh!! nasib baik si irfan tido kalau x, maunyer kena bomb dgn dia. dia tido nk beraircond si aryan pulak x tahan aircond. poning aku lah...kalau ada 5 anak, maunyer 5 ragam nk facing, memang kompom aku sewel.hahahhaha



Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA